Új privát üzeneted érkezett!

lányok lesz ebben a topikban olyan,hogy senki nem beteg????????
én nagyon szeretném!!!
és nyár lesz??? 8)
barika2008

CSAJOK,NAGYON SZÉPEN KÖSZI A KÖSZÖNTÉST.ARIK VAGYTOK.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Andi!

Nagyon-Nagyon Boldog Szülinapot!
Ma a napján ünneppelitek?
Milyen meglepit kaptál?

Éva!

Miket csinálnak Martinék a tornán?
Most én is elkezdtem kombinálni,mert Kinga elég sok hanghibával beszél,és soha nem szerette a nagy mozgásos dolgokat.
A finommozgásos tevékenységeket szereti nagyon,festés,fűzés,cérnával varrás stb..
Szerintetek?

Gyöngyi!

Akkor nektek is jobbulást,szerencsére Kingám láz nélkül van,de
ez a hurut az éjjeleket nagyon megkeseríti.
Vettem amit Tündi ajánlott a Kalcium Kidet,jó málnás.
Rhinathiol estére,napközbe a Mucopront+éjjel még kúpot is kap.
Dr.Nona termékeiről még soha nem hallottam,tőled is mindig tanulunk.
Milyen termékei vannak?Mire jó?Étvágyra?

Festést én csak nézem! :lol:
Na,jó előtte elpakolok,falakat letisztítom,közbe meg utánna is takarítok.Most képes voltam a fugákat egyesével fogkefével meg körömkefével megtisztítani.De tudjátok én már csak ilyen hülye vagyok.
Gyöngyi!
Ti jártok valahová a csajokkal?Tornára,balettra vagy valamire?

Bari!

Ne kombinálj,Gyöngyinek igaza van,náthás és a többi tünet párosult mellé.
Evés miatt ne izgulj,nem 7 kg ,mint Kinga volt 1 évesen,szóval neki vannak tartalékai.
És látod a mozgás is beindult magától.

Majd fotózok,csak a kicsinyítéssel vannak gondjaim.

Kép

Kép
kory

Hali.

Ez a Calcium Kid jól hangzik.én is utánanézek a neten.én eddig calcium sandozt adtam...de a kid inkább lehet jobb lenne.

Kis betegeknek pedig jobbulás.nálunk Sanyi kezd kilábalni VÉGRE a náthából.Nálunk most köhögésre a PRospan szirup jött be (sanyin tesztelve+ múltkori hörghurutnál is ezt adtam a gyerekeknek)

Évi.szerintem jó lesz ez a fejlesztés.nálunk hétfőn lesz fogadóra az oviban kivi vagyok most mivel idegesítenek fel :evil: :)
Nekem azt mondták,hogy azzal is sokat fejlődnek,ha mindkét agyféltekét egyaránt használó mozgással foglalatoskodnak (bicajozás,úszás,görkori)...na én ebből mint múltkor is írtam a görkorit szemeltem ki :wink: ...a bicajozás már megy...úszás meg majd nyáron meglátjuk,de nem fogom erőltetni az tuti.

Katica veletek mi újság? régen írtál :(

Szülinap:ma Sanyitól egy nagy csokor virágot kaptam+egy vacsimeghívást (neki lett volna kedve ma is menni,de én ma kissé car passzban voltam...így majd később+ úgyis dolizik holnap még) + valami meglepi lesz még vasárnap :)
Gyerekektől kaptam egy-egy csodaszép rajzot.Zsolti egy házat rajzolt,Sziszi egy családot (volt benne hóember+virágok+napocska)

Képzeljétek alakul a házacskánt is.megvan az alsó koszorú..az attika fal (jól írom?)is kész lesz elvileg hétvégén.
Jövőhéten +ha nem jön közbe semmi megyük a Construmára Pestre és cserepet nézegetünk (főleg)

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Itt vagyok, olvasgatlak titeket.

Évi, valóban jól mondja Gyöngyi, a nagymozgások fejlesztése mindennek az alapja. Hogy értsd, abból is kiindulhatsz, hogy az iskolában, amikor írni tanulnak, először mindig nagy mozgásokkal, nagy méretben írják a betűelemeket majd később a betűket, s ha az már jól megy, akkor kicsinyítenek. Pl. vázolólapok. Tudod, az elsős füzetbe még milyen nagy betűkkel írnak, s ha jól emlékszem, csak 4. osztályra térnek át a felnőttek által is használt vonalazású füzetre. Az nagyon szuper, hogy Martinnak ennyire tetszik ez a torna! És hogy Sanyid is beleegyezett. Majd meglátod, lesznek elég látványos javulások is, az ilyen tornákkal a figyelmet is nagyszerűen fejlesztik.
Mi Borival augusztus óta nem TSMT-zünk itthon, a közeljövőben szeretném újra kezdeni. Csak szükségünk lesz egy új felmérésre, mert azóta rengeteget fejlődött. :) Egyébként érdekes, hogy sokszor akkor jönnek elő az új dolgok, amikor valami szünet van a fejlesztésekben, pl. betegség vagy tavaszi/nyári stb. szünet miatt. Egyszerűen addigra érnek be.

Andi, neked utólag is boldog szülinapot kívánok!

Egyébként nem véletlen, hogy mélyen hallgatok, úgy néz ki, van egy kis titkom. :) Bővebbet róla pár hét múlva, de addig is lehet találgatni! :wink:
ktc

ktc!!!mi a titok???lécci lécci!!!!
miért akarod,hogy hamarabb megöregedjek??? :lol:
barika2008

Sziasztok!

Andi, boldog szülinapot, és jó építkezést! Azért még az ácsokat se felejtsétek ki :wink: 1-2 hét alatt összevágják a tetőt! Nekünk mediterán beton cserepünk van, occsó és jó.

Katica!!!!! Csak nem?!?! Könnyek szöktek a szemembe, remélem Arról, azaz Róla van szó!!!!!! :P :lol: :P

Lehet, hogy hülyének tituláltok, de a keddi torna után Martin szerdán olyan házat rajzolt, aminek egy sorban vannak az ablakai, nem össze-vissza :shock:
Tegnapi torna után csak ült és nézett ki a fejéből. Totál elfáradt.

De én is, hétfőtől csütörtökig minden du. program, ma fülészet kontroll - valszeg kijött Martin tubusa- után megyünk még egyszer bárányhimlőért.

Na most megyek pihizek még egy fél órát, aztán indulunk a fiúkért.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Martin dobhártyája begyógyult, tubust ki tudta szedni a dokinéni, nem kell többé füldugó!!!!! Füle neki rendben van, most Norbinak nem tisztul le a savó pedig már 4 hete orrcseppezünk, még kaptunk 2 hetet, reméljük a tavasz segít.

Bárányhimlőturizmus jól sikerült, volt együtt kártyázás, egymás mellett tévézés és puszi a végén. Még Kamilla Martin nyakába is burult, ő pedig tiltakozott, hogy nehogy elkapja a pöttyöket. Mondtuk, hogy ááááá, dehogy! És összenéztünk, felnőttek.
Szegény gyerekek, direkt megbetegítjük őket. Fúj, szégyen.
Sajnos, most húsvétra várjuk a betegséget, de most mátr nincs idő válogatni, jöjjön, amikor tud. Ha most sem kapta el, akkor feladom.

Megyek, mert még mindig nem fejezték be a reggelit, mindig csak játszanak - hja gyerekek!

Azt írtam, hogy kihúztam magam az oviban? Norbi óvónénije azt mondta, hgoy Norbi a legjobb fiú a csoprtban. Eleven, de szótfogad, segít pakolni, nem verekszik, én azt szűrtem le, hogy szépen van nevelve :P .

Éva

KépKépKép
agmano

Katica!

Csendben,de nagyon örülök a hírnek!!! :lol:
Ha majd lehet róla többet mondani,akkor várjuk,hogy mesélj!
Gondolom még óvatos vagy és nem akarod elkiabálni.
De mi várjuk az infókat :lol: !

Éva!

Mi eddig is tudtuk,hogy jól neveltek a fiúk,és mindent megteszel
értük sokat foglalkozol velük.
Örülök,hogy gyógyulgatnak,a bari meg majd kiderül.

Olvastam a Kismamában,meg egy ismim is készül menni,állítólag a
legmegbízhatóbb,legjobb genetikus Dr.Hajdú Krisztina.
Kismamában is van egy sztori,h.mindenhol betegnek mondták a babát,mert a tarkóredője 3mm volt.És végül erre a Hajdú Krisztinára maradt,hogy eldöntse,h.van alapja a feltételezésnek ennek ismeretében vagy nincs.
Ő alapos vizsgálat után azt mondta,h.a baba egészséges és neki lett igaza.Pedig több helyen Down kórosnak mondták a babát.
Nem tudom érdekel-e,mert akkor ennél az isminél utánna járok az elérhetőségnek?

Most megyek,fürdetés!

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Éva, ha érdekel Hajdú doktornő, közvetlen elérhetőséget tudok adni hozzá, Borival ő vizsgált közvetlenül a születése előtt utoljára, fantasztikus szakember. Az AEK-ban dolgozik (Állami Egészségügyi Központ, a régi Szabolcs utca, MÁV és Honvéd kórház összeolvadása). A 12. héten én is hozzá fogok menni genetikai UH-ra, meg utána is többször. Tényleg nagyon jó! A baba születése utánra meg tudok országos hírű genetikust ajánlani, ő pedig Dr. Doboss Matild a Tűzoltó utcai Gyermekklinikáról. Csak megnyugtatásként, hogy ne csak ijesztgessek... :oops:
ktc

Sziasztok!

Éva: nincs ott gond.. :) nyugi. :)

Katica: huu.. :) gondolom,hogy mi lehet,de azért még izgulok,hogy mégis mit mondasz majd,ha eljön az ideje. :) :) addig meg +++++

Mi voltunk oltáson,és méreckedésen. 11kg a fiatalúrfi és 85centi. Megkaptuk a prevenart is. Most meg bent tombol az ágyában,ugyanis itthon fogtam Benit és most felvan pörögve. Szétkelett külön választanom őket,egyik gyerek itt a másik a másik szobába :shock: Beniéknél a lázzal járó hasmenés-hányás jött elő a csoportban,így inkább ezen a héten itthon fogtam,nem kellene még az is.Most kezdünk helyre rászkódni.

Most megyek megint parancsolni.. :)
varga tünde

Természetesen mi sem azért írtuk Katicával,mert azt
gondoljuk,h.baj lehet ,csupán egy + lehetőségként,megnyugtatásként!

Kép

Kép
kory

Én most pozitívan gondolkozom!!! Kérdés meddig? Már úgysincs mit tenni, ha baj van.
A születés utáni dolgokon pedig még nem agyalok feleslegeesen. Ha kell kereslek benneteket! Lassan 4,5 kilót cipelek plusszban és magasodik a hasam, tudom, ígértem fotót, magam miatt is kellene, hogy legyen emlékem. Többet ilyen úgysem lesz. Szóval eddig fejlődünk, 22-én megyek 4D-re, előtte terh vércuki+ egy orvosi vizsg.
Most megyek, Norbit itthon tartottam, taknyos, az ovi 3/4-d része lázas, remélem most kihagyjuk...
És majd elfelejtem, halk gratuláció Katicának! Többit pár hét múlva.

Éva

KépKépKép
agmano

Helló!

Helyes Éva! :) Még nem is sokat szedtél fel. :) Norbinak jobbulást. :)

Domi fájlalja néha a karját. Remélem ennyivel megúsztuk. :)
varga tünde

Helló!

Segítséget kérnék!

A kislányunk 5 és fél éves, és nagyon sovány. Alig eszik, ráadásul sűrűn beteg. Már rengeteg mindent kipróbáltunk, hogy javítsunk az étvágyán, de igazán semmi nem használt:cry:
Most is épp betegen fekszik itthon hányás-hasmenéssel. :(
Arra gondoltunk a férjemmel egy teljes kivizsgálás kellene, hogy végre kiderüljön mi lehet a baja.
Szegedre gondoltunk, vagy Bp-re, csak nem ismerünk olyan orvost aki ilyennel foglalkozik.
Tud valaki ajánlani valakit?

Minden segítség jól jön!!!!!!!!!!!

Szép napot MINDENKINEK!
Cili.
cili 830

Helló!

Szia Cili,ebben én nem tudok segíteni,a többiek sz.tem igen. :) Biztos írnak valamit,ami segíthet.. :)

Lányok lapozgattam és ezt találtam érdemes egy két cikket elolvasni. :)

Gyerekvitamin:

http://www.naturhirek.hu/index.php/gyerekvitamin.html

Méz vagy Robitussin:

http://www.naturhirek.hu/index.php/eges ... oknal.html

Sziasztok!
varga tünde

Szia Cili!

Üdv köztünk!

Igazából nem írtad,h.most a beteség kapcsán vagy egyébként is rossz evő a lánykád?Meg azt sem,h.hány kg?!
Mert pl.én nemrég azért nézettem meg Kingát mert az utóbbi egy évben ő átlagosan vagy az átlagoshoz közelítően,de mindenestre napi 4x kiegyensúlyozottan eszik,de ez a súlyán abszurd nem látszik meg,sőt..
Az első év tényleg úgy telt,h.undorral,erőltetve ,álmába stb beletömtünk valamennyit.1éves kora előtt Szegeden nézettük meg.
Habár nem sikerült odakerülnünk,de ott(meg az országban)legprofibb a Várkonyi dr.nő.
Most legutóbb Bp-en voltunk a Sote-n és a Dr.Veres Gábor gasztrósnál aki a Kismama újságba is ír.
Igazából nem tudom milyen jellegű problémátok van,milyen betegségeket kap el a kislányod,de ha evéssel,étkezéssel,súlyfejlődéssel kapcsolatban akarod vizsgáltatni akkor őket ismerem.
Ha általánosan akarod megnézetni úgy talán a háziorvosotok tud célszerűen ajánlani.
Barikám!

Nagyon el vagy veszve,mióta elköltöztél a zártba,azóta tőlünk is elzárkóztál!

Kép

Kép
kory

Sziasztok

Üdv Cili közöttünk.és először is jobbulást a kislányodnak.
Remélem hamar túllesztek rajta

AMúgy mit jelent,hogy nagyon sovány? milyen magas és hány kg?
És az mit takar,hogy nagyon beteges?

CSak azért kérdezem (saját magamat is példának véve),mert mi anyukák hajlamosak vagyunk eltúlozni a dolgokat (szerencsére).
Pl én is mindíg azt mondtam,hogy betegesek a gyerekeim és ahogy itt látom a többieknél+környezetemben..semmivel sem betegesebbek mint mások.csak mi legalább nem vetítünk itt,hogy itt aztán marhára egészséges mindenki és hurrá. :D

Csak amiket mi próbáltunk eddig: étvágyra jó volt a Béres csepp +vmi multivitamin készítmény.
Immunrendszer erősítésre használtuk már a Broncho-vaxomot.és még 1000 félét.aloe gélt + forever kids vitamin =ezek voltak most télen.amúgy betegségeknél próbáljuk kikerülni az antibiotikumokat..gyógyteáznak+C-vitamin ezerrel+homeos bogyok

Írj azért még magatokról :) tesó van?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Éva! Láttad itt oldalt a cikkajánlót? Hátha van benne valami, ami Martinnál használható. Bevallom, még nem olvastam bele, de az a pár sor elég figyelemfelkeltő. Az ilyeneket úgyis mindig két szemmel nézem, az egyik a tanító szemem, a másik az anyai.

Cili, üdv közöttünk! Témádról én is sokat tudnék írni Kory mellett. Ha gondolod, keress meg priviben, s segítek, amiben csak tudok! Ja, annyit, hogy a lányom nyáron lesz 5 éves, 105 cm magas és 14 kg. ???

Mindannyiótoknak újra ajánlom a blogom, újabb bejegyzéseket, írásokat tettem fel, szerintem nagyon hasznosak (pl. a tökéletes anyáról szólóak), remélem, ti is találtok benne hasznosat, hiszen ezért írom!

Pusz, megyek, szaladok kicsi imádott Borikámért!

Ui. Ha közben levennék a cikkajánlót, itt eléred: http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... id=0903312
ktc

Sziasztok!

Cili, jó helyen jársz! Az én nagyfiam finnyás, mint a fene, csak az egészségtelen dolgok ízlenek neki. Ebből adódóan beteges is. Ő majdnem 4 volt, mikor közösségbe került, így akkor jöttek igazán a bajok. Első ovis évben 7 adag antibiotikumot kapott, annyi gyulladásos betegsége volt, a hányás hasmenés Pécsen is egész évben körbejár, így évi 1-2 alkalommal belefutunk mi is. Ilyenkor az egész család kifekszik.
Aztán tavaly már "csak" 4 antibiotikum volt és járt egy egész hónapot télen oviba- nagy eredmény, idén pedig már csak márciusban dőlt ki. Az őszi vírusokat leszámítva (hányás és szemgyulladás).
Konklúzió: maguktól is megerősödnek és megismeri a immunrendszerük a különböző bacikat és egyre ellenállóbbak -csak addig bírjuk ki valahogy.

Evés. Mint írtam nálunk ami ízlett az jól csúszott, de erőltetésre odahányt az asztalra, így azt adtam neki itthon, amit szeret és nem volt vita. Én sem húztam fel magam az evéseken. Ezzel gyakorlatilag "felhízlaltam" az átlag alsó szintjére. Mindig próbálkozunk trükkökkel és újdonságokkal az evés területén, így szélesedik már a kör, amit megeszik. De mindezt óvatosan, nehogy rájöjjön, hogy most új kaját próbálunk rátukmálni. Volt,m hgoy az oviban akár 1 hétig nem evett mást csak kenyeret - ha lekváros volt, akkor azt sem.

Szólval nem könnyű, de ha későn kezdtetek közösségbe járni, akkor természetes, hogy betegesebb az átlagnál és a kajálás is majd szépen javulgatni fog.

Jó trükk uzsonna előtt sétálni, futkosni egyet, addigra jól kiéhezik, de semmiképpen sem ő szabja meg, hogy mikor van evésidő, tarts a napirendet.

Kivizsgálás: egy gasztroenteorológiai kivizsgálás biztos nem árthat, vagy egy teljes vérkép. Mi Martinnak csináltattunk vérképet, minden rendben volt, igaz 2 éve ősztől tavaszig szedi a Lenkei multivitaminját, abban minden benne van, ami hiányzik a táplálkozás miatt. És miután elkezdte szedni, akkor mondta életében először, hogy éhes vagyok :lol: .

Puszi lányok! Norbi elkapta a lázas nyavaját is.... pedig ő egy mindenevő kis vasgyúró, de a kiscsoport az kiscsoport, neki is van még milyen bacit megismerni.

Éva

KépKépKép
agmano

nem aktuális
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára caty70 2009.05.22 16:03-kor.
caty70

Sziasztok!

Köszi a válaszokat, sejtettem hogy másnak is vannak hasonló gondjaik.
Egyébként a kislányunk 110cm és 13kg. De most biztos, hogy fogyott is. Alapjáraton is rossz evő és gyenge, hamar kifárad.
Minden vírusos járványból kijut neki, plusz állandóan visszatérő középfül gyulladás, hurutos megbetegedések sorozata. Egymást érik az antibiotkumok. :(
Szeptember óta rendszeresen úszni is járunk hátha erősődne, de még nem sok eredménye volt.
Vitaminokat is kap, ezzel is csak azt értem el, hogy mikor próbáltam evésre bírni, mondván, hogy erősödjön, az volt a válasza : "Majd veszek be vitamint".

Most már a kisöcsi Ádi is beteg, a hányásos nyavalya őt is utolérte. Ő májusban lesz 2 éves. Szerencsére ő nemolyan beteges, de amit a Bogi hazahoz az oviból az általában őt is ledönti.

Köszönöm az orvos tippeket utána járunk.

Szép napot MINDENKINEK!
Cili.
cili 830

Sziasztok!

Régebben olvsgatoma topicot, kb. azóta mióta az interneten megismerkedtem Katicával.

Három gyermekünk van 23 éves Gábor, 21 éves Tamás, és májusban lesz 9 éves Enikö. Enikö több egészségügyi problémával született, igy két kórházat Budapesten jól ismerünk. Az egyik a Bethesda, a másik a Tüzoltó gyermekklinika, ami a második otthona Enikönek. Min két kórháznak jó a szakember gárdája, föleg a másodikat ismerjük. Ha kell segitség e téren szivesen segitek.

A gyakori fül, és nátha problémára ajánlom a Proetz kezelést, amit más néven arcüreg átmosásnak, vagy vákuumos arcüreg öblitésnek is neveznek. Vannak ilyen topicok a Babaneten, és az ide irogató Ágyöngyi is szokta ajánlani, és Ö csinálja otthon is. Ajánlom a következö honlapot www.gyogysapka.hu

Tüzoltóban végeznek ilyen kezelést. Enikön is megtapasztaltuk jótékony hatását. A gégészetre, és a kórházba a következö számon lehet jelentkezni. 06 1 2151 380 Egyébként Én is csinálom ezt a kezelést évek óta itthon. Gyöngyit már tavaly felfedeztem. mikor Enikönek evéssel kapcsolatban keresgéltem a Babaneten.

Mindenkinek további szép napo kivánok: Anna
encsi00

Sziasztok!

Üdv újacskák.. :)

Evés: pfu nálunk eddig nem volt gond,de most Beni olyan válogatós lett. Nem is foglalkozok vele,megpróbálom higgadtan kezelni a dolgot,de apát sikeresen kiakasztja vele. :(
Ehhez tetőz,hogy mama meg áhh minden dolog ami nem úgy megy ahogy szeretné,ide jön a kaja evés is,már ugrik és veszekszik. Még Domival is képes kiabálni.Már párszor rászóltam,fejezze be,mert ettől mindenki idegeskedik,és stresszelünk egy sima reggelinél is. Nem tudom mi a baja,de már elég. Remélem kapcsolt.

Amúgy semmi extra. Túl vagyunk az oltásokon. Most alszanak,kifáradtak de. a szabadban. :)

Betegecskéknek jobbulást!!!!
varga tünde

Sziasztok!

Anna, sajnálom, hogy Enikővel kórházról kórházra jártok! Gyógyuljatok meg!
Az arcüreg átmosást én valszeg későn kezdtem el, mert már nem engedték a siúk, majd a kicsit hozzászoktatom, de ő már fog kapni pneumococcus oltást, amiben bízom.

Cili, nálunk is ugyanígy áll az immunrendszer a gyerekeknél. Amiket írtál, fülgyulladás, uszás, mind ismerős. Bogi súlya valóban nem túl meggyőző, de ha vidám és nyáron nem beteges, akkor szerintem nincs vész. Biztos ő is későn került közösségbe, mert jött a kicsi. Kitartás, ez a tavasz mindnekit ledöntött, de most már jön a meleg és meggyógyul mindenki!!!!!! És évről évre jobb a helyzet.

Tündi, náluk is van, hogy lefut a spulniról a cérna és Martinnal túlzottan idegesen beszélünk vagy elzavarjuk az asztaltól. Norbit is el szoktuk, de ő nem megy el, hanem elkezd enni. Anyám nem bírja ki, hogy ne szóljon rá, amiért ilyen finnyás, de szerencsére csak ritkán eszünk együtt, akkor meg olyat adok Martinnak, ami jól csúszik.

Cili, neked is ezt tudom javasolni. Ne görcsölj a kaján, adj neki, amit szeret és mikor már nem ez a fő kérdés otthon, hogy megint mit és mennyit nem evett, akkor ő is nyitottabb lesz. Persze nem arra gondolok, hogy csokival tömd, de ha megy a tészta akkor azt csinálj 2 naponta. Így lehet csak túlélni. És ha megette, igenis jöhet egy kis csoki vagy jutalomfalat. Én évekig nem adtam nekik, de most már heti 2-3 alkalommal kapnak. Legalább ettől is "híznak". Remélem bejön valamelyik tippem, de tényleg a lényeg, hogy ne görcsölj rajt, mert megérzi a gyerek.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Tünde! Köszönöm a kedves fogadtatást

Éva! Köszönöm a jókivánságot! A sebész Jenövári doktor ur azt mondta egyszer Mindenki meggyógyul. Bizok benne, s megpróbálok mindent megtenni, hogy Enikö egyre jobb állapotban legyen egészségileg, és értelmileg is, mert lemaradt korához képest a fejlödésben, azaz szépen fogalmazva sajátos nevelési igényü. Ez tényleg igy van a gyógypedagógus szakemberek nem találják hozzá a kulcsot. Én is sokszor keresem, mert mindig ujabb és ujabb technikákkal áll elö. A sok betegeskedés ellenére egy élet vidám gyerek, s a kórházba is szeret járni, és nagyon szereti Öket.Legkedvesebb doktor bácsija a Jenövári akit csak Jenöként, vagy Jenciként szólit. Ö gyógyitja a nyelöcsövét, és a gyomorsztómáját, amikor szükséges. Jelenleg eszik gyomorszondán, és szájon át is pépeset, és folyadékot. Speciális iskolába jár, oda is csak magántanulóként fogadják. Röviden ennyit Magunkról.

Üdv: Anna
encsi00

Hát, akkor nem unatokoztok! Ezek szerint a gyomra beteg Enikőnek? Szerencsére a nagyfiúk már nem igénylenek Téged úgy anyaként, minhta kisebbek lennének. A gondviselés tudja, hol, hogyan avatkozzon be és kinek milyen feladatot adjon. Nehéz lehet, ha nincs meg a kulcs Enikőzöz, de biztos megtaláljátok előbb-utóbb.... Katicáéknak szerencséjükje, ha jól látom, megvan.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Végre itt a tavasz, a napsütés hatására a fránya vírusok elbújnak, ebben bízzunk! Gyógyulást a kis betegeknek (és ha vannak, a nagyoknak is!)!

Anna, olyan kedves és jó, hogy segítesz itt is! Mi már sok helyen megfordultunk, s a legtöbb, amit megtanultunk, megtapasztaltunk, hogy felelősséggel tartozunk másokért is, az információk átadásában, lelki és konkrét segítésben is.

Április másodika van. Az autizmus világnapja. Ma végre láttam a Ben x című filmet. Fantasztikus!!!!!! Ezt mindenkinek látnia kellene! Bár aki nem ebben él, annak talán néhol magyarázatra szorul, de az biztos, hogy fel tudná rázni az embereket. Kicsit féltem tőle, hogy most mennyire vállalhatom be a megnézését, mert azért megrázó még nekem is a hitelessége, de annyira jól meg van csinálva, hogy semmi negatív gondolatom nem maradt utána. Azért Éva, neked most nem ajánlanám, amennyire a lelkedre tudod most venni a szomorú dolgokat. :wink: :cry: :)

Na, ma nem is írok többet, mert még mindig a film jár az agyamban, órákat tudnék mesélni róla, de nem teszem, azzal csak untatnálak benneteket. Inkább küldök szép holdacskát csillagokkal, holnapra pedig szikrázó napsugarakat!
ktc

Sziasztok!

Igazán szép dolog tőletek, hogy felnyíitjátok a szemünket, azért a filmet egyelőre nem nézem meg. Végül is a Ti gyerekeitek sem mások, mint az egészségesek, ugyanúgy éltek, mint mi, sőt. Sok ilyen ember kell, hogy megszűnjenek a társadalmi előítéletek és tényleg, ha szükséges átajdátok a tapasztalataitokat.
Én ezt szoptatás terén csináltam és csinálom most is, de vegyes a fogadtatás.
Azért halljunk a hétköznapjaitokról is! Katica, jól vagy?

Régebbiek? Andi, már lejárnak a határidők, ujjad meggyógyult? Tető? Kory? Tündi, nátha? Bari, Dávid mit tud? Gyögyni, meló ezerrel?
Képzeljétek egy ismerős családi napközit nyitott, az a jó az egészben, hogy anyám javasolta a tesóméknak és sogornőm megbeszélte a barátnőjével, aki aztán meg is csinálta :? . Kíváncsi leszek, hogy jön be nekik és mekkora beruházás volt?
Nagy szükség lesz rá, ha tényleg 2 év lesz a Gyed+Gyes. Úgy tűnik nekünk még mázlink van, mert még minden a régi szerint lesz és talán a szocpolt is megkapjuk, ha már az állami kamattámogatást csökkentik, így talán nem nagyon elmelkedik a hitelünk.

Éva

KépKépKép
agmano

sziasztok!
üdv az újaknak!!!!
encsi nem mondom,hogy nem tett padlóra lelkileg de azért örülök,hogy itt vagy és írsz!!
kicsit utánnad olvastam......hát befordultam rendesen!!!

évi 26 hetes vagy?????jézusom 11 hét múlva már érett baba lesz a hasadba???iszonyatosan gyorsan megy nálatok az idő!!!!!!

dáviddal szerdán megyünk a baoss utcába beke drnőhöz a neurológiára!!vagy már mondtam??fölhívtam és 5 nap múlvára adott időpontot..na ez szép magyaros kifejezés volt!
szóval megkérdezte,hogy van e kúszó reflex és mondtam,hogy nincs és erre azt mondta akkor 5 nap múlva vár minket...szilvesztert is ő vizsgálta és nyilvánitotta egészségesnek..és igaza volt.dávidot is tök egészségesnek fogja látni...érzem a zsigereimben!
evés ivás áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
ebből gondolom sejtitek
barika2008

Sziasztok!

Látom mindenki kint van a szabadban. :) Nagyon helyes. :) Végre itt a JÓ IDŐ!

Mi is szinte egész nap kint vagyunk leszámítva a déli hencsit. :) Ezt nem engedem kihagyni,muszáj pihenniük. Domcsi is tiszta hiszti,ha be kell jönni. :lol: Pedig ma délben már szinte menni sem tudott kint.

Hozok majd képeket is. :)

Remélem mindenki jól van. :)

További kellemes 7végét.. :)
varga tünde

Sziasztok!

Enikö dolgait ezért nem szoktam részletezni, mert szerintem sem egyszerü. Barika remélem, nem mélyedtél el mélyen a dolgokban. Enikönek a nyelöcsövével van a probléma, s az utóbbi idöben ezzel járunk gyakran tágitásra a kórházba. Egyébként Én is, és szerintem Enikö is megpróbálja ezt elfogadni. Tudja a vizsgálatokat, s elötte fél egy kicsit, de látja, hogy szeretik, elfogadják, s ennek következtében szeret menni a kórházba. Pénteken az altató orvos vizsgálata után reklamált, hogy ilyen rövid ideig voltunk csak. Ö ott középpontban van, vagy mindig eléri, hogy ott legyen. Nekünk ezeket a feladatokat kell megoldani, s keresem is a megoldásokat.

További szép napot Mindenkinek! Anna
encsi00

Sziasztok,

igen Tündi, jó levegő, polenallergia -nekem...
Anna, nálunk is Martinnal sűrűn járunk/tunk orvoshoz, ő is tök jól elfogadja. A fülészetre pedig már hazajárunk 2 hetente. Most éppen Norbival, de ilyenkor mindkettőt megnézik.
Szerencsére nem félnek az orvostól nálunk sem, még az ortopédia visszavan, mert iszonyú lúdtalpasok, de majd ha meglesz a 3. is, akkor egy füst alatt elintézzük.

Ma már hétfő van, most hozzátoldok a tegnapihoz.

Bari, hányadikán is mentek orvoshoz?

Ma befejeztem nyuszibeszerző túrámat. Alig lesz édesség, de anyósban bízom, ő sosem hagyná ki a fejenként 1 kiló csokit. Sanyim 2 napra Pestre ment és elvitte a forgalmit. Remélem nem találkozom rendőrrel, olyan óvatosan vezetek, mint egy friss jogsis.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Még új vagyok itt, a lányomnak is kötőhártyagyulladása van, kapott szemcseppet, meg kamillával törölgetjük, van még valami tippetek? 3 éves kislány. A hétvégén elutaznánk Húsvétra, valami gyors segítség kéne. Köszi előre is.

Még egy kérdés? Nem tudok képet feltölteni 10 kb az olyan kicsi hogy nem bírom annyira lekicsiníteni a képet. Ezeket a csíkokat hogy teszitek a hsz végére? Betallózzátok a linket? Köszi!!

Andi
andi.feher

Sziasztok!!

Emlékeztek még rám?? :lol: :lol: Kicsit elvesztem :oops:
Csajok végre jól vannak, de a Marietta okozott egy kis izgalmat nekünk: úgy tűnik penicillin érzékeny. Beszedte az antibigyót, már ment volna oviba, de amikor felkelt (már csak apa volt otthon) olyan vörös foltos volt, hogy az apja pánikszerűen telefonált és rendelt haza a suli elől :D :D Be volt dagadva a szeme, fel volt püffedve az arca - olyan volt, mintha összevertük volna :roll: és testszerte piros nagy foltok. Szerencsére nem viszketett. Kapott Fenistil cseppeket, attól meg olyan nyomott és bágyadt lett, hogy minden délben aludni kellett. Neki, aki 2 éve nem alszik délben :lol: Estére meg a duzzanat lement a bokájára és nem tudott lábra állni. Ízgi volt :roll: :roll:
Kertrendezés, húsvéti előkészület és egyéb mindennapos teendők - kár hogy csak 24 óra egy nap :lol: :lol:

Andi!

Jobbulást a lánykának!Szerintem ez a max amit tehetsz, de ezzel meg is gyógyítod őt az ünnepre :lol:
Vonalzót úgy tudsz csinálni, ha valamelyikre, amelyik tetszik ráklikklesz és utána követed az utasításokat. Ennél többet nem tudok mondani, mert akárhányszor újat csinálok, mindig újra kell tanulnom és tanulmányoznom :oops: :oops:

Évi!

Már pollenallergia??? Te szegény!!! :cry: :cry:
Nyuszi túrát mi is befejeztük az üzletekben :lol: , csak hullahopp karikát keresünk még. És a lakás díszítés is várat magára, egészen a takarításig :lol: :oops:
Családi napközi szerveződik nálunk is. Most még elég egy tanfolyam hozzá, de úgy tudom, hogy jővőre már diplomás képzésre lesz szüksége annak, aki nyitni akar egyet.

Tünde!

Szuperek az új vonalzók. :lol: Nagyon jók az idézetek, csak a képeket hiányolom nálad is :lol: :oops:

Katica!

Ben X ??? még nem hallottam róla, de felkeltetted az érdeklődésem, megnézem :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Cili!!

Lánykád paramétereit nézve teljesen átlagos, csini csajszi lehet! :lol:
Rossz étkezési tapasztalatim nincsenek, mert az enyémek nagyon jó evők (ettől függetlenül gebék :lol: ). Nem hiszem, hogy minden rossz evő gyerek mögött nevelési hiba állna, bár a következetesség és a napirend sokat segíthet. Ahogy az Évi írta, legyenek étkezési időpontok és attól ne térj el. Ne legyen nasi két étkezés között (mondom én, akinek a gyerekei nasiznak ezerrel :oops: :lol: ) Nálunk alvási problámák voltak. Pár napja pedig azt hallottam egy szülésznőtől, hogy szerinte nincs is olyan, hogy sírós vagy hasfájós csecsemő, csak a szülők rontják el a gyereket. A reakcióm az volt, hogy emlegetni kezdtem az anyucikáját :twisted: :? :? Na, innen kiindulva azt hiszem sok esetben a rossz evő gyerek is alapból ilyennek született és el kell tudni fogadni . bár tudom ez a legnehezebb. De azért merem mondani, mert amikor én el tudtam már fogadni az agyammal, hogy a lányok annyit alszanak amennyi (bezzeg az ismerős gyerekek....) könnyebb lett - nekem.
Az biztos, hogy a füles gyerekek súlyfejlődése rossz. Nem volt szó még esetleg egy mandula kivételről?? Szerintem nagyon fontos az is, hogy ha beteg volt, akkor csak teljesen egészségesen szabad visszaengedni az oviba a gyereket, mert különben könnyen összeszed újra valamit. És vannak betegségek, amiket nem lehet megúszni, pl. fosós-hányos balhékat. Főleg ha T.Szülők betegen viszik a gyerekeket oviba, akkor bele is gebedhetsz, tuti elkapja a Te gyereked is. De gondolj arra, hogy minden betegséggel erősödik az immunrendszere.
Szerintem nyáron kezdj el adni neki valami kiválsztott vitamínkészítményt , ami felerősíti az immunrendszerét és így induljon neki a következő ovi évnek. Persze fontos, hogy ki lehessen zárni alapbetegségeket: vérszegénység, felszívódási zavarok, stb.
De ismerve az itt lévő régi csajokat, akiknek szintén "rosszevő" a gyerekük az esetek nagy részében nincs mögötte semmi, csak kicsit túlaggódjuk magunkat :lol: :lol: , igaz csajok?? :lol:

A szülők mindig mindennek nagyobb feneket kerítenek, mint a gyerekek. Egy példa erre a legújabb élményem: Marietta egyik kis ovis társának most volt a 6. szülinapja. És egy közös ismerősünk elmesélte, hogy meg akarják híni a buliba a Mariettát is, más ovistársakkal együtt, de nem tudja az anyuka, hogy hogyan mondja meg, hogy csak őt, a Sárát nem, mert csak a nagyok lesznek ott (vegyes csoportba járunk a lányok együtt). Na, aztán az lett a vége, hogy végül nem kaptunk meghívást - ez olyan volt, mintha gyomorszájon vágtak volna engem. Napokig emésztettem magam, mert tudtam, hogy nagyon örült volna neki a lány, ha ott lehet. De szerencsére ő nem tudott semmiről semmit, csak én éltem meg ezt nagyon-nagyon viharosan. Pedig hány ilyen lesz még :roll: :roll: :lol: :lol:

Puszi , szép napot mindenkinek

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

szaisztok!
évi holnap reggel 9-re megyünk beke doktornőhoz a baruss utcába(ahol szültem) a fejlődésneurológiára!!

de encsi én az az elmélyedős fajta vagyok!!!sajnos.
már azon kezdtem magam törni,hogy lehet,hogy dávid azért olyan öklendezős meg azért olyan rabszódikus az étvágya mert neki is nelőcsőszüklete van???ugye nem?
miután olvastam ezen kezdtem agyalni...

gyöngyi:eddig nem kapott soha penicillin származékot????vagy az allergia bármikot kijöhet??
barika2008

szemre én csak orvos álltal fölirt szemcseppet javasolnék...szerintem a kamilla egy kalap sz@r...és akkor még van aki allergiás is rá...én láttam olyat....az köszi
barika2008

:) köszi :)
a vonalzót megpróbálom!
Szépek a lányaid!! Meg minenkinek akit láttam nagyon szépek a gyerekek olyan jó látni a sok kicsit és nagyot!

Mi lassan neki kezdünk a 2. baba projectnek, komolyan mikor meglátok egy kisbabát már könnybe lábad a szemem, azt is hittem hogy már terhes vagyok azért vagyok ilyen kis érzékeny de még nem :oops:

Andi
andi.feher

Helló!

Bari:
mi volt a vizsgálaton?

Éva:attól még tessék örülni a jó időnek.még a végén vissza jön a rossz :wink: hogy vagytok?

Cleo: miújs?

Kory: ? sikerült rendbe rakni a házat festés után?

Katica: mikor tudjuk meg amit tudnunk kell? :roll:

Gyöngyi: lányok? lassan készülődtök a locsolkodásra.

Encsi:
ti hogy vagytok? én is olvasgattam a történetetekbe,de nem sokat.borzasztó dolgokon mentetek keresztül meg mentek. :( Neked is nagyon sok erőd van.

Andi: remélem minél előbb sikerül a baba projectetek. :)

Rólunk:
Beni itthon van szüneten. Egész nap kint vagyunk Domi nem akar még enni se bejönni. Tegnap este is egy ordítás volt a vacsi. Aztán kimentünk még biciklizni Benivel. Domival meg fel-alá sétáltunk közben ette a fonott kalácsot.Így volt meg a vacsora :shock: Apa jó kiakadt.De ez van. :)
varga tünde

Sziasztok!

Vagyok, voltam is , de elszállt az irományom, és nem volt időm újra.

Új Andi, Fehér, rendben van a lánykád kötőhártyája? Már biztos javul.

Bari, mi volt? Már tegnap kérdeztem, de este már nem jöttem le újraírni.
Gyöngyi, brrrr kirázott a hideg, Martiettának gyógyulást! Nem lehettett kis menet.

Nálunk ma még van ovi és kedden is lesz már, szerencsére, mert most intézem az autócserét :lol: :lol: :lol:

Egy szerencsés véletlennek köszönhetően ismerős ajánlására találtunk itt Pécsen egy közel megfelelő autót, de kompromisszumképesek vagyunk, így megvesszük, és ők is a miénket! A személyes találkozó során kiderült, hogy Sanyi kollegája a tulaj, így már töretlen a bizalom.
Szóval ez egy kicsit több, mint 2 éves Ford C-max, nincs benne sok luxus, nem is ez volt a szempont, de valósan 40e km-rel és megkímélt szép állapotban rögtön elsőre megköttetett az üzlet -mindkét részről. Néhány dolog, ami nem úgy alakult, ahogy szeretnénk, de használtban nem válogathatunk:
- kisebb teljesítményű, mint a mostani kocsink
- hátul ablaktekerő van, amit Norbi előszeretettel letekerget most is
- fekete színű, ami nem igazán tetszik és
- elöl nem kikapcsolható a légzsák, majd csak hátul utazik a pici - ahogy eddig a többiek is
De a legmeggyőzőbb az egészben, hogy
- volt rá elég pénzünk
- kiszállok a miénkből és átülök a másikba és nem maradunk autó nélkül
- megbízható tulaj, nem visszatekert kilóméter óra és
- nincs közvetítői jutalék, max egy karton sör unokatresóm férjének, aki beajánlott minket

Szóval már kezdtük feladni, mert Sanyi Pesten is körülnézett és mind átverés volt, hamis szervízkönyvvel, Pécsen meg áll a piac, és itt is a kereskedők több százezreket!!!!! lenyúlnának.

Most megfestettem a tojásokat, vár a rakás vasalnivaló -szezonváltás miatt egy rahedli holmit mostam. Lakás tök kosz, gyerekekért délben megyek, úgyhogy nem fogok unatokozni a hétvégéig. + várjuk a báránykákat Martinon. Egyelőre semmi jele.... holnap lesz 2 hetes a beteglátogatásunk.

Tündi, és is vetettem paradicsomot, már át kell ültetni a palántákat, remélem nyáron lehet ról a csipegetni. Te hogy állsz a veteményessel?

Na megyek valamit főzni, jó nyuszikészülődést mindenkinek!

Éva

KépKépKép
agmano

Hy!

ÉVa borsó elvetve már bújik ki,sárgarépa zöldség is elvetve. Már küszködök a galambokkal.Ki aggatam zacskókat meg rossz cdket,hogy elijesszem őket. Már a paprikám is elég szép és a pari is. Lassan kikerülnek ők is a kertbe. :)

Nekem még vissza van a tojásfestés.
varga tünde

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/k ... t4UAzkoqkr

azt mondta a neurológus,hogy semmi baja semmi torna nem kell bivaj erős csak "szolgáltatja" magát
barika2008

Hoppá....

A januárban 1 éves unokahugom még nem jár....

Gratulálok Bari! És Tündi neked pedig a kiskerthez!

Éva

KépKépKép
agmano

évi ez azért még csak olyan kezdetleges járás :lol:
amúgy dávid ma 10 hónapos!!de ennyit 3 hete is megcsinált már!!
viszont mászás kúszás nincs!!!

27 hetes vagy ne mááááár.neked 1 perc a terhességed :lol:
lécci rakj egy képet!!!
barika2008

Sziasztok!

Bari, nincs kép. Az Obelixeset már rég túlhíztam -még azt sem töltöttem el a gépre- újabb fotót ma csiniben készíttetek becs szó!! Nekem is emlék lesz a poci, mire lefotóztatom magam, már vége is lesz :) . Dávid nagyon óügyi, aztért ne hagyd annyiban nkúszást, később még csinálhatja. Martin soha 1 cm-t sem kúszott mégis hibátlan most a kúszása. A gatyái térdét már nem győzöm foltozni, mégis szabálytalan a mászása. Ki érti ezt.

Jó húsvétolást mindenkinek! Én most mosom a 3-at, teljesen el vagyok havazva a házimunkával, mert az autót is intéztem minden nap. Ma lesz a csere, úgyhogy majd azért sem jövök, mert ki kell próbálni az újat :lol: + húsvét, család, locsolás....

Kedden gyerek nélkül leszek már, igaz akkor is lesz dolgom az új autóra kedvező biztosítást keresni, de majd jelentkezem.

Puszi!

Éva

KépKépKép
agmano

Helló!

Éva huu te sem unatkozol. :)

Bari ügyi Dávidka.. :)

Nekem is van még mit csinálni.Tojások sütik megvannak.:)

Az biztos jól elfáradunk,mint mindig..Ez az anyukák sorsa :) :)

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!
varga tünde

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Kép

Kép
kory

kellems húsvéti ünnepeket
barika2008

Kellemes húsvétot, sok piros tojást, a lányoknak locsolókat kívánunk! :wink:
ktc

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet: