Sziasztok!
Üdvözlet az frissen csatlakozottaknak.
Nem tudom megállni, hogy ne olvassalak benneteket és ne írjak. Annyi témába belekaptatok, annyi mindenhez hozzászólnék, hogy egyszerűen nem tudok nem írni.
Milyen mókás: ma reggel úgy ébredtem, hogy tutira terhes vagyok. A hőmet még mindig mérem, még mindig magas. Gondolom, ha már nem lenne baba, akkor már leesett volna. Ezenkívül ma vettem egy nevetségesen olcsó és iszonyú minőségű terhességi tesztet (olyan boltban, mint Magyarországon a 100 forintos bolt). Két darabos volt átszámítva 300 forint. Délutáni erőltetett pisiből megcsináltam. 10 mp-ig kellett benne tartani, konkrétan még nem telt le a 10 mp, ahogy szívta magába a folyadékot, úgy jelent meg abban a pillanatban a 2. csík. A kontrollcsík csak utána másodpercekkel. Hát, ilyet sem láttam még, hogy a második csík legyen az első, úgyhogy gondolom jó erős a hcg-m, én meg jó terhes vagyok...
Kismama ruha: én most biztosan nem fogok venni magamnak. Legalábbis nem szeretnék. Amikor Kristófot vártam, akkor szinte az összes gatyámat átalakítottam. A cipzárhoz varrattam be egy V alakú strech anyagot kiegészítőként. amúgy is csípőgatyákat hordtam, ezek így úgy tágultak a pocakomra, ahogy éppen kellett. Kb a 25. hétig ezeket hordtam hosszabb felsővel, soha senki nem vette észre. Csak azért nem ezekben jártam végig, mert nem csak a pocakom nőtt, hanem a seggem és a combom is és kihíztam őket. Szülés után, amikor már fogytam egy perc alatt megbontottam a varrást, ahol ezek a V alakú anyagok be voltak illesztve és ismét cipzáros funkcióban működtek a nadrágjaim. Aztán meg kifogytam ezekből is...
Két terhes nadrágom volt a 25. hét után. Katasztrófa volt, amíg meg tudtam őket venni. Az egyik egy farmer volt, aminek kiengedhető gumis volt a dereka, a másik egy fekete szövetnadrág, aminek pocak alatti részen volt kiengedhető a gumija, a pocakra pedig egy pamut anyag volt hozzá varrva. Magas vagyok és bármennyit híztam, így sem voltam elég kövér ahhoz, hogy belenőjek a magasoknak kialakított gatyákba. Ami jó volt hosszában, az bő volt, stb. Úgyhogy a farmergatyát végül neten találtam több hetes keresés után, 10es extra long méretben, a fekete szövetgatyát pedig Pesten vettem 12 eft-ért, ha 30ért adták volna, akkor is megvettem volna, mert legalább jól nézett ki. Azzal a szöveggel adták el, hogy ez tutira jó lesz szülésig, mert hatalmasra tágul a pocakrész. Ehhez képest egyik gatya sem volt már jó a pocakomra a 36. hétre. Akkor ismét jött a házi megoldás: farmergatyán slicc kiengedve, vastag gumival összefűzve a gomb és a gomblyuk. Hosszú felsőkkel hordtam.
A felsőkkel nem sokat problémáztam, mert én imádtam mutogatni a pocakomat. Hosszítottakat hordtam, viszont szűk, strech szabásúakat. Akkor végre nagy volt a mellem, volt egy szép, gömbölyű pocakom, örültem, ha mutogathattam, meg ez nekem kényelmesebb volt, mint a bő felsők, amik suhannak ide-oda.
Most nincs nálam egy darab terhesrucim sem, kölcsönadtam az összeset. Majd októberben kapom vissza, addig szerintem simán kihúzom a jelenlegi cuccaimban.
Egy ötlet: ha szeretitek, akkor hordjatok terhesen leggings-et. Én amúgy is imádom, terhesen főleg kényelmes, hatalmasra tágul a pocakon, mindenhol akkorára nyúlik, amekkorára kell. Lehet benne mutogatni a lábakat, fenekeket. Én ezeket fogom hordani ameddig lehet, csomót tornáztam, hogy formás legyek, legalább mások is láthatják.
Babakocsi téma: huh, ez tényleg komoly dolog. Legalábbis nálam. Ne vegyetek meg semmit kipróbálás nélkül első nekifutásra, vagyis szerintem nem ajánlott. Lehet, hogy valami iszonyat jól néz ki, praktikusnak tűnik, ráadásul találtok neten hirtelen olyan akciót, ahol szinte "ingyen" osztogatják, de látatlanul akkor se vegyétek meg egyből. Menjetek el egy boltba, tologassátok, szedjétek szét, nézzétek meg a méretét, emeljétek fel, képzeljétek el, hogy nem csak egy három kilós gyerek ül benne, hanem egy 10-15 kilós és ha így is jó, akkor rá lehet kattanni.
Azért mondom ezt, mert sajnos mi már sokat csalódtunk, pedig csak egy gyermekünk van ezidáig. Először én vettem egy 3 kerekű gracot, hordozóval, mindennel. Remek vásár volt, aukción nyertem. Jól is nézett ki. Aham. Egészen addig volt szuper, amíg először használtuk gyerekkel. Tény, hogy könnyű volt. De úgy csörgött, zörgött, hogy a szomszéd utcában hallották, hogy jövünk, a kerekei nem voltak bolygósíthatóak, macskaköves utak vannak a környékünkön, undorító volt használni. De nem akartam másikat, mert nem fogok még egyet venni, ha itt van ez. A sors szerencsére megoldotta a problémát: három hónapos volt Kristóf, amikor konkrétan elhagytuk a babakocsit.
A szitu a következő: indulunk vásárolni, autóhoz eltoljuk a babakocsit, a férjem berakja a gyereket a hordozóval, én beülök a pelenkázó táskával, lerögzítem a hordozót, a férjem beül a kormányhoz és elindulunk. Megállunk a plázánál, a férjem hátra megy, kinyitja a csomagtartót, majd beül és megszólal: "Ne szállj ki, kösd be magad, kapaszkodjatok, sietünk." Félúton mondta el, hogy mi történt: ő beszállt, elindult, a babakocsi meg ott maradt az egykori parkoló helyünk mellett. Természetesen már csak a hűlt helyét találtuk.
Az első reakciónk az volt, hogy fél órán át kényszeredetten, de tiszta szívből röhögtünk magunkat, aztán fél órán át szomorkodtunk és égett az arcunk, majd elmentünk, vettünk egy babakocsit, rájöttünk, hogy ez a Graco-hoz képest egy Istenáldása és ismét mosolyogtunk. Mamas and Papas Ora babakocsit vettünk (otthon asszem ez a Peg Perego). Tök jó, nagyon kényelmes, csendes, szinte suhan, de nehezebb, mint a másik volt. Ezen kívül lapra csukható. BMW-nk van hatalmas csomagtartóval, amiben én kényelmesen elaludnék, de ha berakjuk a babakocsit, akkor már alig fér be valami. Egyedül esélyem sincs elhagyni a házat, mert emeleten lakunk lift nélkül, nem bírom le a kocsit gyerekkel, nem is férünk el, főleg nem terhesen.
Úgyhogy vettünk egy olcsó esernyő babakocsit a múlt héten arra a célra, hogy ezt a vállamra tudom akasztani, alig van súlya, leviszem a lépcsőn ölemben a gyereket, vállamon a táskát és a kocsit, egy kézzel fel tudom állítani. Mégy így terhesen is. Ez tök jó, hatalmas szabadságot ad. Persze van hátránya is: olcsó húsnak híg a leve. Olyan minőségű, mintha játékkocsi lenne, vékonyra összecsukható, de baromi hosszú, ezzel egyszer repülnénk és darabokban kapnám vissza, azt tuti. Jah, igen, mert mi ugye elég sokat repülünk és a Mamas and papas kocsit is egy repülés után sikerült megtörniük a csomagtartóban. Kész babakocsi gyilkosság oda adni, de muszáj, mert a fedélzetre nem vihetem fel.
Testvérbabakocsit én nem veszek, Kristóf 15 hónapos lesz, amikor megszületik a pici. Ő majd ül a babakocsiban, valami könnyűben, egyszerűben, a pici ameddig pici, addig hordozókendőben lesz, olyanunk is van. Egyébként meg legtöbb helyre ketten megyünk a férjemmel, autóval, úgyhogy nem kell tesókocsi. Ketten vagyunk, tudunk két babakocsit tolni.
Én most megtaláltam az ideális sportkocsit Kristófnak, hamarosan meg is veszem:
http://www.mothercare.com/ABC-Design-AB ... 1&mcb=core
Nem is túl nehéz, de nagyon masszív, kipróbáltam, rettentően kényelmes tolni. Ami viszont nekünk a legfontosabb: az alsó képen láthatjátok, hogy egy pici táskányira össze lehet csukni (egy kézzel) és gurulós bőrönd módjára funkcionál onnantól. Ez annyit tesz, hogy a kocsiban szinte nem is foglal helyet, a repülőre pedig fel tudom vinni magammal kézipoggyászként, így én vigyázok rá és nem kell hagynom, hogy összetörjék a rakodóemberek.
Nah, ebben lesz Kristóf, a pici a kendőben, ha apa is jön velünk, akkor ebben lesz Kristóf, a pici a Mamas and papasban, aztán Kristóf már úgyis kinövi a babakocsit és használjuk ezt a picihez.
Nekünk szinte semmit sem kell venni értelemszerűen ezen kívül, hiszen van már egy pelusosunk. Rengeteg unisex ruha maradt Kristófról, szóval max csak 1-2 lányosabbat kell venni, ha lány lesz. Ha fiú, akkor még ennyit sem.
A pici kapja meg Kristóf kiságyát, remek állapotban van, mert újonnan vettük, Kristóf meg még szülés előtt 1-2 hónappal kapni fog egy alacsony kisheverőt, ami már gyerekeknek való, át lesz szoktatva. A kiságya egyébként heverővé alakítható, de nem túl hosszú, azért kap inkább külön heverőt, ami kiszolgálja kamaszkoráig.
Úgyhogy nálunk most a babakelengye lista igencsak rövid.
Ne haragudjatok, hogy ilyen sokat írtam, ugorjátok át, ha unalmas, vagy siettek. De már több, mint egy napja nem írtam, ki kellett ezeket adnom magamból és olyan gyorsan gépelek, hogy észre sem szoktam venni, hogy leírtam a Háború és békét. Csak a végén, mint most... :-S