Sziasztok,
Nekem van egy 8 eves nagyon rossz evo es egy 2 eves enni imado fiam.
A kicsivel nincs gond, mert a naggyal sajnos kitanultam az eves koruli osszes rossz szokast es ezt hasznositottam a kicsinel, ami ugy latom bevalt!
Megosztok veletek egy par dolgot, hatha nektek is segit!
Sose jatszunk a gyerekkel eves kozben, ne engedjuk a szekbol kiszallni es rohangaszunk utana a kajaval attol felve, hogy nem eszik eleget, ne adjunk semmi jatekot a kezebe ha eszik es ha lehet, egyunk egyutt vele.
Ezek altalanos dolgok, de nagyon el lehet vele rontani a gyerek kajahoz valo viszonyat!
Pil,
Lanyod kicsi meg, az, hogy megfogja a kajat es szetmazolja, az ismerkedes egyik formaja, mivel ok a kezukkel es tapintassal ismerkednek az elejen! DE!!! Ha ezt jatekkent uzi es annak ellennere sem hagyja abba, ha elmagyarazod neki, hogy ez zavaro, akkor talan segitene egy kicsit radikalisabb megoldas, elveszed elole az etelt es abbahagyod a kajalast! Biztosan kifejezi majd nemtetszeset (jo kis hiszti
), de itt hatarozottnak kell lenni es jo sokszor elmondani neki, miert nem ehet igy! Befogni, a takaritasba is, letorolni, feltorolni a szetkent dolgokat! Ha lenyugodott, akkor ujrakezdeni elolrol! Az nem baj, ha o akar enni a kanallal, kisebb fiam is ilyentajt kezdte, es innentol teljesen egyedul eszik! Ha maszatolni akar, akkor ezt neha engedd meg neki a joghurttal! Oromet leli benne az biztos!
Kimike,
Szerintem a poharbol valo ivas meg kicsit korai, lasd fiam 22 honapos es kb ket honapja tud igazan egyedul inni poharbol! A cumisuveget viszont le lehet cserelni csoros ivopoharra, ez mar egy lepes a poharas fele!
Mamy,
Ne eroltesd a darabosat, ugy latszik kislanyod meg nem ert meg ra! Adj neki mint teszed is neha kekszet vagy reszelt almat, probald meg neha nem turmixolt csak villaval attort dolgokkal(fott repa, krumpli,) kell egy kis ido neki, hogy megszokja! Nagyfiam kb 13 honaposan fogadta el az elso villaval attort ebedet, a kicsim meg mar 9 honapos kora ota darabosat eszik!
Remelem segitettem egy kicsit!
Aniko