Sziasztok!
Új vagyok a fórumon. A témával kapcsolatban lenne kérdésem. Remélem nézi még valaki ezt a topikot.
Az előzmények:
Egy éve szeretnénk babát a férjemmel. Sosem szültem még. Sosem volt kaparásom, sem egészségügyi, sem abortális.
Tavaly ősszel a normális ciklus menetrend szerint megjött a mensim, semmi különös változást nem tapasztaltam ezzel kapcsolatban, ugyanúgy ömlött belőlem a vér, mint bármelyik másik mensikor, és ugyanannyi ideig is tartott. Ebből csak annyit állapítottam meg, hogy terhes biztosan nem lehetek, hiszen megjött, úgyhogy nem is teszteltem. Azonban rá két hétre egy masszív rosszullétet és lázat követően ismét elkezdtem vérezni. Amik "távoztak" belőlem, azok alapján okkal feltételezem, hogy 7 hetes ikerterhességgel vetéltem el ekkor. Sajnos kevés képet csináltam az esetről ahhoz képest, hogy ez volt az első ilyen élményem. A férjemnek is megmutattam másnap a halott magzatokat. Ezután nem látott nőgyógyász, nem volt műszeres befejezés, meg semmi nem volt, csak véreztem kb. másfél hétig, végül ehhez a vérzéshez igazítottan beállt a ciklusom.
Védekezés nélkül élünk házaséletet. Semmilyen gyógyszert nem szedek. Nem vagyok kövér.
Azóta minden mensim a várt időpontban jön meg, de nagyon különösen ér véget: Három napig megszokott formáját mutatja, aztán fél napra eláll a vérzés teljesen, fél nap múlva azonban elönt a vér, és egy 9 és 12 cm közötti hosszúságú, vastag, kifli kidudorodású, kemény, máj állagú, nem szétnyomható, egybefüggő darab távozik, majd a mensi végetér, és az egész nem haladja meg a 6 napot. Az első ilyenben felfedezni véltem az egyik kifli kidudorodásban két kis gyöngy alakú és nagyságú valamit.
És mivel volt olyan hónap azóta, amikor egyáltalán nem távozott semmiféle ilyen nagy, hosszúkás darab sem, csak a megszokott nyálkahártya állagú és nagyságú darabok, ezért az a véleményem, hogy azokban a hónapokban, amikor távozott, akkor szintén elvetéltem, és ezek vetélések voltak.
Ami miatt ide fordultam, az az, hogy hülyének néznek a nőgyógyászok. Mondván, hogy ha nem állt le a mensi, akkor nem lehettem terhes, és csináltassak AMH-t hogy kiderüljön hogy egyáltalán lehetek-e terhes. Voltam hormonvizsgálatokon, minden értékem normális. Három darab, kb. 3 cm-es miómám van.
A férjem kezd azon az állásponton lenni, hogy biztosan miattam nincs még babánk. Ő nem megy el semmilyen szaporítórendszeri vizsgálatra, ő biztosan 100%-os, de nekem ott vannak a miómák és még ki tudja mik, úgyhogy csakis én lehetek a hibás.
Hogy a lényegre is rátérjek, azt szeretném megkérdezni, hogy ha a teljes testfelépítésemmel kapcsolatban elmondható, hogy a kötőszöveteim alapvetően gyengék, tehát inkább puha a testem, mint kemény, akkor nem lehetséges, hogy a méhet illetve a méhszájat tartó izmaim is gyengék? És azért indul meg minden hónapban a mensi akkor is, amikor feltételezhetően terhes voltam (mensi végi extrém hosszú darab), mert kinyílik a méhszáj? Van valami olyan vizsgálat, ami azt tudja mérni, hogy mit bír a méhszájam? Hova lehet fordulni ezzel a problémával, hol nem néznek hülyének, hol nem akarják csonkolni a méhemet a miómák miatt, hol tudják megmondani, hogy mitől vetélek el (ha ezek valóban vetélések voltak...), vagy miért nem tudok kihordani egy babát?
Van itt olyan, akinek szintén gyengék a kötőszövetei, és ha igen, akkor a méhszája is gyenge, vagy simán kihordott már 4-5 gyereket?
Köszönöm a tanácsot.