2000.10.02 08:22
Szerző: Anonymous
Kedves Tündi!
Nagyon szívesen elmondom a kezelést, amit Drávucz doktornál kaptam, de ne vedd szentírásnak, mert, ahány ember annyiféle probléma.
Nekem PCO-m van, ami azt jelenti, hogy sokcisztás petefészek. De ezek nem olyan ciszták, amik az emer köztudatában vannak. Ez azt jelenti, hogy nem működik a petefészek, elkezd fejlődni egy tüsző, aztán ez a fejlődési folyamat visszafelé fordul és a tüsző ott marad a petefészek felületén bezáródva, mint egy kis szőlőszem. Nem tudott kiszabadulni a petesejt.
Nagyon ki vagyok ám művelődve.
Szóval petesejt viszont kell a babucihoz, ezért olyan gyógyszert illetve injekciókat kaptam, amik tartalmaznak olyan hormont, ami serkenti a petefészket, hogy termeljen megfelelő érett tüszőket. Ez a hormon az FSH.
A ciklus 3. napjától 7. napig kaptam napi 2x1 Clostylbegytet, aztán 5. naptól kezdve az injekciókat, átlag kétnaponta kettesével szigorú ultrahangos megfigyelés mellett, egészen addig, amíg az orvos úgy nem gondolta, hogy már megfelelően érett és nagy tüsző(k) van(nak).
Ekkor megnéznék egy teszt segítségével, hogy milyen az LH (tüszőrepedésért felelős)hormon szintje. Ha a teszt +, akkor 24 órán belül várható a tüszőrepedés. Nekem soha sem volt +, ezért erre is kaptam injekciót (Profasi), majd másnap és az azt követő nap következett az inszemináció, vagyis sperma felfecskendezés egy katéteren keresztül.
Aztán még plusz hormon utána (Utrogestán), ami megfoganás esetén segíti a megtapadást.
Az inszem. után én mindig otthon maradtam pár napot feküdni.
NA szóval a 4. alkalomra sikerült.
Remélem nem untattam senkit, Tündi, ha még van kérdésed, szívesen válaszolok, persze ha tudok.
Kedves Mónika!
Csütörtökön (09.28.) voltunk megint UH-on (ez a 2. volt), és mindhárom petezsákban van embrió, normális szívműködéssel.
A hármas ikerterhesség nagy kockázati ényezőjét figyelembe véve az orvos nagyon ajánlja, hogy egyet el kellene venni a háromból. Hát óriási a dilemma, most kedden megyünk genetikai UH-ra, hogy megtudjuk, mi annak a kozkázata, hogy ha belepiszkálnak, utána nagyon gyorsan kell dönteni, mert nem lehet sokáig húzni a beavatkozást. Szóval szerintem azért jobban odafigyelnek a dolgokra. Vérvétel nem volt még, ami egy kicsit idegesít, de a megszaporodott pulzususom idegesít egy kicsit, ezért elmentem a családorvosomhoz, és ő elküldött laborba.
Az a véleményem, és tapasztalatom is, hogy egy kicsit rámenősnek kell lenni, nem szabad annyiban hagyni a dolgokat, ki kell taposni.
Hát ez kicsit hosszúra sikeredett, elnézést kérek azoktól akiket untattam.
Mónika vigyázz magadra és minden jót.
Sziasztok: Erika