Sziasztok!
Megvolt Kamillám keresztelője vasárnap,gyönyörű-megható,nagyon szép nap volt! Majd jövök képekkel is!
Túl vagyunk rém sok betegségen megint...nem is részletezem,de nagyon kétségbe voltam esve,amikor Csabim 40 fokos levihetetlen lázzal napokig csak feküdt,aludt,nem evett,csak kortyolgatott vagy amikor Kamilla 39 fokos láza sem ment le sehogy sem és csak vergődött szegény kislány...az egész családon átment a kórság,nekem mellette volt még 2x mellgyulladásom is,szintén nem csökkenő lázzal...de talán végre itt a tavasz!
Bárányhimlő:
Hm,jöhetnek a mókusok,én biza beoltattam a gyerekeimet,ahogy 2évesek lettek. Infectológus a gy.orvosunk,Ő ajánlotta így,nálunk működik a dolog,nem kapta el Csabi,pedig kőkemény járvány van minden évben az oviban!
Oka van,hogy beoltattam Őket! Itt a Csepel-szigeten az orvosok már farkashimlőnek hívják évek óta,rengeteg szövődménnyel és sajnos nem 1 esetben halállal végződött itt a bárányhimlő! Túl lehet élni,persze,én óvónőként sokszor néztem végig,mert sok szülő,bizony beviszi az oviba a bárányhimlős gyerekét,gondolván,hogy a trikó alatti kiütéseket úgysem látjuk (ugye legtöbb esetben a törzsön jelennek meg az első kiütések)! Szóval errefelé a szövődménymentes esetek nagy része is úgy gyógyul,hogy rendesen hazavágja a gyerekek immunrendszerét és a betegség után még akár fél évig is minden fertőzést összszednek a kicsik,ami bizony nagyon legyengíti Őket!
Ja,nagy védőoltás-mániás én sem vagyok,ezt mindenkinek magának kell eldönteni felelősséggel,hogy mit adat vagy nem adat be a gyerekének és tény,hogy nem kis teher anyagilag sem (4 gyereknél pláne)! Szóval, én úgy döntöttem,hogy olyan betegségek ellen oltatom a gyerekeket,amik az életüket veszélyeztethetik. Nem az én ötleltem volt,viszont szuper gy.orvosunk van,aki pontosan tudja,melyek azok a betegségek! Szóval sem a kullancsoltásokat,sem a Rota ellenit nem adattam be,viszont agyhártyagyulladás és bárányhomlő ellen megkapták a nagyok, Kamillának jövő hónapban kezdjük a Nesi Vac-ot!
Remélem,azért nem nagyon gáz így topicon belül,hogy én másképp látom...
Panny!
Boldog szülinapot a nagyfiúnak! Nagyon jók a képek!
Hogy álltok a sulira készülődéssel? Nálunk megvolt múlt héten az 1. szülői a suliban,holnap megyek bemutató órát nézni! Április 20-án pedig beíratkozunk!
Már megkaptuk a listát a beszerzendő dolgok nagy részéről, szeptemberben pedig az 1. nap lesz szülői,ahová a gyerkőc megtömött iskolatáskájával kell mennünk!
Mindenkinek szép napot,jövök majd!
Márti