Sziasztok,
gyorsan írok pár sort a tapasztalataimról, tavaly szültem a
Timmermann doktornál.
Összefoglalóan gyorsan: a dokiról többségében jót tudok csak mondani, ahol vezeti a szüléseket (SOTE II-ről) csak rosszat... Szerintem annak érdemes választani a dokit, akinek fontos a magas színvonalú UH diagnosztika a babatervezés/várás során (bármilyen kockázat miatt).
Két évig jártam a dokihoz, mikor először látott már várandós voltam, éppen szülészt kerestem, de sajnos ő állapította meg hogy elhalt a terhesség, a befejező műtétet természetesen ő végezte, és semmit nem fogadott el (pedig hétvégi műtét volt).
Utána sokáig nem estem teherbe, de aztán UH-val nagyon jól elkapott egy peteérést, és sikerült teherbe esnem. Csoda volt.
A terhesgondozás végig korrekt volt. A 12. héten megmondta, hogy kisfiú! Végig biztonságban éreztem magunkat, bár nem volt semmiféle komplikáció (szerencsére). A szülés indított volt, mert túlhordás volt, de ezt előre jelezte, nem volt meglepetés. A várható születési súlyt viszont alulbecsülte, természetes, gátvédelmes szülésre készültünk, és ehhez végig ragaszkodott a szülés alatt, mondván hogy nekem nagyon rugalmasak a szöveteim (bár én ezt rá és a szülésznőre bíztam, aki ugyancsak fogadott volt). Talán nem kellett volna, mert súlyos repedés lett a dologból, uis a baba nagyobb lett a vártnál, illetve a végén fájásgyengeség is fellépett, konkrétan a doki nyomta ki a babát. Ez a kettő nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a szülést nagyon-nagyon nehezen heverjem ki. De lett egy 10/10-es APGAR-os gyönyörű, egészséges kisfiam, aki 6(!) óra alatt született meg (első baba)!
Pénzügyileg sosem éreztem nyomást, hogy mennyit "kell" adnom. Adtam, amit gondoltam a szülés után, illetve a terhesgondozást végig a megadott tarifán végezte.
A SOTE II. gyermekágyas és csecsemő osztálya kritikán aluli. Lehet, hogy többé nem megyek oda szülni, pedig a szülőszobák tényleg európai színvonalúak. Nem írok részleteket, senkit nem akarok elijeszteni. Lehet hogy nem olyan rossz hely, csak engem tiszteltek meg... minden a nővéreken múlik, és azoktól mi jót nem kaptunk