Új privát üzeneted érkezett!

Drága Norbikának nagyon boldog névnapot kívánunk!!!l
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Boldog Névnapot Norbinak!

Kép

Kép
kory

Jaj, köszönjük a gratulációkat! Buli fele letudva, anyósék jövő héten.
Képzeljétek másuban és tegnapelőtt is született Sanyi 1-1 unokatesójának gyereke, természetesen fiúk :? Pedig már 1 éve az össze ismerős lányt szült - kivéve Bari :lol: .

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Norbinak mi is boldog neve napját kívánunk!

Évi, küldtem privit, amiben válaszoltam a kérdésedre.

Kory, köszönöm a linket, már írtam is a cikk szerzőjének. Gyöngyi, hasonló a véleményünk, annak ellenére, hogy én tudom, milyen sérült gyermeket nevelni. Azt viszont én nem tudom, milyen az egészséges gyermekkel, ezért nincs összehasonlítási alapom. Minket már ismertek, a gondolkodásomat, érzéseimet is, nem ismétlem magam. Ide írtam még 2 mondatot, de azt inkább priviben küldöm el neked, még mielőtt Évi rosszakat kezdene álmodni. :roll:

Szia Ildikó! Továbbra is az a véleményem, hogyha a mennyiségen, amit a gyermekünk megeszik, nem tudunk változtatni, akkor a minőségen kell! Ötletet egy jó adaggal tudok adni, mi sok mindent kipróbáltunk. Borim most közel 5 évesen 106 cm (legalább, de már megint kinőtte a nadrágjait) és ehhez 13-14 kiló (nem mértem mostanában :oops: ).
A percentilis görbéről meg még annyit, hogy az annak idején, a mi gyerekkorunkban tápszeres babákhoz íródott. Az anyatejes gyerekek súlyra kisebbek lehetnek, de erősebbek. Nem feltétlenül kéne ehhez ennyire ragaszkodnia egy dokinak. Ha a gasztrós szerint nincs allergia, érzékenység a háttérben, ha jól fejlődik Mirtill, nem beteg állandóan, akkor csak a súlya miatt talán nem kell ennyire aggódni. Mondom én... Alkati is lehet a dolog, a mi családunk is vékony típus mindkét részről, én 6 évesen nem voltam 18 kiló (majdnem nem engedtek suliba), 18 évesen meg 42 voltam a 156-os "magasságomhoz". Most már kicsit összeszedtem magam. :)
ktc

Sziasztok!

Mi is kívánunk Norbinak Boldog névnapot így utólag is!

Ktc!
Mirtill a tojást nem eszi meg semmilyen formában.Azt még az oviban sem eszi meg pedig ott sokkal több mindent elfogad mint itthon!Azt hogyan tudnám becsempészni az étrendjébe?
Voltunk vérvizsgálaton semmire nem érzékeny,voltunk csontkor vizsg.on az is rendben bár kicsit mészhiányosak a csontjai és voltunk sella röntgenen ott azt állapították meg,hogy az agyalapi mirigye az életkori nagyság felső határán van.Még a verejték vizsgálat van hátra ,oda pénteken megyünk de szerintem az is rendben lesz.
Jól fejlődik,okos kislány!
Betegeskedni szokott elég sokat de csak amióta ovis.Előtte alig volt beteg.
Én 14kg voltam amikor suliba mentem,Anyukám a hátamra tette a táskát és hanyattestem!Most 160cm vagyok és 50kg,de amikor férjhez mentem 43kg voltam.
A doki azt mondta,hogy Mirtill sovány,magas testalkatú.Úgy van írva a papírjára,hogy gracilis alkatú kislány!

Tegnap már megint kicsit köhögcsélt és kapar a torka.Szedi a Broncho vaxomot nem lehet attól?Adok neki Homeogéne 9-et az jó szokott lenni.
Remélem nem lesz beteg megint,4napot járt oviba!Már csak csütörtökig megy aztán majd augusztusban!

Kory!
Kinga meggyógyult teljesen?

Sziasztok!

Kép
ildikó74

Csak gyorsan kukk,mert most jöttünk haza ovis kirándulásról (Jászberényben voltunk) :) :)

Ildi.lehet a Bv-tól.enyémek is kahácsoltak anno.de add én is adnám a H9-et mellé-ártani nem árt :)

Évi.
Norbinak utólag is nagyon boldog névnapot.

Sanyim ma elment hajnalban Veszprémbe :( -csak pénteken jön haza :(

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Cleo!

Nem is mondtad,h.ide jöttök kirándulni!!
Hol jártatok?

Kép

Kép
kory

Kory.

Csak az állatkertben voltunk :)

KépKép
KépKép
cleo27

Pont holnap délelőtt megyünk az állatkertbe :lol:
Hogy tetszett?

Kép

Kép
kory

jó volt nagyon-igaz számunkra nem nagy újdonság,hisz sokszor járunk oda.az egyetlen gáz az volt,hogy sok iskolás-csoport volt.....annyi gyereket egy rakáson...gondolhatjátok

Kory.akkor jó szórakozást holnapra

KépKép
KépKép
cleo27

SZIASZTOK!!
szilviék a sulival,holnap délelött mennek az állatkertbe!!!
kori akkor még a végén taliztok :lol: :lol:
barika2008

évi itt mindenki fiút szül!!környékünkön szinte nincs lány :lol:
barika2008

Norbinak Boldog Névnapot!
varga tünde

Sziasztok!

Továbbra is köszi a névnapi gratulációkat, kedvesek vagytok!

Akkor kissúlyú anyukák rátok verjek? Katicát nem tudom überelni, de én is a 162 cm-re 48 kg-val indultam a 3. gyerkenek.
48 kg volt a versenysúlyom, de 10 éve "már" 50 vagyok.
Én 7 évesen 17 kilóval mentem suliba, és cipeltema táskát nagy büszkén. De a hülye helyettes óvónő azt mondta nagycsoport májusában, hogy nem mehetek iskolába, mert nem vagyok még 20 kiló, bőgtem egész nap. Na akkor bement anyám lerendezni - erre emlékszem. Már tudtam olvasni, túlkoros voltam és ilyet mondtak...

Helyzetjelentés: most 58 kiló vagyok és 92 cm a derékbőségem.
Jó állatkertezést mindenkinek!

Ildikó, tojást nálunk egyik fiú sem eszi, de nem is foglalkozom vele, máskrém, hús, sajt és tej megy minden mennyiségben. Ja a bundáskenyér azért lecsúszik vasárnap reggelente. :lol:

Már szelektáltam a munkában, lassítok a tempón. És a tegnap újra meghúzódott hátam is mára jobb lett, igaz tegnap egész este Sanyi körbeugrált. Ez elég szokatlan nekem, de azt hiszem, hogy meg tudnám szokni.

Szép napot!

Éva

KépKépKép
agmano

DÁVIDNAK NAGYON BOLDOG Kép SZÜLINApOT

Kép

KépKép
KépKép
cleo27

Dávidnak itt is nagyon boldog első szülit!

Bari!
Látod milyen hamar eljött ez is,már nektek sincs otthon kisbabátok,már kész kis fickó.
Voltunk az állatkertben ,de nem láttam Szilvesztert,mondjuk
kb.5 busz állt az állatkert előtt mikor odaértünk!
Rengeteg csoport volt.
Nálunk ami a legjobban bejön a gyerekeknek az az állatsimogató,na
ott a kecskéknél bármeddig el lennének.
Olivér is mindegyiket simogatja,megy utánuk.

Kép

Kép
kory

Bari, neeeemmm, Dávid még nincs 1 éves!
Ha mégis,akkor nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok neki!

Éva

KépKépKép
agmano

SZIASZTOK!!
köszönöm mindenkinek!!hát nagyon elment az idő!!
sajna péntekról szombatra virradóra lázas lett.bevittük a heim pál ügyeletre vírusos torok gylladás!! :(

mára én és sanyi lettünk szarul..ja és anyám!!a két nagy még nem!!de remélem dávidnál ennyi lesz mert mi rosszabbul vagyunk sokkal és "ugatunk"is rendesen!!
szóval lehet,hogy nincs vége!!
kajáról ivásról nem is beszélek mert fölrobbanok :?

andi neked külön köszi olyan szép :D

évi te meg 36 hetes vagy!!1 hét múlva érett újszülött :shock:
neked 1 nap volt a terhességed
barika2008

Sziasztok!

Dávidnak mi is kívánunk Boldog Szülinapot!Mindig lemaradok 1-2nappal!
Jobbulást kívánok mindannyiótoknak!

Sziasztok!

Kép
ildikó74

ildi köszi szépen!!

énmeg norbiról maradtam le :oops: :oops: :oops: :oops:
barika2008

Sziasztok!

Köszi, Bari- ari vagy!

Jobbulást neketek. Mi is így jártunk... nekünk Sanyival 2-3 hét volt, a fiúk egy laza náthával lábon kihordták.

Ma voltam UH-on. A pici becsűlt súlya 2300 g, fejkörfogata már most 31 cm :shock: fiúk 33-mal születtek 40 ill 37 hétre. Hogy fog kiférni, ha még 4 hétig növesztia fejét?! Retardációra utaló jel semmi, lepény kifogástalan állapotban és minden hipi-szupi. AFP tévedett?! Jövő héten vizsgálat, hogy méhszáj hogy áll.

Lassan a nagyobb munkát is sikerül lepasszolnom, jöhet végre a saját időbeosztás és a jól megérdemelt pihenés :lol: :lol: És utóljára eltölthetek egy csomó időt hármasban a meglévő fiaimmal - bár ez nem mindig lesz nyugodt és csendes....

Pusszancs!

Éva

KépKépKép
agmano

sziasztok!
évi örülök,hogy rendben vagytok!!
barika2008

remélem jól sikerül a 3-4hét pihi!!
az utánna következő nem lesz egy sétagalopp :lol:
tapasztalatból mondom
barika2008

1 db önkéntest várok, akinek küldhetes SMS-t szülés után és, ha megkérem bejelentkezik a júliusi babavárókhoz is.

Döntöttem, még egy hetet oviban tatom a fiúkat, hogy rendezzem a soraimat. A szocpol eltörlését pedig megszavazták júli 1-től :twisted: Hoppssz, 1,4 millió forint.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Huu Gyöngyi szegény párod.. :( Ha jól olvastam ma műtik-műtötték? Várjuk a jelentést róla.. :)

Bari Boldog Szülinapot Dávidkának.Még csak most született :shock: És jobbulást az egész családnak!

Mi tegnap voltunk anyummal kontrolon a lábával,hát marad a gyógyszer továbbra is.Most más van ügyleten nála másra kell figyelnünk. Ma meg elvoltunk eddig temetőbe virágot venni,holnap megyünk ültetni,aztán cseresznyét szedni,most meg neki állhatok elrakni,de közben apáék hozták a régi singer varrógépeket is amit rendbe kell hoznom,mert állati dolgok vannak rajta. :evil: azt meg nem akarom,hogy a gyerekek érintkezzenek vele.úgyhogy most leraktam aludni őket és megyek tovább a dolgomra.

Remélem hamar rendbe jönnek a betegeskedők.. :)

Éva nekem nyugodtan küldhetsz smst,ha gondolod. Szólj és elküldöm privátba a számot. Huu már lassan itt a vége. :shock: Nem semmi fejkörfogat,és még csak most fog hízni is,szép fiúcska.. :) Amúgy a helyedben én is vinném oviba a fiúkat. Kis pihenés neked is kijár.. :) Szocpol nem semmi :evil:
varga tünde

Sziasztok!

Holnap mgyünk az endokrinológiára és a verejték vizsgálatra!Szurkoljatok,hogy minden okés legyen!Tudom,hogy rendben van de azért izgulok picit!

Éva!
Mirtillnek a 38hetes uh-n 98mm volt a bpd-je,rá másfél hétre született meg és 35cm volt a fejkörfogata.

Majd holnap jelentkezem!
Sziasztok!
Ildikó

Kép
ildikó74

Sziasztok!

Norbinak boldogságos neve napját, Dávidnak pedig boldogságos szülinapot kívánok - utólag is.

Éva, nagyon örülök a híreknek!!!!!!!!!!! Sms-t szívesen fogadok és híreket is nagyon szívesen továbbítok!

Ildikó, a tojást nem kell erőltetni (bár van néhány trükk a becsempészésére), a fehérjét másból is lehet pótolni. Ha szeretnéd, írok össze neked pár tippet priviben vagy mailban. Egyébként az egészséges táplálkozás és testsúlykontroll (kinek hízás, kinek fogyás, kinek csak alakformálás) alapja is a fehérje. Sajnos eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy nagyon keveset fogyasztunk belőle, pedig igen nagy szükség van rá! Még a megfelelő idegi működéshez is kell! A súly és a magasság arányából lehet megmondani, kinek mennyi fehérjére van szüksége naponta. Aki kíváncsi rá, priviben küldje el a súlyát és a magasságát, s szívesen kiszámítom neki. :P

Gyöngyi, Sanyidról mi hír?
ktc

Éva!
Mindenki szívesen fogadja az sms-t! :lol:

Gyöngyi!
Mi van veletek?
Megműtötték Sanyit?

Ildi!

tuti minden rendben lesz!

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Mirtillnek megy a drukk!
Gyöngyi, várjuk a híreket!

Tündi, Katica, Kory, kérem a telókat priviben és megy az értesítés! Azért a júliusiaknak csak 1 valaki írjon be, mert a végén még nem tudják hová tenni a nagy lelkesedést, mikor alig jelentkezem be hozzájuk. Tök jó, a gyerekorvos és a védőnő is júli 6-tól 2 hétig szabadságon lesz, kutya nem fog ránézni a gyerekre :lol: Mire jönnek, addigra remélem kikupálódunk - bár ha előbb szülök...

Ma megvesszük az iskolatáskát - ha lesz még amit kinéztem, tegnap is elfogyott délutánra.
Lefotózom, mert nagyon szép.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Megjöttünk,minden rendben van!Meg volt a verejték vizsgálat is 33lett.Azt mondta a doktornő,hogy teljesen rendben van!Volt ott egy kislány 1éves és csak 6kg Ő betegnek is látszott.

Mirtill 14kg és 106,5cm.Benne van a súlya is és a magassága is a normálban.Elég magas de nem kóros!De azért majd decemberben vissza kell vinni megmérni!
Megdícsérte az dokinő,hogy milyen okos,szépen beszél!Nagyon büszke volt magára!

Sziasztok!
Ildikó

Kép
ildikó74

Sziasztok!!

Ildikó!!!

Ügye, ügye!!!! :lol: :lol: Úgy tökéletes a lányod ahogy van!!! :lol: Örülök a jó hírnek, gondolom Te is nyugodtabb vagy így - és akkor most már hagyjon békén a dokitok :twisted: :lol:

Évi!!

Húú, micsoda méretek!!! Nem is kell hogy nagyobb legyen - neked még meg is kell szülni :lol: :lol:
Pihengess!!! Nem is értem hogy tudtad eddig is így végigcsinálni az egészet!! :lol: :? :? Tudom, a muszáj nagy úr, de akkor is..... :wink: :wink:

Katica!!

Hihetetlen miket tudsz!!!!! Bennem ezek fel sem merülnek - persze azért mert az enyémek mindent (bőségesen) esznek. Nagy öröm volt, hogy a lencsefőzelékemet is zabálták :lol: :lol:

Tünde!!

Hát neked sincs nyugtod, az tuti :? :?

Bari!!

Jobbulást neketek!!!
És sok boldogságot Dávidnak első szülinapja alkalmából!

Kép

ágyöngyi

És nagyon köszönöm az érdeklődést Sanyim nevében is!! :lol: :lol:
Túl vagyunk a műtéten, tegnap délelőtt volt. Hát nem a szakadt szalagot műtötték, "csak" egy gyerek hüvelykujjnyi leszakadt porcdarabot szedtek ki belőle :? :? Itt helyben csinálták az sztk-ban egynapos sebészet keretében. Szuper volt, hogy délután már jöhetett haza a saját lábán. Itthon is főleg ágynyugalom, de felkelhet wc-re és enni, akkor pedig terhelheti a lábát, tornáztatni is kell, én meg bököm minden nap alvadásgátlóval :lol:
De hogy ne legyen sima izgulós napom a műtét miatt a Sárának is sikerült izgalmasat produkálnia: Lyme kóros bőrelváltozást produkált, amitől kellően besz...tam, úgyhogy míg a Sanyit műtöték gyorsan beugrottunk a bőrgyógyászatra és a két rendelő között ingáztam :roll: :roll: Bár nem találtunk a Sárában kullancsot (oviban már találtak) a dokinő se tudta kizárni a Lyme fertőzést, így antibiotikum 3 hétig. Mivel mára halványodott a kiütés - lehet mégse az, de úgy kezeljük. Jaj.............mi kell még?? :? :wink: :wink:

ágyöngyi

Gyöngyi, ez nem igaz!!! Jobbulást Sanyidnak, Mariettánál pedig reméljük csak valami kóbor vírusos kiütés - nálunk is volt (Parvovirus?-terheseknek szuper!).

Katica ez a fehérjebevitel engem is érdekelne, mert Martinba nem sok jut, hacsak nem a sajttal, de hússal nem az biztos.

Bariék, hogy vagytok?

Ildikó, szuper hírek!

Andi, építkezés?

Kory, Kinga 100-as?

Tündi, hajrá, azért pihenj is néha!

Na akkor nálunk is helyzetjelentés tegnapról időrendi sorrendben:
Fülészet: Norbinak van másfél hetünk rendbetenn ia fülét, különben tubus, Martinnak a polipjának semmi nyoma :lol: és mivel nem gyullad be, ezért valszeg át is szellőzik, tehát többet (reméljük) nem téma, de a torokmandulái elképesztő nagyok, ettől lehet az orrhangzós érthetetlen beszéd, de az sem gyulladt, csak kicsit piros - nátha után vagyunk.

Megvan az iskolatáska:
Kép Kép
Aztán ahogy mentünk az autóhoz, begörcsöltem, rólam:
Kép
Utána elmentünk a fiúkkal bicajozni, hazafelé már nagyon elücsörgött Norbi, hát hazajövünk, lázas.
Múlt heti ovis gyerknapról: töröld meg magadat valaki kötényébe:
Kép izgi volt az előadás: Kép

Bocs a sok képért.

Éva

KépKépKép
agmano

Norbinak jobbulást!

Gyöngyi nektek is gyors lábadozást.. Remélem nem lyme!
varga tünde

sziasztok!
betegeknek jobbulást!!!!!!!

gyöngyi:ahoz nem kell kullancs is???azt mondtad nem volt benne :shock: akkor,hogy van ez?

évi jó a tatyó..
te milyen fölháborítóan sovány maradtál :twisted:
barika2008

Bari, köszi, de pont Te mondod! Három gyerk után úgy nézel ki, mint egy srtandkirálynő.

Gyöngyi, szerintem is valami vírusos bőrkiütés lehet, ha nem volt kullancs. Sanyid jobban van? Ki kell szolgálni és nyávog, vagy férfiasan viseli?

Izgulok a holnap miatt, hogy hogy áll a méhszájam, tegnap is volt egy kis görcsöcske :roll:, de főleg a hétfő miatt izgulok, remélem nem kell műteni Norbit. Nem is csak a műtét, hanem az azt követő 1 év füldugózás, amibe 2 nyár is beleesik. Hallásvizsgálat is lesz, elég gáz mindkét fiú. Amúgy a műtét is érdekes lenne, ha közben beindulna a szülés vagy itthon lennék gyerekágyasan és nem tudnám elkísérni Norbit.
Na melózom amíg nincsenek kölkek. Sanyi rátette a programomat a céges laptopjára, biztos ami biztos. Kérdeztem azért csinálta, hogy két fájás között is tudjak a szülőszobán dolgozni :?:

Éva

KépKépKép
agmano

Éva!

Jók a képek,klassz a táska is,az utolsó kép nagyon
tetszik ahogy a fiúk fogják egymás kezét :)
Remélem jó hírekkel jöttök haza a fülészetről,én szurkolok,majd írjál róla.
A pocakod így kép alapján nem tűnik hatalmasnak.
Nekem is maradt a két gyerek után olyan 20 hetesnek megfelelő has(háj). :(

Gyöngyi!
Várjuk a híreket Sáráról,Sanyiról!
Puszi

Kép

Kép
kory

Sziasztok!!

A legjobb hír: eltünt a jellegzetes kiütés, így a Lyme-ambulancia szerint is kizárható a fertőzés, mert Lyme esetében még az antibiotikumos kúra után is meg szokott lenni a kiütés.
Bari! De kell kullancs ehhez a fertőzéshez, viszont az is előfordul, hogy a kullancs továbbáll, ha megszívta magát. Meg azt okoskodtam ki, hogy ugrálóváraztak és lehet a sok ütközésben kidörzsölte magából :? aznap reggel ecsetelte épp az ovónéni, hogy láttak kullancsot a folyósón. Kombináltam. Két orvos is megerősítette a gyanúmat, de azt egyik se mondta, hogy a kiütésnek nem szabad elmúlnia, hogy várjunk pár napot, amig biztosat tudunk :twisted: :twisted: így az izgalom megvolt, szerencsére a betegség nem :lol:

Kory!!

az én lányaim is azon szoktak "viccelődni" :twisted: hogy kisbaba van a hasamban :lol: Nem fáj..... :D :D

Évi!!

Tényleg szemtelenül csinos vagy!! :lol: :lol:
Nem arról volt szó, hogy most már pihensz??? :lol: :lol: szegénykém, mennyit raknak még rád, gyenge nőre, ezek az erős férfiemberek :lol: :lol:
Nálunk szerencsére Sanyi nem a nyávogós fajta, de akkor is ki kell szolgálni, mert nem kelhet fel, csak Wc-re (ma már varrat szedés!!) és persze eddig a csajoknak ketten ugráltunk, most azt is csak én teszem. És mellette még én is dolgozom. Anyósék vigyáznak a lányokra ha kell, de ennél többet nem segítenek (tudom ez is nagyon nagy dolog). valahogy úgy képzeltem, hogy néha egy egy főzés kimarad, mert főznek nekünk, elviszik a csajokat valami programra, hogy ne kelljen itthon gubbasztaniuk, de nem....
Én várok sokat?????????? Máshol azt látom, hogy a nagyszülők viszik még nyaralni is a unokákat, hogy minden hétvégén főznek és pakolnak. Na, jó helyen mondom ezeket, tudom Ti sem kapjátok ezt meg a nagyszülöktől :cry: :cry: :cry:

Jók a képek!!!!

Mi is voltunk fülészeten: Mari füle még hurutos, Sára teljesen gyógyult, ehhez képest alig hall- mindig viszakérdez
:twisted: :twisted: nagyon idegesítő

Ja, és ma megkapta a Marietta a 6 éves oltását- nagyon bátor volt!! :lol: :lol:

ágyöngyi

Sziasztok!

Gyöngyi!
Örülök,hogy csak"vaklárma"volt a Lyme kór!
Mirtill is elég gyakran visszakérdez de nem tudom,hogy nem-e csak figyelmetlenség.A kisbarátnője is mindig visszakérdez!
Mirtillnek is gondok vannak az orrmandulájával.Itt azt mondták amikor májusban elvittem fülészhez,hogy hatalmasok és a nyáron vetesük ki.Duzzadtak a nyaki nyirokcsomói,vszínű emiatt beteg örökké.Ezért is mentünk el és azért mert éjszaka horkol.Nme nyitott szájjal alszik még de elégé hangosan alszik.Nagy nehezen rászántam magam a műtétre,bevittem Miskolcra(mert nálunk még nem csinálnak orrmandula műtétet),ott ajánlottak egy nagyon aranyos drnőt.Ő azt mondta,hogy mérsékelten nagy az orrmandulája és várjunk vele szeptemberig mert ez még halasztható.Szóval most várunk!Én a hallását féltem de hallásvizsgálatra nem küldött minket senki.Mirtillnek még sosem volt baj a fülével,de sokaktól azt hallottam,hogy akkor kell kivenni ha egy évben 5*volt fülprobléma.Neki állandóan felső légúti fertőzései vannak legutóbb 3hete volt.
Az a gyerekorvos akihez a kórházba szoktam hordani azt mondja,hogy ne halogassuk a műtétet mert az orrmandulái miatt beteg mindig.Az a baj,hogy mindig csurog a takony a torkán le és emiatt köhög állandóan.Szóval nem tudom mi tévő leygek.Egyelőre várunk őszig.

Mi az a tubus amiről írni szoktatok?

Mirtill nem eszik! :( Tudtam,hogy ez lesz ha nem fog oviba járni.Pedig megígérte,hogy fog rendesen enni!,ehhez képesz szombat óta nem eszik ezáltal alig kakál.Úgy látom végig fogjuk kínlódni a nyarat!

Sziasztok!
Ildikó

Kép
ildikó74

Sziasztok!

Sajnálom a fül problémákat. :(

Ildi: Bence is alig akar enni,pedig ő jó evő volt.Csak a gyümölcsöket enné,azzal meg nem nagyon lakik jól. Ezt látja Domi is, és ő is elkezdett válogatni :? Viszont az unoka húgom talált egy oldalt ott találtam egy egyszerű mikrós sütit,azt tömték :) Itt a link: http://www.nosalty.hu/bogreben_sult_sut ... ecept_1586

Nézetek szét nekem tetszik az oldal..

Éva?

Gyöngyi párod?
varga tünde

Helló!!

Itt a lányok balett fellépése, kicsit pörgessetek bele, mert több minddent felvettünk (elején apósék) Marietta a Hófehérke, Sára sötét lila polós törpe :lol:

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/b ... jQWh5o6TsQ

ágyöngyi

Sziasztok!

A balett fellépést majd később nézem meg, mert fürdetés van. Sanyid varratai? Azt nem mondtam, hogy nem dolgozom, de már nem 2 felé - kivéve a heti 1 kooperációt. Itthon tök jól megy, hogy a fiúk nincsenek, lassan végzek a júniussal, de szeptemberig előre akarok dolgozni, még szülés előtt.

Ma voltam dokinál. Zárt a méhszáj :lol: Tominak egyelőre esze ágában sincs kibújni elég nagy is, de még növesszem a doki szerint -szerintem is.
Szerintetek van összefüggés a korábban született gyerek és a hasfájósság között? Sok példát tudok, ahol az időben jött babák tök jó gyerekek, pl saját példa is ez.

Képzeljétek, tegnap megszült egy ismerős, aki augusztusra volt kiírva :( ráadásul ikrekkel (spontán). Elfolyt a magzatvíz és rögtön ki is vették őket. A kislány 1100, a kisfiú 1250 g, lélegeztetik őket, még az sem biztos, hogy a beleik működnek, holnap kapnak szondát. Nagyon szorítok értük, remélem egészségesek lesznek. Borzasztó, de ők szerencsére büszkék a szép babákra és nem fogják fel milyen következményeik lehetnek.

Tündi, a recept jól hangzik!

Ildikó, én nem vacakolnék a mandulán, mióta kivetettük sokkal könnyebb a gyerekekkel. Sosem dugul be az orruk, és nem lázasodnak különösebben.
A tubus/gromet arra szolgál, hogy ha az orron/torkon keresztül nem szellőznek át a belső melléküregek, a fülkürt, akkor a dobhártyába beültetnek egy kis levegőztető csövecskét, amin keresztük direkbe kiszellőzik. Így eltávozik a savó és gyulladáskor kiürül, nem feszíti a fülüket csak huzat és víz nem érheti. Ez kb 1 év alatt kilökődik és, ha már nem lesz rendszeres gyulladás, akkor mondhatni kinőtte ezt a problémát, ha nem, akkor újabb tubus. Maga a műtét 1/4 óra és délben már mehet haza, mert a torkán nem dugnak le semmit, csak kis altatásban végzik.
Én is a gyümölcsöt javaslom Mirtill kaka-bajára, bár nálunk szerencsére inkább a fordítottja probléma.
Na most lépek, amúgy nagyon zörgött a gépünk, azért nem jöttem előbb, mert Sanyi szerelte.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Ildi!
Tudod mi is várakozó álláspontban vagyunk az orrmandulát
illetően.Olyan jó lenne,ha szeptemberre valahogy elhagyná,h.bekerül oviba és jön az orrfolyás,mert ebből lesznek a szövődmények,bajok.
Én jobb szeretem ha Kinga itthon van,kötetlenebb a napunk,nem kell a két gyereket húznom az oviba,meg én itthon többször etetem,kevesebbel.

Éva!
Az jó,h.a kicsi zárt kapu mögött van :)
Nekem Kinga időre született hasfájós volt,Oli 38 hétre,ő nem volt az!
Szerintem az ikreknek ahhoz képest,h.hol van még aug.nem is olyan kis súllyal születtek.
Én olvasok egy blogot 650 gr-mal született anno a kislány,most 2 éves és egészséges.
Mi a nevük a kicsiknek?

Gyöngyi!

Én megnéztem a balettot és nagyon tetszett,nem ilyenre gondoltam,de ez nagyon aranyos.Ügyesek a csajok!
Akartam még kérdezni tőled,h.írtad h.Sárán is azt tapasztalod,h.nem tökéletes a hallása(annak ellenére,h.gyógyultnak bizonyították),h.szerinted ez,h.oldódik meg?
Mikorra okozhat ez maradandó hallás csökkenést?
Vagy ahogy 100%-osan kilábal a betegségből elmúlik?
Mert olvastam,h.ha tartósan folyadék van a fülben,akkor rendesen elrohad a hallójárat(persze,h.maradandó hallás sérülés).
Vagy ez hülyeség?

Kép

Kép
kory

Aranyos a Hófehérke és a 9 törpe, Martietta tipikus Hófehérke, nagyon szép, szegény Sára pedig a legkisebb, de a legügyesebb...

Kory, azt én sem tudom milyen hosszú távú savós fül után jön a hallásromlás. Én inkább azt szűrtem le, hogy a hallócsontot ill. a koponyacsontot megtámadhatja a gyulladás, kieheti a genny. Sokszor megnyomkodják a fülük tövében lévő csontot, hogy fáj-e. Nálunk már előfordult a fél évig savós fül - nem is egyszer, de eddig mindig rendbejött a hallásuk nyárra. A szelektív hallással nem összetévesztendő :?

Ma du. szemészet, remélem jó híreket kapunk Norbiról.

Éva

KépKépKép
agmano

Igen, igen, igen!
Norbi mindkét cilindere 1/4-et javult és nem fordult át minuszba!
Már csak +1/2 és +3/4 cilinderünk van! Kap még szemüveget, de ha fél év alatt 1/4-eket javulunk, akkor 1-2 év alatt eltűnik a szemhiba és nem kell majd szemüveg! Közben bármikor átmehet minuszba, de van remény, hogy elnövi!!!
Úgy örülök!

Kory, az mit jelent, hogy otthon többször eteted Kingát? Nem tartod a napi 5 étkezést? Nasi csak főétel után, de nem össze-vissza 2 evés közt vagy helyett ugye?

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket!! Szerintem is szuperek voltak :lol: :lol: És ők voltak a legkisebbek és ugyanolyan hosszú volt a műsoruk, mint a nagyoknak, felnötteknek!! :lol:

Kory!!

Én is úgy tudom, hogy folyadéknak semmi keresnivalója a hallócsontocskáknál, mert csak károsítja, "rohasztja" őket.
Sárát a dokinő megvizsgálta kedden, akkor mindent rendben talált, csütörtöktől állandóan visszakérdez. Tuti nem alkalmi süketség, mert várja a választ és figyel és kérdezi, hogy "tessék?" Hallja, hogy mondunk valamit, de nem érti - látom az arcán az értetlenséget. Tudom milyen amikor alkalmi süket :lol: szokta azt is játszani - tényleg teljesen más. Most azt is észrevettem, hogy zavarja is. Az utcán meg hülyének néznek, hogy ordibálok vele, de muszáj, mert nem hall meg! :oops: :?
Nem tudom mi lehet ez, megyünk vissza a fülészetre. szerintemha nincs semmi a fülébe, akkor ez csak az orrmandula lehet és az nem fog változni. Jelenleg nem náthás, sőt a Lyme gyanu miatt újra kapott antibiotikumot, gyógyult, mégse hall. Ennyire nem volt gáz a hallása akkor sem, amikor nyakig taknyos volt, vagy középfül-gyulladása volt. Marietta volt ilyn gáz akkor, amikor arc-üreg gyulladása volt, de akkor neki jellegzetes orrhangja is volt. Nem tudom.............................

Éva!!

Mi volt a szemészeten???
Jó hír, hogy zárva a kifelé vezető út!!! :lol: csak aztán könnyen és gyoran nyiljon ki, ha kell! :lol:
Pocakfájósság???? Hát én örültem voln, ha az van a Mariettának :? Időre született és állandóan sírt, egy éves koráig szarul aludt és nem a hasa fáj. Ha az fáj, akkor legalább tudtam volna mi baja és láttam volna a végét :lol: :lol:
Még mostanság is kikészíti a szél (és a fogzás :roll: ) Épp ma találkoztam egy kedves ismerőssel, akinek a lányzója ugyanolyan, amilyen a Marietta volt: minden fogat egyenként megszenvednek, 1éves múlt a kislány és 1 éjszakát aludtak végig és képes egész nap fél óra bóbiskolással élni :lol: szegénybe próbálom a lelket tartni, hogy más gyerek is volt ilyen, aztán hopp, megnől és nem lesz vele annyi gond :lol: :lol:
Ja, Sanyimnak holnap lesz a varrat-szedés, már nagyon virgonckodik a lábával...mert minden tagja fáj a sok fekvéstől :lol: :lol:

ágyöngyi

Gyöngyi, mi hétfőn megyünk hallásvizsgálatra is. Nálunk Norbi a gáz, szerintem nálunk életkori sajátosság a 4 éves kor körüli komolyabb füles dolgok -orrmandula kivétel ellenére. Norbi már nem taknyos - október óta csak 1 ilyen hét volt, kiváncsi vagyok most meddig bírja, reméljük decemberig :lol: .
Sanyidnak gyors felépülést!

Képzeljétek megjelent a szocpolos jogszabály és júni 30-ig befogadott kérelmekre adnak csak szocpolt. Az adatlap tartalmazza a baba személyi számát, ami a lakcímkártyán van, elkészülési idő 1-2 hét. Így elég kicsi az esélyünk, hogy megkapjuk az utólagos szocpolt a harmadikra :twisted: . Tehát, ha véletlenüln meg is születne előbb, akkor sem tudnánk már beadni a hiánytalan kérelmet, mert nem készülnek el az okmányai.
Az októbertől életbe lépő kamattámogatás is jó lenne, de az ránk nem vonatkozik, mert régi igénylők vagyunk. 2 szék között a pad alá estünk. Hát tudnék cifrákat mondani.... És ez nem is alkotmányellenes, mert ugye mi okoztuk a válságot....
Sanyitől jövő hónapban megvonják a 13. havi fizut, amit már évek óta csökkentve béremelés helyett kap. Hajrá. De hogy a gázszámlát miből fogjuk befizetni, mert az bizony nem csökken és a támogatás is meg fog szűnni mire igényelni tudnánk a 3 gyerekre, mert ugye év közben nem lehet módosítani.

Bocs a kirohanásért, de az ember így tervezzen valamit is ebben az országban.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Gyöngyi!
Nagyon ügyesek a lányok!Mirtillnek nagyon tetszett mert Hófehérke volt benne!
Nálunk csak 5éves kor után lehet menni bármiféle táncra,zenét tanulni.Mirtill ősszel kezdi a néptáncot,igaz még csak 4éves lesz de bejárhat az órákra.

Még várunk egy kicsit ezzel az orrmandula dologgal.Időnként kap Garasone orrcseppet attól nagyon szépen visszahúzódik.Ő valószínű csak alkalmi süket de azért elmegyünk hallásvizsgálatra.

Lenne egy gondom ill.nem tudom,hogy gond-e.Mirtill újabban azt játssza,hogy Pesten lakik és új anyukája és apukája van mert mi meghaltunk.Azt mondja,hogy én nagyon beteg voltam és emiatt haltam meg de vissza szoktam járni hozzá az égből vigyázni rá!Szerintetek ez normális dolog?Nekem elég ijesztő volt!
A múltkor pedig azt mondta,hogy ha neki nem lesz kistesója nem baj mert ha Ő néni lesz lesz a hasába kisbaba de akkor már új anyukát keres magának mert én már öreg leszek és az anyukák nem öregek!
Szerintetek?

Sziasztok!
Ildikó

Kép
ildikó74

Ildikó, :?: tippem sincs mit mondjak.... elég érzéketlenül hangzik... vajon hol hallotta?

Norbit még sosem foglalkoztatta a halál gondolata, Martint is kb. 1 éve kezdte és 2-3-szor jött elő. Mindig sírt, hogy ne haljunk meg, és ugye mi sem fogunk és ő sem, és nem leszünk soha öregek. Próbáltam elmagyarázni neki, hogy ez most még ilyesztő, de később így a jobb, de nem érti még. Megegyeztünk, hogy iszunk az örök fiatalság forrásából és sosem halunk meg... egyelőre így tudtam megnyugtatni. Pedig utálok hazudni a gyerknek.

Éva

KépKépKép
agmano

A halál dolog mostanában foglalkoztatja.Anyósom 2éve halt meg és hozzá szoktunk kijárni a temetőbe.Amikor meghalt azt mondtuk neki,hogy odaköltözött de ahogy nő rákérdezett miért lakik ott és akkor mondtuk,hogy meghalt mert beteg volt.
Azt,hogy visszajár valaki az égből azt szerintem a Csutak úrfiból szedi.Szokta nézni a Minimaxon és abban halt meg az anyukája Csutak úrfinak és néha lejön hozzá.
Remélem hamar elfelejti.
Van egy kislány a játszótéren neki is meghalt at apukája és vele is beszélt ezekről a dolgokról.
Ja és Jézus is nagyon foglalkoztatja.Tudja,hogy meghalt de azt is,hogy feltámadt.Tegnap a játszón is "oktatta"a gyereket,Jézust rajzolt és keresztet is és mesélt a gyerekeknek.Nagyon érdekli,sokat lapozgatja a Képes Bibliát.
Mi nem vagyunk vallásosak de nem is tagadjuk Istent.Jár az oviba hittanra azóta érdeklődik ennyire.

Mi sem szoktun hazudni Mirtillnek,és csak olyan dolgot szoktunk megígérni neki amit meg is tartunk mert nem szeretnénk becsapni!

Ildikó

Kép
ildikó74

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?