Új privát üzeneted érkezett!

Szeretnék mindenkivel megosztani egy terméket, mely szerintem még nem elterjedt nálunk, de nagyon jó.

Évek őta ekcémával küszködtem, az orvosok sem tudtak igazán segíteni és akkor egy ismerősömtől hallottam a kecsketej szappanról.

Nekem bevált és csak ajánlani tudom mindenkinek.

Ekcémára, allergiára, pikkelysömörre, zsíros, száraz és pattanásos bőrre ajánlják.

Rengeteg vitamin és ásványi anyag van benne.

Írok egy teleonszámot itt lehet megrendelni 70/317-4947. Postán vagy személyesen is átvehető.

Remélem nem idegenkedtek tőle és kipróbáljátok, nagyon nagyon JÓ!!
mkrisz

NAGYON SZÉPEK A GYEREKEK!ÉN ANDIT IS LÁTTAM EGY KÉPEN!!
bicikliről ne is beszéljetek.szindi9 szilvi majdnem6 éves volt mire sikerült :lol:
de,hogy én mit össze rohangáltam!!

évi szilvi még mindíg beszédhibásde osztályelső és a tanárnő szerint olvasáskor tök tisztán beszél!
szindi ki van kiáltva "részképességzavarosnak" de szerintem egyszerűen csak nem egy szuper penge agyú és lusta!!
majd meglátjuk dávid milyen lesz :lol: egyenlőre nagyon nagyon akaratos!!szinte az egész család neki pattog!!

gyöngyi nem semmi sz@r napotok volt!!ezzel menjen el a rossz
barika2008

Hali.

Évi.nagyon jók lettek a ballagási képek.:) szegény szemüveg :(
Gyöngyi. Bizti tényleg jól sikerült a szülinap.Te csináltad a tortákat?
hogy vannak a lányok, Sajnos mindenkinél szokott lenni ilyen rossz széria :( :( ( csak van aki letagadja vagy nem beszél róla :twisted: )

Kory.nem akartam feltenni képet magunkról-mert csak olyan van amin apa is rajta van...ő meg nem akarja sehová a képeit kitenni (iwiw-re sem)

Beszélünk a biciről én meg elfelejtettem mondani: Múlt héten Sziszi megtanult kétkerekűn bicajozni :idea: :D :D

Lefoglaltam tegnap a nyaralást is-szokás szerint Szoboszló.de megyünk (Sziszi kívánságára) Nyíregyházára is +átruccanunk akkor Romániába.

Lépek,mert jöttek sógornőmék -remélem hozzák a babócát is :) :)

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziszinek gratula!

Figyu, nem a most szívbeültetett Lara körlevele ment itt végig egy videos hivatkozással? Remélem segítenek neki és meggyógyul...

Visszanéztem Lara videóját és a terhességről készültet is, szerintetek az nem 1 doboz cigi a háttérben?
Kép

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Éva!

Nem panaszkodhatsz nagyon helyes fiaid vannak!
Nagyon csinik voltak!

Én nagyon örülök,h.a kis Larának lett donor,anyukájáról nem tudok semmi,de a kicsi egyébként sem tehet semmiről.
Annyit hallottam a híradásokban,h.apa nélkül neveli a kicsit.
Milyen videót említettél amúgy?Én azt sem láttam.

Kép

Kép
kory

MILYEN VIDEÓ???
hol van?
és honnan ez a kép???
igen az egy cigi és??ebből én semmilyen következtetést nem tudok levonni!!
még ha szívta sem hinném,hogy köze van a dologhoz!!de attól,hogy ott van nem is bizti,hogy szívta!!
barika2008

Sziasztok!

Most nyert az egyik osztály a suliból a "füstmentes osztályok versenyén" - így nem tudom szó nélkül hagyni ezt a képet. Terhes nő és cigi??? Másik oldalon meg a sör?? joint-ot nem láttok a képen??? Szerintem felháborító ez a kép. Ha nem is ő szívta (amit a gyerek betegsége tükrében kétlek) akkor passzív dohányos volt. Igenis van összefüggés. Miért is tiltjuk a gyerekeinknek a cigizést, ha nincs semmilyen káros hatása???? Álszent egy társadalom vagyunk.
Örülök, hogy a kis Lara jól van és valóban ő semmiről se tehet - ellenben az anyja?????
Korábban volt tényleg egy video a kis Laráról, amit az Évi meg se nézett - de ezek szerint a többiek se :? Én láttam - tényleg szívszorító volt.

Andi!!

Húú, de ügyes Sziszi!! :lol: :lol:gratulálok !
És a képek is nagyon jók!!!

Igen, a tortát én csináltam: kókuszos és lúdláb :lol:
Köszi a csajok jól vannak, Sára még taknyos, de már alszanak éjszaka :lol:

Kory!

Fülészeti ügyeleten voltunk. Sára Augmentint, a Marietta klacid-ot kapott.
Sárának 2 éve nem fájta a füle, Marinak gyakrabban fáj, a múlt hónapban és előtte csak egy éve. Most sűrűsödött be valahogy.
Baráti családok gyerekei (szülökkel együtt) voltak a bulin, de ők a csajok barátai is, ovistárs nem volt (illetve egy testvérpár, de ők is barátszámba mennek :lol: )

Évi!!

Aha, és hol a pihenés?? A nyugis terhesség?? :lol: :lol: Olvasni is fárasztó amit csinálsz :lol:
Bicózás: Marietta elindulni, megállni és egyenesene menni nem tud, de szuper gyorsasággal teker. Így mindig úgy indulunk, hogy fogom az ülést, de belehúz és nem tudom követni :lol: így már 2X landolt az árokban :? :?
Szerintem az elkötésnek semmi káros hatása nincs, ellenben a fogamzásgátló módszerek nagy többségével. Jól teszed, hogy átgondold ezt a lehetőséget is. Egy régi barátnőm elkötette magát a harmadik után a császárral egyben és azóta sincs gondja. A ,hormonális rendszert nem érinti. Viszont visszafordíthatatlan, de ahogy mondo lombikkal lehetne még gyereked, csak.....az igen drága és bonyolult. Nekem spirálom van-tudod- és meg vagyok elégedve vele. Bár egy előadáaon azt hallottam egy nődokitól, hogy ő sokkal inkább javasolja a gyógyszert, mert azoknak annyira kicsi a hormontartalmuk, meg hogy harmonizálják a hormonrendszert. Nem tudom, nekem ez bevált.

A képek nagyon jók, szuperek a fiuk - na,az ilyen képekért szerettem volna ha fiaim (is) vannak :lol: :lol: A szemüveg!!Áááá, tüdéri, de bosszantó lehetett :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Lara története a 63. oldal végén van

ágyöngyi

Igen, a tények ismeretében visszakerestem és megnéztem a videót, de hang nélkül. Ez a képrészlet a mellette feljövő "Lara a pocakban" videóból való, képlopóval szedtem le, és felháborít, hogy míg egy ország szorít a kislányért és milliókat fizet ki az OEP, addig egy felelőtlen szülő még fel is teszi a netre, hogy hogy zajlott a terhessége. Bari Te is leszoktál, nem?
Lehet, hogy nem ő szívta, de ennyire maga mellé tenni azt a dobozt?! Retusálta volna előtte képet....
A sörről már nem is beszélve, azt észre sem vettem. Tegyük fel, hogy nem ő itta.

Na mindegy, szegény gyerek nem tehet róla, de most már nem tudom jó szemmel nézni az anyukát. Az esküvői kép is szerepel a videón, előbb volt a teszt, aztán a lagzi. Tehát nem egy tervezett baba volt. Oké, becsúszhat, de valóban az első hetekben vajon még mi csúszott el a kismama torkán? Felelőtlenek, csak ez az egy szó illik rájuk!

Gyöngyi, jobbulást a lányoknak! Marietta is belehúzott!

Szerintetek mit vegyünk Norbi névnapjára? Szombaton lesz és tippem sincs. Ő sosem kér semmit.

Köszi a fiúk dícséretét, ilyenkor mondja az ember, hogy mindegy, hogy fiú vagy lány a következő, így is úgy is imádjuk őket!

Na megyek megfejteni a statikus irkafirkáját... Apámmal tudatosítanom kell, hogy terhes vagyok, egyszerűen nem dobja ki az agya. Most egy 2 napos maratoni felmérésre akar elvinni, mondtam, hogy hagyjon békén elég nekem a meglévő munka, újat már nem kezdek. Persze ő is belefáradt már, valszeg jövő héttől inzulinos lesz :cry: , de az én gyerekem és életem most a legfontosabb. Sanyi fortyog dühében, hogy mit művelek, de nem tudok nemet mondani, mégiscsak a szüleim...

Éva

KépKépKép
agmano

Évi!

Ugyanezek a dolgok fogalmazódtak meg bennem is, csak nem mertem kimondani :oops: Olyan sokan vagyunk, akik minden tőlük telhetőt megteszünk, hogy egészséges gyerekünk legyen, és ennek ellenére is történnek tragédiák és szomorú dolgok. De hogy valaki direkt kockáztasson, az nem fér a fejembe.

Nálunk a sláger játékok: a disney kitlálós (vagy nagyon jó Tescos változata), a kalapácsos játék (hangadásra a tapadókorongos kalapáccsal fel kell venni azt a kártyát, aminek a hangját hallod), színezhető tetoválás (mondjuk ez csajos, de tuti van fiúsba is), twister hopp.

ágyöngyi

Na akkor Gyöngyi, kicsit részleteznéd a kitalálós, a kalapácsos és a twister játékokat?

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Bocs,hogy így ismeretlenül beleszólok.Én is megnéztem a videot de ez a Lara nem a szívátültetett Lara.Az anyuka sem az és a végén oda van írva,hogy Szigeti Lara Hanna a beteg kislány Bóta Lara.
És ha a hozzászólásokat elolvassátok az oldalon ír az anyuka is nem is tudja milyen szívbetegségről írnak.
Szóval ez egy nagy félreértés!
Ja és a videon szereplő kislány 2008.08.13-án született míg a szívbeteg kislány 21hónapos.
Csak ennyit szerettem volna és mégegyszer bocsi,hogy ideírtam.

Koryval már "ismerjük"egymást egy másik topicból.

Sziasztok!
Ildikó

Ildikó

Kép
ildikó74

Szia Ildi!

Én anno megnéztem a videót,de nem emlékszem rá!
A híradások által megismerném őket.
Mindegy csak gyógyuljon meg!
Nagyon tudom sajnálni a beteg gyerekeket.
Most egy másik kislányért is aggódok Juditkáért.
http://judica.freeblog.hu/

Kép

Kép
kory

SZIASZTOK!
persze én azonnal leszoktam a cigiről.és akkor gyujtottam rá következőre amíkor már semmi tejem nem volt!!
nálam ez evidens!!
passzívan sem dohányoztam mivel az udvaron dohányzunk!!
de ettől függetlenül a férjem simán otthagyhatott volna egy doboz cigit vagy akár egy sört is,és leülhettem volna mellé anélkül,hogy fogyaszom illetve szívom!!!

de megértem gyöngyit...én sem értem a dohányos kismamákat!!bár hozzá tartozik az igazsághoz,hogy ismerek nem eggyet és még súlyra is ugyan akkora gyereket szültek mint én és nem lett semmi baja a gyereknek
barika2008

Oké, Ildikó, igazad lehet, ez egy másik Lara, akinek feltehetően kissé felelőtlen az anyukája....

Éva

KépKépKép
agmano

ja most látom,közben ildikó már helyesbített!!

kory nem tudom megnyitni a videót,de lehet,hogy jobb is...szerintem nem nekem való :oops:
barika2008

Megnéztem mindkét videót, a cigis anyuka tényleg egy másik Lara anyukája :oops: :oops: Bocsánat

ágyöngyi

CSAJOK!helyesbítsünk egy doboz cigi melett ülő anyukára ok??
csóri nem is biztos,hogy az övé!!
esküszöm,4 terhességem alatt egy slukk cigi nem sok annyit nem szívtam,de tuti ,hogy ültem cigisdoboz melett!!!!!!
barika2008

jó de én mondjuk a másik véglet voltam mert én egy plédre sem mertem volna leülni...én még a fertőzésektől is olyan beteges szinten féltem,hogy csak térdig érő gatya nehogy bemásszon valami baci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
barika2008

na, látod: én inkább pléden ültem, mint cigi mellett :lol: :lol: de, én meg a cigitől írtózom betegesen :? :?

Évi!
Ez a találd ki játék:
Kép

ez a kalapácsos játék:
Kép

A twister játék meg a bőrgombás reklámban van :lol: :lol:

ágyöngyi

TALÁLD KI JÁTÉK NEKÜNK IS VAN!!MONDJUK MÁR EGGYIKNEK SEM VALÓ!! :lol:
barika2008

Sziasztok!

A cigis témához csak annyit, hogy amikor kiderült, hogy Bori méhen belüli retardáltként született, többen csúnyán néztek rám, ez ugyanis tipikusan a dohányzó anyák gyermekeinek "esete". Nekem pedig életemben nem volt cigi a számban, annyira rühellem. De hát ezt úton-útfélen nem kezdi az ember bizonygatni... Tehát van másik véglet is.
ktc

Köszi Gyöngyi a játéktippeket. A kalapácsos izgatja a fantáziámat, csak félek, hogy nem arra használnák amire való, hanem mindent szétkalapálni....

Bari, látod, Te is micsoda önfeláldozó anya vagy?! Cigire gondolok. Ne mond, hogy a találd ki játék MÁR egyiknek sem való, Dávidnak MÉG nem való :lol:

Katica, rég jártál errefelé. Te a terhességed "végefelé" nem éreztél aktivitásbeli különbséget Borinál? Mi újság veletek? Lesz nyári szünet az oviban? És kistesóporject megy 1000-rel?

Szerdán néznek bennünket UH-on, remélem szépen növöget. Aktívnak elég aktív Tomi baba, remélem nincs gond és ha megszületik, csak legyintünk az AFP-re, hogy micsoda hülyeség volt emiatt végigizgulni a terhességet.

Éva

KépKépKép
agmano

na jó bevallom...még én is szoktam vele játszani :lol: :lol:
szerintem tök jó :lol: :lol:

terhesség alatti cigiről leszokás nem önfeláldozás hanem :ALAP!!!
de nem mondok elítélő véleményt azokról akik nem így gondolják!!

kérünk beszámolót uh-ról ok???meg képet!!!
barika2008

Sziasztok!

Ha már így bepofátlankodtam közétek nem maradhatnék?

Koryval a másik topikban szoktunk beszélgetni de ott csak ketten"lakunk".
Nekem is van egy rosszul evő kislányom aki ősszel kezdte az ovit és eléggé beteges!

Köszi ha befogadtok!

Sziasztok!
Ildikó

Kép
ildikó74

Én befogadlak szíves örömest!!!
Meg Barival is ismeritek egymást!
Gyógyultok már?
Láttad írtam a másikba?
Pusz

Kép

Kép
kory

Szia Ildikó!

Jó helyen jársz, bár igazán tuti módszert egyikünk sem tud sem immunerősítésben sem étvágyfokozásban. Csak próbálkozunk. És ahogy telnek az évek, egyre jobb a helyzet, ugye csajok?
Ma érzem a hidegfrontot, egész nap keményedik a pocim :? és Tomi is jól megrugdos.
De a munkával jól haladok, úgyhogy most engedélyezek magamnak egy kis pihenőt, holnap úgyis elvonulnak a festők, úgyhogy lesz mit csinálnom du. Anyukám jön segíteni :shock: hogy mi történt vele?
Kezdtek meggyőzni a találd ki játékról! Fejleszti a kommunikációt - bár Norbinál éppen apasztani kellene.
Lehet, hogy pihi után el is ugrom megvenni, úgy sem lesz rá máskor időm.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!!

Katica!

Az intrauterin retardációt a méhlepény elégtelen működése okozza, ennek pedig csak egyik oka a dohányzás. Sajnos, bár ennyire egyszerű lenne :?

Évi!!

Tényleg rád férne már a pihenés!!! :lol: :lol:

Bari!!

Ez jó volt: hogy Te is játszól vele!! :lol: :lol: Nekem van mentségem ezekre: a gyerekek miatt muszáj :wink: :lol:

Ildikó!!

Üdv! Naná, hogy jöhetsz! :lol:

ágyöngyi

sziasztok!!
ildi tényleg ismerlek?honnan? :oops:
agyam szita

mostmár annyian vagyunk,hogy valaki tényleg találjon ki valami étvágy és szomj fokozót!!! :twisted: :lol: :lol:

gyöngyi igazából én tökre szeretem azt a játékot.csak azt utálom,hogy papírból van!!volt ennek egy régi angol nyelvű változata az műanyag volt!!
én azt is játszottam(felnőtt fejjel :lol: )

évi .mostmár szerintem front nélkül is eljött a keményedések ideje :lol:
mondjuk nálam 23 hetesen jött el de mind1!!
barika2008

Sziasztok

Ildikó.persze hogy jöhetsz,de maradj is :lol: :lol:
Immunerősítésre szerintem is a legjobb módszer a türelem...és az idő :wink: (kivéve a kivételeket)

nekem az evésre annyi jött be: semmit sem erőltetni.nem lehet minden gyerek "átlagos" súlyú.és én igenis örülök,hogy nem átlag feletti kg-okkal bírnak :)

Képzeljétek: meg akarják az oviban szüntetni a vegyes csopikat.szegény Sziszit annyira sajnálom :( :( hogy megint új óvónőkhöz kerüljön + a többi,szóval ááááááááááá.
Sanyim is bejelentette,hogy jövőhéten nem lesz itthon-Veszprémben dolizik egy hétig :( mióta házasok vagyunk nem voltunk külön ennyi ideig :(

De van jó hír is-hívtak a bankból-holnap írjuk alá a papírokat a szocpolhoz :lol: :lol:

Ja...Bari.Sanyim is évek óta nagy távirányítós autót akar venni a fiának.mit gondoltok miért?? :lol: :lol:

Évi.múltkor kérdeztél róla.sógornőmnek is ugye a pici a 3.baba és ugye császi volt-és elköttette magát.szerintem jó ötlet,bár én nem csináltatnám+ a mi családunk női tagjai ilyen szempontból korán öregszenek :(

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Köszi a befogadást! :)

Bari!
A nem evős topikból ismerjük egymást és az iwiwen is ismerősök vagyunk!

Mirtill lassan 4éves lesz 14,1kg(amiből 1-et az utóbbi hónapban szedett fel)és 106cm.
Mostanában nem panaszkodom az evése miatt de a febrár,március katasztrófa volt.Múlt hónapban kapott féregtelenítő tablettát és azóta eszik rendesen és ami a lényeg hízásnak indult.
Főként az oviban eszik,ott mindent ,itthon eléggé válogat és nem sokat eszik.
Most kapja a Broncho vaxomot,Béres actival kidet(szerintem emiatt is van étvágya)és c-vitamint.Ezek ellenére múlt héten is beteg volt,orrfolyás,köhögés.
Az orrmanduláját ki akarják venni.Itt azt mondták,hogy hatalmas Miskolcon már csak mérsékelten nagyobb és még várjunk a műtéttel.Majd szeptemberben kell visszavinni és akkor majd eldöntik.Én nem nagyon tudom mi tévő legyek.
Endokrinológiai kezelés alatt is áll mert a gyerekorvosunk túl magasnak találta. :twisted: Jövő pénteken megyünk verejték vizsgálatra.
Hát ennyit rólunk röviden!

Cleo!
Én sem bánom,hogy Mirtill ilyen vékonyka!Én is ilyen voltam(vagyok),de engem nagyon sok negatív dolog ért és nem szeretném ha Őt is bántanák azért amiért vékonyka.

Teszek róla fényképet!
Sziasztok!
Ildikó
Kép Kép
Kép

Kép
ildikó74

Mirtill nagyon szép kislány és milyen magas!!!! Norbi csak 104 cm körül van. Endokrinológia az pajzsmirigy? Hát jobb utánajárni. Ti sem unatkoztok, járkáltok bőven orvoshoz.... Sorstársakra találtál - részben, de mind optimisták vagyunk, ugye Kory?

Andi, de jó, hogy megvan a szocpol! Mi még mindig bizonytalanságban vagyunk, hogy lesz, nem lesz? Eddig nem hallottam, hogy konkrétan megszavazták volna az eltörlését. Lassan felhívom a bankot. Hogy van a kis ünokaöcsi?

Na megyek esti rutint kezdeni, talán 9-kor leteszem a fiúkat.

Éva

KépKépKép
agmano

Igen Éva optimisták vagyunk,de ehhez sokszor ti is kelletek :lol:

Ó Mirtill mennyivel vaskosabb :D ,mint Kinga :( !
A kis bugyis képén látom,Kinga vékonyabb,és főleg a végtagjai lábai
vékonyabbak.
Nagyon szép kislány.
1 hó alatt 1kg,de jó is lenne,nálunk ez jó,ha fél évre jut!
Na,jó nem nyafizok tovább.
A Broncho mellett lehet még szedni vitamint?
Mert ugye sokszor mondják,h.a sok sem jó.
A Béres Kids az olyan,mint a Béres csepp csak rágótabi és nem csepp?
Ildi!
Lehet ért negatív dolog a vékonysággal kapcsolatban,de hidd el ha kövér lettél volna még több ért volna.
Múltkor kezembe került a kb.6.-7.osztályos bérmálási képem,hát a lábaim,mintha nem is élő emberé volna olyan csont vékony volt.
:lol: Még ide sem merném felrakni 8)
Kicsit a gyerekeimről is:
Kinga is szuperül próbálkozik a kétkerekűzéssel,gyors,bátor,mondjuk neki vettünk Ratz-fratz-ot(egyensúly bicigli)és azzal száguldozik.
Továbbra is ügyesen szinez,fest,rajzol.
Szeret társasozni,amit én már néha halálra unok.
Most mindene a lovak a pónik.
Olivér nagyon sokat nőlt hosszra(súlyra nem),minden hülyeségben utánozza Kingát.
Ha Kinga úgy biciglizik,h.mindkét lábát közbe felemeli akkor ő is.
Ha ugrál az ágyon akkor ő is,ha pónizik akkor ő is,ha csak a tojás fehérjét eszi meg akkor Oli is csak azt eszi meg.
Aminek nagyon örülök,h.nagyon sokat beszél.
Vagyis szinte minden szót utánunk mond,meg is jegyez.
Elég hosszúakat is,mint pl.tűzoltó autó
Össze még nem nagyon fűz,csak rövidebbeket pl.vegyél föl :)
Nagyon mozgékony,eleven továbbra is.
Hát röviden ennyi!

Kép

Kép
kory

Kory.

Várható volt,hogy Kinga elkapja a pónis-lovas "vírust" :lol: :lol: :lol: .mostanában a lányok 80%-a lóbolond.a lányomnál már 2éve tart-vagyis mióta ovis.

Évi.ja,én is örülök,igaz ugye csak a vége felé fogják kiadni-egyben :? -úgyhogy még lassabban fog haladni e miatt.de a lényeg,hogy kiadják.

Ildi.Sziszi is kb 106cm,de ugye ő 1évvel idősebb Mirtillnél.de szerintem nem vészesen magas a lányod.nálunk az oviban a 3,5évesek akkorák,mint Sziszi...nem is egy.
És nagyon csini csajszi.nem is vékony....Sziszinek sincsenek vastagabb combjai.
A féregtelenítés néha tényleg jól jöhet.már mi is végigcsináltuk-igaz más ok miatt-enyémeknek 2éve nyáron irtón viszketett a popójuk,hosszú ideig.bár látható féreg stb nem volt,de a bizti kedvéért írt a dokinő tabit nekik.

Kory.náladtok miket szeret rajzolni Kinga (többieknek is megy a kérdés :) ).nálunk Sziszi virágokat (több félét),napocskát,felhőt..ilyeneket,Zsolti házat,napot,robotot,embert szeret rajzolni.

KépKép
KépKép
cleo27

sziasztok!!
ildi annyira ciki de én nem is emlékszem nem evős toipikra,viszont a lányodat megismerem az iwiw képekről!!hát ő valóban nem sovány,de ez nem jelenti azt,hogy nincsenek evés gondjaid!!
mert nekem szilveszter sem sovány,de katasztrófa....mármint ahogy eszik!!
viszont korí!!!!szindi kb 1 éve zabagép lett.tuti,hogy a tinédzserkortól!!szóval egyszer eljön az idő!!!!
és ki is van nőiesedve..már nem vékony hanem csinos :wink: Kép
barika2008

Sziasztok!

Köszi a bókokat Mirtill nevében is.
Elég vékonyka,a bordáit meg lehet számolni.Most szedett magára de azért még pár kiló elférne rajta.
Az endokrinológián mindig a percentilist nézik ott a súlya 3,a magassága 97.Tehát a két véglet.A súlya elvileg még benne van az életkorához képest a normálisban viszont a magasságához 18kg :!: kellene lennie.Szerintem az kicsit sok.Én a 16-al kiegyeznék!

Éva!
Az endokrinológiára a magasága miatt járunk de a pajzsmirigyét is megnézték főleg,hogy nekem vannak gondok vele,terhesen sem működött jól.Mirtill nagyon nehezen jött össze és az elején azt mondták a pajzsmirigyem miatt.1év kezelés után egyensúlyban volt de mégsem estem teherbe.Jött sok hormon,inszemináció majd 5lombik végül Mirtill spontán fogant a Gynevac nevű vakcina után!

Cleo!
Mirtillnek is viszketett a feneke,gyulladt volt a bőre és én a végbele körül belül is láttam fehér kis pontocskákat.Nem volt székletvizsgálat nekünk sem.Mirtill ezidáig visszatartotta a székletét és ha nagy ritkán kakált is csk pelusba volt hajlandó.Amióta beszedte a Vermoxot minden nap van rendes széklete és bilibe.

Mirtill is szépen rajzol,színez.
Nagyon szeret énekelni,táncolni,ősztől járni fog néptáncra.Nagyon szereti a népzenét.
Szeret kirakózni,a memória játékokat.Az óvónéni azt mondta,hogy nagyon jó a megfigyelőképessége.Az oviban az iskolába készülő gyerekek feladatait is megoldja.
Mindig mindent megszámol,a dobókockán megmondja hány pötty van rajta.
Nekünka beilleszkedéssel vannak gondjaink.Nehezen oldódik fel,tart a gyerekektől.Ha bántják nem akar többet oviba menni,nem védi meg magát tőlem várja a megoldást.Most már van 1-2barátja de azok elmennek suliba így nem tudom mi lesz vele.Szívesebben játszik a nagyobb gyerekekkel.

Bocs,hogy ilyen hosszú lettem!

Szép napot Nektek!
Sziasztok!
Ildikó

Kép
ildikó74

Bari!
Szindi nagyon csinos csajszi,a fiúk biztos megbolondulnak érte,Ti meg tőlük! :)

Kép
ildikó74

SZIASZTOK!!
ildi így már kezdek emlékezni!!!a magasság miatt!!!
igen rémlik...az volt a "baj",hogy túl magas mirtill!!!
nem tettetem tényleg ilyen hülye vagyok!!!

köszi a dicséretet...hát a fiúzásmég odébb van...merem remélni :lol:
barika2008

Sziasztok!

Szindi tényleg kinőisesdett ahol kell, csinos, és a combjai szép karcsúak.

Ildi, ne viccelj már, hogy kórosan magas Mirtill!

Andi, nálunk az oviban fordított helyzet van, vegyes lesz a csoportok életkora, átkerül másik óvónőkhöz Norbi, de egy pedagógus ismerős mondta, hgoy legalább szokja az életet. Igaza van az iskolában is többen tanítják majd. És előzetesen nem tudom, de lehet, hogy jobban is jár az új óvónénikkel.

Kinga és Oli is csak fejlődik, fejlődik. Teszel fel új vonalzóképeket? De ne úgy mint én :oops: csak az ígéretig jutok mindig.

Gyöngyi, megvettem a "találd ki" társasjátékot, 6 éves kor van ráírva, remélem Norbit érdekelni fogja. Éjjel elkezdett szegény hányni, hozzá még fosik, nekem beállt a hátam, úgyhogy nem dolgozom most. Kényszerpihenő, ami nem azt jelenti, hogy bárki megcsinálná helyettem. DE, már látom a meló végét. Apám is belátta, hogy már nem bírom és lehet, hogy az új cukorgyógyszer használ és megússza az inzulint.
Sanyid jól van? Volt már a térdével az MR?

Jó hétvégét mindenkinek!

Éva

KépKépKép
agmano

http://www.nlcafe.hu/aktualis/20090603/ ... ilyen_aron

Remélem jól linkeltem be!
Egy blogban most ez a téma!Nektek mi a véleményetek?

Bari!
Tényleg szép nagylány lett Szindi!
Nincs az a fiúzás olyan messze,mint azt te gondolod!
Gondolatban ott motoszkál már a lányokban hidd el!
De addig jó még csak gondolatban!

Évi!
Pihenjél egy kicsit,még most egy kicsit könnyebben lehet,mert nem tudni milyen alvókájú babó érkezik hozzátok :lol:

Cleo!

Kinga leginkább úgy szeret rajzolni ha a közelében,vagyis a szobájában vagyok.
És akkor kérdezget,h.milyen színű virág legyen,milyen színű hajú ember?
Meg néha figyelmeztetnem is kell,h.csak 4 lába legyen a kutyának.
Virágot,kutyát szeret rajzolni.

Találd ki játéknál nem kell már tudni olvasni,h.el tudja olvasni a neveket?
Gyöngyi!
ti,h.játszotok?

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Nálunk Beni nem szeret rajzolni :( Mindig én erőltetem. Oviban is kértem segítsenek neki,a ceruza helyes fogását erőltessék stb. de azt mondták,hogy ugyan már ennyi idős fiúnak még nem kell tudnia,hogyan fogja a ceruzát.Meg,hogy ő autózni szeret nem erőltetik neki akkor a rajzot.Pedig én szeretném.Nem tudok neki segíteni a ceruza fogásában,mert ő jobb kezes,én meg bal.Fogni sem tudom a kezét ugye.Ettől ideges vagyok. :?

Kory: Oli fütyije? Dominak feljebb jött,mint Benié van most. Ez is zavar,vagyis az,hogy Beninek nem jön feljebb,úgyhogy 7főn doki bácsi,nézzen már megint rá ( vagy 3 szor vittem már). Ugye a múltkor azt hiszem Éva írta,hogy 7 éves kor mire fel kell jönnie rendesen,nekem eddig 5 évet mondtak,és nem teljesítettük a dolgot. :( Igaz nem is lehet segíteni neki,mert nem hagyja. Úgyhogy kíváncsi leszek mit mond most.Úgy vagyok vele,hogy essünk már túl rajta,húzzák fel neki rendesen,utána meg már nem lesz ez a szenvedés,mert ez is az,mondogatni,hogy jobban meg feljebb stb.

Éva:mindjárt itt a vége. :) Jól bírod.. :)

Gyöngyi:nem semmi milyen rossz napotok volt. :shock: szépek a csajszik. :)
varga tünde

Gratulálok Sziszinek a bicajozáshoz.!

Éva: a Te fiaid is szépek. Szemüveg nem semmi.. :D :D

Ildikó74: Üdv a csapatban.. :)
varga tünde

Ildikó!!

Mariettám 4 évesen 110 cm és 17 kg volt. És senki sem tartotta kivizsgálandóan magasnak!!! :lol: :lol:
A bélféreg totál megakadályozza a súlyfejlődést, akkor lehet ez volt az oka?? És nagyon könnyű összeszedni bármelyik játszótéren :cry:

Kory!

A mi játékunk Disney figurákat tartalmaz, azokat meg ismerik a csajok :lol: amit nem (2-3 ilyen van) , azt meg körülírják. A tescos változat meg azért jó, mert a képek odaragaszthatók a táblára.

Évi!

Köszi érdésed: volt MR: elülső térdszalag-szakadás. Jővő csütörtökön műtét :? :?
Jobbulást nektek!!! Mi jön még?? :? :? :?

ágyöngyi

Kory, nem lehet még pihenni.
Festés kész, lakás kiganyézva - csak ahol a papok táncolnak...
Holnap ovis gyerknap, de valszeg csak a felére megyünk el, eléggé kivagyunk Sanyival és Norbi is mégt gyenge, ma nem evett semmit és inni is alig.
Érdekes ez a koraszülött téma. Valóban ilyen csöppségek csak a szenzáció és a különleges orvosi eset miatt maradnak életben, de mennyi fogyatékossággal!
De azt sem lehet megtenni, hgoy megmondják, hogy 1 kiló és alatta nem mentik meg.
Hát remélem nem kerülök ilyen döntési helyzetbe.

Éva

KépKépKép
agmano

Gyöngyi!

Műteni is kell,hát az nagyon nem jó!
Nem gondoltam,h.ilyen nagy a baj!
Jobbulást kívánok neki!

Éva!

Mi is akkor építkeztünk amikor Kingát vártam.
Nem semmi volt.
4 kézláb voltam fél napokig,súroltam a fuga közeket fogkefével :lol:

Gyongyi!

Ne írj ki ilyen méreteket,én 7 évesen voltam 17kg!
Nem kölcsönözhetnénk Kingának pár kg-ot? :lol:
Neked mi a véleményed a témáról?

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Nálunk csak a gyerekorvos gondolja túl magasnak pedig az apukája 184cm.Meg is állapították,hogy alkati magasnövésű.Jobban mostmár a súlya miatt kell menni az endokrinológiára mert a magassága nem tér el nagyon a korosztályától.

Mirtill addig nem rajzolt amíg el nem kezdett oviba járni.Eleinte ott sem de mostanában egész nap rajzol.
Egy időben nagyon szeretett gyurmázni de arról teljesen leszokott.

Nekünk a biciklizés nem megy.Nem jön rá,hogy kell körbetekerni és csak előre-hátra pedéloz vele.Halad így is de szerintem hamar elfárad és leszáll róla.Inkább motorozik pedig a térde már a betont súrolja!

Sziasztok!
Ildikó

Kép
ildikó74

Kory!

Én 6 évesen olyan gyenge és kicsi voltam, hogy nem bírtam el a táskát és délben lekoppant a fejem és aludtam a suliban :lol: :lol: A ygerek nem rám ütött, ezt régen tudjuk :lol:

Megnéztem a cikket :roll: Hát.............sok gondolatom van, de nem lehet leírni. Csak röviden: gyártjuk a sok beteg, és a tb számlát növelő emberkét. De a másik oldal, hogy ha az enyém lenne, akkor én is mindent meg akarnék tenni érte, csak éljen. Nem tudom milyen érzés beteg, fogyatékos gyerekkel élni. De ha csak ez adatna meg, akkor lehet ezt is akarnám, csak legyen gyerekem. Nem törödnék a nehézségekkel és a következményekkel ott-akkor, amikor a döntést meg kell hozni. Az anyai szív nem racionális. teljesen megértem az anyákat. De azokat is, akik nem tudnak megbírkozni ekkora teherrel és intézetbe adják később, őket sem tudom elitélni és nincs is jogom hozzá két egészséges gyerek anyjaként.
De a sors furcsa: miért is nem tudott teherbe esni ez a hölgy?? Sokszor igaza van a természetnek, ha nem ad valakinek gyermekáldást. Persze sok esetben pedig megéri a sok küzdelem és pénz, mert tündéri, egészséges gyerek jön világra.
Nem tudom....... :oops: szerintem nincs jogunk eldönteni, hogy milyen fogyatékossággal élhet vagy nem élhet valaki. Persze az orvostudomány vívmányai már annyira korszerűek, hogy nem feltétlenül az embert szolgálják és a racionalitást.
Szóval tényleg sok morális kérdést vet fel.

ágyöngyi

Ildikó!!

Mirtill és a Sárám között csak3 nap különbség van :lol: :lol:
Sára még most is csak firkál, bicózás egyáltalán nem megy, nem is prógálja, de én gonosz módon nem engedem a motorozást :oops: :? viszont rollerezni szuperul tud. Mariettával is így kezdtük - legalább haladt :lol:
ja, és Sára is 13 kg körül van :lol: mi si a gond a lányoddal???

Marietta ma lerajzolta a csillagjegyeinket :lol: apa vízöntő, az szuper lett, de anya rák -na, az vicces lett :lol: Ő már nagyon szépen, kidolgozottan rajzol - és mindent el is tud magyarázni rajta. Sőt már 2 "könyvet" is rajzolt nekem: több rajzot összekapcsolt cellux-szal :lol:
Barátnőm kisfia 7 éves, megy suliba és ő is alig rajzol, utálja :? az ovónő szerint nem ő az egyetlen fiu, aki nem szeret rajzolni.

ágyöngyi

Gyöngyi!

Nincs semmi baj Mirtillel csak néha a dokik és az óvónénik is elbizonytalanítanak.
Ő rajzol szépen,embert(legtöbbször engem),napocskát,virágot és mostanában szivárványt mert hétfőn látott egyet és azóta az a sláger!Szépen színez nem megy ki a vonalból.
Nagyon sok verset,mondókát és dalt énekel.A fürdőkádban énekel a legtöbbet! :)
Ami még nagyon érdekli az Jézus és az Ő élete.Jár az oviban hittanra,játékosan tanítják őket és nagyon érdeklődik.A férjem kapott a nagyszüleitől egy Képes Bibliát azt szereti lapozgatni.
Marietta nagyon ügyes ha már könyvet is tud készíteni!

Mirtill már csak jövő héten megy oviba de megegyeztünk,hogy itthon is ugyanúgy fog enni mint oviba.Mert itthon általában nem eszik!Lehet rosszul főzök? :D

Sziasztok!
Ildikó

Kép
ildikó74

Sziasztok!

Gyöngyi, Sanyidnak jobbulást! Brrr műtét.... majd szorítunk, kérjük az eredményről beszámolni - ami persze nem kétséges.
Ma volt ovis gyereknap, szuperül sikerült, végigcsináltuk, közben 1-szer ment el Norbi nagyvécére kissé folyós kakival, de már abszolút jó formában volt. Aztán az apja cipelte haza, megjöttünk és bedőlt az ágyba.
Én is bírtam, pedig éjjel volt egy 4 percig tartó jósló fájásom.
Na megyünk játszani a Találd ki-vel.

Ildikó, otthon nincs gyerektársasága az evéshez...

Éva

KépKépKép
agmano

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?