Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Kívánok nektek is kellemes húsvétolást, a lányoknak sok locsolót, a fiúknak sok piros tojást!!!
Kép

Mi is nagyon készültünk a locsolókra!! Filc nyuszikat készítettünk családi összefogással :lol: Apa elkészítette a sablint és kivágta a nyuszikat, a Marietta (!!) öszevarta a két oldalát (kis anyai segítséggel :lol: ) a sára megrajzolta a szemüket, szájukat, nózijukat, kitömtök vattával a fejüket és a hasukba lettek elrejtve a tojások:
Kép Kép Kép Kép

És volt tojásvadászat is :lol: :
Kép Kép

remélem Ti is élvezitek a nap minden percét, betegségek elkerülnek, csak a locsolók kerülgetik a csajokat!!
Puszi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Sziasztok!

Újra jelentkezem, bár nem azokkal a hírekkel, amiket szerettem volna elmesélni. Elvileg ma már a 8. héten kellene járnom, de 2 napja barnás vérzésem volt, tegnap az UH-n a petezsákban nem volt életjel, ma meg is jött a menzeszem. :cry: Felszívódott a magzat - vagy minek is hívják ilyen kicsinek. Ha spontán kiürül, akkor nem kell az újabb próbálkozással várni. Úgyhogy most várunk... :shock:

Bocsánat, hogy ilyen híreket osztok meg veletek, de nem akartam elhallgatni előletek, mivel már vártátok a beszámolómat.

Nagyon szép napot kívánok mindannyiótoknak!
ktc

Katica!!
Nagyon sajnálom :cry: :cry:

ágyöngyi

:( :( :( :( :( :( :(
barika2008

Katica sajnálom.. :( :(

Bari boldog születés napot!!! :)
varga tünde

Katica.sajnálom,de remélem spontál kitisztul és akkor újra hajrá

BARI.NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT

KépKép
KépKép
cleo27

Szia Katica!

Én is sajnálom, hogy igy történt, de továbbra is szurkolok, hogy ugy alakuljanak a dolgok ahogy szeretnétek.

Üdv: Anna
encsi00

Katica!

Én is nagyon sajnálom!
:cry:

Barika!

Boldog Szülinapot!

Kép

Kép
kory

Drága Bari!! Boldogságos szülinapot kívánok!!
Kép

ágyöngyi

Sziasztok!

Köszi mindenkinek. :?

Bari! Mi is boldog szülinapot kívánunk neked!!!!!!!!!
ktc

S.OS.Fiús anyukák!

Légyszi segítsetek!

Dr.nő most adta be a 18hós oltást Olinak,és persze volt fütyi vizit.
Eddig szinte meg sem mozdult a kis tökijén a bőr.
Most dr.nő szépen hátra bírta húzni teljesen.
Nem vérzett semmi,persze a gyerek üvöltött.
Örültem,h.nem kell orvosi beavatkozás,majd ezentúl rendszeresen
mozgatjuk és nem tapad vissza.
De azóta a poklok poklát éljük át.
5-kor csinálta a dr.nő,mi már este 8-kor sem tudtuk felhúzni.
Másnap kijött ő könnyedén felhúzta.
Azóta mi is tudjuk,neogranormonnal kell ott bekenni.
Igen ám de Oli(gondolom,mert fáj)visszatartja a vizeletét,
egy nap 2-3 x ültetjük egy kád vízbe ,h.ott elengedje a pisit.
Egész nap sír,lábújjhegyen,fogva a kis fütyijét,úgy járkál.
Szívem majd meg szakad.
Dr.nő szerint ez csak 2 napig tart,ez a 3.nap,de semmi változás.
Egész álló nap sír,nem járkál,éjjel felsír.Nem pisil csak a kádban.
Tisztára ki vagyunk már készülve annyira sajnáljuk.
Szerintetek mit lehetne adni,h.ne fájjon,fájdalomcsillapítás gyanánt??
Ill.nálatok volt ilyen??

Kép

Kép
kory

hali.

Gyöngyi.nagyon jók a képek :)

Kory.sajnálom,hogy Oli így járt.segíteni nem tudok ebben,mert szerencsére Zsoltinak mindíg rendben volt.
Megnyugtatásul csak annyit...hogy a 2nap valakinél 0 valakinél 4,úgyhogy bizti nagyon nehéz,de türelem.a fájdalomcsillapító jó ötlet -szerintem cataflam csepp vagy nurofen v panadol szirup

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Mindenkinek szép napot kivánok!

Bari! Boldog szülinapot kivánok!

Kory! Nálunk a két nagy fiunál voltak kissebb korukban gondok a kukival. Én egy darabig a körzeti orvossal oldattam meg, s amikor nem javult akkor megmutattam a sebésznek, s Ö eldöntötte mia teendö. Emlékszem Nálunk sem volt ez egyszerü.

Enikövel a Tüzoltó utcai Gyermekklinikához tartozunk, s ott többször jöttek az anyukák ilyen problémával. Változó, hogy kinél melyik megoldás szükséges. Mi a Jenövári doktor urhoz tartozunk, tudom ajánlani. Kedden 9-12 óra között van ambuláns rendelés. Érdemes bejelentkzni, de nem szükséges, biztonságképp gyerekorvostól vigyetek beutalót. A kórház telefonszáma: 06 1 2151 380. a másik doktor neve Tóvári István, Öt is tudom ajánlani, Ö csütörtökön rendel ambulánsan hasonlóan a Jenövári doktorhoz.
Minél elöbbi javulást kivánok kisfiadnak!

További szép napot kivánok: Anna
encsi00

Sziasztok!

II.Gyermekklimika, vagy Tüzoltó utcai gyermekklinika elérhetösége, és egyéb infók a Klinikáról: www.gyer2.sote.hu Ha gondoljátok nézzétek meg!

encsi00

Cleo!Encsi!

Köszönöm nektek,nagyon aranyosk,segítőkészek vagytok! :)
Délelőthöz képest most nem nyafog,jajgat annyit.
Igaz ma már 5x kentük.Nem kis nehézség árán,de ugye ha kenjük akkor gyógyul.3-an alig bírjuk szegény kis lelkemet lefogni.
Külsőre sem annyira duzzadt,visszanyerte mondhatni régi vastagságát.
Belül nagyon piros a bőr alatt.
Nekünk a dr.nő a neogranormon kenőcsöt ajánlotta,anyukáktól
érdeklődve sokan a tetran kenőcsöt ajánlották.
Nem ismerem a Tetran krémet,így nem mertem használni.
Viszont megvettem ezt az Aloe Vera zöld krémjét,azzal külsőleg kenem,szerintem nagyon jó.
Állítólag egy hétig így naponta kb.5 alkalommal kell megkezelni,utánna elég lesz a napi 1x.
Ezek után jó lenne,ha nem tapadna vissza,de sokan mondják,h.ne vegyek rá mérget,mert volt akinek 11évesen is visszatapadt.
Encsi!
Maga a dr.nő eljárásával nem volt baj,nem repedt,nem vérzett,nagyon óvatos volt.2nap is megnézte és rendbe volt.
Csak ugye eddig semennnyit nem mozdult a kukaca szinte,most meg teljesen felhúzta,és tök piri belül,meg kívül is duzzadt volt.
Csak meg lett bolygatva,erőltetve.

Ha pisil a pelusba akkor most is sír fogja,ül le.
Hát borzasztó,annyira sajnáljuk.
Remélem holnapra elmúlik a fájdalom és max. a kezeléskor,kenéskor sír!

Nagyon köszi,h.írtatok,holnap is jelentkezek!
Cleo!
Nagyon szerencsések vagytok,h.nektek semmi gond nem volt,mert minden 2.anyukától hallom,hallottam,és akkor mindenki mondja ,h.örüljek,h.nekünk semmi sebészeti beavatkozás nem kellett(eddig).

Egyet nem értek,ha idősebb korosztályt kérdezek pl.anyósomat akinek 2 fia van,akkor ebből a korosztályból senki sem emlékszik arra h.húzogatták volna,vagy bemetszést végeztek szűkületnél ,vagy akármit is kínlódtak volna vele.
Most meg minden 2.kisfiúval van ilyen jellegű dolog!
Hogy van ez?!

Kép

Kép
kory

Szia Kory!

Remélem holnapra már jobb lesz. A piros szin szerintem a gyulladás jele. Ha 1-2 nap mulva sem mulik a fájdalom, akkor kérdezd meg a doktornöt nem kell-é másfajta kenöcs. Arra már nem emlékszem mivel kenegettem a fiuknál.

Nem tudom, hogy nagyon régen, hogy volt, de 20-22 évvel ezelött volt olyan, hogy kicsit be kellett segiteni a sebésznek is. Nálunk a fiuk 23, és 21 évesek. Ezeken a dolgokon is át kell esni egyeseknek sajnos.

Encsi révén több kenöcsöt is ismerek, de ilyen célra mit lehet használni azt nem tudom.

Jobbulást az Olivérnek!

encsi00

Sziasztok!!

Kory!!

szerintem teljesen olyan a folyamat nálatok, amilyen lenne műtét után is!! Valóban nincs semmi kifogásolnivaló a doki néni eljárásában (szerintem). Ha sebész oldja meg a letapadást, akkor is fáj utána pár napig. De csak nagyon kevés esetben kellene eljutni odáig.
Azt hiszem, hogy azért van több "gond" ma a fütyikkel, mert régen tök természetes volt, hogy pici újszülött kortól tisztogatták és húzogatták, így nem tapadt le. De ma (mint minden más témában is) ellentétesek a vélemények. sok helyről hallani, hogy hozzá se kell nyúlni eddig vagy addig. Bár nincsenek fiaim (egy se :cry: ), de azt gondolom, hogy én a születésüktől fogva húzogatnám a fütyit és akkor sokkal kissebb az esély a letapadásra.
Azért piros valszeg, mert meg lett bolygatva, de ez is el fog múlni. Csak egy a lényeg, most már (ha már nem fájdalmas) minden fürdésnél tessék hátrahúzni és megmosni , így nem fog letapadni újra (a letapadást a fityma alatt termelődő természetes váladék és a vizelet maradványok el nem távolítása okozza - leszámítva a viszonyag ritkán előforduló valódi fitymaszűkűletet)
Kitartás, már túl lesztek rajta.!! :D Én meg majd nézem, ahogy szenvednek a lányaim a menszesztől!! :roll: :? :?
Ja, a Tetrán antibiotikumos gyulladáscsökkentő krém, mint a bactroban. szerintem ezt azért nem kell bevetni, de a zöld krém nagyon jó ötlet!! :lol:

ágyöngyi

Sziasztok!

Hogy tartsam az időrendet, Katica, nagyon lesúlytott a hír! Csak egy újabb terhesség tudja orvosolni a fájdalmad, szerencsées vagy, hogy nem kellett kitakarítani, mint engem a szintén 8 hetessel, de ő elment. 1-2 hónap és újból jóhírekkel örvendeztetsz meg bennünket!!!!! Ennek semmi extra oka nem lehetett, még talán nem is voltatok kész rá érzelmileg, legbelül....

Bari, boldog szülinapot!

Kory, ilyen korán lerángatni a fütyköst?! Norbinak még mindig teljesen le van tapadva, még van 1-1,5 évünk, de talán már lazul. volt, hogy Martinnak is ne mhúzogattuk és ő sem, így csak nehezen jött le, de hamar rendeződött.
Tipp: ezek után 1 napot sem szabad kihagyni a bőr visszahúzással! Pisilés, talán jó alakalom a szobatisztaságra, egy homokozóvödörnyi langyos víz segíthet. Már tudja visszatartani és szabályozni, ez teljeen nyerő szitu és jön is a nyár, próbáld meg elhagyni a pelust. Kenegesd, az biztos hűsíti, de talán mára már túl is vagytok rajta.

Alapból, ha lehúzod a bőrt, akkor a fityma részben vérbőség támad, megdúzzad és csak 2 kézzel lehet visszahúzni, ők még nem úgy működnek, mint a nagyok :P . Tényleg remélem már túl vagytok rajta, kicsit korainak tartom, mert 6 éves korig kell ennek rendeződni. A lényeg, hogy ezek után sosem szabad abbahagyni, nehogy újra letapadjon.

Gyöngyi szépek a húsvéti képek!

Andi, végre itt!

Tündi, jól vagytok?

Encsi, Te aztán tapasztalt anyuka vagy!

Rólam, hogy megvolt a terheléses cukor, de csak utána 1/2 1-kor tudtam kajálni, úgyhogy elkezdtem remegni és kezdtek a lábaim összecsuklani. Jól kiéheztem. Még jó, hogy Sanyival voltam, hazajöttünk, jól becsokiztam és aludam egy nagyot.

Amint a sűrű látogatásaim is jelzik, eléggé elfoglalt voltam a napokban, az autócserét nekem kell bonyolítanom, mert az én nevemen van, így rengeteg időm (és pénzünk) elmegy vele.
Kisikáltam a szép időben az ülőgarnitúrát, intézkedtem ezt-azt, védőnőnél voltam, autóztunk, családoztunk, kedd óta ovi és különórák, szóval elment az idő.

Most babakocsit és nyaralást vadászok, májusban szeretnénk menni pár napra.

Valamit még akartam írni, de már nem tudom mi volt. Ahogy nő a hasam, úgy zsugorodik az agyam....

Puszi, mindenkinek!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Helyzetjelentés:
Tegnap még igen fájlalta,elmentünk estefelé fagyizni,de mivel a szökőkút körül is úgy járkált,h.fogdosta,így inkább otthon futkároztak.
Már nem egyfolytában fáj neki,csak időnként kb.fél óránként kap oda,meg pisilésnél.Kivülről tök rendben van,a vége is szép,egyedül ugye a felhúzott rész alatt lángvörös,azon nem változtatott a kenegetés.Ezért is gondoltam,h.nem elég a neogranormon.
Gyöngyi!
Köszi neked,h.lányos anykaként is írtál :lol:
Én is elhatároztam,h.csecsemő korától lazítgatom,de ez szinte lehetetlen,mert annyira kis szűk,h.jó ha kb.3mm mozdult,az meg teljesen elképzelhetetlen,h.így úgymond a fej részén áthúzni :lol:
Van egy téma :lol:
Fürdőkádba meg esténként csinálni lehetetlen,mert a pelenkázón ketten alig bírjuk lefogni,ma magam akartam de h.a két lábát,kezét is lefogjam,+ fel is erőlködjem meg krémezzem is..nem ment,így továbbra is két emberes.
Fogjuk csinálni,most vasárnapig napi 4-5 alkalommal a kenés miatt,utánna már napi 1x fürdéskor kell.
Jó lenne ha már nem lenne más beavatkozás.
Éva!

Megmondom őszintén én is korainak tartottam.
Eddig is megnézte a dr.nő minden alkalommal,de semmit nem erőltetett rajta,látta,h.nem gyulladt,egy sugárba pisil és kész.
Nem tudom milyen hirtelen ötlete volt ez.
Először örültem,mondom nagyjából megoldódott,majd nagyon bántam a fájdalmát látva,meg ,h.11 éves korig szenvedtethetjük,másfél éves korától,mert addig visszatapadhat bármikor..
Retteg ha csak pelenkázzuk.
Még az ablakokat is becsukom amikor kenjük szegénykémnek.
Bilizés?
Kinga korán lett szobatiszta pár nap alatt,28hósan éjjel sem volt rajta pelus.
Olinál is jó lenne,de most sikít a pisilésnél.
Majd ha rendeződnek a dolgok akkor nyár végén próbálkozunk.
Éva!
Gratula az új autóhoz!!
Remélem sok szép helyre eljuttok vele.
Nekem egy kis Nissan Micrám van,nagyon szeretem,mindig a gyerekekkel megyünk vele,egész hátulja tele van gyereküléssel :lol
Uh-ra mikor mész?
Maradt a kicsi neve?
Nem tetszett meg másik név?

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Gyöngyi! Szépek a lányaid, és aranyosan készültek a Husvétra. Egy évvel ezelött is olvsgattam az irásaidat, az arüregátmosástól maradtál meg az emlékezetembe. Teszett, hogy vevö voltál a módszer alkalmazására. Ti hol tanultátok meg ezt a módszert?

Éva! Köszönöm az elismerést. A fiuknál nem igen voltak problémáink, de akkor is sok minden érdekelt, fejlesztések, alternativ módszerek akár az orvoslás akár más területen is. Én pedagógusként dolgoztam Encsi születése elött, s itt is sok minden érdekelt, szerettem továbbképzésre járni. Ezen kivül foglalkoztam agykontrollal, kineziológiával, reikivel... stb. Encsi születése után pedig sok-sok mindent meg kellett tanulni, és utánajárni, kinyomozni saját érdekünkben. A tapasztalataimat szivesen átadom, azaz szeretek segiten. Vannak Pécsett jó ismeröseink.

Kory! Lassan, de javulni fog a dolog. Én ugy emlékszem a fiuknál aránylag kis korban kellett elkezdeni a huzogatást, és a tisztitást. Most, hogy van azt nem tudom.

encsi00

Kory, ne várj nyár végéig a szobatisztasággal! Melegben le a pelust, ki az udvarra, ott becsurgathat!

Anna, mi fél-egy évesen kezdtük bolygatn ia fütyköst, Martinnak nagyon hamar lejött, Norbival még lesz gond...

Írtad, hogy nem igen voltak problémák a fiúknál, na ezt nem hiszem, ők is voltak óvodások, tul képpen én most azt mondom az idei telünkre, hogy nálunk sem volt gond, de azért ez nem így van, de utólag minden emlék megszépül.

Pl. emlékeztek még, hogy terhességnél milyen nehéz este ledőlni és utána megmozdulni? Az ember dereka kettétörik. Vagy rámjön a keményedés épp az utcán sietve, nem állhatok meg, amíg elmúlik, csak max. lassítok. Vagy két óránként éhezek? Ezeket már elfelejtettem, pedig nem volt rég. Csak a szép maradt meg.

Jó hétvégét!

Éva

KépKépKép
agmano

Akkor az adósságom, tegnapi kép:
Kép
Fiúk: 1. mesélés, 2. a számítógépezés nálunk kuriózum, de apjuk megengedett egy közös játékot
Kép Kép
Amúgy a nyuszi trambulint hozott, naggggyon jó. Egyelőre a konyhában van, de büntiből is ugráltatom őket 5 percet, hát a végén már kérdezik mennyi van vissza :lol:

Éva

KépKépKép
agmano

Andi!! Boldog névnapot kívánok!!!! :lol: :lol: Kép

ágyöngyi

Sziasztok!

Andi!

Boldog Névnapot!!!

Éva!

Nagyon aranyosak a fiúk,és milyen egyetértésben vannak :lol:
Hát a pocakot,meg csak irigyelni lehet,nagyon kis formás.
Jóll áll neked ez a hosszúságú haj!

Kép

Kép
kory

Andik, boldog névnapokat mindkettőtöknek!

Kory, igen túl nagy az egyettértés a fiúk között :? de inkább, minthogy marják egymást! Köszi a dícséretet, én is szeretem ezt a rövid hajat, a poci pedig már látszik :lol:

Teljes gőzzel babakocsit vadászok!!!! Kék, szürke és barna van a talonban, de előbb kipróbáljuk egy ismerősét - aki agyon dícséri- hogy tényleg olyan jó-e. Neten használtan harmadáron meg lehet kapni, tök jó, tök jó, már úgy licitálnék, alíg bírom kivárni, hogy valóban kézbe vehessem és kipróbáljam.
Jó étvágyat a vasárnapi ebédhez!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!!

Évi ismét Te lettél a legszemfülesebb!! :oops:
Fehér Andi! Természetesen neked is nagyon boldog névnapot kívánok!!

Tényleg jók a képek!!!! Édesek a fiuk nagyon!! Ez az előnye a kis korkülönbségnek :lol: végre beérik :lol:
És a pocakod!!!!!!!!!!!!!!!!!!nagyon írigylem!! Szép vagy!

Anna!!

Köszi a dicséretet! :lol: Valóban nyitott vagyok minden természetes dologra, ami kevesebb gyógyszerrel segít gyógyítani, gyógyulni.
Pár éve egy nyugdíj előtt álló dokinénihez mentünk (véletlenül), mert a Marietta nem hallott rendesen. Kiderült, hogy arcüreggyulladása van és akkor ő mutatta meg nekünk, hogy hogyan kell ezt csinálni akár otthon is. Pár hónap múlve meg is szüntették az a gyerek fülészeti rendelést :twisted: :twisted: :twisted: A mi háziorvosunk is nagyon dicséri az eljárást, mégse tud róla senki :evil: , de én terjesztem :lol: pár embernek már átadtam a "tudásom" a baráti körben :lol: :lol:

Valszeg most is szükség lett volna rá a Mariettámnál, de én botor anya, úgy itáltem meg, hogy csak egy picit náthás, így elhagytuk és most középfül-gyulladás lett belőle -alattomos módon!
:twisted: :twisted: Pedig tegnap még semmi nem volt, csak egy szuper nap, mert vendégeink voltak és egész nap a kertben rohangáltak, flekkeneztünk, isteni jó volt. Éjjel meg már kezdődött a baj... ááááááááá, végülis egy hetet már járt oviba, mit akarok!!!??? :roll: :roll:

ágyöngyi

Jajjjj :twisted: Jobbulást Mariettának! Az arcüreg átmosást most időben elkezdem a picinek.

Mi is érezzük ezt a vitamintalan tavaszt, Norbi bőre főleg a kezén már kisebesedett a szárazságtól, mintha reszelőt simogatnék.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Andiknak boldog névnapot kivánok!

Gyöngyi!

Néztem a lányaid nevét, és korát. A családban van Kincsö, s talán Ö is hasonló koru, a másik lányod neve pedig az én vezetéknevemmel a Sárával egyezik. Lányunknál szerettem volna, ha Sára lesz, de a férjem az elsö gyerektöl kezdve, ha lány lesz akkor enikö lett volna. Igy lett harmadik gyermekünk Enikö, Emese. Az Emese nevet Én választottam. A két nagy fiunk Gábor, és Tamás között van két év korkülönbség, de Ök már 23, és 21 évesek, s egyetemisták.
Milyen más természetes dolgok, módszerek érdekelnek még? Homeopátia, gyógynövény....?

Éva!

Fiaid nagyon szépek, és aranyosak együtt. Nálunk is igy volt amikor már nagyobbak voltak jól eljátszottak egymással a kis korkülönbség ellenére. Kis korukban, ha ültek egymás mellett azt gondolták ikrek. Nagyon jól áll Neked a ez a pocak, és jól nézel ki. Minden jót a pocaklakónak és a családnak is. A tesók hogy fogadták a leendö tesót?
A fiukkal tényleg nem volt sok gond. Amkor kicsik voltak akkor nehéz volt, mert mind a kettöt eteni, pelenkázni kellett, de ez akkor számomra természetesnek tünt. Az oviban is csak az elsö egy-két évben betegeskedtek, s ahogy láttam ez általában igy szokott lenni. a suli mind a kettönek nagyon jól ment, mind a kettö nagyon okos fiu. Szorgalmasak is voltak, magatartásbeli gondokra nem emlékszem. Ez nem azt jelentette, hogy nem kellett idönként fegyelmezni. A leirtak után a harmadiknak ugy indultam neki, hogy van tapasztalatom saját gyereknél, s az iskolában a gyerekeknél, s talán 39 évesen van egy kis élettapasztalatom, s valószinü könnyen megy majd. Enikövel a terhesség rendben volt, nem is láttak semmit. Most 9 év után azt mondom, hogy semilyen tapasztalatom nem volt Encsi dolgaihoz. Valószinü az is benne van, hogy Encsivel nagyon nehéz, és igy a fiuk dolgai könnyebbnek tünnek. Egyébként minden relativ, attól függ addig milyen tapasztalataim voltak. Ez az állitás a tanári szakjaimból is következnek. Még mindig bizok abban, hogy a nehézségek ellenére találok módszereket, embereket akik, amik segithetnek. Hogy meddig tudunk fejlödni azt majd az idö megmutatja. Szerintem nincsenek véletlenek.

Kory!

Hogy vagytok? Enyhültek a problémák?

További szép napot kivánok Mindenkinek: Anna
encsi00

Sziasztok!

Mariettának jobbulást!!

Hogy mi is még jobban érezzük magunkat,tegnap Kingának is elindult
a zöld ta..ny az orrából,estére 38,2 volta láza,azóta szerencsére nem volt,de estére még bármi lehet.
Olivérnek mostmár naponta 3x kenjük,és tetránnal van keverve a neogranormon,mert magában a hámosító kevés volt.
Már nincs gyulladásban,de a pisilést még mindig fájlalja éjjel és nappal is.

Encsi!

Biztos nem lehet könnyű az életetek,megkönnyebbülést jellenthetett,h.a két fiú már nagy,önálló,okos egyetemisták,és
akkor most a kislánnyal ismeretlen megpróbáltatások jelentkeznek.
A család,férj és a fiúk mennyire azonosultak a problémával,mennyire vannak segítségetekre a mindennapokban?

Kory

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Gyöngyi! Szerintem nem mindig lehet kiszámitani lesz-é komolyabb dolog a tünetekböl. Nekem ez a tapasztalatom. Lehet, hogyha elöbb elkezded akkor is lett volna belöle betegség. Jobbulást kivánok Mariettának! Barátnöm gyerekorvos egyszer azt mondta a náthából pár óra leforgása alatt lehet komolyabb is. Ö egyébként Turán rendel, s az alternativ gyógymódokat is használja, pld az arcüreg átmosást, homeopátiát, lézeres akupunkturát, ezüst kolloid használatát, egy idöben Valakivel csinálta a biorezonanciát.........stb. Ujjbegyböl megnézi gyorsteszttel, hogy bakteriális, vagy virusos fertözés van-é? Ezért fizetni kell, de elfogadható árakon dolgozik. S nagyon jó szakember, Encsi dolgait mindig megbeszélem Vele, s nagyon sokat segitett.

Kory! Örülök, hogy Olivérnél lassan, de megoldódik a probléma. Ugy látni kellett az antibiotikumos kenöcs. Kingának is jobbulást kivánok! Ha tudsz csinálj hideg párás gözölést, vagy sóoldattal fujjad át idönként az orrát, igy hamarabb, és könnyebben kijön a váladék. Lehet a Sterimár, vagy receptre felirható fiziológiás sóoldat. Vagy gözölésnél nagyon jó a Salvus viz. A váladék szine alapján már baktérium fertözés lehet, ha tudod csinálni az arcüreg átmosást az is nagyon jó.
A család elfogadja Eniköt, de a dolgait különbözöképpen tolerálják. A nagy fiuk gimis korukig relativ sokat segitettek, de egyetemistaként egyre kevesebbet. Ilyen nagy gyerekekkel is vannak teendök, és megoldandó feladatok. Sok mindenre fel kell hivni a figyelmüket, lelkizni, beszélgetni Velük. Ök nem mindig ugy látják a dolgokat, ahogy a felnöttek. Ez is egy külön világ, pedig Én a munkám során gimisiket tanitottam, és sok mindent hallottam, és tapasztaltam, de mindig van uj a nap alatt. Férjem a pénzt keresi, mivel Én gyesen vagyok, és az nem sok. Ö inkább a régi tipusu férfi, s a gyerekekkel kapcsolatos teendök régen is rám hárultak nagy részt. Idönként jó lenne, ha többet segitene ilyenben. Sajnos nekem igy Enikö feladatainak megoldása mellett nincs szabad idöm. Ha az egyik megoldódik, jön helyette másik.

Éva! Kisfiad bör szárazsága miböl adódik? Encsi keze is idönként hasonló. Te mivel szoktad kenegetni?

Mindenkinek további szép napokat kivánok, s a betegeknek jobbulást! Anna
encsi00

Sziasztok!

Akkor most már Kingának is jobbulást! Sajnálom szegény kis Olit, mit kell kiállnia!

Anna, a dokinéni felírt kiskora óta valami büdös, mézes-olajos nagyon zsíros testápolót, amit nem szív be a bőre -vagy mégis? Kiskora óta száraz a bőre, de most az első tél volt, hogy már nem Naturland-os fürdetővel fürdetem, hanem bolti Babával. Ez a testápolónak nevezett kence iszonyú drága, vetekszik az ára a drága kozmetikumokkal (1000 Ft felett van 1 patikai tégely), de másnapra bársonyos lesz a bőre. Sajnos nem tudom a nevét, és mostanában nem is iratom fel, mert még sok van.
Ma voltunk fülészeten, ott tartunk Norbival, ahol 3 hete, a náthája előtt. Gyógyulgat és el is tűnne végre a savó, ha nem jönne megint lehülés :twisted:
Sajnos Martin megint horkol.... kaptunk 3 hetet megfigyelésre, reméljük csak kicsit megfázott, aztán endoszkóp. Az újak nem tudják, van egy alvó orrpolipunk, a dög, lehet, hogy feltámadt, mert abbahagytuk az orrdsrpayt. Ha így van, akkor lehet, hogy ki kell venni, eddig úgy tűnt jól reagál az orrsprayre és visszafejlődik. Csak az a ciki, hogy nem zárható ki teljes biztonsággal az agytér és a polip esetleseg kapcsolata egy rövid szakaszon, 2 mm-en. Remélem csak a takonytól horkol, ha nem akkor egyelőre orrspray tovább.

Cleo - Andi, te mit tudsz arról hogy kell lekönyvelni tombola árusításából befolyó pénzt?

Na megyek.

Éva

KépKépKép
agmano

Bari?

KépKépKép
agmano

sziasztok!!
olvasgatok én is!!csak olyan hosszúakat írtok mostanában,hogy mire a végére érek elfelejtem az elejét :lol:
barika2008

Sziasztok!

Ma voltam nőgyógyi vizsgálaton a méhszáj zárt és a cukrom is oké. De estére elkezdtem vérezgetni. Doki szerint a vizsgálattól valszeg a nyálkahártya, de tök betojtam, nehogy baj legyen vagy befektessenek.

Ma ezt ütöttem le az egyik adok-veszek oldalon:
http://www.babycenter.hu/katalogus.php?tid=4
A kék színű az érdekes. Új ára 155e Ft, most akciósan 129e Ft, így 1,5 évesen megkímélve 50 volt. Ha mázlim van, ugyanennyiért el is tudom majd adni.
Hétvégén vesszük át, most nem futkosok egyedül, pihizek.

Nagyon örülök ennek a kocsinak is. Végülis még kiságy nincs, de minden más van leszámítva pelust és egyéb fogyóeszközöket.

Éva

KépKépKép
agmano

Hahó, itt vagyunk:

Kép Kép Kép

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Encsi ujra eszik pépeset a vizsgálat után panaszkodás nélkül. Egy kicsit nyugodtabb vagyok Én is. Az idö pedig majd megoldja, megmutatja mi lesz a teendö.

Éva! Régen az amwaytöl használtam mézes testápolót az is nagyon jó volt. Ennek a krémnek a receptjét el tudnád küldeni Nekem? Elöre is köszönöm.
Nagyon jó a kép a Pocaklakóról. Vigyázz Magadra, és a Családodra!

encsi00

Sziasztok!

Éva! Nagyon szép kismami vagy, és nagyon jó látni a kicsidet! Köszi a képeket! A babakocsi leírása nagyon jól hangzik.

Kory, nem semmi, mit ki nem kell bírnia egy fiúnak... Régebben is voltak talán ilyen gondok, csak valahogy ezekről nem volt szokás beszélni, azért nem hallottam, hogy fiús problémák is léteznek. Lehet, talán ez is befolyásol abban, hogy másodiknak is inkább kislányt szeretnék...

Nálam úgy néz ki, talán rendben lezajlott a folyamat. Most ezerrel készülődök, szombaton este indulunk Erdélybe, egy hetet leszünk ott. Vannak aggodalmaim az úttal és az ottléttel kapcsolatban is, de rájöttem, hogy ráérek a megoldásukon agyalni akkor, ha tényleg okot kapok rá. Plusz aggodalmam, hogy az oviban már volt 2 bárányhimlős is a szomszéd csoportban, a legutóbbi most lesz pénteken 3 hete, hogy jelentkezett... Bori még nem volt bárányhimlős (én igen). Sajnos most van a szezonja a dolognak. Épphogy lement az influenza, erre most jön más nyavaja. Sosem lesz ennek vége?
ktc

Sziasztok!

Katica! Örülök, hogy jelentkeztél, és jól vagy. Az erdélyi uttal kapcsolatban egy kicsit irigyellek, mert Én eddig többször szerettem volna menni, de eddig nem jött össze. Remélem jól sikerül a kirándulás, és feltöltödve jössz vissza. Borit is viszitek?
Régen is voltak ilyen gondok a fiuknál, s csak akkor szerintem a játszótéren, vagy a séta közben beszéltük meg.

Kory! Hogy vagytok? A gyerekek már meggyógyultak?

Jó éjszakát! Üdv: Anna
encsi00

Éva!

Nagyon cuki a babó!!!
Jó helyen voltatok,nagyon jól látható,jól skerült képek.
Látom tényleg kisfiú :lol:

Babakocsi is tetszik.

Katica!

Nálunk az ovikon már végig söpört a bárányhimlő.
Kingán pont szilveszter napján jött ki,és a kicsi nem kapta el tőle.
Amint látom eddig Éváéknak sem sikerült beszerezni,pedig ők szeretnék.

Encsi!

Orrfolyás,köhögés megy,de még nekem is.
A töki már teljesen rendben,esténként elegendő kezelni,de akkor szigorúan :lol:

Gyöngyi!

Marietta ,h.van?
Sára nem kapta el?

Annyira elkeserít minden szülői ami van az oviban.
Most is az udvaron volt megtartva,anyukáknak játékok,meg utánna fel volt olvasva az évvégi program.
Ez drámai ovi,de egyszerűen csak ez megy.
Most is a szülők játszottak(nem volt rossz)de mellette elveszik az információ.
Én biztos fiatal létemre régi beállítottságú lehetek,de nekem annyira hiányzik,h.semmi nem hangzik el a gyerekekről,a csoport életéről,mindennapjairól.
Én kérdeztem meg,h.mivel folyamatosan jöttek a kicsik,így hányan vannak?hány gyereket búcsúztatunk,mennyien mennek iskolába?
Szóval semmi információ,vagy történetük nincs a gyerekekről...
Nem várom el,h.egyesével mondjanak valamit a gyerekekről,de magáról ,mint közösségről jó lenne...
Vagy csak ezek engem érdekelnek?

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Ugye milyen édes ez a kis mosolygós kép? :lol:
Tiszta apja ő is, Martin reprodukciója.

Anna, ha legközelebb gyerekorvossal találkozom (remélem nem mostanában) feliratom a receptet és vagy beszkennelem, vagy elpostázom, mindjárt kiválthatod, nekem még sok van. Örülök, hogy Enikő jól "eszik". Egyébként, nálunk is téma volt a Gábor név, de a vezetéknevünk Ágel, így csak gágogás lett volna belőle. Én Enikő névnapján születtem.

Katica, örülök, hgoy renben vagy, remélem már négyesben jöttök haza az útról! Nem csoda, hogy félsz egy ilyen nagy utazástól, de én is irígykedem, csodaszép Erdély, de sajnos még nem voltam ott. Ha családokhoz mentek vigytek testápolókat, meg ilyesmit ajándékba, azt nagyon szeretik. És micsoda fa tányérokat és játékokat lehet ott fillérekért vásásrolni.... bárányhimlő: állítólag ragályos, nálunk és Koryéknál nem :? Általában pont 2 hét alatt jött ki a fertőzés, de valóban 3 hetet mondanak a lappangásra.

Így van a fütykössel régen is volt gond, férjem még emlékszik rá, mikor neki az orvos lehúzta. És apám is már nagy volt mire megszűnt a letapadás. Állítólag a báttyámnál is. Ezek szerint Martin a kivétel, mert neki 1,5 évesen magátol oldódott. Most azért Norbit is erőteljesebben elkapom, be vigyázok nehogy berepedjen. Gyöngyi, nehogy azt hidd, hogy egy újszülöttnek jobban lejön, még szinte meg sem lehet fogni rendesen, az biztos, hogy legalább az elején hanyatt fekszik és nem tud tiltakozni. Lehet, hogy Tominál is elkezdem időben. Hú, ennyi kukit végignézni esténként :lol: és ha még apa is beáll a sorba :oops: lesz dolgom.

Kory, gyógyulj meg Te is ! Ezt a szülőit nem pontosan értem....

Szombaton vesszük át a babakocsit, remélem befér a hordozó hátra. Azt még nem tudom elképzelni, hogy lehet ülésként is bekötni? De mindenesetre ez az egy tipus (Mártix) tudja az egy mozdulattal hordozóból mózessé alakítást, ami tök praktikusnak hangzik, majd meglátjuk a gyakorlatban.

Na megyek főzni. És a vasalás, még midnig halomban.

Üdv!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok

Katica.ne aggódj nem lesz már semmi gond :)

Évi.naaaggyyyon tutik a képek.annyira ari :) :) Nekem a babakocsi is nagyon tetszik.

Most csak ennyire telt :(,mert most meg én szedtem össze valami vírust.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

A betegeskedöknek gyógyulást kivánok!

Kory! Örülök, hogy a füty rendben van, ne hanyagold el. Kislányodnak jobbulást Az ovival kapcsolatos dolgot Én sem értem, irjál egy kicsit részletesebben!

Éva! Köszönöm a receptel kapcsolatos dolgot Jegyeztem a születésnapodat. Az iwiwen is rajta vagytok? Nálatok is a fiuk vannak, lesznek tulsulyban. Egyébként fius környezetben nöttem fel, egyetemen is Ök voltak többen. Igy mindig szerettem fiuk társaságában lenni.

Mindenkinek további szép napot kivánok: Anna
encsi00

Sziasztok.

Jaj nem is mondtam.jött tegnap a levél: felvették Zsoltit a suliba :) Már kedden beíratkozás :) Szerintetek csajok a beíratkozásra vigyem Zsoltit? hogy szokás ez?

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok,

Andi, gratulálok! Nálunk nem kellett oda vinni a gyereket, csak különböző papírokat és az orvosi kiskönyvet ott is fogták. Sztem kérdezz rá telefonon, vagy talán az oviban is meg tudják mondani.

Ma biztosra kiderült, hogy jövőre vegyesítik az ovis csoportokat :twisted: Még lehet, hogy új óvónőhöz is kerülünk Norbival és nem túl jó a vegyes csopi, ha már nagyobb a gyerek. Így is rászokott a plüssállatra, mert a többség lány és viszik magukkal. Majd nagycsoportba is viszi a plüsst, mert viszik a 3 évesek? Nem örülök. Nem fognak tudni majd érdemben foglalkozni velük. És nyávogni, teli torokból üvölteni sem szokott, csak ősszel elkezdte, mert más is ezt csinálja. Sajnálom, hogy így alakul.

Anna, én is mindig katonáztam, indiánoztam vagy autóztam kiskoromban és műszaki sulikat jártam ki, így én is tök fiús vagyok. Emlékszem mikor gyerekzsúrt tatottam, a fiúk kimentek az udvarra focizni nekem pedig a lányokkal babázni kellett, életem legunalmasabb napja volt, szenvedtem, mint a kutya. Sosem babáztam. Kedvenc viseletem a farmer és sportcipő na és mellé azért egy csini felső, ha már 50 kilós vagyok/voltam/leszek.

Iwiwen fenntvagyok, a vezetéknevemet már leírtam Sándorné vagyok.

Lányok belezúgtam a harmadik fiamba! Nem tudok betelni a mosolygós képpel! :P Olyan édi!!! Majd lehet, hogy jön a meglepetés és ő is egy üvöltözős durcás rosszcsont.

Éva

KépKépKép
agmano

Helló!

Nagyon szép a fiad Éva.. :) Nemcsoda ha bele szerelmesedtél :lol:

Betegeknek jobbulást.. :)

Katica irigyellek én is.. :) Érezzétek jól magatokat! :) A leveledre még nem volt időm reagálni,bocsi,de mire haza értek addigra biztos fogok :oops:

Fütykös téma: nálunk mind a két fiúnál egyformán lehet felhúzni a makkocska aljáig ( remélem jól írtam-érthetően). De tovább nem megy Beninél. Mutattam a dokinak csak legyintett rá.Teljesen,ha jól értelmeztem 6 éves korig kell feljönnie?

Bárányhimlő: a barátnőmék kislánya 3 hete volt lent (most lesz szombaton a 3dik hét) ő este belázasodott és kijöttek a pöttyei. Nekünk azt mondták,hogy 14nap a lappangási idő,az már letelt,remélem nem jön ki :? Habár nem is tudom talán minél előbb túl kellene esniük rajta,félek még én sem voltam himlős :shock:

Rólunk: Benit tegnap vittem 2szor úszásra.annyira meglepődtem,hogy annyit tanult. a víziszonyát is legyőzte és már a mély vízben is úszkált,mellényel természetesen meg avval a fent tartó izéval (nem tudom a nevét) :oops: eddig a vízben sem volt hajlandó berakni a fejét.egyedül bement az oktatóhoz,és mire beengedtek már lökte magát a vízben és fejjel benne nézelődött szemcsiben.az oktató is nagyon megdicsérte,és látszott,hogy ő sem gondolta hogy ennyire hamar menni fog. szóval 2 órát úszkált és úgy könyörögtem ki a vízből. :) ma is menne :) oviba biciklivel járunk. Domit is vinnem kell,ő sem maradhat itthon. :) szóval elvagyunk.

röviden ennyi.. :)
varga tünde

Éva!

Tüneményes lesz a harmadik fiad is!!! :lol: :lol: Jó a kép tényleg!!
Én még mindig nem látom a veyges csoport hátrányát. Jó egyben igen: annyit kell pihennie a nagynak is, mint a kicsiknek, ezt nehezen viseli a Marietta. De másban nem érzem, hogy hátránya lenne. Foglalkozások vannak és nagyon látszik, hogy fejlődnek. A Sára húsvétra egy olyan hosszú verset tanult meg, hogy csak néztünk, minicsoportos.

Katica!!

jó útat nektek!! tuti nem lesz semmi gond!!

Kory!!

Köszi kérdésed: kutya baja sincs egyiknek sem. Hacsak a rosszaságukat nem számolom ide :lol: :lol:
Ovi! Nálunk a szülőin mindig elmondják, hogy milyenek a gyerekek! Nem név szerint, de pl. ilyeneket: nem szeretnek pakolni, otthon is forszírozzuk vagy jó evő a társaság vagy csúnyán esznek egy-egy szünet után és kérik figyeljünk oda rá otthon is. Szóval szerintem mi pont azt kapjuk meg, amit hiányolsz. És ebben igazad van - én is szeretem ezeket tudni. Persze a gyerekemről személyesen is szeretnék sokkal-sokkal többet megtudni, de egy szülői nem erre való. Soha nem lenne vége, ha minden gyerekről egyenként mesélnének :lol: És képzeljétek nem sokára jönnek hozánk az ovónénik családlátogatásra! Nálatok voltak csajok???

Andi!!

Jobbulást neked!! Döntsd magadba a C vitamint! :lol:
A felbételhez meg gratulálok!!! Nem tudom hogy szokás az ilyesmi, de én tuti vinném magammal a csajom. Csak hogy legyen egy kis kompetencia élménye :lol: :lol:

Tünde!!

Még a lányok sem voltk bárányhimlősek, és mi is várjuk. Szeretnék már túl lenni rajta! :lol:
Nem gondoltál még arra, hogy magadat beoltasd?? Felnőtteknél gázabb ez , mint gyereknél. Mit fogsz csinálni, ha te betegszel le? :wink:

ágyöngyi

Gyöngyi!

De gondoltam már többször rá,csak valahogy elmaradt :shock: Mit fogok csinálni? Hát semmit :roll: :lol: :lol: Na persze,majd felébredek ám :lol: :lol:
varga tünde

Tündi! Kibirtál Te már ennél különb dolgokat is, igaz?? :wink: :lol: Azért azt kívánom, hogy ne kapd el, ha már eddig elkerül! :lol:

Szép hétvégét mindenkinek!!

ágyöngyi

Helló!

Gyöngyi írtam privit,remélem megkapod.. :)
varga tünde

Sziasztok!

Alig tudok beleépni a babanetre. Lassú, mint a csiga. Biztos tele van már adattal.

Gyöngyi, nálunk a beiratkozás úgy történt, hogy egy irodában átvették tőlem a papírokat, lemásolták, amie szükségük volt, aláírtam valamiket, kérdezték a napközit, hittant és 5 perc alatt végeztünk. Senki sem vitt gyereket. Azért jártak fél évig előkészítőre, hogy megismerjék milyen is az az iskola. Nyílt nap volt külön a gyerekeknek (ovival mentek, de Martin pont beteg volt), és csak a szülőknek, ahol a hivatalos infókat megtudtuk.

Itt csak formaság volt a felvétel és a beiratkozás is, mert nem önkormámnyzati, csak válogatott gyerekeket vettek fel.

Bari, Te már benn vagy, Andi, tudom Te még nyáron is ráérsz, de májusra ígérték az új iskolatáskákat, és én bevásárolok inkább most.
Budmillt dícsérik az oldalsó italtartó zsebbel, 7 év garancia- addigra kinövi és megunja- és max a zippzárhúzó szokott elromlani. A hagyomásnyos kisiskolás táska 10e Ft alatt van.
A Herlizt egy vagyon és önmagában nehéz, csatja szokott elromlani. Sporttákát még nem vennék.
Tapasztalatok? Bari milyen tolltartó a divat? 2 vagy 3 soros zippzáras? Vagy sima patentos/zippes ömlesztve a ceruzák?
Segítsetek, aki tudja, Gyöngyi Te is iskolások között mozogsz. Nehogy megveszek valamit és kiderül, hogy mindenkinek komolyabb vagy egyszerűbb felszerelése van, aztán vehetek még egyet...

Éva

KépKépKép
agmano

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?