Visszatértem egy kávéval.
Anita!
Emmáról is írj pár szót, ha lesz időd! Hogy megy a kezelés?
Csúnya beszédnél nekünk bejött a buta aki így beszél, bár azóta a tömött buszon is elkezdi mondogatni, hogy milyen buta az a néni aki telefonál, mert csúnyát mondott. Minden manó másképp működik, ki kell tapasztalni, hogy mi használ nekik.
Ha Boti már nem megy vissza a bölcsibe, amikortól megy oviba?
Angi!
100 alatt a napok száma!!!
Szerintem szuper név a Lőrinc, de olyan név úgysincs, ami mindenkinek tetszik. Majd megszokják!
Lidiről valahogy nem tudom elképzelni, hogy csúnyán fog beszélni.
Eszti!
Szuper lesz az album, tuti siker!
Igen, szerintem is a szülőre lehet fogni (aki neveli, arra nem minden esetben, mert ha nem a szülő neveli, akkor esetleg már egy eleve lelki sérült gyereket "kapott"), vagy a körülményekre (amiről esetleg senki nem tehet), csak mi lesz később? Mert most még a szülőre fogjuk, még talán hét évesen is, amikor a ceruzáját belevágja a másikba, esetleg még tizenkét évesen is, amikor megveri a tanárát, de amikor húsz (vagy akárhány) évesen megkésel valakit, akkor már nem mondjuk, hogy szegény, milyen szülei voltak, vagy nem voltak.
Ez nem feltétlenül erre a bizonyos kislányra vonatkozik, én ezen a családunkban történt tragédia miatt rengeteget töröm a fejem, és mindig arra jutok, hogy akárhogy is, de a lelki sérült gyereknek is meg kell tanulnia beilleszkedni a saját (és mindenki) érdekében. Azt már nem tudom, hogy hogyan, de a következetességet alapvetőnek tartom egy ilyen esetben. Egyébként ezek a gyerekek sokszor kifejezetten arra utaznak, hogy szánalmat keltsenek, és megdöbbentően rafináltan adják elő a dolgaikat ennek érdekében. De a sajnálat nem minden esetben célravezető, van olyan, hogy kifejezetten ártalmas, mert a gyerek nem tanul meg továbblépni. Persze az oktatási rendszerrel ezen a téren is alapvető problémák vannak, gondolok itt a pedagógusok jogaira, meg hasonlókra.
Én is reszketek a kölkeim lelkéért.
Igazad van, hogy mindenhol előfordulhatnak hasonló atrocitások, de ezekre én még nem vagyok felkészülve.
Edit!
Jáááájjjj, nagyon csúnya a szemed!
Mennyi idő alatt gyógyul meg, mit mondtak?
Melitta!
Pedig ma akartalak hívni, de ha nem tudsz beszélni, akkor majd holnap.
Gyógyulgassál!
Szoficának jó étvágyat!
Eszter!
Én voltam bárányhimlős, herpeszes viszont nem, pedig Anyumnak gyakran kijön, Attilának és Exférjnek néha.
Hanna nagyon jó fej, nálunk is volt már ilyen ikeás hiszti.