Sziasztok!
Itt vagyok végre. Nem sikerült megnyitni a "Lakóhely szerint" topikot. Csak döcögött, de nem nyitotta meg délután. Hmmmm...
Szóval az írásbelin túl vagyok. Úgy érzem, sikerült. Eredmény szerdán lesz. A szóbeli pedig május 15-én szombaton. Lehet újra vizsgázni, ha ez nem sikerül 21-én, de én már szeretnék jövő héten pontot tenni ennek az ügynek a végére.
Köszönöm, hogy drukkoltatok!
Biztos, hogy számított!
Györgyi, mi a helyzet a gépeddel? Sikerült vírustalanítani? Nikike hogy érzi magát ebben a csúnya időben?
Beatrix, nehogy már feladd! Talán csak megtorpant egy kicsit a fogyás, de ha most folytatod, akkor még lehet belőle valami.
Hajrá-hajrá!! Én is fogyózni akarok egy kicsit, ennek örömére két gombóc fagyival ünnepeltem a vizsgámat.
Jellemző! Te viszont ügyes vagy, és kitartó leszel. Igazad van abban, hogy a High Care kezelés sem ér semmit, ha nem diétázol és tornázol mellé, csak a sok pénzt viszi el. Szerintem...
Csabikával mi újság? Rég hallottuk a "fecsegését".
Mona, sikerült szálláshelyet találnod? Melyik részre szeretnétek menni? Hogy vagytok így az elindulás előtt a Férjeddel? Jobb a hangulat, vagy csak sűrűsödik? Gaga mennyire viseli, hogy megint elmegy az apukája? Az azért biztató, hogy most hamarabb hazajön.
Mikor kezded el szedni a clostit?
Hogy sikerült az anyák napja?
Nehogy azt hidd, hogy a tanulás mellett nem jár az eszem a babaváráson? Ha van kedvem tanulni, akkor persze csak úgy repülnek az órák, észre sem veszem, és máris eltelt egy nap, de ha nincs... Csak lődörgök, morfondírozok, mindenbe belekezdek, csak ne kelljen semmit se csinálni... Még mindig nem sikerült semmiféle tanfolyamot kinézned? A Szolnoki Főiskolán vannak felsőfokú képzések, nem diplomát ad, de felsőfokú. Esetleg nézz szét a honlapjukon.
Eleni, köszönöm, hogy ennyi mindent írtál nekem. Ilyenekre gondoltam!
Azért vannak még kérdéseim.
Ha jól értettem, akkor a lányok és a férjed is vegetáriánus, ugye? Hogy oldottátok/oldjátok meg Angi óvodai/iskolai étkezését?
Nagyon tetszett egyébként a védőnős sztori. Jellemző!
Tarthatnánk majd receptcserét. Biztos, hogy sok újdonságot tudnál mondani nekem. Most pl. a tofus kajákkal kacérkodom. Még sosem próbáltam. Eddig ez kimaradt. Ebben is fokozatosságot tartok. A férjemnek már bevezettem. Áll elébe. Remélem, sikerül megszerettetnem vele, így egy gonddal kevesebb lenne főzés terén.
Nem tudom, Ti, anyukaként, hogy gondoljátok, de én biztos nem fogom hagyni, hogy beleszóljon bárki is abba, mit adok enni a gyerekemnek. Megegyeztünk a férjemmel - aki húsevő -, hogy ha a gyerekünknek nem kell a hús, akkor nem fogjuk erőltetni. A család pedig befoghatja! Bocsánat, nem durván kell érteni, de akár úgy is lehet. Engem is állandóan piszkálnak, holott tökéletesebb a vérképem, mint bármelyiküké. Az asthmám klasszisokat javult, mióta nem eszek húst, és ezt lehetne még folytatni, de értelme nincs. Aki tudja, hogy milyen az tudja, aki nem, annak hiába mondanám. Elismerem én azt is, hogy van olyan ember, aki nem bírja hús nélkül. Inkább azzal kell tisztában lenni, hogy mi a jó a szervezetnek, mi az ami kell, mi az, ami nem. Ha ezt felismeri az ember, akkor sokat javíthat az életén. Mostanában eszembe jut, talán, a baba miatt ennem kellene húst. Hátha akkor sikerülne, de nem hiszek ebben. Nem esne jól. Ma a halat is csak nyögve-nyelve tudtam lenyomni. Egy darabig nem fogok enni.
Tetszik Dinya doktor hozzáállása. Szerintem a Dokink sem fogja erőltetni.
Multivitamint én is szedek egy ideje, de az Elevitet inkább hanyagolom. Borzasztó éhes voltam tőle mindig, amikor a Doki javaslatára elkezdtem szedni. Pluszban szedek folsavat, így nekem megfelel.
Lányok! Ez a szülésnél nem választható orvos dolog engem nagyon elkeserít. Eleni annyira jól megfogalmazta: rettegne 1-2 orvostól, nem hagyná, hogy hozzányúljanak. Ezzel én is így vagyok. Nem tudom elképzelni, hogy mások vizsgálgassanak össze-vissza, más vizslasson akkor, amikor mondjuk világra hozom a gyermekem. Én már attól megijedtem, hogy esetleg más fogja csinálni a hüvelyi UH-t, ha a Doki nem tudna bejönni a kórházba. Emlékeztek? Még Györgyi biztatott, hogy a Doki biztos megoldja majd. Eddig így volt, de egyre rosszabb a helyzet a kórházban, ez tény. Mondjuk az is elgondolkodtató, hogy ha lenne a Doki rendelőjében hüvelyi vizsgálófej, akkor mennyibe lenne nekem egy stimulált ciklusban a követés. Min. 5 UH! ???????? Most aztán lehet dilemmázni, de akkor sem akarok mást orvost!!!
Naív vagyok, tudom. Soha nem lehet tudni, mit hoz a sors, így erre is fel kell készülni. Hmmm... (sóhaj)
Na, eleget fecserésztem Nektek! Egy egész hétvégére valót.
Oh, és még a taliról. Most néztem az időjárás-jelentést. Hétfőn még esős idő lesz, viszont szerdán napsütés várható, és 23 fok is lehet.
Mit szólnátok, ha szerdán délelőtt 10 óra körül találkoznánk a Tiszaparti sétányon? Mondjuk a játszótérnél? Valami ismertetőjel? Én O.K. vagyok. Egy csaj, akinél nincs gyerek, és a játszótéren lődörög...
Várom a visszajelzéseket!
Kellemes hétvégét, de előtte még jó éjszakát, szép álmokat, minden jót!
V.