Hello!
Gyorsan reagálok.
Annus:
Nagyon sajnálom Izát. NÁlunk is van szörcsögés, mikor leszívom látszik, hogy szerencsére csak tejet büfizett fel, és az orrüregben maradt. De az fehér, gondolom nálatok más a helyzet.
Mi is fellazítjuk spray-vel az "anyagot", majd porszívós orrszívó, az a leghatékonyabb, utána 1x kellett orrcsepp. Most naponta is szívom, utána eltűnik a szörcsögés. Ádámot nem zavarja, engem viszont iszonyúan. Amikor több a puki, olyan napokon fordul elő leginkább. Gondolom ahogy nyomkod, erölködik, esetleg fekve büfi jön ki, így jut fel a tej oda, ahova nem kellene.
Egyébként az a fura, hogy éppen az hírlik, az anyatejes /főként a csak anyatejes/ babák nem kapnak el szinte semmilyen felsőlégúti vírust, mert a mama teje tartalmaz ellenanyagokat, főként, azt nem kapják el, ami éppen a mamánál fennálló nátha stb.
Mikor a kisebb lányomat 4 hónapig csak anyatejjel tápláltam, szinte hetente volt náthás. Úgyhogy ez is csak általános dolog ezek szerint. A múltkor én is náthás voltam, torkom fájt, párom is, lányok is, egyedül Ádám nem lett az /örök hála az Égnek!!!! le is kopogom/, pedig a tejecske már nagyon kevés. Ő már nem is hajlandó szopizni. Ahogy érzi, hogy cicire tenném, ordít, lökdös, feszít. Megszakad a szívem, mert tej lenne akármennyi is, pedig semmit nem teszek érte...
Dóra:
Szépek a képek, Máté édes, ahogy nézelődik. Nem sírt a víztől?
Éppen a napokban gondoltam én is
Lili-re, mi lehet velük?! Remélem, jól vannak!
Maszatmama:
Ádám is az egyik kezével kezdett el 2 hete nyúlkálni, nézegeti, lökdösi az állatokat, néha már meg is fogja őket, a jobb keze lustább. Azt mondta a doki, mikor rákérdeztem, hogy még ez semmit nem jelent, majd 1-1,5 hónap múlva kell mindkettővel tudatosan mozogni. Mostanra már látom, hogy azt is kezdi "észrevenni", de nálunk is balra nézeget inkább, ha háton fekszik. Ahhoz, hogy jobbra is nézegesse a játékokat, középen mutatni kell valamit Neki, mikor elkezdni figyelni, akkor lassan szoktam elhúzni az állatkák jobbra. Na, akkor már elnézegeti egy ideig, picit a keze is dolgozik már. Ha karban van, akkor viszont mindig jobbra nézeget inkább, úgy támaszkodik a felkaromra is
Ha hason alszik, akkor mindkét irányba forgatja a fejecskéjét, s ha úgy emeli meg a felsőtestét, akkor minden Ok. Nem húz egyik oldalra sem.
Egy ismerősömnél is hasonló a helyzet, jártak neurológusnál ők is, most 3,5 hónapos a baba. Azt mondták nekik, semmit aggódnivaló, 1 hónap múlva kontroll. Persze, gondolom, vannak apró dolgok, amiket csak egy hozzáértő vesz észre, és aszerint dönti el, hogy a baba lusta-e, avagy "baj" lehet esetleg.
És hát, DÓra is nyugtatott, semmi komolyat nem jelent, ha tornáztatni kell, akkor sem.
Dóra: és milyen tornát javasoltak? LE tudod írni pár sorban?