True!
Igazad van a teljes ellátással kapcsolatban. Mi tavaly a sógórnőmékkel együtt töltöttünk egy hosszú hétvégét a Tiszatónál egy nyaralóban (falusi turizmus). Hát minden nap abból állt, hogy a tíz embert megreggeliztettük, elpakoltunk, elmosogattunk, gyorsan valami program délelőtt, utána rohanni ebédet főzni, terítés, ebédeltetés, pakolás, mosogatás, gyorsan valami program, vacsikészítés, terítés, elpakolás mosogatás. Úgy jöttem haza, mint akit kicsavartak. SOHA TÖBBÉ NEM MEGYEK ÖNELLÁTÁSOS NYARALÁSRA!!!! Mondjuk idén nem is lesz nyaralás, mert egy kis kerti házat építünk, meg úgy néz ki, hogy a szemeimet is megműttetjük, az meg igen borsos (250 ezer) lesz, szóval maradnak az egynapos kirándulások. Igazából mióta kertesházban lakunk, olyan, mintha egész nyáron nyaralnánk, medencéznek, napozok stb. Amikor a Párom délután hazajön, ő is ugrik az úszónadrágjába, nagyon élvezzük, már nagyon nem mennék vissza panelba.
Munkahely: már írtam, hogy minden elismerésem neked!!! A napi 8 órás melót nem nagycsaládosoknak találták ki, csak sajnos a férfiak fizetését sem. Úgy tűnik, hogy szeptembertől én is dolgozni fogok, de csak 4 v. 6 órában. A Párom szerette volna, hogy ha náluk, de a főnökei annyira félnek ettől a lehetőségtől (szerintük a férj feleség egy munkahelyen nem működik, pláne úgy, hogy a férjem lenne a főnököm), hogy inkább keresnek nekem munkát az ismerőseik cégeinél.
Szobatisztaság: nem tudom, nálunk egyikkel sem volt ilyen átmeneti „visszaesés”.
Linda!
Nagyon édes Laura, ahogy „félrevonul”. Biztosan élveznék a kertészkedést együtt Jazival, ő is állandóan csinálja, amit tőlem lát, és persze, amit a fiúktól, vagyis autók, motorok, szerelés stb. A kicsi lányhoz gratula, ennek az az előnye, hogy így majd jobban fognak tudni játszani egymással, mintha külön neműek lennének.
Santos!
Hajrá új módszerek, és kitartás!!!
Riz, Santos!
Falfirkálás: annak idején én is dekoráltam – most az enyémek hála Istennek nem -, és anyukám úgy oldotta meg, hogy a gyerekszobám egyik falának nagy részét befedték csomagoló papírral, oda lehetett firkálni. Állítólag nagyon élveztem, és telepingáltam „szemétdombokkal” (a kiskakas gyémánt félkrajcárja adta a témát). Érdekes, hogy most is csinálnak ilyet a suliban, csak „színgombóc”-nak hívják.
Nálunk jól telnek a napok, már nagyon várjuk a szünetet. Elég volt már a rohanós reggelekből. A hétvége Daniról fog szólni; ma délután családi szülinapi bulija lesz, holnap délután pedig a barátait hívtuk meg. Már nagyon izgatott, tegnap este elalvás előtt az volt az utolsó mondata, hogy „Olyan boldog vagyok!”. Közben felvették a suliba, hála Istennek abba az osztályba, amelyikbe szerettük volna, együtt marad jónéhány ovis barátjával. Beni is várja már a vakációt, és kitartóan súlyzózik, hogy izmos legyen.
Hiába, elkezdett kamaszodni, és ez nagyon sok területen megmutatkozik. Érzékenyebb lett, könnyebben megbántódik, vennem kellett neki egy dezodort és esténként arctisztító tonikkal kell lemosnia az arcát a pattanások miatt. Hát, ez is eljött, meg az Apucis felvilágosító beszélgetés ideje...Persze már nem egészen tudatlan, mert a kérdéseire mindig válaszoltunk, de van még mit elmondani neki, nehogy megijedjen a teste változásaitól. Jazikám is szépen nő, és már nagyon várja az ovit. Amikor Daniért megyünk egyből beáll a lányokhoz játszani, és amíg régen tartózkodó volt a gyerekekkel szemben, most már nagyon kis aktív lett. Alig várja már ő is Dani holnapi buliját, hogy játszhasson az ovisokkal. Nagyon cukin beszél, egyre gyakrabban használ olyan szavakat, hogy „tehát”, „viszont”, „természetesen”, én meg megzabálom. Sokat nőtt, most 16 kg és 1 méter, általában 104-es ruhákat hordunk, és 25-ös cipőt. Most elkezdtem növeszteni a frufruját, hát, nem tudom meddig bírjuk, volt már próbálkozás régebben is.
Én meg életmódot váltottam. Kiiktattam az étrendemből a kenyeret és a tésztát, plusz minden nap Rubint Réka és még néhány kiegészítő spec. gyakorlat az úszógumik ellen. Meg lehet kapni a DM-ben agyagos bőrfeszesítő pakolást a „problémás” területekre, ezt a sógórnőm ajánlotta, neki nagyon bevált. Szeretnék öt kilót leadni, de az eddigi módszerrel (vacsi kihagyása, néha egy kis torna) csak annyit értem el, hogy nem ment feljebb. A barátnőm a napi edzéssel (mondjuk ő napi két órát edz edzőteremben) és az egészséges táplálkozással öt hónap alatt 15 kg-t fogyott, ő adta a lökést.
Na, megyek, mert ébredezik a család, és már így is regényt írtam…
pussz: Jubi