Szia Kriszti!
Sztem anyagilag amíg kicsik a gyerekek tényleg mindegy hogy 2 vagy 3.Inkább talán ez a kérdés majd később lehet problémásabb(suli,táborok,különórák..stb)..de most tutira nem.De azért csak az anyagiak ne tegyék sztem függővé h legyen-e 3. babátok vagy nem...én úgy gondolom h akiben megvan az akarat a baba iránt akkor az el is tudja tartani
..sztem biztosan ti is így vagytok!Ne hezitálj,menni fog..ha már van két gyereketek és felelősségteljesen tudjátok nevelni őket(márpedig ez látszik az írásaidon
)akkor legyetek bátrak és tutira nem lesz gond!!
Az ovi nekünk is ingyen van...nem tudom h minden nagycsaládosnak így van-e..nekünk azért mert a férjem minimál bérrel van bejelentve egy maszekvál sajna..és így az egy főre eső jövedelem kevés a családban és az Önkormányzat fizeti a kaját az oviban és így lesz ez a suliban is a kajával meg a tankönyvekkel is.De ez sztem Önkormányzat függő is..asszem van olyan hely ahol alapból ingyen van a kaja meg a tankönnyv ahol 3 vagy annál több gyerek van.Meg így nekünk ingyen van az úszás is,azt is az önkormányzat fizeti.Évente 2x kapunk gyermekvédelmi támogatást,kapunk fűtéstámogatást,meg üdülési támogatást..ezeketmind az Ömkormányzattól.Ezért mondom h mindenhol másképp van...ezt a helyi pol.mesteri hivatalban kéne megérdeklődnöd h miket lehet igénybe venni a 3 vagy több gyereknél.Ami mindenkinek jár az a családi adókedvezmény 3 gyereknél egy évebn őssz 144.000ft (asszem gyerekeknként 4.000 havonta).és ezt vissza lehet igényelni ha van annyi levont adója q családban valamelyik félnek..mi ezt sajna nemis tudjuk visszaigényelni mert ahogy írtam a férjem zsebbe kapja a nagyobb pénzt és nem bejelentve...
A gáztámogatásnál is van kedvezmény a nagycsládodoknak.
A NUSZ-nál is lehet pályázni nagycsaládosoknak üdülési csekkre...nagyjából most ennyi jutott eszembe.
Ja családi pótlék gyerekenként 16.000ft,de sajna az új Gyurcsány féle tervek alapján aki jól be van jelentve az nem fog ezzel jól járni mert hozzácsapják az évi bérjövedelméhez és lehet h ezzel magasabb adósávba kerül...legalább mi ezzel nem járunk rosszul..
Sajna ez a kö..ög gyurcsány nem segíti egyátalán a családokat...-érdekes válság ide vagy oda-külföldön a családokat támogatják és nem elvesznek tőlük..de itt nem érdekük h szaporodjon a Magyar sajna...
Ja még annyi jutott eszembe, hogy ha van lakás vagy házhiteletek és új építésűre vettétek fel,akkor visszamenneőleg a szocpolt a 3.gyerekre is igénybe lehet venni és a hitelből levonnak 1.400.000ftot és ezáltal értelemszerűen csökken a részlet.
Panni