Sziasztok!
Hoztam "válságkezelésnek" újabb süteményeket, ugye nem baj?
Házmester stangli juhtúróval töltve
Kinder pingui szelet házilag
Most éppen nagymamám-féle túrós lepényt sütök.
Az újabb babásaink hogy vannak? Hogyan alakul a kétgyerekes lét?
Mó!
Ha császárral szeretnél szülni további gyereket/gyerekeket, olyan orvost tudok, aki 4-nél többet is vállal. Állítólag tényleg jól műt, hüvelyi szülésről viszont szó sem lehet nála császár után. Az én orvosom 3-4 császárt mondott maximumnak.
Borgamama!
Hogyan álltok a hordozással? Neked nem volt régebben egy Ergód? Mi azt újszülött szűkítővel is használtuk, meg kendőztünk is. Újszülöttnek én is a kendőt ajánlom!
Rita!
köszi az érdeklődést a pelenkázásról. Végülis összesen 8 db van most, 3 fajta, ebből 1 pillanatnyilag nem használható még, mert túl nagy. A másik kétfajta, összesen 7 db, az egyméretes, azon belül állítható. Egyébként korántsem olyan bonyolult a dolog, mint korábban gondoltam. Igaz, hogy a legegyszerűbben feladható típusúakat vettem. Ha bővebben érdekel a dolog, mert továbbra is kacérkodsz a témával esetleg, szívesen segítek, bár még én is elég kezdő vagyok a témában.
Egyébként természetesen rád is gondoltam, mikor a császár utáni két gyerekes ellátást elképzeltem. Biztosan ügyesen megoldottad, bár gondolom, nem volt könnyű.
Miért könnyebb egyébként a 2. császárból felépülni? Sokan mondják ezt, bár néhányan az ellenkezőjét állítják, hogy még nehezebb.
Akartam még ajánlani egy oldalt: egy másik fórumon találtam, a Szt Imre kórház egy szülészorvosa hozta létre, nekem nagyon szimpatikus. Elég friss oldal.
Ezt írja a császár utáni hüvelyi szülésről:
"A császármetszés témakörében végezetül szeretnék még pár szót említeni a császármetszés utáni hüvelyi szülésről. Régebben ennek lehetősége fel sem merült sem a szülőnőben, sem az orvosokban, azonban sok körülmény lehetővé tette, hogy nagyon sok anya aki első gyermekét császármetszéssel szülte, bizonyos feltételek mellett második babáját már természetes úton hozza világra. Amennyiben a második terhesség során nincs olyan állapot, szövődmény, elváltozás, esetleg betegség, ami vagy azért mert az első szülés császármetszés volt, vagy újonnan felmerült körülményként eleve császármetszés végzését indokolja, akkor a következő feltételek együttállása nagy valószínűséggel sikeres hüvelyi szüléshez vezet, császármetszés után is.
- Választani kell egy olyan orvost akinek van ebben tapasztalata, és úgymond szereti az ebben rejlő sokszor nem kis kihívást.
- Kell egy olyan kórház ahol ezt alapvetően támogatják, és sok sikerük is van a témában.
- Jó szüléstámogatás, a megfelelő személyekkel a megfelelő módon, amennyiben a férj nem partner ebben (nem hisz a sikerében) akkor sajnos nagyon kicsi az esélye a sikernek
- Minden fajta félelem feldolgozása, és kizárása. Nem szabad félve menni szülni ebben az esetben különösen nem!
- Megfelelő szüléstempó,
- Lehetőleg a két szülés között kettő év, de minimum másfél év eltelt idő
A császármetszés utáni hüvelyi szülés sikere a fejben dől el, legfontosabbnak azt tudnám kiemelni, hogy a szülőszobán nem szabad félni! És hát az az igazság, hogy ez esetben mindegy, hogy ki fél, a személyzet, a szülő nő, vagy a szülő nőt kísérő emberek közül valaki, mert itt bármilyen félelem erősen determinálja a végkimenetet. "
Mi a véleményetek?
az oldal:
http://www.szulnijo.hu/