Hajni,
Norina nem ennyire dumás. Tipikus kiscsaj, ő is tudja a dógokat, csak ő a háttérbe húzódik! De ahogy Bencsi kimondja, mondja ő is ugyanúgy. NaGGgyon felnéz a tesójára!
Kistesó-akarás: Bencsi annyira imádja a nála kisebbeket, hogy már tisztára lelkiism.furdalásom van.
(na persze féltékenység is van ezerrel!) Tornaórán mindig kiszúr valakit, hogy „baba, baba!” és megy oda simizni.
Hunci,
Gratula a szakvizsgádhoz! (milyen szak is…?)
A te szüleid aztán hajtottak, hallod! Irigyellek a nyelvtudásodért! Akinek a zsigereiben van, az azért más, mintha én most elkezdenék nekik makogni, hogy
áj em veri hepi és hasonlók.
Amúgy szerintem gyerektől is függ, hogy mennyire szeret tanulni. Bencsi pl. elkezdte magától énekelni, hogy „giga-giga-gííí” (csiga biga gyere ki), amitől én persze beájultam és boldog-boldogtalannak megmutattuk. Bencsi pedig mindenkinek előadta. Úgyhogy őt pl. simán el tudom képzelni, hogy tudnánk neki sikerélményt okozni még az angoltanulásban is. Semmi gátlás nem szorult belé, úgy láccik...
És ha már az angolról beszélünk… kivoltam ma!
A kedvenc műsorom, a Vásott Kölykök, amit hétről hétre úgy várok, ma valamiért angolul ment le a Zone Clubon! Azt hittem, megőrülök!!! (Amúgy 2 és fél éve tettem le a középfokút! Hi-hi-hi-ha-ha-ha!
Ennyit erről!)
A gyerekek viszont SZTYUI-nak hívják a cumit. Azt sem tudom, hogy írjam bele a naplójukba! (Stueiw?) Tisztára angolosan hangzik, nem?
Kata,
És hova készültél fel 4-5 órában? Az Olimpiára? (csak hogy tudjam, mihez tartsam magam) Én már a heti 4x1 órás aerobiktól is el voltam szállva magamtól ugyanisS.
Miféle ovilátogatás? Csak úgy bemész…?
Fogyihoz gratula és kitartás, nagyon ügyi vagy!!! Hátrával ne törődj!!! –4 az mínusz négy!!!
Melcsi,
Na ennek örülök! (az óvónénis elképzeléseknek)
Most nevetni fogsz, de én is megtorpantam a leírástól, hogy kézállást meg szekrényugrást kérnek (állítólag) az alkalmasságin, pedig én még ugye nemrég tornáztam elég intenzíven. (A gyerekek tornáján néha megengedek magamnak egy bukfencet, de tisztára szédülök!) Az a vicc, hogy azért az óvónénik általában inkább azok a tyúkanyó típusúak, és még jó is, hogy azok. Én egyet sem tudok elképzelni, hogy kézállásba lendülne! (És érdekes, óvodásként sem merült fel bennem, hogy milyen jó lenne, ha most az óvónéni mondjuk cigánykereket hányna!)
A Répcét Bükfürdőn mi is kipróbáltuk a Kolping után. Apróságok, amiket a Kolping pluszban nyújt, de lényeges apróságok. Nincs ott 160 medence, de van egy, ami pont olyan, mint amilyennek lennie kell (sőt, azóta újak is épültek). Az étkező tele van etetőszékekkel, nem úgy kell azt a kettőt összehalászni, és nekem letörölgetni mások után, mert a személyzet erre nem figyel. Az asztalon van egy kis pohárféle, amibe a szemetet dobhatom, és nem kell magam disznónak éreznem attól, hogy a gyerek leejt dolgokat. És nem utolsósorban: az ár annyi volt, amennyi. Nem jött rá ÁFA meg nemtom mi. Hát ilyenek. Mi nagyon jól éreztük magunkat. Bükfürdőn az volt nagy csalódás nekünk, hogy a strand nem volt benne az árban, ráadásul a „sima” strandon a gyerekmedencék mind hidegvízűek voltak és mi nem mehettünk be az egy éves gyerekeinkkel a medencébe(!), úgyhogy kénytelenek voltunk megvenni minden nap az élményfürdős belépőjegyet, ami meg több ezer Ft volt. Amikor 100-150 alatt amúgy sem tudsz elmenni nyaralni, de végül csak rászánja az ember a pénzt, mert nyaralni kell, nincs kedvem a végén még több tízezreket otthagyni.
Zsuzsi,
Nem rendeltem meg. Különben is elég gázosnak találom, hogy ha lemondjuk, akkor is ki kell fizetni a 60 %-ot, pedig ha gyerekbarátak, tudniuk kéne, hogy egy gyerek bármikor megbetegedhet. Szerintem majd „last minute” nézek valamit. Az kevésbé rizikós.
Apropó ágyrács: tegnap édes gyermekeim, miután alvás helyett a fejemen ugráltak, áttettem őket a saját ágyacskájukba, hogy ott tegyék mindezt. Természetesen sivalkodtak ez ellen a rémes szülői terror ellen, de kemény voltam és nem mentem be. Mikor elaludtak, és bementem őket betakargatni, kezükben egy-egy kitépett ágyráccsal bóbiskolva találtam meg őket. Igaz, ez csak egy 10 ezer Ft-os ágy, de akkoris… (Vagy szerencse…?
)
Orsi tett fel múltkor linket, az Ikeában lehet kapni 2000,-ért leesésgátlót (vagy hogy híjják). A biztonsági cuccoknál megtanálod!