Új privát üzeneted érkezett!

De jó, hogy mégis benéztem! Eveta! Nagy szeretettel gratulálok a kibújós babához. Én cdsak ma tudtam meg, nekem ez ma a nap jóhíre. Meg az, hogy kibújt egy tulipán.

Zsolka! Margarin is jó, én is azzal csinálom. Bármilyen feketecsoki okés, legutóbb tortabevonóval csináltam, az is jó, de az a sárga szerencsi az nagyon fini.

Kata! Majd küldök egy pralinétorta receptet. Én azt csináltam Kolosnak, mindenkinek nagyon ízlett, a gyereknek is, meg voltak elégedve vele, szépen lehet díszíteni.

Szép napot!

Kép

Kép
megymag

Jaj lányok, ez nem ér...egy virtuális receptkönyve csöppentem :) Barbamami, köszi a somlói receptet, már kartam kérni! Az egyik kedvenc sütim, főleg akkor szeretem, ha jó szottyos a piskóta a sok-sok csokiköntettől!
Virág a Te sütid meg egyenesen receptkönyve illő, ügyes lehetsz a konyhában:) Egyébként én is tapasztaltam, hogy császár után el lehet látni két gyereket jó kedvvel :wink:

Eveta! Továbbra is várom a szüléstörténetedet! Az éjszakai szopik miatt kitartás! Lesz ez még jobb is!

Minap felemlegettünk férjemmel egy régi rajzfilmsorozatot, Egyszer volt hol nem volt...az élet címmel. Nagyon jó kis francia rajzfil volt, bemutatta az emberi test működsét, én nagyon szerettm. Képzeljétek, ma megtaláltam egy netes könyváruházban az egész sorozatot, úgyhogy meg is rendeltem az első részt.

Mó!
Sajnálom, hogy Alex ilyen beteg. Próbáltátok a sós párologtatást? És a lándzsás utifűvet? Nekünk ezek beválltak.

Rita

Kép,
Kép
ritmit

Kisbébisek!
Még egy offra visszajöttem: Korábban már ajánlgattam, de most végleg elhatároztam, hogy megszabadulok egy két, a gyerekszobiban a szekrény tetején helyet foglaló ám de szép cuccoktól.

van egy nagyon jó minőségű Bébé confort Squaw kengurum, sztem a legjobb, legpraktikusabb, nagyon jó tartást ad, újszülött kortól használható.

Van egy ABC Design nagyon szép állapotú, teljesen dönthető, ezért újszülöttkortól jó pihiszékem, játszóbigyóval, macikkal rajta, gyereket soha nem etettem benne!

Meg egy neonato hordozóm, bordó- sötétkék színben, napfénytetővel, újszülöttszűkítővel ez egy régebbi típus, de nagyon szerettem, mert elég tágas, és a 44/03-as ECR szabványnak megfelelő, inkább csak a lakásban használtuk. Kolos nem, neki volt pihiszéke.

Ezer bocs, csak gondoltam szólok nektek, mielőtt du. felrakom a netre.

Kép

Kép
megymag

Sziasztok!

Isten éltesse Háziboszit és Evetát no és persze a kis babócákat. Vegye őket körül nagy szeretet egész életükben!!!

Még jó hogy nem nagyon van időm erre járni, micsoda sütik vannak itt ejha...csupa kisértés...:D

Üdv
Dana

Kép
danaaia

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a gratukat és a sok idegondolást! Ezt a boszicsaládos dolgot jól kiagyaltátok :wink: :D :wink:

Először is: EVETA! JAJ DE JÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! Ha már most ilyen szófogadó a kissrác, az nagyon jó ómen! Isten éltesse, üle érjen bokáig, és vigyázzatok magatokra!

Vasárnap óta itthon vagyunk, és eddig lekopogom Alíz egy tünemény jó gyerkőc. Jól eszik, jól alszik, egyedül is el tud aludni, és már sikerült a cumit is elfogadtatni vele. A kórházban kezdtem kétségbe esni, mert méterekre tudta volna köpni, ha nincs abban a bevásárlókocsiban :)
És már tegnap úgy ugráltam, mint egy nyuszi! El sem hiszem. Mondtátok hogy második császár után könnyebb, na de ennyire?????
Szóval nem tudom, mitől vagyok olyan, mint a mosott sz.., de egyfolytában aludnék. Szerencsére ittthon van apaboszi, sokat segít.
Ja:és ahogy Gergő fogadta a kiscsajt!!!!! Meghallotta hogy valami fura hangokat ad ki, rohant oda, benézett a kiságyba, leírhatatlan arckifejezéssel nézett hol Alízra, hol rám, aztán kivettük a kiscsajt, és odabújt hozzá! Meg megsimogatta, hozta oda neki a legkedvesebb könyvét, meg egy plüssjátékát, megint hozzábújt, és ez azóta így megy. Reggel az az első, hogy keresi, hol van, és simogatja. Fantasztikus kiskrapek!
Csak engem büntetett, vagyis inkább nem akart rólam tudomást venni amikor hazaértünk, de tegnapra már ez is javult.

Nem tudom, ti hogy voltatok vele, de én kicsit rosszul érzem magam: mind a két lurkót imádom, és kicsit úgy érzem, mintha ezzel elárulnám hol az egyiket, hol a másikat attól függően, hogy épp melyikkel vagyok. Mert sokat vagyok Gergővel, de ugye Alíz is igényli az anyukáját. Együtt is elvagyunk, de persze most még ez a legkevesebb. Furcsa. nem gondoltam volna, hogy ilyen érzéseket hoz ki belőlem két gyerkőc.

Előreolvasgattam én is,de nem tudok most mindenkire reagálni, bocsi érte.
Ez a receptklub viszont nagyon helyes!!!!!Kezd igazán eklektikussá válni a topic :D

Zsolka! Küldök neked én is privit (valamikor) az adatokkal, küldj légyszi nekem is a listából egyet!

Meggymag!A kengururól értekezzünk priviben! (ár, pl)

Kata! Már én is úgy várom a jó időt! bár remélem, hogy nagy has nélkül könnyebben megy majd az öltöztetés :)

Tündi! Kitartás! Én egy lurkóval is megzakkantam otthon egyedül, pedig nálunk apa többet volt otthon, és nagyobb sem húzta az idegeimet. Ami segített azon kívül, amiket Viki is leírt, hogy elkezdtem olvasni megint. Ha csak napi öt oldalt, már az is jól esett. meg akkor álltam rá teljesen a kötésre. Szóval valami kellett, ami egészen más, mint amit addig csináltam. És bízzunk a jó időben, biztos javít majd valamit nem csak a te kedélyeden, de a lurkókén is. Apát meg jól seggbe kell rúgni! Vagy ha úgy gondolja, te bármikor pihenhetsz otthon, talán ajánld fel neki, hogy cseréljetek egy-két napra :lol:

Tőlem születéstörténetet ne várjatok, semmi új nincs egy műtétben. Röviden: a doki nagyon ügyes volt, pedig adódott egy kis nehézség, a műtősvalaki végig fogta a kezem és eldumáltuk az egész időt, apaboszi nem ájult el, pedig néha látott ezt-azt, a kiscsaj pedig rögtön üvöltött, ahogy kivették a kezéből a ,,Rögtön jövök" táblát.
Csak hogy ne legyen teljesen tiszta a szitu, csütörtökön hajnal óta voltak nem fájdalmas, kellemetlen és rendszeres jóslófájásaim, azóta azon agyaltam, mi lett volna, ha lefújom a műtétet. Végülis arra jutottam, hogy ha valami alakulhatott volna akkor lett volna rá több mint négy órája de változatlan méhnyaki és bababuksi-helyzettel toltak a műtőbe. Ennyi póthatáridő már egy elefántnak is elég lett volna, nem? :D

No, most adtam a fórum -etikettnek(rövid, tömör hozzászólások amik mindenkinek szólnak...) :)

Nemsoká jön a kép a kiscsajról!

Sziasztok!

Kép
Kép
háziboszi

Egyelőre képek:
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=35424

A 3. a lányom újszülött korában, ugyanazta a gyereket postázták másodszorra is

:o

Kép

Kép
eveta

rimit,a sóspárologtatást,hogy kell pontosan?a lándzsás útifű nagyon jó,azt használtam a többi gyerekemnél,most veszek Alexnak is.köszi a segítséget. virág5,nem hiszem,hogy lesz még baba,csak néha úgy rámjön,hogy még egy lehetne,de már 36éves vagyok,egyébként 2 császárom volt,az sok??állítólag 3 is lehet.a 4.már veszélyes.

mó73

Sziasztok!

Eveta! És tényleg kiköpött mása a kissrác a nővérének! Akkor ez nem csak nálunk van így :) Még apaboszi sem hitt nekem igazán amikor mondtam neki, de épp az előbb mutattam a két gyerekről újszülöttkori fotót, és kicsit leesett az álla 8)
Most próbálkozok felrakni egy nyamvadt képet, de egyelőre nem jött össze...

Kép
Kép
háziboszi

Háziboszi, üdv itthon és gratula még egyszer!
Eveta, neked is!
nagyon jó olvasni, hogy mindketten ilyen jól birjátok, és hogy a tesók is igy elvannak!
Eveta, a tesós kép nagyon tetszik :) :)

Boszi, szerintem jól döntöttél, soraidból látszik hogy mennyire rendben vagytok :)
a te kisboszid talpa is jó barázdás, hosszú körmű, ázott bőrű babád van?
Lénán nagyon látszik-látszott, hogy már rég ki kellett volna bújnia (mensi szerint ugye 41+2-re született). és a fejét se úgy emeli, mint egy kéthetes, az már rögtön nagyon ment neki.
kép: kicsinyiteni kell! remélem sikerül feltenned, szivesen megnézném Alizbabát :)

Meggymag, köszi, én nem kérek a holmikból semmit, mindenünk van.
most próbálom a kendőkötést tanulni, muszáj, anélkül nem fogok tudni kimozdulni (BBkengurunk is van, de abba a kicsit még, a nagyot már nem lehet tenni).
ma a szomszédasszony kisért el a közértig...
egyelőre megvagyunk, bár nappali alvás az nagyon kéne, de én nem hagyom a nagyot üvölteni, úgyis csak akkor alszik el, ha hullafáradt. cserébe viszont negyedórája letettem, és reggelig már nem fog felkelni. igaz a reggel nála legkésőbb 6kor kezdődik (és 5-6 körül, akármelyik csaj ébred, a másik 2 percen belül szintén felkel, éjjel szerencsére nem).
ez a melyikgyereket-csalom-meg érzelmileg nálam is megvan. egyik üvölt, másik is ordit, és akkor melyikhez rohanjak... komolyan, ha tudom előre, nekem mennyire nehéz lesz, biztos vártam volna még a másodikkal. azért jó, hogy nem tettem, mert most nem lenne Léna. És ő egy jutalomgyerek, legalábbis sokkal könnyebb minden, mint Lindával volt. (nem hasfájós, nem csuklórohamos, kicsit sem sárgult be, nem ordit minden öltöztetésnél, gyorsabban szopik, stb stb stb).

Virág, nem ér ez a sütikép!!!!!! :)

Rita, az a sorozat szerintem is nagyon klassz!
borgmama

Nekikezdek, ha minden jól megy, van 2 órám megírni...

19-én délelőtt becsekkoltam a szülészeten, és elkezdtem futni a kötelező köröket, nst, aneszteziológus, kórházi ebéd, adminisztráció az orvosommal. 4 körül váltunk el egymástól, azért megjegyeztem neki, hogy vicces lenne, ha mégis beindulna 7 előtt a szülés. 5-kor jött a lányom, játszottunk, meséltem neki, viszonylag nyugisan elbúcsúztunk avval, hogy holnap már kistesóstul láthat minket. Rohantam föl a szobámba vacsorázni, mert 6-ig szabadott ennem, és már csúszásban voltam. A szobatársam császár után az utolsó éjszakáját töltötte bent. Nagyon megnyugtató jelenség volt, mert teljesen normális sebességgel mozgott, és 3 nap után hazaengedték, pedig még a tej sem lövelt be. Olvasgattam és folyamatosan ittam, mert éjfélig még lehetett.

Fél 9-kor elkezdtem émelyegni, ment a hasam is. Sétáltam egy órát, hátha elmúlik, de nem nagyon akart szűnni, ki is jött a vacsora, ahol bement. 10-kor fölhívtam a férjrmet, hogy feküdjön le aludni, mert helyzet van, elképzelhető, hogy valami lesz. Nagyon sajnált, vigasztalgatott, és nem nagyon hitte, hogy igazam lesz. Lefeküdtem pihenni, fél 12-kor úgy kellett kiugranom, hogy ne az ágyra menjen az újabb adag gyomorsav és víz. A szobatársam kirohant, hogy rosszul vagyok, én pedig perceken belül a szülőszobán voltam ctg-re kötve, hogy most mi van. 1 óra múlva kiderült, hogy bizony itt fájások vannak. Nem nagyon éreztem őket, annyira fájt a gyomrom, és nem voltak túl erősek sem, de 15 perces rendszerességgel jöttek a hullámok a papíron. Nagyon boldog voltam, hogy mégis nekem lett igazam, de a szülésznők azt mondták ne éljem bele magam, behívják az orvosomat, készítik a műtőt. Mondtam, hogy az orvosomat mindenképpen várjuk meg, nekem meg van ígérve, hogy ha beindul, szülhetek. Jó, jó, meglátjuk. 20 perc múlva bejött az aneszteziológus hasonló szöveggel, megbeszéltük, hogy spinál, de neki is mondtam, hogy nem lesz rá szükség, nyugodtan pihenjen.

Megérkezett 1-kor az orvosom, nagyon gyűrött volt. Nézegette a ctg-papírt, hát bizony ez szülés, a masinát egy percre se vehetem le, kapok infúziót, de amíg a kicsi szívhangja jó, addig minden menjen a maga útján. És ezt a hányás-hasmenés dolgot miért csinálom? Visszamentem a szobámba a cuccaimért, és fölhívtam a férjemet, hogy induljon, tényleg szülünk. Ő elkezdte hívogatni a 2 utcányira lakó apámat, hogy jöjjön, helyzet van, vigyázni kell a nagyra. Persze nem vette föl, a másik nagypapát kellett riasztani, taxit küldött érte Soroksárra, és ugyanavval az autóval robogott is hozzám. Az én okos apukám kikapcsolta a mobilját, megnyugodva abban, hogy reggel császár, nem kell már örködnie. Én meg vártam a férjemet, közben olvasgattam, a fájások maradtak 15 percesek, de a méhszáj bíztatóan kezdett puhulni.

A méhszájvizsgálatok eleinte sokkal kellemetlenebbek voltak, mint a vajúdás, amit nem túl hangos kiáltásokkal jeleztem is. Ekkor el kellett magyaráznom, hogy nem azért kiabálok, mert annyira fáj, hanem azért mert könnyebben viselem a bennem való turkálást, ha közben hangot adok annak, hogy ez rossz. Azt hiszem ekkor jegyeztem meg először a dokimnak, hogy talán ki kéne próbálnia, mielőtt azon vitatkozik velem, tényleg ennyire fáj-e. Ez később visszatérő motívum lett a beszélgetéseinkben.

A szülőszoba nem volt túl komfortos, nem volt benne egy normális szék, csak zongoraszék szerűek, kb 50 fokra volt felfűtve, a szülőágyat gyártót pedig kötelezném, hogy 1 hétig benne aludjon, hátha elgondolkodik. Úgyhogy vagy a két matrac közötti lyukban kucorodtam oldalra fekve vagy álltam, más pozíciót esélyem nem volt kipróbálni. A ctg miatt sétálni sem tudtam, támaszkodni meg a kézfejembe kötött infúzió miatt voltam esélytelen. A legzavaróbb egyébként a jövés-menés volt. Mászkáltak a szülésznők, cserélgették az infúziót, újra kellett zselézni a ctg tappancsokat. Minden ilyen alkalommal kizökkentem a ritmusból, és ez a ctg-n is jól látszott, macerától függően 10-20 perc volt, mire visszataláltam a fájásokhoz. Erre például álmomban sem gondoltam, hogy a szüléshez koncentráció kell, azt hittem, a fájások jönnek maguktól, tőlem függetlenül.

Teltek az órák, lassan ránkvirradt, elindult a 7-es busz, madarak köröztek a Sashegy felett. A kb 5 perces fájások között beszélgettünk a férjemmel, főleg arról, hogy a következő életemben inkább kenguru leszek vagy valamilyen más erszényes, mert aki ezt az emlős dolgot kitalálta, nagy fantáziával bírt, de valahogy mégis rosszul van kivitelezve az egész.

Már csak a műszakcserét kellett túlélnem főorvosi bemutatással és végre lehetett burkot repeszteni, annyira eltűnőben volt a méhszáj. ez reggel 8-kor történt. A víz szerencsére tiszta volt, és a fájások is szépen fölerősödtek 40 perc alatt. A szülésznő javasolta, hogy menjek el zuhanyozni, ez volt a legjobb, ami történhetett. Az a 15 perc a zuhany alatt annyi energiát adott, ami nélkül nem biztos, hogy végig bírtam volna. Így még 40-50 percet sikerült a 3 perces fájásokat állva végigcsinálni. Innentől kezdve 3,5 órát az oldalamon töltöttem nyöszörögve. Meglepően hosszú tud lenni 3 perc, még aludni is tudtam két fájás között. Sőt, a férjem szerint volt olyan fájás is, amit végigaludtam, jól látszott a ctg-n, hogy ilyenkor teljesen más alakúak a fájáshullámok, mint amikor ébren vagyok. Már nagyon a vége felé volt egy kis pánik, úgy tűnt, esik a baba szívhangja. 3-4 orvos nézte feszülten a monitort, számolta a pulzusomat, mire kiderült, hogy a gyerek szívhangja teljesen jó a fájások alatt is, csak elmászik az érzékelő fej alól, és ilyenkor az én szívhangomat méri a gép. A gyerkőc egyébként is folyamatosan mozgott, csodálkoztam is, honnan van ennyi energiája, mikor már jó ideje nem ettünk, nem aludtunk, leeresztették a fürdővizét, és 110-es fájások préselik lefelé.

Miután kiderült, hogy még mindig nincs baj, kaptam oxitocint , mert már vészesen fáradtam, jó lett volna még gyorsítani az eseményeken. Egy doktornő javaslatára kaptam egy adag nospát izomlazítónak és valami lórugásnyi fájdalomcsillapítót, amit később a dokim csak agyfésűnek nevezett. Ez meghozta az eredményt, elindultak a tolófájások. A hihetelen profi szülésznő gyorsan félrelökdöste az orvosomat, olajozott, és mondta mikor nyomjak, mikor lihegjek, így négy fájás alatt, vágás nélkül, 1 centis repedéssel megszületett Benedek 13 óra 40 perckor. Megnéztem a méhlepényt is, teljesen jó állapotban volt, semmi meszesedés, csak viszonylag kicsi. Úgyhogy megvan a titok nyitja, teljesen genetikus, hogy nekem ekkora babáim szülessenek, ami bíztató, ha még egy gyereket szeretnénk.

Rögtön a hasamra rakták a magzatmázas hajasbabát, egymásra néztünk, de többre nem voltunk képesek. A betapintás egyáltalán nem fájt, gondolom dolgozott a fájdalomcsillapító. Teljesen megnyugodva, ellazulva elaludtam a szülőágyon, ott ébredtem 3 óra múlva. Így a 2 órás megfigyelés alatt a férjem nézegette az alvó babát és anyát, majd csendben kiosont, és hazament aludni. Azóta sincs nap, hogy ne beszélne róla, szerintem most már ő is érti, miért akartam átélni a szülésnek ezt a módját.

Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy sikerült olyan orvost találnom, aki engedte, hogy a saját utamat járjam, miközben 9 hónapig nagyon aggódott értünk, és nagyon vigyázott ránk.

És azért is szerencsés vagyok, hogy megtaláltalak titeket, sok gondolkodni valót adtatok a történeteitekkel, és sok energiát a biztatásotokkal. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy az a "lelki munka", amit a segítségetekkel az utolsó 3 hétben történt velem, nagyon sokban hozzájárult ahhoz, hogy Benedek úgy döntött az utolsó pillanatban, hogy ezt a kalandos utat választja a napvilág felé.

Kép

Kép
eveta

Eveta! Annyira szép ez az egész! Nagyon örülök, hogy az égiek megadták ezt neked! És bocsánat, de közben annyira fáj, hogy ez nekem valószínű már sosem adatik meg!
Nagyon várom Benedekről a képet!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jaj megtaláltam! Nagyon édes Benedek! És tényleg mennyire hasonlít a lányodra!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Eveta! Nagyon köszönöm a szép és őszinte soraidat. Valóban, a lelki munka sokban hozzájárul és nálad ez ezen túl még igazi belső elfogadással párosult, már ami a szülés lehetséges kimenetelét illeti. És valóban, a hatékony fájásokhoz tényleg kell egyfajta önátadás.
Jó, hogy te ennyire el tudtál vonatkoztatni az "alternatív" szülési körelményektől.. Nekem nem biztos, hogy sikerült volna. De Zsolka se kispályás, aki két tolófájás között még szerelőt is fogadott.
A fürdővíz leeresztésen akkorát nevettem, hogy csak na! végre:-)

Boszi! Üdv újra itt! Jó otthon újra? A felállás náluk is ez volt, Á engem büntetett, úgy tett, mintha nem hallaná amit mondok, viszont egyértelműen a szemembe nézve szép szisztematikusan egyenként a földhöz csapta az összes kezébe kerülő videokazettát de aztán az anyabünti ennyben is maradt. Kistesó eleinte neki is nagy szám volt, aztán le se bagózta, és 3 hónapos korára jött az első féltékenységi hullám, neki akkor akkor esett le, hogy az aranyos bébi marad és a babás időszak nem "jár le". Aztán a következő hullám akkor amikor Kolos elkezdett mászni és rájött, bizony az a pici babus nem fog örökké csak ott tétlenül heverészni az ágyikóban, járókában, a harmadik hullámot most éljük.... :lol: ez már összetettebb ügy. Amúgy ők is szeretik egymást, ma pl. sokat bújtak egymáshoz. Persze az alaphelyzet a bevágom az ajtómat h ne jöhessen be "széttombolni" a tornyomat..

Kengi ügyben mit szólnál, ha megírnád priviben az emailcímedet és akkor tudok küldeni képeket is, meg elmondom ami érdekel, árat stb. Ha nem akarod marad a privi, bár én nem igazán szeretem, mert megbízhatatlanul elszáll néha, meg megírom de nem küldi el stbstb. De ahogy gondolod.

Borg! Nekem is ilyen felázottak voltak!

Kép

Kép
megymag

Sziasztok!

Háziboszi :) Eveta :) Nagyon sok szeretettel gratulálok a kis Alíz és Benedek világra jöttéhez! :D

Háziboszi :) Nálad derült ki valami, hogy miért nem akart Alíz elindulni? Rövid köldökzsinór vagy vmi?

Eveta :) Szuper, hogy mégis megtapasztalhattad a hüvelyi szülést! :) Tényleg nagyon hasonlít a két tesó egymásra :D
És igen, a szülés egy nagyon erős befelé figyelés is kellene, hogy legyen, már ha hagyják, hogy ellazulj és nem nyúlnak folyton bele a folyamatokba… :confused:

:) Alexnek jobbulást kívánok!
Kristóf még nem ovis, pont múlt szombaton írattuk be (hosszas vacillálás után, hogy melyik ovit válasszuk), kedden jönnek az óvónők családlátogatásra, szeptemberben kezdünk :)

Btünde :) A rossz hangulatod megértem, nagyon fárasztó lehet a 3 kicsi együtt :roll: Szülők nem tudnak kicsit többet besegíteni?

Borgmama :) Elküldenéd nekem is a szüléstöridet?
Nem semmi cseles a lányod, jó lesz nekem is figyelni majd ilyen trükkökre. Kis lépésekben ugyan, de Kristóf is javul a kistesó elfogadásában…

Enikő :) Szopit sajnálom, de te tényleg mindent megtettél!!! És fő, hogy Milán nyugodt, kiegyensúlyozott kisbaba! :!:

Anyatej: nyilván tartalmazza mérgező anyagokat is, abból, amit mi megeszünk, mert ugye nagyon kevesen tudunk bio ételeket fogyasztani :roll: Viszont azt sem tudjuk, hogy a tehén, akinek a tejéből csinálják a tápszert, mit eszik meg, hogyan tartják, stb…

Kedden voltam UH-n, befordult a bébi és 2100g-nak saccolta az UH. Vasárnap leszek betöltött 34. hetes, rá egy hétre elkezdem a homeós bogyókat, aztán jönnek a CTG-k - sokszor hihetetlen, hogy így repül az idő…

Receptek: kukkantsatok be ide is, sok finomságot lehet itt is találni :wink: Társalgó – Lakóhely szerint – Szegedi kismamák, anyukák ebédje

Ja, még vmi: el tudná küldeni nekem vki a bábakoktél „receptjét”? Egy barátnőmnek lehet, hogy szüksége lenne rá, hivatalosan hétfőn töltötte a 40. hetet, neki is csaszi volt az első szülés, ma kell befeküdnie a klinikára. Jó fej a dokija, szerdáig, ha minden eredménye oké, várnak a császárral. De ha nem indul meg a baba addig magától, talán ezt a koktélt még meg lehetne próbálni…

KépKép

KépKép
timika

féldeci (30 ml-t szoktak kimérve tartani a patikában, annyi is jó) ricinusolaj, ugyanennyi alkohol (pálinka), és narancs- vagy baracklé, lehet kajszi is.
óvatosan vele!
később jövök

Kép
borgmama

Eveta! Köszi szépen a szüléstörténetet! Szépséges volt!! Nem is tudtam, h kényelmetlen a szent imrében a szülőágy :) ...de legalább tudják állítani, szinte ülőre. Megtudhatom, ki volt a szülésznőd, aki ilyen ügyes?:) Nővérem babát vár, gyűjtön Neki az ottani infókat:) Köszi!

Borg! KENDŐZZÉL!!!! A legjobb dolog a világon egy pici babával!! Ha közel laknál, úgy megmutatnám, tudok egy nagyon jó kötést, rajtam nagyon sokat volt Villő. Sokkal jobb a babának és a Te hátadnak, mint a kengurú!!

Tünde! Jobban vagytok? :wink:

Virág! Mosható pelussal hogy álltok? Használjátok? Nővérem is ezt használja, én is megfogadtam, hogy Villőnek veszek, de győzött a kényelem...

Rita

Kép,
Kép
ritmit

Huh,mennyit írtatok! Alig tudom elolvasni :lol: :lol:

Boszi:
De jó,hogy megint otthon vagytok!! :D :D :D Ne csodálkozz,hogy fáradt vagy!! Az lenne a csoda,ha nem lennél az.. :roll: Jó,hogy legalább a sebed ilyen szépen gyógyul!!

Eveta:
Nagyon-nagyon SZÉP a szüléstörténeted! De jó,hogy igenis nem hagytad magad,és megpróbáltad a hüvelyi szülést!!!
Jól emlékszem,a te babád született 3 kiló alatti súllyal?? Merthogy a képeken laglább 3 és félnek tűnik!! :!: Ezt hogy csináltátok? :D

Virág:
Woww,ezt a képet lazán be lehetne rakni egy szakácskönyvbe!!!

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

barbamami,
2660-nal született, 2520-al jöttünk haza, tegnap az itthoni mérlegen 2550 gramm volt. Eszik rendesen, most már alszik is, egyelőre 1-3 órát evés után. Már fejtem is egyet, még fáj, de belejövök. Léna 2 pelenkás mackót szoptat, hurcol föl alá a téli és nyári barlangok között, nagyon édes.

ritmit,
sajnos nem tudom a szülésznő nevét, épp ő volt ügyeletes nagy szerencsémre, nem fogadott volt.

Kép

Kép
eveta

Sziasztok!

Alíz is hosszú körmű és ázott, de koránsem annyira, mint Gergő volt, a jó ég tudja, hogy osztják be ezek a kis krampók odabent a hidratálót :)
Nem derült ki egyelőre, miért nem jött, bár én még eszem magam azon, hogy jött volna aznap...mintha szeretnék szenvedni, pedig a nagy francokat.
Eveta! Nem lehetett leányálom, ha így zargatnak közben, de végülis sikerült, és ez szuper!
Én itthon leginkább azon kínlódok hogy nem emelhetem még Gergőt, és ettől annyira tehetetlennek és selejtnek érzem magam, hogy nagyon.
És osztom Enikő éréseit is. Bár örök lázadóként azon agyalok néha, hogy van 5-6 évem találni egy olyan dokit, aki bevállal két császár után 8) (De ezt halkan mondom, nehogy apaboszi meghallja :lol: )
Meggymag! Ez olyan kenguru amiben lehet fektetni az újszülött babót is? Mert nekem van kendőm, szerettem is Gergővel, (bár ő nem rajongott érte). Kenguru azért kéne mert apaboszi utálta a kendőt, és hát 9 hónap után most ő jön majd. Szóval fektethető a csaj???
Ébred ez a drágaság, menni kell :)
Sziasztok!

Kép
Kép
háziboszi

Boszi! Nem fektethető, de újszülött kortól jó, ez tényleg, mert szuper jó a gerinctámasza. Dokival csekkoltatva :lol: Anno végigpróbáltam az összeset a piacon, gyerekestől és végül sikerült megvenni a legdrágábbat. (20e volt :oops: )Férjem is dícsérte, neki is bejött. Nagyon jó a súlyelosztás benne és vannak kis párnácskák is a vállrészen. Természetes anyagból van, nem nylon, nagyon jól szellőzik - főleg a többi hasonlóhoz képest, babó 2 irányba tehető be, és van egy plusz fűző rajta, amivel ha akarod teljesen bébi alakjára igazíthatod, plusz az ülőrésznél egy kis rejtett zippzár, amivel meg lehet hosszabbítani a popsijánál, ha szükség van rá. Eredeti dobozában. Közben felraktam a netre is, de ha kell, tied az elsőbbség. Ha érdekel, mondok árat, jóval félár alatt. Brendon honlapján is megnézheted ha akarod.
Bírd ki h G-t nem emelgeted még egy ideig!
Eveta! Most néztem csak az édi-bédi gyerkőidet! De lányod ablakban ugrálása enyhén rámhozta a szívbajt...

Kép

Kép
megymag

megymag,
én már megszoktam, van is mindegyiken félrács, ez volt az egyik első, amit beszereltettünk, amikor ideköltöztünk. Bár előszörre mászókának szerelték föl, megfordítva :? A könyvespolcok is a falhoz vannak erősítve, mert kisebb korában azokra is mászott. Már az állástanulást is avval kezdte, hogy szívbajt hozott rám, felállni sikerült, de leülni hetekig nem tudott, ezért mikor elfáradt, hanyatt vágódott, mint egy farönk, napjában 30-szor. Jó pár telefonomba és netdoktornak írt levélbe került, mire elhittem, hogy nem lesz nagy baj belőle :x Cserébe a konnektorok, forró sütők, kések biztonságban vannak tőle. Nekem a nagy para még mindig a vasaló, csak akkor veszem elő, ha nincs itthon vagy alszik.

Kép

Kép
eveta

Ja és én még használt gyerekkonyhára vadászom, nyuszira. Nagyobb méretűre, mert többen fognak egyszerre játszani vele. És azért használtra, mert valszeg kint lesz, mivel bent már nem fér el a szobájában. Viszont imád mind2 főzöcskézni.
Képzeljétek annyira felhúztam magam a teszveszen, mert licitáltam hétfőn egyik, kedden másik gyerekkonyhára és valaki úgy nyert egy kicsivel többért, hogy a rendszer rossz volt. Én később licitáltam mint ő és a rendszer nem írta ki az ő egyébként magasabb licitjét, hanem megengedte nekem és gratulált a legmagasabb ajánlat tevőjének, azaz nekem. Ha működik rendesen licitálok tovább, végig ott ültem előtte. És ráadásul egy másik csajt is érintett, neki is van a nyertesnél alacsonyabb licitje később. nonszensz.. nagyon pipa voltam, írtunk nekik, erre írtak egy semmitmondó választ, erre írtunk megint...Szóval, aki lát lécci szóljon!!!!

Kép

Kép
megymag

Albi fiam ismét gólkirály lett. Alexom kicsit elkezdett javulni,éppen biliárdozik a bátyja stoplisában. Kép Kép

mó73

Eveta, gratula még egyszer, nagyon ügyesek voltatok!
hm, ilyen agyféésűt ha kaptam volna, lehet én is birtam volna még.... na itt aztán visszaüt ha az ember konkrét alteros terveit szinte beleveri a doki-szülésznő fejébe...

Timika! küldöm priviben!
a koktélhoz még annyi a megjegyzésem, hogy tényleg csak óvatosan. a szülésznőm szerint NEM ez okozza a magzatvizbe kakilást, de az biztos, hogy nagyon erős hasmenést tud okozni. aranyereseknek főleg oda kell erre figyelni! (tapasztalat)

Háziboszi, én két nevet is tudok neked mondani. az egyik nem biztos, de a másik (előző császárok okaitól függően) tuti hogy nem zárkózik el előle (igaz mivel magánkórházban dolgozik, a gatyád is otthagyod).
irjam?
az emelés tilalma engem is nagyon megviselt. most már simán emelem Lindát, persze lassan, meg óvatosan, de szükség van rá, csinálom.

Borakata, pár napja kérdezted, a hasunk zavar-e. akartam irni akkor is, de most esett le, hogy elfelejtettem. nekem igy a 2. után még sokkal gázosabb, a nagy kinyúlt bőrű, hájas hasam lóg le, brr gusztustalan (pedig nem vagyok hiú, hogy is lehetnék 80 kg körüli alapsúllyal...- egyébként annyi vagyok mint terhesség előtt). nagyon zavar, hasizmozni akarok nyáron.... álom álom....

jókedv, na az mára elfogyott. pedig ma sikerült (Tündinek köszönhetően) megkötnöm a kendőt, és el tudtam menni sétálni a csajokkal, vásárolni, isteni volt :) de mivel 5kor keltem, és a nagylányom továbbra sem alszik nappal, a kicsi pedig szinte csak ölben van el, eléggé ingerült vagyok.
hétvégén megyünk anyukámékhoz, már nagyon várom...
szóval fizikailag sokkal jobb a helyzet, ezt kivánom mindenkinek akinek a 2. is császár, hogy ilyen jól legyen. a jókedv az más kérdés, és a segitség mindenképpen elkel - már ha van- (és a kajarendelés!!!!).

Kép
borgmama

Timika, később küldöm, mert a laptopom bekrepált perpill, és azon van elmentve.
esetleg lányok, akinek küldtem, elküldené Timikának? köszi!!!!

Kép
borgmama

Remélem, tudok még úgy köszönni, hogy SZIASZTOK!

Sehol senki :(
Azért megosztanám azt az infót, hogy anyagi okok miatt megszűnt a Női vonal.hu, ezért tűntek el az onnan származó vonalzók.

No, további szép hétvégét!

Kép
Kép
háziboszi

Sziasztok!

Eveta!
Köszi a csodálatos szüléstörténetet! Örülök, hogy megosztottad velünk és elolvashattam!

Boszi!
Örülök, hogy minden rendben veletek!

Borg!
Kitartás! Remélem jó (volt) otthon!

Én az adott hónapban be szoktam kukkantani a várandósok topicjába. Egy csaj császár után nem régen szült (eda) és felrakta a szülitörténetét. HA valakit érdekel esetleg: 2009 áprilisi babavárók, 141.lap alul.

További jó pihenést!
Anyukámmal ma nagytakarítottunk...így jól elfáradtam...
plusz készülök holnap egy alkalomra is...szóval elköszönök
Remélem hallok Felőletek! Mindig jövök, többször is, hátha olvasok valamit, aztán sehol senki..de megértem... remélem mindenki kirándul meg csavarog a családdal!!!
üdv
borakata
Vendég

Mamik!
Akit érint... :roll:
Meg fogják szüntetni a szocpolt,úgyhogy aki szeretné igényelni..,gyorsan intézkedjen!!
Mi építkezés közben vagyunk,és a Tomira még gyorsan megigényeljük,mielőtt eltörlik :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

mekkora szívás, még ez is....
Ha esetleg építkeznénk...ha ha ha..

és még a vonalzóm is eltűnt, brühüm-brühümmmmm

Kép

Kép
megymag

Sziasztok!

Barbamami!
Meg tudod nekem írni, hogy hol kell érdeklődni szoc.pol ügyben? És kb. mikortól fogják megszüntetni?

Lányok, hová tűntetek?

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde

Tünde:
Hát..,nem tudom. :oops: Az RTL híradó,és jópár rádió is bemondta,hogy a GYED 1 évre csökkentésével együtt ezt is beütemezték. Mi ott kérdztük,ahol épp intézzük,a Tak. Szöv-ben,ott is mondta a csaj,hogy hallott :oops: róla,mit terveznek..
Azt hogy mikortól..,hát szerintem senki nem tudja.. De mindig az a biztos,ami már megvan.. :roll: Igazából azt sem tudom,hogy megy egy ilyen elfogadtatás,gondolom,a parlament szavaz róla.. :roll: ,fogalmam sincs. De eleve legalább 30 nap,mire eldöntik,hogy kaphat-e az emberfia szocpolt,vagy nem..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

milyen szerencse,hogy a szoc.polt már megkaptuk.a gyed meg nem érint.na rohanok,mert van néhány dolgom.sziasztok

mó73

Sziasztok, vagyok, csak a kisfiam csimpaszkodó napot tartott. Most bezzeg 3,5 órája alszik, szabotálva a fürdést. Nagyon nem szereti. Én még ilyen fázós gyereket nem láttam, kb 40 fokra van felfűtve a fürdő és vacog. Azt hiszem ez volt az egyetlen igazi különbség, amit a lány és a fiú csecsemők között találtak, hogy a fiúk fázósabbak. Ami még kiderült róla, hogy nagyon szereti a zenét, teljesen extázisba esik, lehunyt szemmel hallgatja, ha éneklek, de a klezmer is bejön neki.

Nagyon feszül a mellem, szerintetek felébresszem, hogy egyen?
eveta

szia Eveta,az én fiam is imádja a zenét,első pillanattól kezdve,ahogy haza jöttünk a kórházból az volt az első,hogy a férjem berakott egy cd-t és mindig ment a zene,most 3évesen látszik is,hogy milyen jó hatással van rá a zene.A FÜRDÉSNÉL Ő IS FÁZÓS VOLT KB KÉT HÓNAPIG SZERINTEM NE ÉBRESZD FEL HA ÉHES ÚGY IS ÉBRED MOST LÁTOM HOGY NAGY BETŰRE VÁLTOTTAM VÉLETLEN BOCSI

mó73

Szocpol, gyed...és a java még hátra van Gyurcsányból Bajnaivá vedlett országmentő vezérünk csomagjában...az a legszomorúbb, hogy még mindig sokan elhiszik, h ennek így kell lennie, szívjanak csak a családok...én még azért reménykedem, hogy mégsem az a csomag jön... Elnézést a politikai kitérő miatt főleg azoktól, akik nem így gondolják, de ezek után a napok után nem tudom megállni... Mi történik ebben az országban???? És persze könnyű azt mondani, hoyg engem ez meg az nem sak érint, mert sajnos nagyon sok másik honfitársunkat igen.

Rita

Kép,
Kép
ritmit

Ritmit:
Hát csak nem állom meg... :roll: ,TELJESEN igazad van.

Mamik,elég későn szólok,de én is csak tegnap este tudtam meg..,ugye mostanában nem mászkálok sehova :roll:
Szóval az IKEÁban egész márciusban... 100FT egy akciós menü (a lányomék húsgolyós krumplit ettek..),és ha esztek,10Ft-ért vehettek tök aranyos kerámiabögrét.
Tegnap Napsugár az apjával az IKEÁba ment,tekintve,hogy rossz volt az idő..,és ők mesélték. Hoztak 4 bögrét :P
Még ma és holnap ki lehet próbálni :roll: ,hétközben legalább nincsenek ezren.. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Lányok,
kicsit megbántam, hogy nagy hévvel elkzedtem politikai nézeteimet kiteregetni... :oops: tudom, hogy itt nem szoktuk és igaza van annak, aki szerint ez a téma nem ide tartozik. Erről csak ennyit akartam mondani.

Viszont: szerdán megyünk Bálinttal felvételizni egy oviba, olyan jól jönne, ha drukkolnátok nekünk!!! Nagyon sokan lesznek, de azért megpróáljuk:) Köszi!!

Rita

Kép,
Kép
ritmit

Rita!
Én is tökéletesen egyetértek Veled!!!
Mi is szerdán megyünk ovi beiratásra! Nem sok jóval bíztatott a jelenlegi óvónő! Más anyuka szerint már korábban el kellett volna kezdenem ajándékcsomagokat hordani az óvónőknek, meg a vezetőségnek..... Csak anyagilag ezt ki bírja?

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde

Helló!

Hát én sem tudom megállni: Rita, ha tudnád, én mi mindent törölgettem ki, hogy ne kerüljön be ide a fórumra!!!!! Sajna nincs olyan véleményem már erről az egész országvezetősdiről, ami publikus lehetne.
De ha most jól megnézem, ez az ovis felvételi is ugyanez, csak kicsiben...
Mindenesetre megy a drukk nektek és Tündiéknek is!
(Én már előre tartok tőle, mi lesz nálunk az ovival, fene azt a nagy pofámat és a csekélyke diplomáciai érzékemet :evil: )

mind a kettő prüntyögő alszik, úgyhogy kihasználom ezt a remek alkalmat és ALSZOK!

Barbamami! Most fájdítod itt a szívemet! Én nagyon szeretem az IKEA-t, de most röghöz kötött vagyok :D

Sziasztok!

Kép
Kép
háziboszi

Lányok, köszi a reflektálásokat!
Boszi, nagyon egyetértek az ovival kapcsolatban: kicsiben abszolút tükrözi az ország állapotát...szerintem nincs még egy ilyen ország még itt a közelben sem, ahol így mennének ezek a dolgok, mint pl. a óvodába bekerülés. Ez is egy kis magyar valóság :cry:

Tünde! Drukkolok, hogy sikerüljön a felvételi!!

Rita

Kép,
Kép
ritmit

Hahóó!
Országvélemény: no comment. Egy bíztató van, előbb utóbb kitisztul minden, tudjátok, mint az a bizonyos gödör, egyszercsak kiveti magából a .......t. Így lesz, meglátjátok!

Ovi: nekünk a héten derül ki, hogy felvették-e Ábelt az egyházi oviba, amivel csak aza bajom, hogy nagyon nagy és 6 csoport van az oviban és olyan de olyan sok gyerek van ott egyszerre....Háát én nem tom. Lehetett volna protyink, sokat gondolkoztunk, de aztán úgy döntöttünk, majd a Jóisten eldönti, és rábízzuk magunkat, hogy a nagylétszámú egyházi ovi vagy a kislétszámú kevésbé felszerelt, de családiasabb ovi.. :-) Kivi vagyok, mit dönt felőlünk :-)

Itt bánatosan zuhog az eső, de én szeretem...

És... pénteken elmegyünk egy teljes hétre síelni...manókkal... kivi vagyok hogy bírjál az utazást. Á-lal nincs baj, ő kicsi korától jól bírja, amikor pici volt elindultunk és aludt is.. de K...Ő képes Siófoktól hazáig ordítani egyszerűen csak azért, hogy kiszállhasson. Úgyhogy éjszaka utazunk. Hosszabb utakra Ábellal is mindig így mentünk. Csak a csomizáshoz nem fűlik a fogam..Halogatom

Kép

Kép
megymag

Rita, Tünde! Drukkolok, hogy sikerüljön a felvételi! Az más dolog, hogy felháborít, hogy az ovodába felvételizni kell! :twisted:

Rita! Politikai nézeteiddel egyetértek! Bővebben inkább nem írok semmit!

Zsolka! Remélem jól vagytok! Rég jártál erre!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Megymag! Egyszerre írtunk! :lol:
De jó hogy kicsit kikapcsoltok! Merre mentek?
Országvélemény! Én attól a tisztulástól félek!!! :roll:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: de aranyos vagy! Egyáltalán nem járok ritkán erre, csak kussolok nagy takarékosan :lol:
Képzeljétek el: eladtuk a lakásunkat! Már egy ideje árultuk, asszem említettem, de most zsupszmegvette valaki. Úgyhogy amikor internetnyi időm van 1. bekukk ide, gyorsolvas 2. lakáshirdetések. Egyik jobb, mint a másik :wink: Izgi minden esetre.

Rita: hát még jó hogy drukkolunk ezerrel! Megymagnak, Tündének dettó.
Magunk részéről jól bepottyanunk a két szék közé asszem, mert most már fix, hogy nem ide fog járni Andris a környékre - de hogy pontosan hol fogunk lakni, azt még nem tudjuk ugye, így meg nehéz keresni. Hát nekünk ezt dobta ki a Gondviselés... még egy év otthon. Ez is válasz a kérdésre! :wink:

Megymag: tegnap Andrissal megsütöttük a csokis sütidet! Bomba!!! Bár asszem a technikámon még van mit fejleszteni, mert kicsit szilárdabb lett a leírtál, de így is jó fullos-zamatos, nem száraz. A gond ott lehetett, hogy az én villany sütőmnek csak fokozatai vannak, fokok nincsenek jelölve, így mindig csak saccolom, hol van 200 vagy 180. Így persze nem annyi az annyi. De egyébként tényleg állati egyszerű, Andris is élvezte, és már alig van belőle :oops: , pedig estig pihentettük.

Nahát, országértékelőt most nem tartanék, mert akkor elgaloppírozom itt magam. Minden esetre én azt hiszem el, ami már be van vezetve, ezt a "bedobjuk a köztudatba, aztán majd valaki lehet, hogy beterjeszti, hogy talán szavazzunk róla" dilit inkább nem is követem. A gyed-jogosultság 180 avagy 360 napjával is vagdalkoznak itt, aztán mégsem tud senki semmit, mert nem is biztos semmi, az sem, hogy egyáltalán lesz ilyen javaslat, és ha lesz, akkor kire vonatkozik. Hát így tervezze az ember az életét... meg a gyerekeit :(

Most bevágok még egy Megymag-szeletet, aztán elindulunk kifelé. Végre megint jó az időőőő!
Lehet még táblázat-adatokat küldeni, s akkor az eleje-bagázsnak (akik legelőször kapták meg, sokan) küldöm lassan a frissítéseket a vége-adatokkal. Gyerekek neve, születése, szülés helye, császár oka szerepelnek benne.

Tavaszi puszák mindenkinek!

Kép

Kép
zsolka

sziasztok
vittem a kislányom délután az autóban aki császárral született véletlenül bekapcsoltam a rádiót a balázs volt éppen a műsorvezető nem túl jó volt a vétel
de mintha a szívem kiszedték volna ahogy leszólták a császárral született gyerekek képességeit.
szörnyű volt hallgatni nem hallotta valamelykőtök mert csak szorványokat hallottam de attól is megszakadt a szívem. nem is idézek.
szörnyű volt hogy ez a valamilyen kutatás eredménye no comment. én nem érzem így hogy hátrány lenne az életben a személyiségüket életben való helyüket mindent bíráltak utálom ezt az egész elítélős általánosítós beskatujázós dolgot
bocsánat de fáj a szívem nagyon

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Sziasztok!

Akkor most már meggymagnak is megy a drukk. Meg a kérdés: Mi van máááááá a kenguruval??? És hová mentek sielni?

Betti! Kifejtették azok a nagyon okosok, milyenek a császárral született gyerekek képességei? Írnál róla egy kicsit, mert én erről még soha nem hallottam, és szeretném tudni, milyen hendikppel indulnak a kis drágáim :) Elhiszem, hogy nagyon szívfájdító volt hallgatni az adást, erre csak az a megoldás, hogy nem hallja meg az ember, vagy erősen koncentrál az ,,Ez egy baromság" mantrára.

Hopp, menni kell. Minden jót!

Kép
Kép
háziboszi

Sziasztok!

Megymag, merre mentek síelni? Nagyon irigyellek!!!

Zsolka!
Örülök, hogy előkerültél, már én is nagyon hiányoltalak ám!!!!
Nagy szerencse, hogy ebbe a gazdasági helyzetben ingatlant tudtatok eladni! Én is árulok egyet, nemhogy vevő, de még csak érdeklődő sem volt!

És mindenkinek köszönöm a drukkokat! Szerdáig még kitalálom, mit fogok az óvodavezetőnek ígérni!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde

Zsolka! Akkor most mentek albérletbe? Mi is áruljuk egy ideje (igaz nem visszük túlzásba), de valószínű csak áron alul tudjuk eladni. Használtat vesztek?
Ovival mi is így vagyunk, mint ti!

betti! Írjál légyszi részletesebben, engem is érdekel! Na nem mintha elhinném, de kiváncsi vagyok rá!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

b.tünde! Levente mostanában úgy kiborít, hogy én is igérnék bármit az ovodavezetőnek! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Betti, engem is érdekelne, majd jól kibeszéljük, mért marhaság.

Holnap roham tempóban elkezdjük intézni a gyedet, mielőtt az okosok kitalálnak valamit. Nem adom a kicsimet 1 évesen bölcsibe, inkább éhenhalok. :evil:

Benedeknek nedvedzik az egyik szem, tiszta csipa minden ébredéskor. Mit lehet evvel csinálni? Eddig kamillázni próbáltam. Más ötlet?

Kép

Kép
eveta

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?