Sziasztok,
Eltűntem egy kicsit mert sajna Máténak nem allergiája volt hanem kötőhártya+torokgyulladása ugyhogy egesz heten otthon voltunk megint. Sőt pénteken voltunk kontrollon, ahol a tüdeje és a torka tiszta volt, a szeme is, de az orra miatt az arcüreg gyulladás gyanúja merült fel....hétvégére már véres volt az orrváladék is amit leszivtunk, és szivás után többször is elkezdett vérezni az orra...persze ma a fül-orr-gégészeten kezdtünk, és naná hogy arcüreg gyulladása van.... kicsit már kezdem unni ezt a betegség halmozást.....nem tudtok valami immunerősitőt ? A háziorvos mindig ignorálja ezt a kérdésemet.....apa meg ki akarja venni Mátét az oviból....csak attol nem oldodna meg a dolog, max elodáznánk a további betegségeket legközelebbre....
OK hogy mindenki felkészitett arra hogy az első félév az oviban erről szól, na de ennyire ???
Vissza a
zöldségekhez, igen, és is azt gyanitom hogy nem fogom tudni túlságosan erőltetni, csak amiért valamit kellene tenni, az pont ez a vitamin-hiány....a szintetikus látszólag nem ér semmit, a húsban és a tésztában pedig nem túl sok van
Sajnos a levesben sem eszi meg a zöldséget Máté már egy ideje, csak a levet, husit, tésztát..... ha összeprürésitem (pl krémleves) akkor meg bele sem szagol...
Csipőszűrés témában a II nem olyan vészes, Máténak IV. csipőficama volt, ami a legdurvább....Pavlik kengyelt kapott, ami nekünk szörnyü volt, de ő kibirta, 3 hónapig viselte és aztán teljesen rendbe jött. Szerintem II.-re max terpeszpelenkát fogtok kapni egy pár hónapra, ha kell, akkor hordjátok, pikk-pakk rendbe jön, de ha elhanyagolod akkor lehet belole gond...
Amugy én úgy tudom hogy 6 hetesen kötelező a csipőszürés, és szerintem nem érdemes kockáztatni azt hogy kihagyja az ember. Az UH meg a 2 perces lábmozgatás nem fáj, de ha nem vesznek észre valami problémát akkor később sokkal több gond lehet...
Nálunk a kórházban beirták akiskönyvbe hogy csipő negativ, és igy lett belőle IV. csipőficam 2 héttel később!!!
Azóta is áldom a Madarászos gyerekorvost, aki elküldött minket soron kivül....
Wish,
Nagyon szoritok hogy még legalább 2 hétig kibirjatok egyben !!Pihenj sokat és magasra a lábakat !
Kriszta