Új privát üzeneted érkezett!

Heni, hogy milyen feltételekkel keresztelik a gyereket, az csakis a plébánosoktól függ!
Mi 2007-ben kereszteltettük Milánt, Bp-en vagy 10 templomban érdeklődtem, tök eltérő feltételeket mondtak. Ja, akkor még mi sem voltunk összeházasodva...
Volt, ahol valóban ezért nem vállalták.
Máshol a keresztszülőknek CSAK templomi házasságban élőnek kellett lenniük.
A harmadik helyen minden vasárnap ott kellett volna ülni a szentmisén.
Végül találtunk egy helyet, ahol a pap bácsi azt mondta, hogy menjünk be beszélgetni. Fél óra után adott egy időpontot 2 hét múlvára, hogy vállalja a keresztelőt. Újabb fél óra után azt is megbeszéltük, hogy akkor egy füst alatt adjon is össze minket (polári elött, jegyesoktatás nélkül :wink: )
Szóval van, ahol még rugalmasan kezelik ezt a kérdést!
Vendég

[quote="linacska"]M írta:linacskaimi,
de dolgozni kell a dupla GYED előtt is egy évet, és nem akarok gonosz lenni, de másik oldalon meg tök sokat spórolnak vele. Nem fognak - talán - megélhetési források lenni a gyerekek.
Na meg hogy x év múlva ne omoljon össze a nyugdíjrendszer, kellenek a gyerekek :lol:

Lina!
Tudom,hogy dolgozni kell :lol:
De most képzeljétek el.
Most nem azokról beszélek,akik x idő kemény meló után szülnek 1-2vagy talán 3 gyereket,mert szeretik a gyerekeket és nagycsaládot szeretnének...
De adott x+y,minimálárt dolgozik anyuka 1évet,mert tudja ez kell a gyedhez.Majd 1év után terhes lesz,szül egy gyereket ,kap a minimál után kb 50.000ft-ot(sem),de szül gyorsan még egy purdét,mert így duplája lesz a gyed,vagyis kb 50-ről 100-lesz,oszt max szül még 1-2-3 gyereket,így 10-15évig nem is dolgozik,meg minek,hisz neki ennyi gyerek után már jár a hivatásos anya státusz,és kap a család annyi csp-t,hogy tudnak enni...
Szóval tudom,hogy ez pár évre szól csak.De ki lehet azért húzni a gyedet is,jó pár évig.
Mellesleg azért akinek van3gyereke vagy a 3.-at várja mint én,az tudja,hogy 3gyerek szép csp-vel jár.
Én örülni fogok neki,és nagyon jól fog jönni.
De tegyük a szívünkre a kezünket,és legyünk őszinték... :lol:
Szerintetek 1-el több gyerek,annyival többet fogyaszt,hogy majd dupla csp keljen,és sok +támogatás meg illessen??

mimi12

igen csilla, most megejtettem én is egy telefont és hasonlót mondtak mint te, hogy papja válogatja. sajnos a miénk olyan hogy a kákán is csomót... már ha lehet ilyet mondani egy atyára. de igaz. még a mellettünk lévő faluban érdeklődünk majd inkább, ő rugalmasabb, lazább, tündéri egy pap.

Kép
henn

Jaj csajok,ez a keresztelés.
Nekünk a Szabi nincs megkeresztelve :oops:
Eleddig nem találtunk megfelelő keresztszülő jelölteket.Pocakbabának már van jelölt,majd max őket megkérjük,hogy vállalják be a Szabit is.
No de,van egy jó sztorim erről.
Én a szókimondásomról és a nagy számról vagyok híres.:lol:
Van a keresztfiam.Én még szingli voltam akkor,mikor meg lett keresztelve,a keresztapa a barátnőm unokabátyja ,ő is szingli volt,tehát egyikünk sem volt még házas.No meg azért akkor még a Fanni sem volt még tervben sem :lol:
A barátnőm hozzá sem ment a gyerek apjához,ráadásul a srácot a gyerek születése után hűvösre vágták...
Szóval papbácsi elkezd kötözködni,hogy hááát ez így nem lesz jó,és így nem tudja megkeresztelni a gyereket.
No én csak annyit kérdeztem.Szeretné e,hogy a gyerek hívőnek legyen nevelve??Érdekes,nem kérdezett és kötözködött többet.

Amúgy nálunk ha lesz keresztelő,akkor Evangélikus lesz.

Piroska!A családit majd valamikor /fő összeghatárhoz akarják kötni.Vagyis gondolom lesz egy 1/főre jutó nettó összeg,ami felett nem fog járni a csp.
Ilyen már volt egyszer itthon kb 13éve,és nem volt belőle gond.
Akkor is olyan /fő összeg volt,hogy bőven telet új autóra a fizuból :lol:
SZóval aki normális keresetet kap,azt ez nem érinti.
De ne haragudjon meg senki légyszi!!De azt hiszem,ahol a család nettó bevétele meghaladja a 5-600ezret,ott erősen kétlem,hogy 13.300ft lenne a létszükség :wink:

mimi12

szeretnék keresztelőt, de lehet hogy csak jövőre lesz majd belőle valami, ha az idén lekésünk róla. július végén augusztusban már nemigen fogok férjhez menni, szerintem még felkelni sem fogok tudni. ráadásul a párom református én katolikus vagyok. keresztszülő idáig egy van a húgom, és majd talán ha egyszer lesz akkor a férje lesz a keresztapa. áá, majd meglátjuk
egy biztos, borzasztó pocsék káposztafőzelélket főztem. ízetlen, pocsék. és természetesen a habarás sem sikerült, pedig igyekeztem. na mindegy, majd legközöelebb... :)

Kép
henn

köszi spulni megkaptam a privi!

Kép
henn

most mennem kell barátnőmhöz, további szép napot kívánok nektek kismamik!

sziasztok

Kép
henn

Hello csajok!
Gyes-gyed és társai...
Most olvasom, amiket írtok, néztem néhány cikket is.. De még semmi nem konkrét, nem?, Ezek csak javaslatok, ha jól tudom. Mikor léptethetik érvénybe??
Piroska :lol: Mi is amilyen hamar lehet, szeretnénk tesót, nem a pénz miatt persze, hanem a korom miatt. SZóval, ahogy sikerül. Nem fogjuk vissza magunkat. De mondjuk elgondolkodtató, amit asszem Csilla írt, hogy a bb-nek anyatejre szüksége van legalább 6 hónapig, inkább tovább. Emiatt elválasztani azért nem akarnám... :roll: :roll: SZóval, nehéz kérdés...

Henn, üdv köztünk!! :lol: Mi is házikaja pártiak vagyunk, tyukik vannak, így tojás is házi van. Malacka nincs, az azért érdekes lenne itt Tbányán :roll: Bár még pár éve (olyan 10-15) tök sok mindenkinek volt a környéken, most meg sehol!!! Ez azért szomorú! Nekünk van egy nagy kertünk, szóval javarészt saját gyümit eszünk...

Adri :lol: a szülésfelkészítő okés!!! A turi Dózsakert végén van, ahogy elkanyarodsz Bánhida felé. Elég jól látszik az útról, mert a főútról nyílik. Most már nagyon el szeretnék menni.. Csak mire hazaérek, dög vagyok... :cry:

Várjuk a mai híreket!!!

Ezzel a cukor kérdéssel eléggé felcsigáztatok. Mikor kéne menni második laborra?? Abból nem derül ki?? Bár eddig mindig adtam le vizeletet a védőnéninek, nem mondta, hogy mit néz, csak annyit, hgoy negatív. Valami csíkot nézett csak, az meg szerintem nem az aceton....Hú, most lehet, hgoy hülyeségeket írtam... :oops:
a köv. labor meg szerintem csak a 21. héten esedékes. Ha kiwi vagyok, menjek előbb???

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Keresztelő :lol:
Nálunk pont fordítva van: már tudjuk, ki fogja keresztelni és hol,de a keresztszülőkön vacilálunk még...Mi is minél hamarabb szeretnénk a születés után. de sajna a legtöbben szinglik vagy már van 10 keresztgyererkük a környezetünkben, úgyhogy nehéz a választás. MErt ugye valahol az lenne részben a lényege--- javítsatok ki, ha hülyeség-- hogy ha velünk bármi történne, kire bíznánk jó szívvel, hogy nevelje fel... Szóval, mi nem barátban, hanem inkább családtagban gondolkodunk... :roll:

Ja, nálunk a Zsigmond név körvonalazódik a Vajk mellé, vélemény???

anna

madaran

Sziasztok!
Na meg lett az Afp-m,szülészcsajszi,azt mondta teljesen jó!
Szerintetek?Holnap bele fognak kötni?

Terhességi Afp:27,49 ng/ml
MOM érték:0,83
Korrigált Afp MOM:0,97

Spulni!Holnap megyek genetikára,remélem,hogy láthatom KCS-t!!!
:wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Drága Kandi :lol: Ugyan mibe kötnének bele, amikor tökéletes az eredményetek???? :?: :?:
Nálunk az integrálté + afp:

Életkorfüggő kockázat: 1:160
Down- szindróma kockázata: 1:13000
Velőcső-záródási rendellenesség: 1:7000
afp: 0.82 Mom

Drukk a holnapi genetikára! Készülj fel, mert fergetegesen nagy élmény!!!! :wink:

madaran

[quote="kandi72"][ írta:kandi72color=blue]Sziasztok!
Na meg lett az Afp-m,szülészcsajszi,azt mondta teljesen jó!
Szerintetek?Holnap bele fognak kötni?

Terhességi Afp:27,49 ng/ml
MOM érték:0,83
Korrigált Afp MOM:0,97

Spulni!Holnap megyek genetikára,remélem,hogy láthatom KCS-t!!![/color] :wink:

De jó!!!
Ez egy tökéletes AFP!!!! :lol: :lol:
Figyeljetek mán!!Nekem nincs is korrigált MoM értékem :roll:
Szerintem azt lehagyták.Pedig tuti az nekem is kicsit magasabb lett volna..Bár most már mindegy...
Sikerült bejelentkezni genetikára,vagy a körzetishez mész??

mimi12

Anna!
Nekem személyesen a Zsigmond név nem tetszik.VISZON!!Nem tudok bele kötni.
Szóval hogy mondjam.Nem az én nevem.Viszont nem sűrű név,sőt ritka.És emiatt viszont van vonzereje.
De nekem a Vajk annyira tetszik :lol:

Gyes Gyed.Van egy ismim akinek azura,benne van nyakig az MSZP-ben de vidéken.Vagyis van rálátása a dolgokra.zt mondja,az ilyen törvényeknek idő kell,hogy életbe lehessen léptetni,és a most kismamákat nem foszthatják meg semmitől.Tehát kb 2010 elején lehet belőle valami.
De nagy az isten állatkertje,itt bármi előfordulhat..

mimi12

Mimi,
lehet, hogy nem írtam pontosan ezt a GYED témát. Szóval a megelőző két évben kell az egy év munkaviszony. De ha közben a 2. megszületik két éven belül, és azért nincs egy éved, mert otthon voltál 1-essel, akkor mindkét gyerek után megkapod az ellátást. Szerintem ez abszolút igazságos, hisz ha 3 év különbséggel születnének, vagy ikrek lennének, akkor is megkapnád. De a 3. ill. többedik gyereknél már nincs így.
Na mindegy, majd ha elfogadják tényleg, ráérünk rajta akkor agyalni. Én amúgy Lilit is azért adtam anno 21 hónaposan oviba, és mentem vissza dolgozni, hogy legalább ha kell majd a tesónál, akkor a táppénzem, meg a TGYÁS-om jó legyen majd, a GYED meg így is úgy is maximálva van.
Amúgy mi mindketten elég jól keresünk, de ugye az életünk is ehhez van igazítva. Értem ezalatt azt, hogy egyikünk szülei sem tudtak minket támogatni, spórolt pénzünk nem volt, tehát az életünket úgy kezdtük, hogy lakás, autó minden hitelből van, mert fieztni azt tudjuk havonta, de összespórolni több milliót lehetetlen lenne. Viszont ami ezek után marad, az már nem több, mint amit egy átlagos jövedelmű család is keres. Amikor én Lilivel GYED-en voltam, hát volt is gond, és az a 13.000 is nagyon jól jött. A GYES-t már be sem mertük vállalni, sőt GYED mellett is egy-egy napokat tanítottam, hogy pótoljuk valahogy a kiesést. Majd most is fél év után azért gondolkodnom kell valami plusz forráson, mert amit Lili mellett csináltam, az már nem fog működni :cry:

Piroska,
végül is a GYED-et a minimálbér kétszereséből számolják (maximum), és 2006 óta ugye az már nőtt jó pár ezer forinttal, szóval a 90.000 tök reális, ha előtte a minimálbér kétszeresénél többet kerestél.

Madaran,
azon a csíkon néz a védőnéni sokmindent, többek között acetont is. Ha azt mondta, negatív, akkor az sincs benne.

Kandi,
tökéletes AFP, ha az UH-n is minden ok, hasba ne szurasd magad!!!

Jaj csajok, ma már vagy 20-szor megnéztem azt a kukiképet, meg az egész DVD-t, annyira hihetetlen, hogy kisfiú, el sem tudtam volna képzelni, hogy nekem valaha is lesz fiam...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszi Linácska :lol: Megnyugtattál... (vizeletcsík)

a képeinket én is állandóan nézem, imádom a bébinket!!! Szóval, teljesen megértelek! :lol: :lol:

madaran

Na, megyek dogákat javítani egy kicsit, aztán még bekukk!!!

madaran

Sziasztok!

Nemrég értem haza dög fáradt vagyok és uszik a konyha...

Bori ma borsólevest dobtam reggel össze meg rakott babot kukoricával és húsival :oops:

Voltam kisamama tornán és Nolival utána csiri-biri tornán.Utána elmenntem lemosatni az autót szombatra mert apa a belsőt elintézi azt mondta ne hajolgassak a hassammal :lol: De ha meglátja,hogy mi van benne el fogja kapni a dűroham.Ő neki a kocsija mindig szép tiszta az enyém nő létemre meg koszos :cry:

Kandi tök jó lett :lol:

Azt hiszem Noémi irta ezt a gyed kérdést,hogy jobb ha táppénzre megy az ember?Valaki tud segítenni :?:

Nállunk pont 3 év lesz röhögnék azon ha egy napra is születnének Nolival 18-ra voltam kiirva :lol:

Na igen ez aháztájis dologgal van egy kis problémám nekem...
Tegnap már irtam erről nics csirkém a közelben akitől tudnék venni mert a néni beteg a boltit meg nem tudom megennni :cry:

Madaran hosszú vagy rövid a családnév?

Nállunk sajna Noli nics megkeresztelve ez csak a bátyámon múllik,hogy összejön már egy normális keresztanyával :!:

Majd még jeli... :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Köszönöm a megnyugtatásokat!!
Linácska!*Dehogy akarom...pont ezért kérdezem,hogy ugye jogosan fogom elutasítani!!!???

Noémi!*Holnap genetika,szerintem lesz Uh ott tuti!!!Szerda saját kórház genetikai Uh és utána szeretnék menni a doktornőhöz....de holnap dől el,mikorra kérek kb. időpontot...sürgősre,vagy 2hét múltára !!!

Anna** mesélj légyszi!!!Neked mi volt....????Jöhet priviben is!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Visszatértem a mini szabiból, jó volt kikapcsolódni :lol: Szombaton reggel induláskor már tiszta pánik voltam, emiatt a magaslati levegő és oxigénhiány miatt, de szerencsére nem volt semmi gond.

Súlykérdésre visszatérve, engem meg azért tolt le a védőnő, mert még nem híztam. 174 cm magas vagyok és 63 kg, és mondta, hogy már illene elkezdeni gyarapodni... Hát nem tudom, ezért nem kezdek el csokit tömni magamba...

Mi is a Marci néven gondolkozunk, de felmerült még a Norbi is és a Zsolt is. Nem tudom mi lesz a vége, Apa még vacillál.

Ha tudtok valami jó szülésfelkészítő tanfolyamot, előadást, szóltok? Nagyon szeretnék egy ilyenre elmenni, első kisbabával elég tapasztalatlan vagyok és kezdek miatta pánikolni... Annyi rémtörténetet hallottam már, hogy csodálom, hogy a nők fele nem esik kétségbe a szülés gondolatától is...

Nekünk is sűrűsödik az életünk, pár héten belül költözünk egy nagyobb lakásba, aztán még kigondoltuk, hogy össze is házasodunk, mellette még a munka is :o Nem fogunk unatkozni az elkövetkezendő pár hétben. Tényleg ennyire nincs időpont esküvőre???? Basszus, akkor össze kéne magunkat kapni, bár mi egy délelőtti időpontra gondoltunk.

Henn: én is a Szent Imrében szülök, Te mikorra vagy kiírva?

Gratulálok az eredményekhez és az újabb fiúkhoz-lányokhoz...

Egyszer emlékszem, hogy már ment levelezés a mandulaolajról, valaki meg tudná írni, hogy hol lehet kapni? (valamiért a dm rémlik?)

Nekem sajnos még nincs meg a következő uh időpontja, de lehet, hogy már a jövő héten elküldenek, akkor leszünk 18 hetesek... Hétfőn megyek orvoshoz, majd ő megmondja.

Mindenkinek szép napot!

Bea

Kép

Kép
dbea

Linácska!Nem teszed fel YouToube-ra vagy micsudira?Akkor mi is meg tudnánk kukucsolni!!! :wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi,
nem tudok én olyat :lol:

bim-bam,
nálunk mindkettőnk autója koszos, már el kellene vinni belső takarításra.
Lili mindent ledobál hátul, eszik is bent, és most hogy pocakos vagyok, az anyósülésen keresztül mászik be hátra az ülésébe, ha sár van, ha esik, szóval tiszta dzsuva az egész.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kép Kép
Szerintetek ez 19.900.- ért ????
Hordozó és váz....a legelső időre???
Bár nem tudom fiú vagy lány KCS....de nem nagyon érdekel,ha nem rózsaszín lenne....nem?
kandi72
Budapest III. kerület

Elmegyünk anyuékhoz, holnap délutánig nem leszek.
Aztán meg nagy munkába fogok. Jön vasárnap a férjem családja névnapozni. Akarok csinálni tatárbifszteket, hideg májat zsírjában, husilevest, töltött káposztát, meg hurka-kolbász-sült husit, meg méteres kalácsot. Lehet, hogy kicsit eltúloztam, de egy évben egyszer jönnek, kibirom. Mondjuk az ő családjukban ez mindenhol így van. Sok kaja, és eltúlzott ajándékok. Egyszer már megpróbáltuk ezt a "csak a gyerekek kapjanak" témát, aztán jól be is sértődött a fél család.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kandi,
én a helyedben nem vennék az "első időkre" babakocsit, hanem olyat, ami jó eleinte is, meg később is.
De neked kell tudnod, hogy mire is akarod használni, milyen helyen laksz, milyen az út...kicsit fura, hogy műanyag a váza, már ha jól látom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska!No én már semmit nem értek :lol: :lol:
Kandi!
Nekem sem jön be ez a babakocsi.AMi nekem van Peg Perego P3-as,az kisebbre csukható,és én egy hauck hordozót tettem bele.Használtam itthon sz.tem 30.000körüllehet venni.Én nagyon szeretem!!És tényleg iszonyat strapabíró kocsi.

Linácska,a tatárbifszteknél,gondolj rám is!! :lol:

mimi12

Csajok, már miért kéne elválasztani azt a gyereket? Azért, mert terhes leszel a következővel, nem kell abbahagyni a szoptatást! Anettoo erre a legjobb példa, és szerintem ez egy elég elavult nézet...

Kandi a kocsi nekem sem tetszik :oops:
Vendég

Na akkor rosszul fogalmaztam....lesz sima babakocsi,de hordozó...és erre gondoltam...és autóba betenni és a csomagtartóba betenni a vázat...vásárolni-orvoshoz-patikába-ki be ugrálni...ne kézbe kelljen vinni?!az első időben,amikor ide-oda rohanunk....normális babakocsi lesz az tuti....csak akkor nem sima hordozót vennék csak!-szóval ez nem babakocsi funkció miatt lenne....csak nem kéne kézben cipelni!

Anna drága! -A dogák javítása után írsz Nekem???Hányadikosokat tanítasz?
kandi72
Budapest III. kerület

dbea:aug 30ra vagyok kiírva, te mikorra? lehet együtt szülünk? látom hasonló gondokkal küzdünk, én is most fogok, szeretnék férjhez menni, a nyár folyamán, nekem is első baba, és rengeteg kérdésem van, mit hogy kell majd csinálni, mikor...
kandi:kicsit furin néz ki ez a babakocsi :D bár én nem értek hozzá, első babám, fogalmam sincs, hogy milyen babakocsit fogunk venni. ebben a témában én is kérdnék tanácsot, melyik a legmegfelelőbb babakocsi, sportos, többfunkciós stb....
linácska: a töltött káposztából és a tatárbifsztekből én is kéretk :D jól hangzik a lista amit leírtál, jó étvágyat majd hozzá!

Kép
henn

Szép napot!

Jók a képek :lol: :lol: :lol:

Tál
http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... cikk=17104
Én is szeretem :lol: :wink:

Piroska
Hogy mikorra tervezzük a kistesót az egy dolog. Az a lényegesebb, hogy mikorra jön össze :cry:
Villő is majd 6 év alatt sikerült... és kellett hozzá 4 lombik...
Lehet, hogy egyke lesz...

Henn
Betadin csak egy közönséges fertőtlenítő... nagyon jó a sebekre... baktériumok teljesen körülvesznek :wink:

Mimi
Én is zsírral főzök és vajat eszünk :wink:

Én is katonagyerek vagyok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Apukám hivatásos tiszt volt :wink:

Madaran
Tetszik a Zsigmond
:lol:

Kandi
Tökéletes!
Babakocsi... az ilyen újhullámos dizájn nekem nem jön be...

GYED-GYES változtatásokról mondták is, hogy 2010 májusától lesznek...
(aztán meg jön egy másik kormány és minden egészen más lesz... csak a hétköznapi emberek fognak rosszuljárni
:cry: )

GYED
A gyermekgondozási díj mértéke
A gyermekgondozási díj a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 70 %-a, azzal, hogy a gyed maximálisan megállapítható összege igazodik a mindenkori minimálbérhez, a gyed legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 százaléka lehet. Ennek megfelelően a gyermekgondozási díj 2009. évi felső határa havi bruttó 100.100 Ft.
A gyermekgondozási díj összegéből az adókedvezmények figyelembevételével a személyi jövedelemadó-előleget, a biztosítottat terhelő nyugdíjjárulékot, magánnyugdíjpénztári tag esetén a magánnyugdíjpénztári tagdíjat a folyósító levonja.
http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/ ... C3%8DJ.PDF

Dbea
Akkor a védőnőd velem mit csinálna? Én a 173 cm-hez 55 kg vagyok most :wink:
Vendég

Sziasztok!

Gyorsan beköszönök én is :)! Ma voltunk uh-n, szerencsére minden rendben van a babával. A nemét viszont nem tudtuk meg, de bízom benne, hogy a holnapi 4d-n már okosabbak leszünk :)!

Csak nagyjából tudtam visszaolvasni, amit ma írtatok, látom, szó volt a keresztelőről: mi pont ma voltunk okításon, vasárnap lesz az unokaöcsénk (férjem öccsének a kisfia) keresztelője és mi a férjemmel leszünk a keresztszülei. Szerencsére itt is elég rugalmasan kezelik a kérdést, elegendő, hogy a férjem meg van keresztelve.

Kép
angelita

Linácska:Letöltöttem most ezt a programot amit mondtál!Most alakítgattam valamit!Majd mindjárt meg is nézem, hogy jól ügyeskedtem e!!!Tesód is Krisztina?!?
Most nézem!!!Nagyon jók a képek!!Hát igen!Egyértelműen fiúcska az a kis Pocaklakó!!!:)

Madaran:Örülök, hogy minden rendben volt a genetikai vizsgálaton!:)Akkor most már tuti a kisfiúcska?!?Nem sokára nálunk is kiderül, hogy fiúcskák vagy leányzók vagyunk!!!:)Már várom a jövő hetet!!:)
Én június végéig dolgozom!Az az igazság, hogy akkor kapnék meg csak egy bizonyos prémcsit (nyári prémium)!!!Utána meg csak a kis Manóé vagyok!!!Meg akkor már talán ideje is lesz!!!

Tündi24,Linácska,Madaran:
Hát az kész tény, hogy nagyon, de nagyon irigylem azokat akik nem az anyóssal élnek együtt!!De ahogy látom a helyzetet nem is igazán fogunk innen elmenni!!Ha csak nem nyerjük az ötös vagy hatos lottót!:)Aminek ugye nagyon kicsi az esélye!!!Párom egyke fiú, és a másik, hogy ő nem igazán szeret olyan dolgokba belevágni, ami nagyon kockázatos!!!Például egy lakáshitel!!!Tudja, hogy igazam van és ő is így gondolja, de inkább elviseli, hogy Anyja mindenbe beleszóljon és hogy én néha összemorogjak vele!!Na mindegy!!Nem panaszkodom, mert azért van a mi helyzetünktől sokkal rosszabb is!!!Néha azért tud normális is lenni!Bár ez igen csak ritka!!!:)
Annyit biztosan tudok, hogy lesz még sok-sok összemorgásunk!!
Párom és az én életébe is beleszól, és tudom, hogy gyereknevelésébe is belefog!!És hát ahogy te is írod Madaran, és is az a típus vagyok aki nehezen tűri ezt, és van amikor már nagyon betelt a pohár, hogy eléggé csúnyácska módon is vissza tudok neki válaszolni!!Akkor mondjuk nem jön egy pár napig, de utána meg, mintha kitörölték volna a fejéből, hogy mit mondtam, jön és folytat mindent ugyanúgy, mintha nem is osztottam volna ki!!!

Kép
bener

lépnem kell, a párom rátapadt valami focioldalra, úgyhogy el vagyok tanácsolva... meghát ma van a szülinapja, úgyhogy engedelmeskedem...:D
jó éjszakát szép álmokat kívánok minden kismaminak!!

Kép
henn

Cscsi:Lehet, hogy én is ezt fogom csinálni, mint te!Ahogy én ismerem őket, ahogy te is mondtad, megfognak sértődni, és azt fogja híresztelni, hogy én milyen gonosz vagyok és hogy nem engedem a kis unokájához!!!Anyukám még szerintem csak-csak megérti, de Anyósom?!

Irdab:Hát én ha újra kezdhetném biztos, hogy ezer körömmel ragaszkodnék a külön lakáshoz!!!És egy tapotat sem engednék belőle!

V.piroska:Örülök, hogy jól vagytok!!Ez a görcsölgetés a pocakodra is vonatkozik, vagy csak a vádlid vagy a lábad, stb....?!?!Vigyázz magatokra!!!:)
Mi mondjuk még nem beszéltünk a második gyerkőcről, de én úgy gondolom, hogy olyan 1-2 év korkülönbség az ami szerintünk reálisnak tűnik!De ha előbb érkezik a kis tesó, akkor is nagyon fogunk ám neki örülni!!Az már mondjuk beszéltük, hogy két babócát szeretnénk majd, de még az időpontot nem!!!

Henn:Ne keseredj el!Én is elkaptam valamilyen hülye uszodai vírust!!Uszodai vírust, amikor már lassan 3-4 éve nem voltam uszodába!Hála Istennek mára már megoldódott, de akkor tudom, hogy én is be voltam nagyon parázva!!Nekem is Betadin kenőcsöt mondott, hogy kenjem azzal, de amikor én is elolvastam a betegtájékoztatóját, hogy ez nem igazán ajánlott terhesség alatt (rendszeresen), akkor próbáltam egy olyan fertőtlenítőt keresni, ami nem árt a babócának!Én a Neomagnol tabletta mellett maradtam, és az nekem bevált!Nekem mondjuk ülőfürdőt kellett vennem, ebbe tökéletes volt ez a tabletta!!Pláne, hogy a Betadin úgy beszínez mindent, mint a huszonegy!!!

Mimi12:A 70%-át kapod meg minden egyes ellátásnak!Az teljesen mindegy, hogy terhességi gyermekágyi segély vagy GYED!!Sőt a táppénz is annyi, ha van két év folyamatos biztosítási jogviszonyod!Ha nincs akkor 60%!!Amúgy minden ellátásnál az előző évet veszik figyelembe!Ha ott van kereseted, akkor az alapján kapod az éppen aktuális ellátást!!!Ha nincs akkor 180 napot néznek, és ha az sincs akkor a minimál bért nézik a tényleges keresethez!!!Ez a táppénznél!!A Terhességi gyermekágyi segélynél és a GYED-nél, annyival tér el, hogyha az előző évben nem volt kereseted, mert mondjuk GYED-n voltál, akkor ugye nincs tényleges kereseted, ezért jönne be a minimál bér 2X-e!!De ha a GYED alapod kevesebb, mint a minimál bér 2X-e, akkor ez lesz az alap!De ha több, akkor az!!De a GYED-nél korlát van!!!Most per pillanat ez 100100Ft!Ez 4766,67Ft-t jelentene, és természetesen ennek veszik a 70%-át, ami 3336,67!!!De ugye, mint mondottam GYED esetében ez maximumhoz van kötve!!
A francba most látom, hogy jól belemélyedtem megint!!! :lol:

Linácska:Letöltöttem most ezt a programot amit mondtál!Most alakítgattam valamit!Majd mindjárt meg is nézem, hogy jól ügyeskedtem e!!!Tesód is Krisztina?!?
Most nézem!!!Nagyon jók a képek!!Hát igen!Egyértelműen fiúcska az a kis Pocaklakó!!!:)

Madaran:Örülök, hogy minden rendben volt a genetikai vizsgálaton!:)Akkor most már tuti a kisfiúcska?!?Nem sokára nálunk is kiderül, hogy fiúcskák vagy leányzók vagyunk!!!:)Már várom a jövő hetet!!:)
Én június végéig dolgozom!Az az igazság, hogy akkor kapnék meg csak egy bizonyos prémcsit (nyári prémium)!!!Utána meg csak a kis Manóé vagyok!!!Meg akkor már talán ideje is lesz!!!

Tündi24,Linácska,Madaran:
Hát az kész tény, hogy nagyon, de nagyon irigylem azokat akik nem az anyóssal élnek együtt!!De ahogy látom a helyzetet nem is igazán fogunk innen elmenni!!Ha csak nem nyerjük az ötös vagy hatos lottót!:)Aminek ugye nagyon kicsi az esélye!!!Párom egyke fiú, és a másik, hogy ő nem igazán szeret olyan dolgokba belevágni, ami nagyon kockázatos!!!Például egy lakáshitel!!!Tudja, hogy igazam van és ő is így gondolja, de inkább elviseli, hogy Anyja mindenbe beleszóljon és hogy én néha összemorogjak vele!!Na mindegy!!Nem panaszkodom, mert azért van a mi helyzetünktől sokkal rosszabb is!!!Néha azért tud normális is lenni!Bár ez igen csak ritka!!!:)
Annyit biztosan tudok, hogy lesz még sok-sok összemorgásunk!!
Párom és az én életébe is beleszól, és tudom, hogy gyereknevelésébe is belefog!!És hát ahogy te is írod Madaran, és is az a típus vagyok aki nehezen tűri ezt, és van amikor már nagyon betelt a pohár, hogy eléggé csúnyácska módon is vissza tudok neki válaszolni!!Akkor mondjuk nem jön egy pár napig, de utána meg, mintha kitörölték volna a fejéből, hogy mit mondtam, jön és folytat mindent ugyanúgy, mintha nem is osztottam volna ki!!!

Kép
bener

Sziasztok!

Megvagyunk ám mi is :wink:

Gratulálok a fiúkhoz-lányokhoz :lol:

Nekem még hétfőig ki kell bírni... de... szeretnék az első gyerekes, lányos mamikhoz csatlakozni :oops: :wink:
Vendég

18 hetes babalak :lol: :wink:

Kép
Vendég

Lányok!Mikor szokták a kis gyerköcőket megkeresztelni!!Van egy bizonyos kor nem?!?Ami a leggyakoribb!!Tudom van aki későbbre h
hagyja!!!

Kép
bener

Bener
Elvileg szabadon választható.... :wink:

Itt szokás már 6-8 hetesen megkereszteltetni... vagy még előbb is....

Attól is függ, hogy melyik felekezetnél keresztelnek...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.19 20:13-kor.
Vendég

Vendég

Earhart:Te milyen vallású vagy?!?Persze ha csak szabad megkérdeznem!!Én katolikus vagyok!!!Én is amúgy így gondoltam,hogy olyan pár hónapos korban szokták, de mivel nem vagyok benne járatos gondoltam utánakérdezek!!:)Köszike!!:)

Kép
bener

irdab: ruhaképek
Kép
Kép
a második képen megpróbáltam kidugni az akkor még nem létező 8 hetes pocakot :)
nekem azért tetszik ez a ruha, mert nem az a tipikus kismamaruha, hanem normális, elölről nem is fog látszani a pocak, a kölcsönzés előtt pedig a hölgy rámigazítja (hosszát, mellbőségét), így csak lazára kell kötni kétoldalt 8)
maltofer folt az előző terhességkor kaptam, nem szerettem az összerágás miatt... te hogy bírod, hogy nem tabletta? (mellette tablettába ferro folgamma is volt és vasinjekciót is kaptam)
szülés előtt 2 héttel esküszöl? nagyon bátor vagy! én már most azon gondolkodom, hogy lagzi után elmegyünk megnézni uhn a babát, hogy a sok izgulás-idegeskedés a lagzi előtt nem árt-e meg neki? :oops:

szopielválasztás tesó miatt: van, aki szoptatás mellett esik teherbe, de tutira akkor tér vissza az eredeti kerékvágás, ha már a baba nem szopik... nálunk máté 18 hónapos koráig szopott, a mensim pont a 13. hófordulóján jött meg először, szóval nálam úgy néz ki, működött a fogamzásgátlás :oops: :D

madaran: afp után következő labor a protokoll szerint a 24. heti cukros mérés... legalábbis az alapján a lap alapján, amit a védőnőtől kaptam. zsigmond név nekem is tetszik, apa leszavazta :cry:

kandi: holnap mesélj! a babakocsi (vagy mi) nekem sem igazán tetszik.. ide-oda beugrani viszont ideális lehet, hogy nem kell cipelni, hanem tolod :arrow: ha ennyire tetszik, nézd meg élőben, akkor jobban el lehet dönteni :!:

earhart: hogy te milyen slank vagy :!: :D hiába, a tengeri levegő :D :lol:

Orsi
Kép
Kép
spulni

Bener, szerintem érdemes olyan korban megkeresztelni a gyereket, mikor végig tudja csinálni a szertartást. Vagy nagyon kicsi, vagy kb 4-5 éves. Ha jól tudom 6 év felett már hittant kell tanulnia ezért szokták pici korban megkeresztelni őket. (A korhatárban nem vagyok biztos, de egy idő után előtanulmányokhoz kötik)
Vendég

Kép

Lányok sikerült képet feltenni!!!Köszi Linácska a programot!!Itt egyébként 12 hetesek vagyunk a kis Mazsolával!!!Ekkor ásítozott a Tündérem és kinyújtotta a Dokira a nyelvét:)Hétvégén megpróbálom feltenni a 16 hetes UH-t is!!!Ezt most már egyedül!!!Ebben mondjuk most Apa segített!!:)
És hamarosan jön a 20 hetes is!!Jövő héten!!!

Kép
bener

Szép estét mindenkinek!

Kb fél órája olvasom a mai termést.

Szopi kérdés:nálunk már csak 1szer van az is csak amiatt ,hogy még ha jön hajnalban vissza tudjam altatni.
Még csak most kezdtünk leállni róla,de hála istennek jól viseli.Sőt ha kér cicit és mondom,hogy nincs akkopr ad rá egy puszit és megy tovább.

Kandi.igen a vörösvári úti rendelőbe járunk a védőnőhőz és a dokihoz is.
Az afp-d egyébkét tökéletes lett!!!

Mimi:az enyémen sem volt korrigált mom érték ezért is mondták többen,hogy nem kell vele foglalkozni.

Gyed/gyes kérdés ha be is vezetik csak 2010 maáj. után születtetkre lesz érvényes.Addig szerintem nem is kell vele foglalkozni,mert ki tudja mi lesz addig.

Angelita:remélem holnap megmutatja magát a babaád.Viszont a lényeg,hogy minden rendben vele.

Keresztelő:Márkot 5 hósan kereszteltük meg, tesót viszont vszinű tavasszal fogjuk.Már meg vannak a keresztszülök is(bnőmék).Csak az a kérdés,hogy ott kereszteljük-e meg ahol Márkot(ill. ahol az esküvőnk volt9 vagy máshol. Minekünk mindenre járni kellett, sőt apa nincs is megkeresztelve és már Mrk keresztelőjén tett rá célzásokat a pap.Arról nem beszélve,hogy azóta nem is votunk templomban :oops:

Holnap megy vki uh-ra?
Vendég

Jó reggelt!
Ma szorítsatok nekünk....nemsokára indulunk....remélem nem akarnak "leszurni",majd jelentkezek ha haza értünk!

Sissi!Nővérem a Gömöri mellett van a rendelőben!!!

Spulni!Igen arra kell és ez hordozó cipelő helyett lenne!!!Mondjuk apa pótló!Élőben már sokat láttam,tegnap is az Auchan-ban abban tolták,a szinte akkor kórházból kihozott babát....olyan picike volt!-és mégse lóbálták(mintha kézben lenne),csak lassan tologatták!

Noémi!Majd írj,mire jövök!
:wink:
Bener!Nem semmi,mennyire kivehető a nyelve is!Édes!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Jó reggelt!!
Húú mennyit írtatok :lol:
Sissi! Persze,hogy a tieden sem volt korrigált érték,hisz egy helyen csinálták nekünk :lol: :lol:
Azért is néztem ám,mert láttam Kandiét,hogy a korrigált kicsit magasabb.Ha jólrémlik Kandinak a nem korrigált volt 0,83 a korrigált meg 0,98?(majdnem 1MoM,ami a leg tökéletesebb).No akkor a mi nem korrigáltunknak is magasabbnak kellett volna lenni.Ha így nézem akkor az én korrigáltam jó 0,85 körüllehet.
ÁÁÁ na mindegy,csak jól kicsesznek az aggódós kismamákkal,és ez szomorú...
És Márk még szopik???Azta!!Gratulálok hozzá.
A Szabi is sokáig szopott(2évig).Akkor lettem az előző babóval terhes,és 10hét után elválasztottam,mert már nagyon fájt.Most sem tudnám elképzelni,mert most extra érzékeny a cicim.
Viszont a Szabi akkor 2évesen még vagy 3-4x akart szopni éjszaka és napközben is
:lol:

Baner!
Bevallom,nekem a számok nyelve az hottentotta.Vagyis én már tényleg nem értem :lol:
Viszont ami tuti bizti.A Szabival 38000Gyedet kaptam,és minimálra voltam bejelentve.
És tényleg hogy nyújtogatja a nyelvét a babóca.Kíváncsi vagyok a többi képre!!

Spulni!!Nagyon szép ez a ruha!!Nekem legalább is nagyon tetszik, :)

Kata!
Juj!!Már csak 3nap,és láthatod a babácskát.De izgi!!Nagyon kíváncsi vagyok,mit mondanak,meg úgy amúgy...
Növöget ám a te pocakod is.

Heni!Párodnak boldog szülinapot!

mimi12

Kandi!!
Légy határozott!!!
Ha erősködnek,kérdezd meg!!Mivel indokolnák a hasbaszúrást???Van e valami olyan jel,rossz lelet bármi,ami alapján indokolt lenne??Ha a korodra hivatkoznak,mond meg,hogy öreg az öreganyjuk térdekalácsa :lol:
Szóval ne hagyd magad!!!
Tökéletesek a leleteid!!Erősen kétlem,hogy a bevérzés után,az amnióra volna szükséged.Főleg ilyen jó leletek mellett...

mimi12

Jó reggelt,

végre péntek !!! :D

Kérdeztétek, hogy hol lakom, hogy ekkora a hó...Sopronban, de mára már épphogy csak maradt, most szépen süt a napocska !

Linácska, Kandi
Nekem a vizeletből állapították meg, hogy magas a cukrom (avval a papírteszttel), de akkor lehet, hogy nem is jól írtam tegnap...lehet, hogy nem a vércukorszintem magas (ezt utoljára a terhesség elején nézték és akkor negatív volt) ??? De akkor mi van a vizeletben ? (vérvételem most nem volt)

Piroska
Mi a 2. babát úgy tervezzük, hogy mikor az első betölti az 1 éves szülinapját és amikor már magától tud járkálni, nekivágunk a lombikprogramnak megint...ki tudja mikor fog sikerülni ...remélem megint elsőre ! :lol:

Spulni, Henn, Irdab
Gratulálok az esküvőkhöz !
Nekünk is július 15-én volt ! :D

Madaran
A 24. héten lesz a következő vérvétel, amikor teljes vérképet néznek, többek között ezt a cukor dolgot is !

Kandi
Gratulálok a jó AFP-hez és nagyon drukkolok mára !

Angelita

Remélem ma kiderül a babád neme ! :D

Spulni
Szép lesz a ruhád !!

Mimi
Nekem sem volt korrigát értékem !??

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!

Kandi:mennek a drukkok!!! Gyere gyorsan a hirekkel.

Nekünk is aug-ban lesz a házassági évfordulónk 26-án a 3 éves.Addigra már tuti,hogy itt lesz Ati is :D :D

Most megyek takaritani majd játszótér.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Jó sokat írtatok tegnap.

Dbea: Én írtam a mandulaolajat én is használok és használtam Jázminal és nem lettem csíkos remélem most sem leszek :wink: Nekem bevált nagyon. Én is Szt Imrés vagyok és aug 24-re kiírva. Nem is szülnék máshol és van szülés felkészítés is. Jó lenne elmenni Jázminnal nem jártam mert úgy volt, hogy császáros leszek és két héttel a szülés előtt beszéltük meg a dokival ha van más megoldás akkor inkább természetesen szeretnék szülni igaz epidurálva de mégsem császárosan.

Keresztelő: Én Görög katólikus vagyok a férjem is az. Nekünk Jázmin 8-hós volt mikor kereszteltük. Csak akkor sírt mikor a pap felemelte akkor is azért mert megijedt. De jól viselte valahogy mindíg úgy voltunk vele, hogy majd, és így elhúzódott a dolog.

Mi anyukámmal lakunk nekem apukám meghalt amikor 5 éves voltam. Anyukám 67 éves késői gyerek vagyok. De én is és a párom is szeret anyuval élni és ha költözünk ő is jön van neki egy saját kis szoba füdőszoba külön. De az én anyum nem szól bele az életembe. Nagy segítség nekem mert 60%-ban ő főz. Meg sokat segít. Szóval nem panaszkodom. Viszont az anyósommal én sem tudnék és a párom sem. Mindenbe beleszól. Egyiknap felhívott, hogy mi lenne ha a gyereket Csongornak hívnák vagy Csanádnak mert neki annyira tetszik. Nehogy már ő nevezze el a gyerekem. Viszont nekem a férjem neve tetszik csak nem akarja ezt adni a gyereknek mert az olyan egós. Donátnak hívják én nekem nagyon tetszik.

Viszont a van még két név ami+ ban tetszik a Roland és a Noel. Hát nem könnyű ez a névválasztás. :?

Üdv
BEa

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok Lányok!

Kész a új véreredmény!!!!! :D

AFP: 30,1 U/mL
0,87 MoM
Életkorfüggő; kockázat:1:960
Down-szindróma (21-triszómia) számított kockázata:1:33000 (negatív)
Velőcső-záródási rendellenesség számított kockázata:1:8000 (negatív)

Ez azért már mindjárt más. :lol:

Üdv
Bea

Kép
Kép
beusmimi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?