Sziasztok!!
Köszönöm a köszöntést, de valóban nem érdemlem meg
Azért drágák vagytok, hogy gondoltatok rám.
Évi!
Tudod, nálunk nem megy a Marietta suliba, szerencsére junius elsejei, így nem is iskolaköteles
De mehetett volna az érettségi vizsgálat szerint. Izgatott a kérdés, ezért én is érdeklődtem mindefelé. Volt olyan tanítónéni, aki azt mondja, hogy majd megérik az iskolában (halkan jegyzem meg: mennyi kudarcélménnyel?), de a többség azt mondja ráérnek a gyerekek. Két esetet mesélt az egyik nagyon jó elsős tanítónéni: az egyik kisfiú, aki iskolakötelesként kezdte a sulit fél évig azt sem értete, hogy mit várnak el tőle. Kapott egy nagyon rossz értékelést félévkor, de utána szárnyakat kapott, beérett a foglalkozás és behozta a lemaradását. Persze állítom, hogy ehhez kell egy nagy önbizalommal rendelkező gyerek, akit nem törnek le a kudarcok, kell egy gondos, odafigyelő szülő és kell egy lelkiismeretes, türelmes pedagogus - ha ezek meg vannak, akkor nincs baj. A másik kislány pedig egy maximalista, kudarcot nehezen tűrő gyerek volt (iskolaéretten), aki minden olvasás órán zokogott, mert hiányzott 2 hetet és volt olyan amit a többiek már tudtak, ő meg nem és ezzel nem tudott mit kezdeni. Ehhez is nagyon nagy türelmű pedagógus kell. Ilyen a Marietta is. Ezért döntöttünk úgy, hogy érjen a kudarctűrőképessége még egy évet. Rágyúrunk a szereplésre és a teljesítmények produkálására. Mert hiába okos egy gyerek, ha nem tudja bebizonyítani. Abban viszont nem vagyok 100 %-ig biztos, hogy sikerül kifogni egy olyan tanítónénit, aki nekünk megfelelő lesz. Mariettához nagyon sok türelem kell. Sárát már bedobnám a mélyvizbe, hagy érjen menet közbe
Úgyhogy nehéz kérdés ez. Azok amiket leírsz Évi, engem szorongással töltenek el, de csak azért, mert a Mariettában gondolkodom
Ő nem tudna ilyen feltételek mellett teljesíteni.
De mint mindig most is igaz: a gyerkődet Te(és minden anya) ismered a legjobban, neked kell a döntést meghozni. Abban is igazad van, hogy sokan nem foglalkoznak ilyen "hülyeségekkel"
Tuti, hogy sokat fog számítani nálatok is a nyár, amikor sokat lehet mozogni. Marietta csak egy dolog miatt nem kap hisztit az iskola emlegetésétől, mert rájött, hogy ott nem kell délben aludni
Ünnepség nagyon jó lehetett, ez erről szól szerintem: a szülők bőgéséről
Nálunk jővő pénteken lesz együtt az évzáróval. Juni 1-től nincs ovi
Te jól vagy?? Pocaklakó?
Ja!! Hol is van az a 25 fok????
Nálunk elég trutyi idő van!!
Tünde!
El vagyunk havazva, tényleg
És a munkahelyemen is vannak negatív visszajelzések, amik nagyon elvették a kedvemet mindentől
A csajok jól vannak, és az elmúlt hónapokat tekintve ez nagyon nagy öröm!