Sziasztok!
Megvagyunk, jól vagyunk.
Először is, szülinaposoknak, névnaposoknak minden csudijót kívánunk, így utólag is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ragota! Neked is nagy gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Magunkról pár sort:
Alexnak május elején 2 nap eltéréssel kijött az alsó két foga, kb 1 hét nyűglődéssel.
1 hete négykézlábra állt, azóta imádja, szinte csak így hajlandó lenni, s próbálkozik mászni, meg felülni. Kis segítséggel már megy neki.
Nagyon élvezi.
Két hete kaptunk egy járókát gyereknapra Déditől, van amikor nagyon jól el van benne, de van, amikor nagyon nem. De hát ez mindenhol így van. Vannak iszonyú nyűgös napjaink, ilyenkor estére már iszonyatosan feszült vagyok.
Két hete voltunk a kislányéknál, aki 3 órával később született mint Alex, ők feküdtek a mellettünk lévő ágyon a kórházban. Úgy néztek ki mikor megszülettek, mintha ikrek lettek volna. Szerintem most is hasonlítanak. Mindjárt teszek képet róluk.
Képekről jut eszembe, hogy már vagy 3x próbáltam a képtárba tenni képeket, de valami miatt egyszerűen nem sikerül, nem tudom mi lehet. Megpróbálom majd még egyszer, mert ha Nektek sikerült, akkor valamit biztos nem jól csináltam.
Az ízületeim még mindig fájnak, bár úgy döntöttem, nem foglalkozom vele, már amennyire lehet nem foglalkozni azzal, ha az ember alig bír fogni, mozogni. Fájni szokott a térdem, a csípőm, az kezemen a középső ujjaim. De majd csak elmúlik.
Voltam dokinál, közölte, nagyon rossz a májfunkcióm, elküldött hasi uh-ra, ahol megállapította, hogy 7 mm-es epekövem van. Aztán annyiban is maradt a dolog, de azt, hogy az ízületeimmel mi van, arra nem kaptam választ. Na, de majd lesz valahogy.
Az alvás megint nem tökéletes, Vicky, kérdezted is, ugye írtam, hogy milyen jól elalszik. Hát ez tartott kb 1 hónapig, aztán rászokott, hogy cicin alszik el. Viszont napközben is így hajlandó elaludni, vagy ha ringatom vagy a babakocsiban, vagy a kezemben. Ha lerakom, hiába van félálomban, akkor is visít mint a kismalac, a szeme meg csukva. Aztán én feladom, és ringatom tovább. Pedig muszáj leszek kitartanom, mert ez nem állapot, később aztán még nehezebb lesz. Azon gondolkodtam, hogy előbb megpróbálom nappal megtanítani elaludni, aztán jöhet az este, hátha könnyebb lesz. Arwen, Te a Suttogót alkalmaztad, bár korábban mint most Alex, de Te a nappali vagy az esti alvásnál kezdted?
Az a legrosszabb, hogy éjjel kb másfél-2 óránként megébred, és cicin tudom akkor is visszaaltatni. Van mikor cumit adok a szájába, attól van, hogy visszaalszik de aztán megint kel. Ha elalszunk, hogy szopcsizik, és ott marad mellettem, akkor jobban alszik, de nekem így nem jó. Szerintem csak az a lényeg, hogy érezze, hogy ott vagyok, s érezze a bőröm illatát. Már próbáltam, hogy amit a cicimhez teszek pelus, oda teszem a nózijához, hogy érezze a ciciillatot. Van amikor használ, van mikor nem.
Na "röviden" ennyit rólunk.
Vicky, Nektek változott az alvás valamit? Hozzátápival hogy álltok azóta? Mi kb 2 hete kezdtünk almát, banánt, alma-banánt enni, a héten meggyet adtam Alexnak, ma meg üveges alma-őszibarackot kapott. Imád enni, s inkább a darabosabbat szereti. Megeszi a pépeset is, de szerintem mindegy, csak kapjon valamit.
A blogodat hol lehet elolvasni, mert itt már nem találtam meg, hogy rá tudnék kattintani?
Arwen, nagyon jó a link, amit betettél.
Ami a tortákat illeti, a túró tölteléket mennyire szeretitek? Van egy nagyon jó túrótorta receptem, lehet, hogy tölteléknek is jól használható. Én már csináltam belőle úgy tortát, hogy tészta alapra rátettem, be a hűtőbe, és nagyon jó lett. Mindjárt beírom, hátha valaki kedvet kap hozzá, nagyon egyszerű, és finom, s nagyon jól variálható.
Túró torta
Hozzávalók: 4dl tej ,25dkg túró, 2cs vaniliáscukor, 20dkg porcukor, 15dkg margarin, 1cs zselatin(2,5dkg),kétféle gyümölcs,keksz.
A túrót 1dl tejjel 2cs vaníliáscukorral összeturmixolunk.
Egy másik edénybe a margarint és a porcukrot habosra kavarjuk.
Majd a túrómasszát és a margarinos krémet összekeverjük majd adunk hozzá még 1 dl tejet.
2 dl tejben a zselatint feloldunk majd felmelegítjük( nem szabad felfőzni )
Mikor langyosra hűlt összekeverjük a már elkészített túrómasszához.
Formába tesszük rétegesen- egy sor túrókrém,-egy sor gyümölcs
legfelülre keksz kerül ami majd ha kihűl a talpa lesz.
Hűtőben dermesztjük.
A gyümölcsöket általában két sorba teszem, úgy hogy arc formája legyen, mikor feldarabolom, és a keksz a haja. Amúgy csak eperrel is nagyon finom, sőt, citrommal is.
Dorka, reméljük hétvégi kutyaként is megállja a helyét az eb.
Nyuszikkal, és a felvilágosítással mi a helyzet?
Vivi, mi újság, szorítok, hogy gyorsan és simán kibújjon Levente!
Esztora, gyere, mesélj, mi újság Veletek?
Marietta, elhiszem, hogy kiakaszt Flóra, de ilyenkor én arra gondolok, hogy ez is elmúlik egyszer. Én úgy vettem észere, hogy mi gondoljuk úgy, hogy hisztisek, pedig ők csak az akaratukat akarják érvényesíteni. Én bele szoktam gondolni, hogy én is hisztis tudok lenni, ha valami nem úgy van, mint ahogy szeretném, nekik meg még ezek a legfontosabb dolgok. Bár én is úgy kiszoktam akadni estére.
Pinkiné, Peti is szeret fényképezkedni, úgy látom. Alex is imádja a fényképezőt, meglátja s egyből abbahagy mindent, amivel előtte foglalkozott.
Szeri, kitartás a bölcsihez. Hogy sikerült a bölcsis buli?
Krisz, mi újság munka ügyben?
Remélem mindenkinek írtam, legalábbis tervben az volt:)
Mindjárt teszek képeket.
Puszi, Nikó