Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Itt kopogom le, hogy most már kb. 3 éve nem láttuk a gyermekorvosunkat, na nem azért, mert abbahagyta a praxisát, hanem mert a lányaim egyszerűen nem voltak betegek. Azt nem mondom, hogy 1-1 napra nem volt kisebb hőemelkedésük a télen, de ez max. 1 napig tartott, és akkor sem lázasodtak be.

Lajos
( www.mynoni.net )
ruczlajos

Igen, remélem 3 év múlva én is ezt mondom, egyszerűen megerősödnek MAGUKTÓL.

Éva

KépKépKép
agmano

sziasztok!
évi iskolatáskából nekünk elsőben kötelező a merev falú,én azt vettem egy jó szar olcsó fajtát,ami önmagában nehéz volt alig bírta a gyerek.de kb 2 hónapja lecseréltük egy itthon elfekvőben lévő sima hátizsákra.az jobb!!tolltartóból nekünk 2 soros van spongyabobos.de nem tudom mi a divat!!
ceruzát hetente cserélni kell mert elsőben tipikusan hegyezőmániásak,vagy lerágja a végét!de én a háromszögletűre esküszöm.legalábbis az első hónapokban amíg megtanul írni!!
őszintén megmondom,szilvi olyan szinten jó tanuló és önálló,hogy mi ithhon ki sem nyitjuk a táskát!minden intéz magának!jól is teszi mert dávid meg leköti a napomat rendesen!
mozgásban sajnos semmi leölrelépés...sőt mintha visszafele menne!!
kicsit idegbeteg is vagyok miatta!!
barika2008

Sziasztok!

Napok óta nem tudok belépni,mert egyszerűen lehetetlen kivárni,még betölti a babanetet.

Gyöngyi!

Igen pontosan ezeket hiányolom az ovi szülőértekezletéről amiket leírtál.
Szülőknek voltak játékos feladatok+egy nyomtatott papírról felolvasták,h.pl.máj.4.anyáknapja,máj.20gyereknap.
Maga a csoport életéről 1 mondat nem hangzott el.

Holnap Győrbe megyünk a férjem rokonaihoz.
Ki mit csinál máj.1-jén?

Bari!

Mit jelent,h.semmit nem csinál Dávid?
Hiszen az iwiwen is ott vezetgeti Szilveszter?!
Vagy olyanokat nem csinál továbbra is amikre maga kellene h.rájöjjön pl.felállás,mászás?
Nagyon szerencsés vagy,h.így tanul Szilveszter,én rettegek az iskolától,mert bennem az a legutolsó kép van,h.anyukámék minden délután sírva tanultak tesómmal.

Kép

Kép
kory

sziasztok!
kory...azért nekem sem fenékig tejfel a tanulás sem!!hisz ott van szindi aki nem remekel.és neki lenne most fontos,így a középsuli elött.már fogom a fejem,hogy hova fog bejutni!!!!
szilveszter nagyon penge...de ki tudja mi lesz késöbb.én már nem kiabálok el semmit!egyenlőre úgy nyilatkozott a tanítónéni"nem találok fogást rajta...mindent tud"

dávid magától nem csinál semmit!!fekszik max hasról hátra illetve vissza fordul...és ennyi!!!védőnőnek nincs még 1 ilyen a körzetében.és a fórumon sincs ilyen!!akkor kezdjek aggódni??vagy ne?
barika2008

Hát nem tudom Bari..
Tudod én nem is nagyon tudok tanácsot adni,mert én túlaggódó,képzelgő,dolgokat felnagyítva látó,rettegő és stb..vagyok
Most 9.-én lesz 11hónapos,hát ha a mászást ki is hagyja,de azért a felállással már próbálkozhatna.
Oli pár nap híjján nem volt 11hós mikor járt,Kinga meg kb.13hós volt,szóval a szülinapja után.
De mindkettő mászott max.9hósan.
Amúgy meg a képek alapján jó ránézni,annyira erős,masszív kisfiú.
Nem tudom,h.miért nem próbálkozik?!
Nem azért mert ti magatok pl.sokat álltatjátok,jártatjátok,és ez neki pont elég?Nem törekszik,h.ő most felálljon a kanapénál a játékhoz,mert ti pl.úgyis odaállítjátok?!
Csak találgatok...
Szomszéd utcában lakik egy kisfiú,ő 18hósan járt el,akkor már Dévényis segítséggel.
1éves koráig nem mászott,nem állt fel,csak szépen ült,meg forgott.
Nagyon haladt miután ide eljártak,de így is fél évbe telt mire mászott,felállt és önállóan eljárt.
Kisfiú egy évesen még úgy közlekedett,h.ülve csúszkálva,szóval ült,és mint egy kukac oldalt a kezeivel rakta magát előre.
Viszont szavakat hamar mondott.
Fél év van Oli meg közte.
De neked ott van Szilveszter jó példának,akit anno hipotónnak meg nem is tudom miket írtál,hogy mondtak,és láss csodát mozgékony,OKOS gyerek!!!!

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Bari, szerencsés vagy Szilvivel, irígyellek!
Szerintem kérjél szaksegítséget, hogy hogy kell segíteni a mászást, és otthon gyakorolj vele. Állítólag ilyenkor 1 nap alatt megtanulják, de mi amatőr szülők nem tudjuk hol fogjuk, segítsük őket. Amúgy a 15,5 hós unokahugom még mindig nem megy. Elkezdték újból tornára vinni emiatt.
Kellemes hétvégét!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Ismét itt. Bori várakozásainkat felülmúlva csoda ügyes volt! Oda és vissza is végigaludta az éjszakát az autóban!!!!!!! Ott mindenkit elbűvölt, igaz, csak a közeli rokonság és egyik keresztanyja látta. Messzebbre nem mentünk, ez is bőven elég volt. Nagyszüleivel játszott, szeretgette őket, igazából nem volt vele semmi gond. Csak egy délelőtt akadt ki (és emiatt persze mi is), mert nem volt villany, így semmilyen elektromos kütyüje nem ment (számítógép, dvd, tv, magnó). Ma reggel 6-ra értünk haza, most nem írok sokat, ha nem haragszatok, mert eléggé álmos vagyok. Az autóban alvás nem azonos az ágyban alvással... Elnézéseteket kérem, hogy most másolgatom az írást, nincs erőm mindenkinek külön írni.
ktc

Sziasztok!

Ktc!

Örülök,hogy jól telt a kikapcsolódás,és h.Bori is ilyen jól viszonyult
az úthoz,az ott tartozkodáshoz.
Nagyszülei biztos nagyon örültek neki!

Gyöngyi!

Boldog Névnapot!

Többiek?

Bari!

Nem is válaszoltál,pedig írtunk neked!

Nálunk tegnap volt anyák napja,nagyon aranyosak voltak!
Jól meg volt szervezve,mert külön tartották a kicsiknek.
Igazi nekük való kis műsor volt.
Kis fatörzsre tenyér lenyomat volt az ajándék.

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Katica!

Örülök, hogy jól sikerült a kirándulás.

Bari!

Nem tudom, hogy hány hónapos a kisfiad. Én a helyedben megmutatnám egy mozgásterápiás szakembernek, vagy neurológusnak. Vagy mind a kettönek. Három gyermek nevelése során szerzett tapasztalatom, hogy meg kell mutatni szakembernek, s elöre senki nem tudja biztosan mit, hogy fog befolyásolni. S jobb minél elöbb, ha kell a segitség.

Szakember, és módszer kereséshez ajánlom a következö oldalakat: www.beszed.hu
www.oriasleszel.hu
www.bhrg.hu
www.alapozoterapiak.hu
www.menömanok.hu
Ezeken a helyeken különbözö koru gyerekhez lehet szakembert keresni. Ha még jut eszembe, megirom.

Gyöngyi! Boldog névnapot kivánok!

Éva! Hogy vagytok?

Kory! Gondolom jól vagytok, mert nem irtál a saját gyerekeidröl. Jó érzés Anyák napi müsoron lenni.

További szép napot kivánok Mindenkinek : Anna
encsi00

SzasztokK!

Még egy oldal eszembe jutott. www.fejlesztok.hu Ez a Fejlesztö-és Gyógypedagógusok honlapja. Itt is vannak szakemberek, és érdekes olvasnivalók. Az egyik honlapot pedig valószinü rosszul irtam. www.menomanok.hu

Üdv: Anna
encsi00

Sziasztok!

Én is dobok egy linket Barinak: http://fejlesztok.hu/segedletek/foglalk ... erint.html
Most nézem, Anna már megelőzött.

Gyöngyi, boldog névnapot kívánok én is!

Katica, örülök, hogy jól sikerült az út! Jó pihenést! Te vagy erdélyi, vagy a férjed?

Rám szakadt mindenféle munka, apuméknál igencsak be kell szállnom mostanában, kicsit viccesen mutatok kismamaként építési területen kooperációs értekezleten.... plussz ma egyeztem meg a volt cégemmel a távmunka szerződés egységárában :lol:
Hogy mikor, hogy an fogom megcsinálni? Az jó kérdés. Szerencsére nem sok és ha nem dolgozom, nincs pénz, tehát nem kötelező.

Ma volt anyáknapja Martinéknál. Azóta bőgök. Egyrészt megható volt, mivel ez volt az utolsó és csak az anyukák voltak a gyerekekkel -még tesók sem, senki sem hiányzott. Először is körtáncolt mindenki a saját gyerekével, amit talán még senki közületek nem csinált. Már ez eleve nagyon személyes "ajándék" volt. Az énekek és versek között voltak vicces játékok pl. szimat vagy tapintás lapján megtalálni saját gyereket ill. anyukát bekötött szemmel -mondanom sem kell, mindenki kitalálta.
De a csattanó az volt, hogy egy lírai zenei aláfestés mellett mindenki egyenként elmondta miért szereti az anyukáját. Martin azt mondta, hogy : Azért szeretem az anyukámat, mert szülinapomra csinált rendőrautós tortát. Ez már tavaly volt.
Hát kész lettem tőle. Totál kettőnkről szólt ez a mondat és nem valami sablon szöveg, hogy megölel, ápol, megvesz ezt vagy azt. Ez nagyon személyes és büszke vagyok rá, hogy ezt gondolja. Ráadásul az óvón elárulta utána, hogy mikor először próbálták ezt, Martinnak kicsordult a könnye. Azóta nem térek magamhoz. Ennél szebb anyáknapi ajándék nem kell, míg élek nem felejtem el.

Éva

KépKépKép
agmano

:lol: :lol: :lol:
Gyöngyi!Mi itt jól felköszöntöttünk a Györgyi névnapon. :lol:
Kicsit reggel félre hallottam a rádióba :lol:
Ma ránézek a naptárra,és...
Szóval bocsi :lol:

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Nálunk ma lesz a nagy nap! Előre félek,nehogy úgy járjak mint TE Éva!

Nem semmi már 30dik hétben jártok! :) Mindjárt itt az idő. .:)

Köszönöm Gyöngyi a leveledet. :) Hála azóta sem volt semmi,pedig történtek azóta is események rendesen..

Látom mindenki elvan havazva.. :)
varga tünde

Tündi, milyen volt a műsor?
Gyöngyi, tényleg bocsi, én is ránéztem a naptárra, de a vaksi szememmel elhittem, hogy Gyöngyit olvasok....
Azt mondják 25 fok lesz hétévégén, mindenki ki a szabadba!

Nem is írtam, voltunk szerdán beszédészlelés vizsgálaton. Hát ott is azt mondták jó lett volna még érni 1 évet a suli előtt, nem részképesség zavaros, csak a sok korábbi füles gond miatt később érik be ez a terület -is. A monoton, ismétlődő feladakotnál pedig már 3-szora ugyanannál elveszti a figyelmét. Ez nekem új, mert ő aztán nagyon tud figyelni. Ha 1 évet várnánk, akkor lehet, hogy már másodikra sem érdekelné, mert megtanulná elsőre.

Én úgy vagyok bele, hogy még az iskolában is érhet, hiszem most is látjuk, hogy fejlődik minden területen és idővel meg fog érni teljesen, nem hiszem hogy az összes többi gyerek már mindenben megérett, mire beül az iskolapadba.

Én optimista vagyok, okos gyerek, megint bebizonyosodott, hogy átlag felső zónájában van az inteligenciája és az ismeretanyaga. Majd IQ-ból korrigál, aztán mire ez megerőltető lenne, addigra renben is lesznek ezek a készségek. Persze azzal tisztában vagyok, hgoy sok múlik rajtam és a minden esti kikérdezésen, önbizalom fokozáson. Szegény Tomit addig majd csak berakjuk egy sarokba...

Norbi megtanult egyedül hintázni, végre nem kell őket lökdösni.
Jó hétvégét!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Éva! Miért kellett, és ki javasolta, hogy menjetek beszédészlelésre? Elöttekellett menni nevelési tanácsadóba? Lehet, hogy ezekröl már régebben irtál,, s nem emlékszem, vagy még akkor nem olvastam rendszeresen a topicot. S javasoltak valamit, hogy hogyan lehet fejleszteni ezt a területet? Barátnöm gyerekorvos is, ha jól emlékszem csinál ilyen mérést. Ismerek még egy jó szakembert, aki ezzel is foglalkozik, mellette Ö is gyerekorvos Györben. Az alapozó terápiáknál lehet, hogy megtaláható a neve, Schneider Julia. Régen Ö rendelt Pesten is, s a barátnöm gyerekorvos javasolta menjünk el hozzá. Ezen kivül kétszer hallottam elöadást tartani, szerintem nagyon jó szakember.

Mindenkinek jó hétvégét kivánok: Anna
encsi00

Sziasztok!

Anna, én kértem az iskolaérettségi vizsgálatot a nevelési tanácsadóban, de mostanában az a tendencia, hogy az összes még nem kötelezően iskoláskorúra rámondják, hogy maradjon még egy évet. Eddig még a képességzavarosokat is küldték....

A felmérés eredményét látva úgy döntöttem/-ünk, hogy ettől még meg fogja állni a helyét és beirattuk. Azért még ott elvégeztek egy nagymozgásos és egy beszéd észlelési vizsgálatot (jó későn), mindkét terülteten fejlesztést javasoltak, de a mozgásban sincs nagy baj, szeptemberre kikupálódik. Én úgy érzem ez már arról szól, hogy még több pénzt gomboljanak le az emberről a gyerek egészsége álnáven. Mivel ahllottam, hogy a nagymozgásokból indul minden, ezért ezt elkezdtük tornával fejleszteni heti 2x2 órában. Szeptemberig járunk, aztán reméljük rendeződnek a dolgok maguktól. Mondom nagy eltérés sehol sincs.

Megnyugodtam, hogy még fejlődéseben van, és a legjobb húzóerő majd az iskola lesz, ahol a tanítónő fog tudni ezekről a problémákról. Valószínű másoknál is vannak gondok, de nem veszik a szülők ennyire a lelkükre.

Na megyek fürdetni, már jó késő lett.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!!

Köszönöm a köszöntést, de valóban nem érdemlem meg :lol: :lol: Azért drágák vagytok, hogy gondoltatok rám. :lol: :lol:

Évi!

Tudod, nálunk nem megy a Marietta suliba, szerencsére junius elsejei, így nem is iskolaköteles :lol: De mehetett volna az érettségi vizsgálat szerint. Izgatott a kérdés, ezért én is érdeklődtem mindefelé. Volt olyan tanítónéni, aki azt mondja, hogy majd megérik az iskolában (halkan jegyzem meg: mennyi kudarcélménnyel?), de a többség azt mondja ráérnek a gyerekek. Két esetet mesélt az egyik nagyon jó elsős tanítónéni: az egyik kisfiú, aki iskolakötelesként kezdte a sulit fél évig azt sem értete, hogy mit várnak el tőle. Kapott egy nagyon rossz értékelést félévkor, de utána szárnyakat kapott, beérett a foglalkozás és behozta a lemaradását. Persze állítom, hogy ehhez kell egy nagy önbizalommal rendelkező gyerek, akit nem törnek le a kudarcok, kell egy gondos, odafigyelő szülő és kell egy lelkiismeretes, türelmes pedagogus - ha ezek meg vannak, akkor nincs baj. A másik kislány pedig egy maximalista, kudarcot nehezen tűrő gyerek volt (iskolaéretten), aki minden olvasás órán zokogott, mert hiányzott 2 hetet és volt olyan amit a többiek már tudtak, ő meg nem és ezzel nem tudott mit kezdeni. Ehhez is nagyon nagy türelmű pedagógus kell. Ilyen a Marietta is. Ezért döntöttünk úgy, hogy érjen a kudarctűrőképessége még egy évet. Rágyúrunk a szereplésre és a teljesítmények produkálására. Mert hiába okos egy gyerek, ha nem tudja bebizonyítani. Abban viszont nem vagyok 100 %-ig biztos, hogy sikerül kifogni egy olyan tanítónénit, aki nekünk megfelelő lesz. Mariettához nagyon sok türelem kell. Sárát már bedobnám a mélyvizbe, hagy érjen menet közbe :lol: :lol:
Úgyhogy nehéz kérdés ez. Azok amiket leírsz Évi, engem szorongással töltenek el, de csak azért, mert a Mariettában gondolkodom :lol: Ő nem tudna ilyen feltételek mellett teljesíteni.
De mint mindig most is igaz: a gyerkődet Te(és minden anya) ismered a legjobban, neked kell a döntést meghozni. Abban is igazad van, hogy sokan nem foglalkoznak ilyen "hülyeségekkel" :lol: :lol:
Tuti, hogy sokat fog számítani nálatok is a nyár, amikor sokat lehet mozogni. Marietta csak egy dolog miatt nem kap hisztit az iskola emlegetésétől, mert rájött, hogy ott nem kell délben aludni :lol: :lol:
Ünnepség nagyon jó lehetett, ez erről szól szerintem: a szülők bőgéséről :lol: :lol: Nálunk jővő pénteken lesz együtt az évzáróval. Juni 1-től nincs ovi :roll: :roll:

Te jól vagy?? Pocaklakó?
Ja!! Hol is van az a 25 fok???? :lol: :lol: :lol: Nálunk elég trutyi idő van!! :roll:

Tünde!

El vagyunk havazva, tényleg :lol: :roll: :lol: És a munkahelyemen is vannak negatív visszajelzések, amik nagyon elvették a kedvemet mindentől :cry: :cry:

A csajok jól vannak, és az elmúlt hónapokat tekintve ez nagyon nagy öröm! :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

SZIASZTOK!!
gyöngyi szilvi is ilyen semmi kudarctűrő képessége nincs!!
ezért a suliban megtanult a legjobb lenni!!nem tudom meddig fogja tudni ezt tartani de talán mire nem a legjobb lesz addigra már jobban el is viseli majd!!
de szerencsés esetben ilyen marad!! :lol:
és ő az antisportpoló állandóan focizik.még ebben sem akar rosszabb lenni mint a többi pedig állitom,nehezére esik órákon keresztül nap mint nap rohangálni!!
ja és a tanárok ódákat zengenek róla.ő is a tanárairól!!
ez az első év nekünk sikertörténet(volt)kopp kopp
szindiről inkább nem beszélek :lol:
barika2008

évi megkezdte a 32.hetet?????????????????? :shock: :shock:
láttam a 4d-az iwiwen nagyon jó!!

kori a te képeid is nagyon jók!!

és tündi is qrva jól néz ki az új képeken!!
barika2008

Sziasztok!

Ne is emlegesd ezt a harmincakárhányadik hetet!
annyi dolgom van még, hogy 40 hét is kevés lenne szülésig.

Éva

KépKépKép
agmano

HÁT KÉNYTELEN LESZEL 7-8HÉTBE TÖMÖRÍTENI :lol:
barika2008

Sziasztok!

Azóta újabb felkérés érkezett műszaki vezetésre.... Mondtam, hogy 1 hetet kölcsönösen gondolkodjunk rajt. Szerintük nem gond szülés után elugrani egy kooperációra, szerintem azért gond....
Tök hulla vagyok, ráadásul holnap egyedül kell intéznem mindent, Sanyi Pesten, du anyák napja Norbinak, de Martinnak torna.
Nem tudok nemet mondani, de könnyen jó pénzt lehet vele keresni. Csak alá kell írnom, ha apám jól átrágja helyettem a dolgokat.

Gyöngyi, én már nem félek az iskolától, rosszul teszem? A feladataimmal tisztában vagyok, de még sokat érhet Martin nyáron. És ő nagyon akarja. Résen kell lennünk, mert őt is elkedvetleníti a kudarc és nem is beszél róla
Bezzeg Norbit felspannolja. Egy hete tudja hajtani a hinát (ezt dühből tanulta meg, mert nem ment neki úgy, mint Martinnak) és hétvége óta nagyon ügyesen bicajozik 2 keréken. Nagyon ügyesen korrigál, ha rosszul kanyarodik, nem esik el és megy, mint az állat, dombnak fel-le. Csak én izzadok le, hogy az esés előtt hazainduljunk, mint tegnap. De utána olyan csend volt!

Na megyek, mert Martin épp az ovónéniknek rajzol búcsúajándékot, amit majd bekötnek egy kötetbe (az összes gyerek rajzát). Kiváncsi vagyok, milyen rémség sikeredik.

Éva

KépKépKép
agmano

Évi!

Jaj, dehogy teszed rosszul! :lol: :lol: Igazad van, ha már nem aggódsz ezen. Én még megtehetem, van rá egy évem :lol: :lol: :roll: :roll: Biztos vagyok benne - ismerve téged - hogy a legjobb döntést hoztátok ezügyben is! Tudom én is, hogy ez a saját hülyeségem - ennyit aggódni olyan dolgokon, amik elkerülhetetlenek.
Tuti, hogy Sáránál már nem fogok :lol: Ő is olyan mint Norbi, vagyis ő inkább a lesz ahogy lesz , így is jó úgy is jó fajta :lol: Ő "csak" élvezi az életet úgy ahogy van - sokkal könnyebb vele, mint a naggyal. Bár tuti, hogy az én szorongásaim se tesznek jót a Mariettának.

Húú, de sok dolgod van még!!!! :? Szar lehet egyedül intézni a két fiút. Nekem ennyiből könnyebb, sokat van itthon a Sanyi. Ez ma is jól jött, mert a Sára reggelre olyan csipásan kelt, hogy nem tudta kinyitni a bal szemét :roll: :roll: Péntekre rendbe kell raknom, mert anyák napja nálunk is! :lol:

Bari!!

Csak reménykedni tudok, hogy olyan sikertörténet lesz a mi első évünk is, mint nektek :lol: :lol:
Dávid??

ágyöngyi

Helló!

Köszi Bari.. :oops: :oops: :lol:

Évi: nagyon jól bírod! ennyit rohangálni pocakosan :shock: habár ilyenkor úgy érzi az ember,hogy sok az energia nem? :) Jó volt az ünnepség,hát könnybe lábadt a szemem,de kibírtam. :D

Gyöngyi: sok negatív ember van mostanság,semmi nem jó,vagy mindent jobban tudnak mint mások. Nálunk is vannak dolgok,nem részletezem (dédmama részről) ,de már nem veszem magamra,nem is foglalkozom vele.

Nálunk az újabb dolog: a játszó mellett van egy sóskaültetvény,lehet máshova száműzőm ,mert ha kint játszanak a fiúk állandóan legelnek róla.Dominak a kaksiján már meg is látszik sötétebb ,most ez lehet jó is,hogy eszik de rossz is nem?Nem akarom,hogy sokat egyen és valami baja legyen tőle. De lehet,hogy ez is csak az én képzelgésem,és semmi bajuk nem lehet tőle :lol: :lol: Túl aggódós vagyok, mint Ti.. :) Vélemény? Kíváncsi vagyok ti mit mondtok róla- :)

Ja Kory nálatok még ágyrácsos ágyban alszik Oli? Mi már átforgattuk,hogy magasan legyen a rács,mert a kis felén már mászott volna ki.Na tegnap este megmutatta,hogy hiába fordítottuk meg,így is ki fog tudni mászni,így ki kell találnunk valamit.

A nap vicces eseménye: Domit lefektettem ebéd után,készültem,hogy megyek Beniért.Nézek be a szobába,valami van nála de mi?hisz mindent kidobált,hát a pelus! Levette és az ágy közepére oda kakilt :shock: Azt nézegette,meg mondogatta,hogy jújjj kaki. Hát kicsit kiakadtam,nem mondom.Most már nevetek rajta :D
varga tünde

Húúúúú! Ez durva!!!!! :lol: :? :( Hajrá Tündi!
Én örülnék, ha legelnék a sóskát, tele van vassal.
Gyöngyi, én is aggódód típus vagyok, de próbálom Martint egészséges eszes gyereknek látni, remélem nem az anyai elfogultság.

Most rohanok, torna lesz.
Képzeljétek, csak úgy ragadnak rám a kilók. Vettem egy nagymamis fürdőrucit jövő hétre, nem is vészes :wink: Sanyinak tetszik és a gyerekek is simogatták benne a hasamat. Olyan édik ilyenkor!!!!!!

Éva

KépKépKép
agmano

Hahó!

Van itt valaki?

KépKépKép
agmano

Sziasztok.

jöttem bejelentkezni,már régen voltam :oops: :oops:

Szerencsére rólunk nem tudok különösebb hírrel szolgálni-készülünk a ballagásra...lesz egy "kis" családi összejövetel majd utána 30-án szombaton és arra megy a szervezkedés.

Évi.képzeld .sógornőm megszült 1hete ,37hetesen beindultak a fájások és végül császi lett,mert annyira le volt gyengülve.2,55 és 50cm lett a kissrác :) de sajna aznap el is vitték Bp-re tüdőgyuszi gyanúval+sokat veszített a súlyából is+vérszegény is.de remélhetőleg kb 1hét múlva őt is hazavihetik.

Tündi.nagyon jó a kakis story.kívülről persze vicces,de elhiszem,hogy kiakadtál :)

Többiek? mi újság veletek? Kory te is régen írtál :(

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Mi most küzdünk!
De már nem is akartam a nyűgjeinkről írni,csak ha már így kérdezed Cleo!
Kinga ugye bekerül oviba és kb.a 4.naptól folyik az orra.
Majd társul hozzá a hurutos köhögés,mostmár minden alkalommal.
2hete folyik az orra,kb.1,5 hete köhög éjjel(most épp szárazon),
6 napig volt 37,6-38 ig terjedő hője.
Dr.nőnk beküldött az első köhögős éjjelünk után a szakrendelésre,mert biztos volt benne,h.az állandó nátha +éjjeli köhögés,h.arcüreg folyamata van.Beutaló nem kell,így mi mondtuk,h.arcüreg röntgent csináljanak,húzgálta a dr.nő a száját,végül meg sem csinálja,majd ha esetleg kontrollra megyünk.
Felírta a Summamed anntib.-ot,ilyen 3 napost.
Meg volt ez mellett is a szokásos láza,köhögése is,ami szinte éjjel van,napközbe elvétve.
Néztem a neten,meg egy ovis anyuka is ajánlotta,h.vigyem el Ceglédre Dr.Somi Ildikóhoz,ő tuti csinál arcüregátmosást stb.
Tudom,h.Gyöngyi is profi ebbe,de mondom,ő fül-orr gégész,mondom hátha mond tanácsokat,h.tényleg érdemes-e kivenni az orrmanduláját(mert a dr.nőnk ennyi ilyen jellegű megbetegedés mellett ezen van).
Hát ő teljesen más elveket vall,itt is megnézhetitek a neten.
Szerinte az orrmandula úgyis visszanől,mivel a kiváltó ok nincs kezelve stb..
Ilyen gőzölés csináltak,majd bioptron lámpázást+az arcüreg átmosást.
Kérdezte veszek-e olyan c vitamint ami nem szintetikus,hát veszek persze,ha a gyerek érdekeit szolgálja+veszek-e sapkát,mert szerinte vagyis a műszere szerint van folyadék a fülében.Megvettem.
Lényeg 21.000ft-ot fizettünk.
6000ft vele a konzultáció+4000ft az arcmosás+amiket írtam.
Nem sajnálom a pénzt tényleg ha a gyerek érdekeit szolgálja,de tényleg más nem történt,mint amit Gyöngyi is bármikor megcsinál.
Szerinte még 5x menjünk erre az átmosásra.
Az a baj,h.én a hallását féltem legjobban,és ezért is hajlok az orrmandula kivétel felé.
Ugye karácsonykor volt már ilyen esetünk,h.nagyon nem jól hallott.
Kérdéseim:
Ti az átmosást sima vízzel csináljátok?
Hányszor csináljátok a betegség alatt?
Szerintetek ez a fülmelegítő sapka elegendő lesz,h.eltünjön a folyadék?
Már teljesen kivagyok 6 nap volt lázas Kingi,1,5 hete nem alszunk max.a Sedotussin kúppal.,és akkor elmondhatom,h.semmit nem változott,mert időnként most is folyik az orra a köhögése meg minden éjjel meg van.
Hát ez van!

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Andi, gratula a sógornőnek és tesónak! Én is csípném a 37 hetes szülést, persze a többi nem hiányozna. Annyira nem is kicsi, Norbi is majdnem ekkora volt. Reméljük nem lesz tüdőgyuszija a picinek!

Kory, én beleugranék az orrmandula kivételbe, mint ahogy tettük is. Nem nőtt vissza, pedig csak 2,5 éves volt Norbi.
A sapi nem elég a savó eltüntetéshez, de nem árt. Orrcseppet nem javasolt? De szerintem ebben a melegben a jó levegőn -nem szélben és huzatban- magától megoldódik a probléma. Itt a nyár, a természet megoldja. Egy kis C vitamin pótlás még nem árt, ha már megvetted a Lenkeit, abban is van C.
Az állandó takonykór pedig a kiscsoport velejárója, nem kell megilyedni. Körülöttünk mindenki beteg és a fiúk is kicsit taknyosabbak, mint máskor.
...és hisztisebbek, úgyhogy most megyek, mert ugyanaz a napszemüveg kell mindkettőnek.

Éva

KépKépKép
agmano

Köszi Éva!

Már odajutottam,h.beleugranék az orrmandula műtétben,csak félek utána jön a tubus stb..stb..és nem lesz vége..
Nasopax orrcseppet írt,gondolom te nem ilyen orrcseppre gondoltál!?
Norbit hol műtötték?
Lenkeit adom továbbra is.
Nektek mi oldotta meg,h.ne legyen végre folyadék a fülben?

Cleo!

Én is gratulálok!
Hogy hívják a picit?

Kép

Kép
kory

A Nasopax orrspray ugyanaz, mint a Nasivin orrcsepp, csak dupla áron. Recept nélkül kapható, mi is használtuk, de inkább az orcseppet, mert akkor jól hátra tudtam dönteni a fejét miközben cseppentettem, az orrspay-t viszont csak függőlegesen lehet befújni, így a fele rögtön vissza is jön.

Norbit is a pécsi felnőtt f-o-g-én műtötték 2007. szeptemberben. Jobban viselte, mint Martin, kisebb volt.

A fülben a savó gyakorlatilag ősz óta lappang Norbinak, hol jobban, hol kevésbé, de március eleje óta folyamatosan nem tisztult még le. Különösebb panasza nincs, én hallom, hogy nem hall tökéletesen, félreérti néha, ha mondok valamit. Ezért még nem kap tubust. Mi is már 2. telet végigcsináltuk, mert évi 1-2 fülgyulladás miatt nem teszik be. Akkor teszik be, ha tényleg indokolt. Martinnak gyulladásban volt a füle, ami nem akart múlni, így muszáj volt. Ha Norbi is kapna, jobb lenne a közérzete és jobban fejlődne ez a fül-agy kapcsolat, de ettől még szerintem nem lesz maradandó károsodása.

Kingának sem volt semmi baj márciusig a fülével, nem? Szerintem bízd a természetre, orrsprayzd napi 2-szer alaposan hátrafolyatva és megoldódik magától. A sapit ilyen melegben nem szívesen hordják, ha tiltakozik, ne erőltesd, mert csak megutálja. Próbáld ki magadon milyen kellemetlen.

Ha pedig muszáj a tubust berakni, akkor muszáj. A gyereknek egyáltalán nem gond. Mi csinálunk belőle nagyobb ügyet. Ha Kinga sem jár még uszodába, akkor csak a hajmosásnál kell a füldugó, amit ő meg fog szokni. Martin így járt usziba is, hallotta az instrukciókat, voltunk fürdőhelyen nyaralni - szép cápás úszósapiban, ami kifejezetten tetszett neki, mert ő választotta.

Szóval ne parázz most ezen!!!
Most nincs gyulladás, a savót pedig szerintem 10 gyerekből 5-nél találnának, csak nem nézik.

Norbinak is október óta folyamatosan folyik az orra, most éppen elég durva sárgán, de ez van. Martinnál is a 4-5 éves kor volt a mélypont. Azóta pedig mondhatom....nem mondom, mert még bajt hozok magamra, de idén márciusban hagytunk csak ki 2 úszást.
Lassan megerősödnek a fiúk, aztán kezdjük Tomival előlről.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok.

Gergőnek hívják a kis unokaöcsit :)
Évi.hamar eljön nálad is már a szülés ideje :) :) cuccok megvannak már? Bár gondolom a fiúktól mindent megörököl.

Kory.először is jobbulást Kingának.
mondta már fül-orr-gégész,hogy nagy az orrmandulája?
Amúgy tapasztalatból tudom,hogy a legtöbb orvos a mandulák eltávolítása mellett van :(
De nekem is pont ez az aggodalmam mint neked...mert ha viri okozza pl a bajokat,akkor ugye amivel elsődlegesen "találkozik" az az orrmandula/mandula...ami vagy felfogja vagy nem...de ha kiveszik,akkor ugye a felső-légútinál másnál okozhat problémát.pl hörghurut,arcüreg,tüdő...
Természetesen ha folyamatosan abból adódik a probléma,hogy elzár ezt-azt a mandula akkor érdemes kivetetni...de hát ezt ki tudja megmondani,hogy mi a valódi ok?!
VIsszanől-nem nől vissza?! 50% na de melyikbe esik bele az ember gyereke?passz.
barinőm lányának 6évesen vették ki az orrmandit...fél/1év múlva visszanőtt...és megint jöttek a bajok (pedig mellette ő is kapott tubust)
Én azzal biztatlak,hogy na nincs a gyereknek folyamatos arcüreg/fülgyuszija akkor nem érdemes hozzányúlni,mert idővel ki fogja nőlni.
Zsolti 3éve jár oviban...1évben sok fülgyuszi,2.évben 1-1fülgyuszi,3.évben 0.
Én nagyon bízok benne,hogy Sziszi és Kinga is így lesz.bár én is folyamatosan agyalok az orrmandiműtéten Sziszinél,mert ő tisztára orrából beszél,nagy is neki és sokszor bedugul a füle (szerintem)
Én amúgy már írtam is ha kivetetném Bp-en csináltatnál-mert az egyik kórházban (ha gondolod megkeresem) endoscoppal csinálják,aminek a hatásfoka közelít a 100%-hoz-vagyis ellenőrzik a műtéti területet stb-a visszanővés elkerülése miatt.

Katica.ti jártok Romániába.(de azért a többiek is segíthetnek :wink: )
Az lenne a kérdésem,hogy nyárom át szeretnénk ruccanni családostul...milyen papírok kellenek hozzá? Gondolom nekünk felnőtteknek elég a személyi,gyerekeknek +dédinek (neki régi fajta szig van) +kell útlevél.kocsinak kellenek valami papírok???

Szép napot nektek

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Erdéllyel kapcsolatban semmit sem tudok, de szerintem kell útlevél a gyerekeknek.

Orrmandula: Norbinak már születése óta elzárja az utat, születéskor a kórházban orrcseppezték, hogy tudjon szopizni. A kivétel óta nem volt tüdőgyuszi sem hörghurut, néhány torokgyulladás, de nem jellemző, még mindig inkáb füles.
Én nem bántam meg, mint már írtam, de nálunk tényleg indokolt volt. Hozzánk képest Kinga fül ügyileg makk egészséges. És Sziszi pedig kapott Prevenart. Én ebben bíznék a leginkább.

Kisbabának kaptunk egy csomó rövidujjú és ujjatlan body-t, vettem is 3-at + egy vékony rugit. A nagyoktól megörökölt plüssökkel szerintem nem megyek sokra, ők decemberiek.
Ágynemű megvan, babakocsit, pihenőszéket használtan vettem, még ágya nincs és semmi sincs kimosva, de tegnap kivasaltam a saját hálóingeimet. Úgyis egyelőre csak én kerülök sorra, 36 hétig visszatartják, ha jönni akarna. De nem akar! Most még nem érek rá :oops:

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Budapesten a Tüzoltó utcai gyermekklinika orr-fül-gégészetét javasolnám. Mi ide járunk 9 éve. a Bethesda kórház orr-fül-gégészete is jó, de itt néhányszor voltunk.

a betegeknek jobbulást, és a többieknek minden jót kivánok: Anna
encsi00

Sziasztok!

Kory!

Szerintem jól tetted, hogy megmutattad a csajszit szakorvosnak! És rögtön az egyik nagyágyúval kezdtétek - húúúú :lol: :lol: A Somi Ildikó nagyon nagy név a szakmában!Éppen ezért furcsa, hogy olyat mondott, hogy egy mandula visszanől! :? :? Persze újra megbuzzad az a szövetrész, amit benthagynak a rossz műtéti technika miatt!!!
Andi írt egy kórházról, ahol endoscoppal műtenek, szerintem a gyerekklinikára gondolt (ügye Andi?i :) ) egy barátnőm két fiát is itt és ezzel a módszerrel műtötték. füles volt mind a két fiú, és azóta szinte soha nem betegek ....és nem is nőtt vissza a mandulájuk :roll: :? :lol:
Kinga esetében én is inkább azzal értek egyet, hogy várni kellene. Fontos szerv a mandula,ha lehet meg kell menteni. De ha nem jól működik, akkor nagy bajokat tud okozni, ilyankor ki vele minnél előbb.
Na, ezt nehéz eldönteni. :? Kinga horkol?? Orrhangú?? Van hallás problémája ha nem náthás? Hányszor volt középfül gyulladása idén télen??
Jön a nyár, van esély arra, hogy meg fog erősödni. Gondolkozz el következő télen a Broncho-vaxon kúrán. De, most hogy írok eszembe jutott, hogy ez a tél nálunk is nagyon beteges volt! az első évünk nem volt ennyire gáz Mariettával, mint ez a tél.
Az arcüreg átmosás nálunk - tudod - nagyon bevállt. Nem is tudom hol tartanánk nélküle. Nagyon hiszek benne. másfél évesen a sárának is azt javasolták, hogy vetessük ki a manduláit, azóta minden náthánál csinálom atz átmosást naponta 3X és a Sára kevesebbet beteg, mint a Marietta. Kérdezted: fiziológiás sóoldattal csinálom - filléres dolog receptre.
Nem könnyű dönteni az tuti, de nem pár hónap alatt megy a betegség a hallása rovására, ha úgy érzed, hogy nem tudsz dönteni semmi nem történik a nyár folyamán. a következő télen meg majd kiderül, hogyan tovább. Nekem ezek jutottak az eszembe :oops:

ágyöngyi

Csajok,mindenkinek hálás köszönetem!!
Ma délutánra van időpontunk a helyi f-o-g-re.
Ami idegesít,h.még tegnap is lázat csillapítottunk 38,5 -nél.
És ez már kb.a 9.nap!
Na,csajok ez mitől lehet??????????????
Fülét,arcát,homlokát nem fájlalja!
De gondolom mostmár csinálnak neki mellkas,arcüreg rtg-t.
Csak felszúrni ne kelljen semmit,mert a sumamed forte-t már beszedte.
Andi!
Igen nekem is ezen ketyeg az agyam,h.rosszabb lesz-e ha kivetetem,és lehet akkor meg minden a garat mandulára megy,ne adj isten a tüdőre.
Vagy jót teszek ,és megszűnik az,h.egy náthával ide jutunk,h.több,mint 2 hete nem alszunk,mert legkésőbb hajnal fél1-kor megkezdi a köhögést.(most szárazan).,most ugye lázas is,jött az antib,meg mellette hurutos is a gyerek.És mindez ugye egy extra kis sovány gyereknél,aki ilyenkor megint csak fogyogat,majd összeszedi pár hét alatt magát,akkor jön az újabb,és így egyhelyben topogunk csak.
Pl.tegnap a köhögéstől visszajött egy adag kaja,és tiszta nyák volt az egész(bocsi),mégis mellette éjjel szárazan köhög.
Mellette tiszta rekedt.
Kérdéseitekre válaszolva:
Kinga kimondottan nem horkol,csak hangosabb légvétellel alszik(normál,nem beteg állapotban)
Viszont elég orrhangon beszél.
A hallása szerintem minden egyes ilyen náthás,hurutos,köhögős betegségnél rosszabb,ezt személy szerint én is tapasztalom,és minden egyes ilyen esetkor van folyadék a fülében a műszer szerint.
Amit legjobban féltek az a hallása.
Ha meg folyamatosan folyadékban van a füle,az előbb utóbb halláscsökkenéshez vezet!
De ez megoldódna-e az orrmandula kivétellel?
Nem biztos ez sem!
Szóval nagy ? az egész.
Andi!
Engem is érdekelne,h.hol csinálják így a mandulaműtétet?
Mi valószínű,hogy a Heim Pal-ba Dr.Katona Gábor főorvoshoz mennénk.
Salgótarjánban is kiválló orvos van,de ő csak bódítással szeret műteni,ennek meg Kingát nem teszem ki.
Zárójelben megjegyzem magamnak sem vállalnám be csak az altatásost.
Gyöngyi!
Rengeteg betege van egészen csecsemőktől a felnőttig a Somi dr.nőnek.
Egyedül ami nem volt szimpatikus,h.3 percben a gyerekről volt szó,többi olyan üzleti fogás volt.
Tudod anyuka,apuka szájába bedobok egy C vitamint,(7000ft),majd a különböző svájci gélek,majd a fülmelegítő sapkája stb..stb..
Na,majd jelentkezek estére,h.mi volt ma,de már rettegek!!!

Kép

Kép
kory

várjuk a fejleményeket!

KépKépKép
agmano

Kory

Mindenképp írj,hogy mi volt
Nálunk is hasonló volt már Sziszinél-és ilyekor még 1 másik típusú antibigyót kapott.és akkor rendbejött.a felső légúti dolgok simán tudnak lázat csinálni különösebb tünet nélkül.

Akiről én beszélek:
http://www.drhuszkajanos.fw.hu/
és a Szt.Istvánban műt-szóval ott bizti csinálják endoscoppal.

Csajok,jövőhéten ballagás :shock: :shock: -azt sem tudom mit vegyek az óvónőknek :(
Évi? ti?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Most olvasom Kory!

Nagyon várom már,hogy mit mondtak. Drukkolok!
varga tünde

Amúgy nálunk is orrfolyás van napi renden. Sós oldattal fújom és porszi. Van,hogy nem folyik napközben,de van,hogy tökre jön a cucc.

A bronovaxomot már mi is csináltuk,tavaly nem nem is értem miért,hisz jó volt,ha jól emlékszem.

Nálunk most a srácok C vitamint a sóskán keresztül,meg a rebarbarából veszik fel,mivel sokat esznek belőlük. :roll:

Érik az eprünk is,tényleg abból ehet már Domi? Igaz már evett egy két darabot :oops: meglátta a kertben és már bent is volt a szájában.
varga tünde

Itt vagyok,aranyosak vagytok,hogy érdeklődtök!
Mindenképp követeltük a mellkas és az arcüreg rtg-t! Mivel Kinga még tegnap mindig lázas volt,ugye 9 napja,erre a dr.nő nagyon húzta az orrát.
Így orr és torok váladék tenyésztés is lett.
A mellkas rtg-n negatív lett,az arcüreg nem.
Az arcürege fedett,ez van a leleten.
Váladék tenyésztésnek hétfőn lesz eredménye,de már
pénteken vissza kell vinni,mert ha továbbra sem javul,akkor teljes vér vizsgálat stb..
Remélem erre nem kerül sor,mert már Kinga ki van az orvosoktól.
Most újabb antib.,Augmentin duo.
Csak remélni tudom,h.megszünik a láz,mert erre nagyon nagyot nézett a szakorvos,ez egyáltalán nem jó,és nem jellemző a 9.napon.

Csendesen említést tettem rá,hogy elvihetjük-e arcüreg átmosásra a Somi dr.nő magánrendelőjébe Ceglédre,erre
jött a válasz:Anyuka ugye nem hiszi el,hogy ez arcüreg átmosás,ez
egy egyszerű orrjárat átmosás semmi több.
Csak látványos,de az arcüreghez semmi köze nincs.
Nem tudom volt-e már olyan,hogy egyik orvos a másikról jó véleménnyel van?!

Kép

Kép
kory

Andi!

Megnéztem a linket,van olyan ismitek akit már műtött?

Gyöngyi!

A két fiút a Heim Palban ki műtötte?

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Kory, nagyon sokat gondolok rátok, hogy minden rendben legyen! Borinak is folyt most az orra meg nyugtalanabb is volt, így a biztonság kedvéért megnézettem a füldokival, de nincs gond. Várom a híreket felőletek!

Cleo
! Kérdezted a papírokat. Felnőttnek személyi igazolvány, gyereknek útlevél, annak igénylésénél mindkét szülőnek jelen kell lennie. Nálunk elég hamar megcsinálták az útlevelet, kb. 1 hét alatt itt volt. De azért jó időben megigényelni. A régi személyi szerintem ugyanúgy jó, de arra inkább kérdezzetek rá. Kocsinak zöld kártya kell, ezt a biztosító adja, igazolás, hogy van biztosításotok. A jogsinak még vagy 2-3 hónapig érvényesnek kell lennie utazás előtt, meg ilyen apróbb dolgok még lehetnek. Az okmányirodában mindent pontosan el fognak mondani, nyugodtan kérdezzetek! Biztosítást is érdemes lehet kötni, mi mondjuk nem szoktunk, de hát mi "hazajárunk" oda, nem alszunk idegen helyen. Merre mennétek? És mennyi időre? Voltatok már ott?

Tünde, ha jól emlékszem, az aprómagvasokkal másfél éves korig célszerű várni, ezen meg már Domi túl van. Azért figyeld, ha nagyobb mennyiséget eszik, az nem okoz-e allergiás reakciót nála. Irigyellek benneteket a kertért, nekem nagyon hiányzik. Gyerekkoromban csak kimentem a kertbe, s marékszámra ettem a mosatlan paradicsomot, sóskalevelet, zöldborsót, meggyet, cseresznyét, epret... Most meg sajnálom rá a pénzt, pontosabban Borinak mindent, magamnak semmit. Nekem marad a vitaminbogyó...
ktc

Sziasztok!

Kory!

Tényleg gáz az ilyen hosszantartó láz. Valszeg nem a megfelelő antibigyót sikerült megtalálni. A tenyésztés majd segít ebben.
Szerintem én bizonyítani tudom, hogy az a fajta arcüregátmosás, amit én csinálok, az érinti az arcüreget :twisted: , hát amit a dokinő specko géppel csinál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Itt csak az anyagi része gusztustalan, de az átmosás része tagadhatatlanul szuper. Nekünk ,amikor ráakadtunk, a dokinő is csinálta hetente 2X (ennyit rendelt csak) és mi is csináltuk otthon. Akkor a Marietta alig hallott és ennek a lappangó arcüreg gyulladás volt az oka. Igaz ő nem volt lázas, de szerintem azért, mert már kezdett átmenni a kronikus felé :cry:
Kingusnál is kell az antibiotikum, anélkül nem gyógyul maradéktalanul, de elengedhetetlen lenne az átmosás. Csináld otthon Te!!! Hidd el nagyon egyszerű, olcsó és hasznos!
Hallom a Marietta hangján (Sára valahogy könnyebben gyógyul, neki a szeme gyengébb :( ) mikor van tele az arcürege. Orra jól szelel, kifújni nem tudja, sima orrszívással semmi nem jön ki és akkor bevetem az átmosást és hihetetlen mennyiségű és állagú váladék szokott kijönni. Nekem senki ne mondja, hogy ennek semmi köze az arcüreghez.
Somi doktornőhöz még egy történet.Egy barátnőm 6 éves kisfiának azt mondták tavaly tavasszal, hogy annyira rossz a hallása, hogy mire ősszel iskolába megy hallókészülék kell neki. Szerintem felháborító, hogy ennyiben maradtak és semmit nem akartak csinálni addig a fülészeten. Persze az anyukája se nyugodott ebbe bele és rátalált a Somi doktornőre, aki megcsinálta az átmosásokat és láss csodát a gyerek hallása tökéletes lett!!! Ennyi erről az eljárásról!
A másik barátnőm fiait nem a Heim Pálba műtötték, hanem a gyerekklinikán. Én a Heim PÁlról hallottam - többek között - hogy a technika miatt "visszanől" az orrmandula. Ott nincs endoscopos ellenörzés. Szerintem próbáljatok ilyen helyet keresni. Bár szerintem a műtétet csak akkor fontolgassátok, ha túl vagytok az antibiotikumos és az átmosásos kezelésen. Én nagyon hiszem, hogy ezek megoldják a gondot. Persze gyereke válogatja. Sáránál nincs gond, ő a náthás betegségeken kis lázzal túl van pár nap alatt, az átmosást is eddig csinálom neki. Bezzeg Marietta nem lázas és húzza a betegséget akár 2 hétig is. És bizony sokszor a 10 napon is tudok még esténként masszív trutyit kiszedni az arcüregéből. És hallaható, érezhető, ahogy szépen tisztul fel a hallása is ilyenkor.

Tündi!

Nehogy azzal kínozd Domit, hogy eltiltod az epertől!!! :lol: :lol: :lol: Már bőven eheti és én is imádom, így csak írigylem a legényt, hogy ő ilyen egyszerűen tömheti magát :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Sziaszok

Katica.nagyon köszi az infokat.sokat segítettél :)
Okmányba -26-ra kaptam időpontot,mondjuk az tényleg gáz (nekünk),hogy Apának is ott kell lennie-mert ugye ugrik 1napi keresete :(
Megmondom őszintén most csak ismerkedni megyünk a tereppel,mert valószínű megint Hajdúszoboszlón fogunk nyaralni és oda meg már elég közel a határ-így úgy tervezzük,hogy reggel korán indulunk és végülis csak 1napot maradnánk odakinn,úgy hogy este már Szoboszlón aludnánk.ha van esetleg tipped,hogy a határtól nem olyan messze hová érdemes menni,akkor oszt meg velem légyszi :)
Jól vagytok amúgy?

Gyöngyi.nálatok meg mindjárt szülinap :) Van valami vágya a nagylánynak?
Nagyonon érdekes a story amit írtál:shock:
Lehet Sziszinek is jó lenne egyszer kipróbálni,mert ugye a megnagyobbodott orrmandula miatt nehezen ürül neki a váladék.
Én is próbáltam már neki itthon,de vagy nem jól csináltam...vagy épp semmi nem volt neki benne. hozzáteszem nem is akarja engedni :(

Tündi.szerintem is simán adhatsz neki.ha nem bírná,már attól a pár szemtől is kipattogott volna.

Kory.jól tettétek,hogy kiharcoltatok mindent.én a helyedben valamelyest megnyugodnék,hogy találtak valamit (persze nem jó),de így legalább látjátok az okát,hogy az arcüreg okozza.sokkal rosszabb lenne,ha lázas-lázas,de semmi ok nem látszik.
Meglátod az új antibiotikum már elég lesz.hidd el mi is voltunk már így.nem minden bacira jó egy adott antibiotikum...akkor meg olyan mintha nem is szedte volna.de így is kell majd 1-2-3 nap mire az augmentinnel javulni kezd.

Szép napot nektek. (nálunk szakad az eső reggel óta :( )

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Évi.

kérdeznék (remélem)szakmádba vágó dolgot :) -írok privit

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Nem is tudnám eltiltani,hisz a bátyus ad neki,ha akarom-ha nem.Más nem titokban :)

Remélem most már jó gyógyszert kaptatok Kory,és rendeződik Kingus.
varga tünde

Sziasztok!

Kory, nyugodj meg, a vákum kipucolta az arcüregét is. A láz remélem már lement, valszeg nem volt elég erős az enitibiotikum. Mi 2 betegség között, azért szoktunk 1 hét lázmentes időszakot produkálni.

Bocsi, most rohanok, teregetek, mosok pakolok, holnap megyünk nyaralni :lol:
Méhszáj zárt, baba rendben, Martin ugyanennyi idősen kisebb volt pár mm-rel, most akkor mi is van? 3 hét múlva újra UH. A lepény rendben az áramlás nekem gyanús volt, mert iszonyú lassú volt az a brummogó hang a szívhanghoz képest, de a doki szerint oké.

Ja, mi is fekszünk a takonytól. sanyi mára én már 3 napja, fiúk már gyógyulnak.

Vasárnap jövünk haza, majd beugrom, de a munkákkal is hadilábon állok, betegen nem dolgoztam teljes gőzzel.

Pussz mindenkinek és jobbulást!

Éva

KépKépKép
agmano

Éva!

Köszi,igen jobban van,láz szerencsére megszünt(ez már idegesített)
,jó kedvű nagyon,csak az étvágya szar az intib.-tól.
Remélem az arcürege is rendeződik,mindent bevetünk,még bioptron lámpázik is napi3-4x!
Szerintetek ha visszamegyünk újabb röntgennel ellenőrzik?
Nem lesz az sok?
Éva!
Akkor nektek is jobbulást,ebbe a jó melegbe van a takony :(
Örülök,h.hármaskával minden rendben!
Majd tegyél fel egy pocis képet,már biztos sokat nőlt a pocak!
Puszi

Kép

Kép
kory

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?