Sziasztok,
Junkom,
A rá vagyok állva azt jelenti, h MINDEN gondolatom ekörül forog, kezdek becsavarodni, ami nem jó... Próbálok lekattanni tudatosan az egészről - és úgy érzem, megy is, bár nehéz...
Kókusz,
Nagyon megértem, amiket írsz. Nagyon sokszor én is próbálom meggyőzni magam arról, h ha nem lesz sosem gyerekem, akkor is lehet szép életem, de nem megy... Nem, mert az élet gyerek(ek)kel teljes. Én úgy érzem, h az életben nagyon sok dologról le tudok mondani, de azt az egyet elképzelhetetlennek tartom, h ne legyen gyerekem. Elképzelhetetlennek, hiszen anélkül mi értelme az egésznek?! Ugyanakkor nekem abba is bele kell gondolnom, h egyedül vállalnám-e. És bár elméletileg azt mondom, h egy gyereknek családban a legjobb felnőni, úgy az igazi, ha anya és apa is van mellette, mégis azt mondom, h azért, mert engem nem szeret úgy senki, h mellettem akarja leélni az életét, vagy nem vagyok elviselhető hosszú távon, attól még nem vagyok hajlandó erről is lemondani. Szerintem Te is olyan típusú ember vagy, aki az Anyasággal teljesedne ki. Aki nem élhet anélkül, h ne lenne Anya. Én hiszek abban, h végig kell menni az úton, még akkor is ha rögös. Mit rögös?! Még akkor is, ha telis tele van buktatókkal, nehézségekkel! Hiszen az élet maga is ilyen! És mégsem adjuk fel! Te is olyan vagy, aki nem adja meg Magát egykönnyen! Nem szabad feladnod, mert az nem Te lennél! Most eszembe jutott erről egy dal részlet (igaz, ez sportról szól, de nagyon igaz): "nem az lesz a bajnok, aki ritkán esik el, hanem ki százszor kerül földre, mégis ő áll fel" ... "ha van vki, aki elkísér és jószerencsét is fúj a szél, én ígérem, h küzdök majd, míg van bennem erő ... hisz a győzelem a cél"
Tudom, h nem könnyű ... De szeretitek egymást Nándival, eszméletlen jó páros vagytok, ott vagytok egymásnak (még akkor is, ha most úgy érzed, h 'csak' egymás mellett) és az én meglátásom az, h lehet, h Neked is át kellene venned az Ő hozzáállását - ne akard görcsösen (tudooom, nem lehet nem akarni, amikor az ember mindennél jobban akarja, de meg kell próbálni tudatosan), ne érezd kudarcnak azt, h eddig nem jött össze! Próbálj pozitív lenni, örülj annak, h ott vagytok egymásnak! És higgy benne, h lesz gyereketek! Mert érzem és TUDOM, h lesz. (erőteljesebben érzem, mint azt, h nekem lesz...
- pedig abban is biztos vagyok
)
Bocsánat a hosszú eszmefuttatásért!
Puszi:
Kata