Jó reggelt anyukák!
Dóri: gratula a fogacskához, ezek szerint Zoé is hamar és remélhetőleg könnyen fogzó lesz.
Most mi is várjuk Kristóf 8. fogát, már három éjszaka nem aludt nyugodtan. Ennyire még egyik fog sem törte meg, úgyhogy ez valami különleges fog lesz.
Hasmenés nála is volt, amikor jött a foga, nyálkás is volt a széklete, néha taknyozott is, elvileg azért, mert sok nyál termelődik ilyenkor, amit lenyelnek, illetve az orra is folyhat a nyál miatt.
Nagyon jó volt ennyi fotót látni hirtelen, szépek ezek az angol-magyar gyerekek!
Olive: hála Istennek nem igazán gyötör meg még mindig a terhesség. Egész jól tartom magam. A délutáni aluszékonyságon kívül más bajom nincs, úgyhogy csatlakozni szoktam Kristófhoz és Apához a délutáni alvásban. Az jól esik, de felébredni borzasztó, mert a vérnyomásom alacsony és úgy érzem magam, mint aki másnapos. Csak szédelgek utána össze-vissza.
Néha még mindig nem tudom elhinni, hogy terhes vagyok. Semmi sem indokolja az ellenkezőjét, de annyira nagyon nincs tünete sem, hogy kételkedem. Már nagyon-nagyon várom az uh-t emiatt, bár kicsit félek is, nehogy azt mondják, hogy baj van, azért nincs tünet.
Kedden megyek először midwife-hoz a kórházba, kicsit most változott itt a rendszer. TAvaly csak uh miatt és vérvételre kellett odamennem, most meg ott lesz az első konzultáció. Nem repesek az ötlettől, mert egyszerűbb lenne a gp-s midwife-hoz menni, aki két perc sétára van, mint buszozni Kristóffal 3/4-ed órát.
Mert persze délelőtt lesz a konzultáció, Feri dolgozik, kocsit viszi (meg amúgy sem szívesen vezetek), szóval marad a busz. Inkább sétálnék, mert gyalogosan is kb egy óra ide a kórház, a busz kacskaringózik össze-vissza, csak azt sem akarom, hogy kifulladva érjek oda és magas vérnyomást mérjenek, mert a végén még fokozott ellenőrzést kapnék miatta.
Ha jól sejtem, akkor kb két hét múlva lesz az uh, jövőhéten biztos kapok rá időpontot is.
Berni: eddig nybea néven futottam a topicban, csak a 2. terhesség miatt csináltam egy új nick-et, amit elvileg csak a várrandósságos topicban kívántam használni a titoktartás miatt. Ugyanis otthon senki sem tudja, hogy babát várok, szeptemberben megyünk haza, személyesen akarjuk elmondani és nem akartam, hogy a nybea név alatt valaki otthonról rám találjon és így tudják meg a hírt.
Jah, igen. EGyre inkább kíváncsi vagyok, hogy mit fognak szólni a korai 2. babánkhoz.
Biztosan jól meg lesz lepve mindenki, sejtem, hogy jujjogást is fogunk kapni, illetve végighallgathatjuk majd néhányszor, hogy "huh, de nehéz lesz, jó nagy fába vágtátok a fejszéteket, stb.", mintha ezt mi nem tudnánk. De azért remélem, hogy a többség hozzánk hasonlóan örülni fog.
Az lenne a jó, ha mondani tudnám és nem úgy jönnének rá, hogy meglátják a pocakomat. Akkor már a 16. hétben leszek.
De úgy tűnik, hogy simán el lehet majd rejteni, mert nagyon pici lesz még. Hála Istennek eddig nem híztam, illetve néha fél kilóval többet mutat a mérleg, másnap ismét normál súlyban vagyok. Nem bánnám, ha most csak babára híznék, akkor a pocakom sem lenne túl nagy, mire hazamegyünk. Legalábbis eddig még nincs semmi, max a puffadós napokon.
Kristóffal is későn kezdett aktívan nőni, a 20. hét után volt sejthető, 25. héttől hordtam terhesnacit csak, és 30. héten, amikor otthon voltunk az esküvő miatt, akkor már nagy volt a pocakom. Úgy emlékszem.