Hű, mennyit írtatok, pár napig nem nézek be, és meglódul az élet?
Bori körme még mindig csúnya, ma reggel elfelejtette az apja a lekezelést, megint fel is puhult. Most már nemcsak egy pöttyben nincs körme, hanem egy csíkban. Na, mindegy, kezelgetem, csak remélni merem, hogy nem fog neki begombásodni.
Bodzaszörp: egészségére Mesinek, majd jövőre kuncsorgok azért pár virágot.
Oltás: na, ezt meg én jártam meg: apáméknak elromlott a hűtője, abban volt az oltóanyagom, az az utsó egy, ami még várt rám. Persze, hogy elfelejtette és tönkrement. Úgyhogy megint irathatom fel és válthatom ki.
Különórák: idén Bori semmire sem járt. Csak suliba. A táncot végül nem kezdte el januárban sem, jövőre meg még nem tudom, lesz-e. Ha lesz, szeretném, ha járna, ha nem, akkor ez van.
A suliban olykor ad hoc jelleggel beugrott egy-két különórára, kosár, szertorna, mittomén, ezt ő intézi. De rendszeresen egyikre sem járt. Én meg, hogy őszinte legyek, örülök neki, sokkal kevesebb rohangálnivaló van így, több idő jut egymásra, sétára, ejtőzésre.
Amúgy a táncon kívül én még egyelőre nem adnám be másra, a zenét szerintem ráér majd 4-5. táján elkezdeni, ha lesz kedve, nyelvet tanul most is órarend szerint, vallásosak nem vagyunk, úgyhogy a hittan kilőve, a sakk nem érdekli, kerámia-rajz meg nincs.
Csöre, Ayse, amit írtok, szerintem az rengeteg. Nem sok, annál több. Mindenképp érdemes lenne alaposan meghúzni a különórák számát, mert bár a gyereknek mindhez kedve van - miért is ne lenne, érdeklődő nyitott gyerekek -, ennyi mindent nem lehet egyszerre olyan jól csinálni, hogy ne menjen a másik kárára.
Esetleg le kellene velük ülni még a nyár elején, és megbeszélni, hogy kettő különóra rendben van hetente - együtt vagy ő döntse el, melyik legyen ez a kettő -, de több nem. Tudjátok, előbb-utóbb a sokat nem bíró szarkafarka esete lesz belőle, ammeg nem jó. Inkább mondja azt fél év múlva, hogy mégse, de ne terhelje túl magát.
Arról nem beszélve, hogy most még "csak" egy gyereket kell mindre hordani, de mi lesz, mikor már kettőt? Nektek sem lesz egyszerű az életetek ennyi különórával. És bár szembe megyek a következő kijelentésemmel a trenddel, de semmit sem veszt a gyerek, ha nem jár 25 féle különórára, sőt, helyette marad egy csomó ideje játszani, meg anya idegeit nyúzni.
Az meg többet jelent nekik.