Sziasztok!
Szülésznő dologban vannak új infóim.
Van egy orvos ismerősöm a klinikán, aki mesélt nekem erről a dologról (Ő sem ért egyet a kiforgatással)
Szóval az infó első kézből való.
Azt mesélte, hogy természetesen abban ő is egyet ért, hogy a fiataloknak is teret kell adni, de ez egy szülőszoba, nem olyan, mint bármelyik osztály és nem bír el egyszerre sok újat. Túl gyors a tempó, a jelenlegi forgást figyelembe véve szeptemberben 5 régire jut kb. 6-8 rutintalan vagy nullkilóméteres.Persze, ők is vezetnek szülést a 3 éves képzés alatt, de csak 40-et, ami tapasztalat szerzés céljából elenyésző szám, főleg ha azt nézzük hogy akkor felügyelet alatt vannak, nulla felelősséggel. A termezett tempóval 1 év múlva nem lesz tapasztalt szülésznő a szülőszabán és a nullkilóméteresek fognak oktatni!!! Ez egy nagy klinika, sok kóros esettel. Ezek ellátására 1 év múlva a nullkilóméteres szülésznők lesznek hivatottak , mert addigra kiforog az összes tapasztalt szülésznő, akik ennyi idő alatt biztosan nem tudják átadni a tapasztalataikat. És nem csak az életkor számít, lehet tapasztalt egy 30 éves szülésznő is, aki akár 10 év tapasztalattal is rendelkezik, mert ennyi időt töltött már szülőszobán.
Szóval egy biztos, hogy én elsősorban a szülésznőm miatt éreztem magam biztonságban a szülőszobán és, ha Ő, nem lehet ott a következő szülésemnél, akkor én bizony kórházat váltok, mert nem bízom magam olyanora akiknek nincs tapasztalatuk és még csak nincs is kitől tanulniuk.
Azt gondolom, hogy akárki is hozta ezt a döntést a klinikán egyáltalán nem gondolta át. Kíváncsi lennék mi alapozta meg a döntését egy állítólag sok-sok éve szakmailag kivállóan(ismerősöm szerint nagyon profik a jelenleg ott dolgozók) működő szülőszobás gárdával szemben.
Nem azon kéne itt beszélgetnünk, hogy menni avlóságalapja van a szülésznők kiforgatásának, hanem azt kéne kitalálnunk, mit tehetünk, hogy ezt megakadályozzuk.
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett.