Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kicsit döcögős időket élek meg az elmúlt napokban, ezért nem jöttem. Bár úgy látom, azért senki nem unatkozott addig se.... :lol:

Borgmama! Még egyszer szeretettel gratulálok neked kicsi Lénádhoz, és nagyon örülök, hogy könnyedén vetted a kapott forgatókönyvet, őszintén nekem is nagy kő esett le a szívmeről! Az a 22 óra az nagyon sok, hősiesen tűrted - nem mintha tehettél volna mást, szegénykém!

Kata! Én örültem annak, amiket leírtál, fontos, hogy ezeket a szempontokat kiemelted, a Legfelsőbb leginkább az őszinte törekvésünket nézi, én úgy tudom, gondolom, érzem, látom, sokkal megértőbb, mint azt gondolnánk. Nagyon örülök, hogy egy ilyen ember van a társaságunkban és ilyen témákra is kitérünk.
Őszintén szeretnélek élőben is megismerni, remélem lesz rá alkalom egyszer, és sajnálom, hogy a rádióműsorról lemaradtam.

Mó! Egyszer már akartam írni, de akkor meggondoltam magam, mert nem akartalak megbántani, de most leírom: Biztos, hogy jó helyen jársz? :lol: Mármint szívesen látunk, ha valóban úgy gondolod, de csöppet kategórikusnak tűnsz. Egyrészt császár után egyáltalán nem kockázatos egy spontán szülés lehetősége, ha a feltételek megvannak hozzá, erről kérrdezz meg orvosokat is, másrészt kicsit durvának tartom az egyház csak pénzről szól beszólásodat. Van olyan is, meg másmilyen is, nyilván a férjed tapasztalata is egy tapasztalat, nagyon sajnálom, hogy ez jött le belőle. Én is tudok hasonló eseteket, pénz, hatalom, főleg akik legfelül vannak, eshetnek soskzor kísértésbe. Azért én sok jó dologgal találkozom a saját egyházamon belül. A közösség segítség lehet, de nem azon keresztül üdvözülünk, egy bizonyos pont után magunknak kell továbbmennünk az úton, másrészt Kata - akit szerintem eléggé megbántottál, pedig ő itt feltárja nekünk a lelkét is - finoman és jól elmondta a amit kellett, nem részletezem tovább.

Eveta, Boszi! Nyugi!
Bíztatásul: nekem volt ismerősöm, akinek a szülőágyon fordult be a baba!!! Igaz, a dokija is azt mondta, életében ez a második ilyen, amit látott.
Amúgy én is totál zárt voltam szülés előtt 2 nappal még, aztán hipp-hopp mégiscsak meglett Kolos 4 óra alatt, és 2 db 5 perces, 2 db 3 perces fájás után csak 2 perceseim voltak és nyíltam könnyen, gyorsan, holott az elsővel még a kifejtett 2 ujjnyiig se sikerült eljutnom. Mire a második babával beértünk, ezen már bőven túljutottam. Sose felejtsétek, hogy általánosságban gyorsabb azért egy második szülés.
Igaz, Borgmama....vannak kivételek...

Szóval kinek így-kinek úgy de a lényeg az a lényeg, egészségben, épségben, szeretetben megkapni azt a második gyermeket végre valahára. Amúgy a héten megszületett egy ismerősöm második babája, spontán, az első neki is csaszi volt. Az arányok általában 50-50% nem, lányok? És ez azért mésigcsak jóval jobb arány, mint amire évtizedekkel ezelőtt lehetett számítani. Egyébként úgy látom, általában ott sikrül másodjára is spontán módon szülni, ahol magától beindul a vajúdás gyors ütemű, vagy legalább jól előrehaladó tágulással egyetemben.

Evicuska! Engem a szülés utáni betapintásra elaltattak, de pár perc volt az egész, addig amúgy se tudtam volna a babával lenni, mert akkor volt a kötelező orvosi vizsgálat. Azt a pár öltést is megúsztam így, nekem szimpatikus volt ez az eljárás, mert nem egy mély altatás volt, de engem speckó nem kérdeztek, hogyan szeretném.

Szép vasárnapot mindenkinek!

Kép

Kép
megymag

Most értem haza a kórházból, megint minden rendben, nem is éreztem másképp. Találkoztam egy fiatal dokival, ő értékelte az nst-t. Miután többször megállapítottuk, hogy a baba szívhangja remek, akkor mozog, amikor kérem rá, meg amikor kedve van, a vérnyomásom szuper, ezután csak fölvetette, hogy ilyenkor (kicsi a baba) javasolni SZOKTUK a befekvést. Kérdezem, miért, mit tudnak csinálni, azon kívül, amit most végigzongoráztunk? Tulajdonképpen semmit, esetleg mégegyszer ugyanezt, de akkor is szoktuk javasolni. És persze megkérdezte, hogy ez is császár lesz-e
Végig úrinő maradtam , de nagyon viszketett, hogy kicsit piszkáljam ezeket a dolgokat. Egyszerűen nem fér a fejembe, miért lenne biztonságosabb, ha mindezt a kórházban szenvedném végig. Minden nap rendesen bebuszozok a vizsgálatokra, sokkal jobban tudom tartani a diétát a saját kajámmal, mint a kórházival, minden nap sétálok egy csomót a dolgaim után járva, eleget tudok aludni a saját ágyamban, nem kell átszerveznem az egész családom életét hetekre.
Ilyen tapasztalatok után csak hálás tudok lenni, hogy sikerült olyan orvost találnom, akivel nem kell harcolnom, akivel minden helyzetben jó kompromisszumokat tudunk kötni, annélkül, hogy rám tolná a felelősséget.

De jól esett kipuffogni magam :P

Kép

Kép
eveta

Sziasztok!

Még mindig itt (hol is lehetnék máshol, ugye...)! Voltunk ma a kórházban, pont benn volt a dokim is pedig szegény nem így tervezte. Ctg szuper, vérnyomás is, és egy ujjnyira kitágultam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!igaz, hogy csak a külső méhszáj, de akkor is! Aki előtte tágult, az teljesen vagy csak kívül? És puhább is és lentebb is van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tegnap ittam olyan C-C-P homeós keveréket, és mielőtt elkezdtem volna békésen beszopálni, már kezdődtek kicsit kellemetlen összehúzódások meg sajgott a derekam. Gondoltam, akkor túlságosan nem is kell beavatkoznom a dologba- mert megmondom őszintén, én is úgy érzem: Ki vagyok én, hogy egy ekkora kaliberű dologba durván belenyúljak. De ez az egész magától indult és ez olyan jóóóóóóóó! Éjjel is arra keltem, hogy nincs túlságosan szupi komfortérzetem, aztán meg hajnaltól horgolgattam, mert nem is tudtam visszaaludni. Most meg mint a mosott sz.r :D És most is egyfolytában keményedik a hasam! hát már csak lesz valami!
Fel vagyok ám készülve a császárra is, bár tény hogy el leszek kenődve, ha ez lesz a vége, nincs kedvem kínlódni a műtét után (ezt lehet, hogy nem kell taglalni, bár tudom, hogy nem mindenkinek volt rossz utána). Meg én azért is örülök ennyire, hogy alakul valami és van rá esély, hogy jön a kiscsaj magától, mert nekem ez totál első szülés lenne, jó lenne megtapasztalni, milyen még ha műtét is lsz a vége. Ki tudja lesz-e még babó?

Opá, kicsit hosszú lettem, elnézést.

Eveta! A kórházban az lenne a jó, hogy előbb-utóbb elmenne a vérnyomásod és jöhetne a baba! 8) :lol: tényleg szuper hogy a dokid más.

Mindenkinek hálás vagyok a drukkokért!!!!!!!!!

további szép napot!

Kép
Kép
háziboszi

Sziasztok!
Boszikám, ez szuper!! Látom, Neked ez milyen fontos(naná, ezért vagy itt:), és nagyon örülök, h bíztató jeleket kaptál!! Csak így tovább!! A hosszúság itt örök para, nyugodtan írjál, amennyi jól esik, ez a fórum elsősorban Rólatok szól, épp szülni készülő mamik:)

Eveta!
Ez a kórházba befektetés - hacsak nincs valami nagy baj - szerintem tök rossz a kismmaának. Egy terhespsztálynál depisebb hely nem nagyon van, én is tapasztaltam. Szerencsére normális a dokid. Amúgy biztos, h a kis méretek genetikailag vannak, van pár ismerősöm, akiknél ugyanez a helyzet.

Rita

Kép,
Kép
ritmit

BOSZI!!! :D :D :D
Jaj,ez nagyon jó hír!!!
Én PONTOSAN így voltam most a Tomival! 1 ujjnyira volt kitágulva a külső méhszájam kb. 3 nappal a szülés előtt. Aztán homeóztam,meg folyamatosan málnalevél-teáztam,forró kádban ücsörögtem..
És a szülés előtti nap egész du-este keményedett a hasam. Éjjel leállt. Másnap du is keményedtem,és éjszaka mentünk szülni,mert elkezdett folyni a magzatvíz. Mikor a szülőszobára felvettek,már 4 ujjnyira ki voltam tágulva.
Úgyhogy csak hajráááá,nagyon szépen alakulsz!!! :D :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Eveta:
Hát nagyon meg tudlak érteni.... Ez a befektetés.. :roll: Pláne,hogy nem az első gyerek, az ember még a szülés utáni napokat is nehezen viseli..
(Én 2 nap után a saját felelősségemre hazamentem. Egyrészt a látogatási tilalom miatt voltam tisztára bezsongva :roll: ,másrészt esténként,mikor felhívott a párom,és hallottam a háttérben a gyerekeket.. Hát mindig majdnem elsírtam magam..)

Szóval,nagyon helyesen döntöttél......

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok!

Nem tudtam megállni, muszáj volt benéznem, és de jól tettem!
Barbamami, ez annyira jó hír most nekem!!!!!!!!! Képzeljétek, én ma egyfolytában keménykedek! Fájni nem fáj, de még mindig úgy érzem, mintha a doki ujja......Tudjátok....És el nem tudtam képzelni, hogy én valaha örülni fogok egy ilyen érzésnek. Kicsit beteges, vagy nem? :shock: :D :wink: Ezt a homeós koktélt naponta hányszor lehet bevetni? És azzal mit lehet csinálni, hogy a kiscsaj beillessze azt a csini buksiját a medencebemenetbe? Emberemmel azt beszéltük, hogy talán állva kellene aludnom, mint a lovak. Csak félő, hogy akkor kipottyan a kiscsaj és én nem veszem észre :lol:

Jujj, a szülés utáni kórházi napokba én is ma gondoltam bele igazán. Hogy menyire rossz lesz Gergő nélkül! olyan rossz volt ma is: bekísértek az apájával a kórházba, de amíg én gépre voltam kötve ők mentek csavarogni. Aztán mire kimentem, pityergett. De úgy, ahogy nem szokott. Olyan ..Tartom magam, de valami nem jóóóóóóóó!" pityergés volt. És amikor meglátott, a nyakamba borult és átölelt, el se engedett vagy 10 percig. Ilyenkor esik le igazán, micsoda óriási dolog egy gyerkőc! Hogy milyen szoros a kötelék és mennyire kizárólagos. Hihetetlen...A legjobb dolog, ami valaha is történhetett velem.

No, jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
háziboszi

Háziboszi,
ez szuper, nagyon ügyes vagy! Mesélj, ha valami változik, én is nagyon izgulok, milyen lesz, ha beindul! A keményedésekre, derék- és szeméremcsontsajgásra már nyekkenni se merek, mert a férjem azonnal fölugrik, hogy biztos indulunk.

Kép

Kép
eveta

Sziasztok!
Kata!
Az éjszakai szopiról pont ma mondta az egyik barátnőm (pont ugyanannyi idős a fia, mint Miki), h kiderült, h minden gond nélkül elvan nélküle a fia. Merthogy ő is nyöszörgött csak, ahogy Te írtad. Egyszer nem ugrott az első nyöszire, és nem lett belőle sírás, felébredés. Azóta elhagyták az éjjeli szopit. Pedig amúgy nagyon sokat szopizik még a fiúka, 1 éves koráig nem is kapott semmi mást. Lehet, h ez nálatok is bejönne, nem? Vagy már próbáltátok?

Boszi!
Ez aztán jó hír! Nálam az volt a Mikinél, h a szülés előtti nap mondta a doki,h 1 ujjnyi, de azt nem tudom, h külső v. belső. Ágostonnál 3 nappal a szülés előtt mondta, h 1 ujjnyi, utána beindult a szülés, de az császár lett.

Eveta!
A terhesosztályt tényleg jobb elkerülni, ha egy mód van rá. Nem jó a sok patológiás eset között szenvedni. Ágostonnal én 1 hetet töltöttem bent, mielőtt megszületett. Legyen elég annyi, h az egyik szobatársam rákos volt, miközben ikreket várt. Behozattam az mp3 lejátszómat és a nap nagy részét vagy a kertben, vagy a fal felé fordulva töltöttem....

No, megyek hímzek még egy kicsit!
Üdv: Viki
Vendég

Kata!
Régebben mintha lett volna már próbálozás, h ne szoptasd meg Huncutkát, de ha jólemlékszem, akkor nem sikerült. Most már sokkal nagyobb, szerintem is próbáljátok meg. Ha Téged már nagyon fáraszt, lehet, h jobb, ha van egy-két húzósabb éjszaka, de leszokik a kiskrapek az éjszakázásról.

Tegnap kirándultunk végre egy jót, már nagyon hiányzott. Felmentünk a Normafához, gyönyörű idő volt.

Jó éjt mindenkinek.

Rita

Kép,
Kép
ritmit

Hű, Kolosom, az bezzeg nem nyöszörög az éjszakai szopiért..hanem ordít, ha megpróbálkozom hagyni a dolgot..Nem baj, még nem láttam ciciző, cumis felnőttet pelenkával a s.....én mászkálni az utcán...Előbb utóbb csak elhagyja..Amúgy a szopi a még elmegy kategória, sokszor olyan jó is, csak iccaka kőne hagyni a fenébe..
megymag

Hű, Kolosom, az bezzeg nem nyöszörög az éjszakai szopiért..hanem ordít, ha megpróbálkozom hagyni a dolgot..Nem baj, még nem láttam ciciző, cumis felnőttet pelenkával a s.....én mászkálni az utcán...Előbb utóbb csak elhagyja..Amúgy a szopi a még elmegy kategória, sokszor olyan jó is, csak iccaka kőne hagyni a fenébe..
megymag

bocs hogy kétszer írtam kétszer írtam
megymag

Írtam egy csomót, a program hibát jelzett és mind elszállt! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hopp, Boszi, jól haladsz! Igenigen, a doki ujja! Pontosan, ez a tágulás érzése. Halvány menstruációs fájdalom - már akinek volt legszebb lánykorában. Legjobb úton jársz! Nekem előző nap (!!!) a vizsgálaton még nagyon csúnyákat mondott a dokim a méhszájam állásáról és zártságáról, konkrétan az is elhangzott, hogy ez nem túl jó prognózis... :roll: Na, lett is nagy prognózis, mikor megszületett a leányka! :lol: Mindjárt itt lesz a Tiéd is, meglásd!
Szegény kis Gergő! Biztos tökre megijedt, hogy most aztán végképp benn maradsz, rajta azon a "gépen"! Vagy valami ilyesmi. Csuda, hogy miket tudnak fantáziálni ezek a kiskomák, aztán csak pityeregnek rajta. Hiába, gatyát felkötni és szépen fel kell őket készíteni rá, hogy mi várható, mikor, meddig, és akkor ővelük mi lesz... És még így is szomorkodnak, csak legalább nem rémülnek halálra.

Enikő, tudom, dühítő, hogy elszállt, de lécci foglald már össze velősen, ha rá tudod magad szánni, hadd ne maradjunk le teljesen a remek gondolatokról! Naaa... lécci!!

Ritmit, nagyon jól nyomod! :wink:
És nálatok milyenek az éjszakák? Még mindig műxik a tápszer Villőnél? Itt a leány éppen valami gyomorkutykuruttyal szenved - legalábbis remélem, hogy ennek tudható be, hogy a szokásosnál is kevesebbet eszik, csak szopi... vagy nagyon fogzik most már tényleg, és a lájtos hasmenések is ettől vannak két napja. Sajnos pusztán szopival nemigen tudom már eléggé megtömni a kis hasát éjszakára, úgy tűnik, ezért hálás volnék, ha méltóztatna újra enni, én meg alhatnék végre. Bár olyan még sosem volt. Lassan három éve.
Megymag, Kolos egyszer szopizik éjjel? És tényleges mennyiséget fogyaszt a termékből, vagy csak élvezkedik ő is?

Csajok, én itt magánban szorgosan jegyzetelek, mert egyre többeknek száll el a vonalzója. 8) Már borakatától kaptam adatokat (gyermekek neve, születése, császár oka, hely), még kicsit várok, aztán aki addig küldi a sajátjait, magánban küldöm a táblázatot. Aki bújt, aki nem. Törzstagok jelentkezését várom! :wink:

Kép

Kép
zsolka

szia b.tünde.oké semmi gond,én csak a 3.császár után mire számíthatok fórumba kérdeztem legutóbb tőled és arra nem válaszoltál.de mindegy.

mó73

Sziasztok!

Gyors leszek, mert ébred a prüntyögő.

nem tudom, emlékeztek-e, pár naoja írtam egy barátnőmről, akivel kb közös ismeretségi körből 6-an vártunk babákat másfél hónapnyi kiírással. Én voltam a harmadik dátumilag. És úgy néz ki, ha Alíz nem indul be sürgősen, én leszek már csak egyben ma, mert barátnőm már benn van a kórházban!!!!!! :D

Éjjel túl jól aludtam, néha mikor ébredtem bedobtam egy korty málnalevélteát, mint anno egy felest 8) , nemsoká indulok ct-uh-flow trióra, aztán leülünk dumcsizni a dokibácsival.

Viki! Amit írtál! Ezt borzasztó lehetett neked látni is, nemhogy megélni annak a nőnek...Atyavilág!

És amit még akartam kérdezni: Lilla! Jól vagytok?

Kép
Kép
háziboszi

Háziboszi, ez szuper!!!!!
nagyon előre vagy haladva!!!!! ahol te jársz, nekem ahhoz kb 6-7 óra vajúdás kellett (1 ujjnyi felszedődött puha méhszáj). ha ezt levonod máris jobban hangzik az egész! :) :)
a homeós koktélt elvileg napi egyszer lehet, de szerintem nem árt kétszer sem. szüléskor már a 30-as potenciálú szereket kaptam a szülésznőtől!

a barátnődnek is drukkolok ám :)

Lilla, bizony, mi van veletek?

Eveta, én sem feküdtem volna be szivesen. azért az mégiscsak kórház! az imrében a gyerekágyas osztályon vannak a nagypocisok is, hát csak elgondolom, mit élhetnek át, hogy megint jött egy kisbabás a szomszédba, meg már haza is megy... éppen az én szobám mellett is kismamák voltak szegények.

köszönöm mindenkinek az ütögetős hozzászólásokat! irtátok már mindenki, de persze érdekes akkor lesz, mikor az ember benne van a közepében...
a helyzet mintha javulna. most viszont az a fő gond, hogy sokszor szopik a picilány, sokáig, és iszonyatosan nehéz igy, főleg éjjel, mert vele már nem akarok együtt aludni. pedig ma éjjel is sikerült, annyira kidőltem. az időre etetés ugyanakkor nagyon távol áll tőlem. azt vettem észre, Léna nem is kéri, csak ha tényleg éhes. türelmes baba egyébként, hangja se nagyon van.
egészen más, mint Linda volt az első napokban. olyannyira, hogy ezt nem tudom a temperamentumának betudni, egyértelmű a számomra, hogy a szüléetése körülményei nagyban befolyásolják. hogy ennyire hagyva volt idő neki mindenre, rengeteget számit!!

tegnap szülinapoztunk, kapott egy játékbabát anyósoméktól, az nagyon tetszik neki :) na ugyanitt meghallgathattuk (leginkább férjem), hogy a gyerek hiperaktiv, neveletlen, vigyük pszichológushoz-nevelési tanácsadóhoz,és hogy ők (ti. nagyszülők) majd rendesen elbeszélgetnek velem, mert nem akarják hogy tönkretegyük az életét, stb stb stb stb.
:roll:

hát nem csak ezért, de ez a helyzet tényleg piszok nehéz. mikor lesz könnyebb, súgjatok :)
a másik kérdésem, főleg a két császárosokhoz: a nagyobbat mikor mertétek megemelni? az addig oké, hogy most még nem, de később?

Kép
borgmama

Kép

Kép
borgmama

Sziasztok!
Borg!
Köszi a képet a kisLénáról!!! Édes kislány!
A temperamentum, személyiség tényleg már rögvest megmutatkozik! Mi mindent uúgy akartunk csinálni Mikivel is, mint Ágostonnál, de annyira mások, h nem lehetett. A szopi nálunk is tök más volt, Á. gyakrabban, kevesebbet evett, de iszonyú tempóban, beszürcsölte aztán lefordult. Miki meg olyan volt, mint egy csiga, pedig még az elején se volt 15 percnél hosszabb egy szoptatás, és később gyorsult. De az előzőhöz képest elképesztően lassú volt a tempó.
Ha Léna sokáig szopik, akkor bizony nehéz megvalósítani, h visszatedd az ágyba, óhatatlan, h elalszol. Lehet, h elnapolhatnád a "nem alszom vele"-dolgot, amíg tudod majd ülve szoptatni, akkor nem olyan könnyű elaludni. Én anno nagyon kategorikusan nem aludtam a gyerekekkel, de azért egy-két éjszakai szopi közbeni elbólintás nálam is befigyelt. :D

Boszi!
Hajrá, hajrá!!! Nagyon sokat gondolok rád, remélem, beindul hamarosan a szülés!
Hát, igen a terhesosztály elviselhetetlen tud lenni. Azért is igyekeztem nem figyelni arra a rákos kismamira (már amennyire meg tudtam ezt valósítani, mert sajnos a szülőszobán is találkoztunk, pedig még csak 23-26 hetes körül volt), mert annyira kikészített lelkileg, h úgy éreztem nem tudok egyáltalán a saját szülésemre, babámra koncentrálni, pedig akkor nekem az volt a feladatom.

Megymag!
Azért én már láttam felnőtt férfiakat, akik ciciztek! :D :wink:

Zsolka!
Akkor most elküldöm én is az adatokat!! :D
Vendég

Borgmama:
Gyönyörűűűűű! :D :D :D

Boszi:
Én is úgy tudom,hogy napi 1x lehet inni a koktélt,DE a caulophyllum,ami ebben a koktélban pont a méhszáj-puhító szerepet tölti be,azt lehet napi többször bevenni! Evés után-előtt kihígysz fél órát,és elszopogatsz 5 bogyit. Ezt lehet akár napi 3-4x is,mert csak ch5-ös erősségű kell.
Sőt,a szülésznőm mondta,hogy a szülés alatt fél óránként lehet szopogatni,gyorsítja a szülést.....
Na,úgyhogy hajráá! :D Drukkolok!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok!
Borg, nagyon édes Léna. Nálunk is rögtön a legelején kijött, h más a kér gyerek temperamentuma, Villő nagyon más picibaba volt, mint Bálint. Én sokáig féltem az emeléstől, amíg férjem itthon volt, kb. két hétig, biztos nem emeltem. Aztán a szükség hozta, de nem volt belőle semmi baj. Anyósodék biztos kedves emberek, de amit a szülinapon mondtak, ne vedd Magadra! Ne haragudj, de szerintem a lehető legnagyobb butaság ebben a szituban, amikor épp megszületett Linda kishúga, ilyeneket mondani. Nálunk is volt rendesen fejbeverőcske, ráfekvés - Bálint Villőt bánotta, minket nem - hagytam neki időt, és gyönyörűen elmúlt. Még egy év sem telt el, és nagyon édesen együtt játszanak, fogócskáznak, bújócskáznak, Bálint vigyáz Villőre...meg fog oldódni, ne izgulj! Nagyon egészséges reakció ez Lindától, majd később rájön, milyen jó, h vam egy teja, ilyen korkülömbséggel.

Zsolka!
Villőnél nagyon változók az éjszakák. Most már nem cicire alszik, hanem szopi után kap egy kicsi tápszert, ebből egész keveset iszik, és elalszik. Éjszaka egyszer kel változó időpontban, néhány éjszakát már át is aludt. Éjjel szipizik, de ma épp a megmaradt tápit adtam oda neki, kicsit ivott, és aludt reggelig. Nálunk meg épp a szorulás a gond, szegényke nagyon nehezen kakil és nagyon keményen. Ezek az éjszakák...nehezen viselem, amikor eszik, visszaringatom, és utána elkezd még nyivákolni. Ilyenkor Guszti énekel neki, arra legtöbbször elalszik. Ilkánál remélem rendbe jön a kajálás!

Rétes, hogy álltok puki-ügyben:)

Eveta!
Ugye Te kérdezted, hogy is van ez az oviba felvételi? Ha jól emlékszem:) Szóval jól értetted, igen, fevételizni kell ebbe az oviba: apuka, anyuka, gyerek. Lesznek szülők, ovónők, gyerekpszichológus...majd beszámolok az élményről:) Két ét múlva megyünk.

És a végén egy kis filmajánló:)
Pár napja láttuk a Gettómilliomos c filmet, ez kapta most az Oszkárt. Nagyon jó kis film, ajánlm mindenkinek!! Végre nem egy csöpögős iszonyú költségvetésű amcsi film.

Rita

Kép,
Kép
ritmit

Hali!

Bocs, Zsolka, én nem kapcsoltam, mindjárt küldök adatokat.
Igen, menniységet szopizik - általában. Vízzel nem tudom kiváltani, nagyon bepöccen rajta. Komfortcicizés néha előfordul, nem nagyon megyek bele egymás után többször. Általában 1-2 szer ébred, jó esetben 1szer. Ritkán egyszer sem, általánosságban 2szer, és van a horror kategória, amikor valami nem stimmel, akkor sokszor, de ha pl beteg, ilyesmi. De nekem már a 2 ébredés is sok, több mint egy éve csinálom, kezd elegem lenni. De ő nagyon ragaszkodik hozzá.
megymag

Léna nagyon aranyos, és ezek szerint nem csak akkor, ha alszik :lol: Szerintem, nekünk ugyanaz az anyósunk. Szerinte a férjemmel semmi probléma nem volt, természetesen az ő zseniális nevelésének köszönhetően. Nos, a férjem nem pont így emlékszik. Mi is állandóan megkapjuk, hogy a gyerek neveletlen, hisztis, teljesen el van rontva, és ráadásul még mindig cumizik. És elég rosszul viseli, ha beszólnak neki miatta. Legutóbb apámnak adta elő ugyanezt, szegény fél óráig mesélte a sokkoló élményt. Mi már megszoktuk. Nem szabad törődni vele, mosolyogni és udvariasan, szelíden elterelni a témát. Más megoldást nem látok.

Természetesen ma is voltam nst+uh-n, végre nőtt a baba, egy értéken kívül minden 8-20 mm-rel több, mint kedden. 3000 gramm körülire becsülték. Én már látom, rendes, szófogadó gyerek leszt, szépen befordult, mindig mozog, ha kérem, nőni is hajlandó volt végre. Biztos igazi bezzeg csecsemő is lesz, majd meglátjátok :twisted: Vagy ha nem, hát kisnyúl.

Kép

Kép
eveta

ja és tuti nem éhes! Abban biztos vagyok. Már próbálok adni neki 3as tápszert, kóstolgatja, reggelire, de nincs nagyon eldőlve tőle, a fele tuti a mosogatóban végzi. Tudom h nem fog hipphopp leszokni, de most már kezdek ismerkedni a gondolattal és lassan nem bánnám.

Borg! Nagyon köszi a képet! ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉdi!
Mikor lesz könnyebb? Soha! Mindig másképp lesz nehéz- szerintem. Ha csak szopik a kicsi, akkor azért nehéz, hogy a nagy hagyjon békén, ha nem jön a pempőzés akkor azért, hogy nyugton egyenek és épp egyik se visítson..Anyaaaaaaaaaaaa, engem is etess.. and so on..
Nagyszülős pampogás: mintha anyámat hallanám... Nekünk még a másik nagyszülők is pampognak, csak épp pont az ellenkezőjét, hogy túl szigorúak vagyunk :roll: Gondolhatjátok ott meg mi van- az idegeinken táncol a gyerek, ha hazajön onnan, mert nagypapa képes volt pl. anno egy egész délelöttn át mászkálni utána a pelussal, hogy méltóztassa felvenni a sejhajára. És tojnak bele abba, amit mi mondunk. Ez a legszarabb, ha 2 oldalról kapja z ember!

Gettómilliomos! Csak a könyvet ne olvassátok el előtte! Az ugyanis sokkal-sokkal jobb! És nekem a film óriási csalódás volt, főleg, hogy még az egyes történetek se azonosak, a szereplők is másként vannak beállítva - az egész könyv túl jó ahhoz, hogy filmet lehessen csinálni belőle..Én nagyon odavoltam a könyvért. Bocs Rita, nem offolni akartam, csak úgy kijött belőlem. Amúgy tényleg igaz, h nem az a szokványos film, a zene jó, a környezet, díszlet, jelmez pedig könyvhű, ez tetszett benne.
megymag

Zsolka! Nagyon jólesik, hogy kiváncsi vagy a "remek gondolataimra"!! :lol: :oops:
Megpróbálom újra összeszedni!

Megymag!
"Az arányok általában 50-50% nem, lányok? És ez azért mésigcsak jóval jobb arány, mint amire évtizedekkel ezelőtt lehetett számítani. "
Veled akarok vitatkozni! :lol: :lol:
Szóval évtizedekkel ezelőtt az árány inkább a sima szülések felé tolódott, mivel még nem volt ennyire fejlett a "vágástudomány" és gyakorlottabbak voltak a bábák a szüléslevezetésekben.
A mostani hivatalos arány 70-30% a császár javára, viszont itt topikon belül kb a fordítottja 70-30% a sima szülés javára. Ez nekem azt bizonyitja, hogy ha minden nő kapna lehetőséget a sima szülésre, ha ez nem orvos és korházfüggő lenne, akkor a hivatalos is lehetne ilyen.

Eveta! Örülök, hogy nem kell befeküdnöd! A fiatal doki szerint miért kellene? Hiszen még a kiírt időpontot sem érted el!

Háziboszi! Szépen alakulsz! Mennek a drukkok, hogy mindenképp megtapasztald a vajúdást! :D
Ami a második császárt illeti - én is hamarabb tudtam mozogni, felegyenesedni, kevésbé fájt a heg, viszont olyan dolgok is jöttek elő, amit az elsőnél egyáltalán nem tapasztaltam!
De édes Gergő! Annyira tudnak szeretni ezek a kis angyalok és minden hibánkat megbocsátják! Tényleg a gyerek a legszebb ajándék, amit az ember kaphat!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő, azért, mert nem nő rendesen, eddig 3 héttel volt kisebb, mint az ennyi idős terhesen átlagos, ezt most ledolgozta 2 hétre. Ilyenkor szeretik fokozottan figyelni a szívhangot és a lepény keringését, hátha ez a baj. Más értelmes indokot nem sikerült kihúzni belőlük. De ezt bejárósan is remekül lehet nézni, én vagyok az élő példa. A lányommal már végig csináltam ezt, bent feküdtem 2 hetet, a lányzó ettől nem nőtt jobban, viszont az idegrendszerem cafatokra ment a kórházi léttől. Gondolom az orvosom azért is lazább most, mert majdnem teljesen ugyanilyen előzményekkel már sikerült egy teljesen egészséges, bár apró babát kihordanom.

Szerintem könnyebb, akkor lesz, ha a mi gyerekeinknek lesznek gyerekei, és mi már csak hobbibabázunk :D Bár, lekopogom, ez a 4-5 éves már egészen jó kor, van már saját külön élete, de még mi vagyunk neki a legfontosabbak, és egyre szórakoztatóbb társaság.

Kép

Kép
eveta

Enikő! jaja, lehet, de én csak egy pár évtizeddel ezelőttre értettem, és akkor, pl, a 70-es 80as években már nemigen voltak bábák, csak szülésznők és dokik és anyáink bizony kemény ágyon háton fekve, levezényelt módon szültek, az igaz, hogy kevesebbet császároztak, de akit igen, az a 70-80-as években másodjára is ált. úgy szült, főleg, hogy akkoriban még sokszor hosszában vágtak, ott meg pláne nem lacafacáztak a spontán szüléssel utána. Legalábbis orvos szüléim ezt mesélték, de attól még lehet neked igazad!
megymag

Borgmama!
Nagyon sajnálom, hogy anyósék ilyen módon akarnak beleavatkozni az életetekbe, a nevelésbe. Remélem a férjed kiállt melleted és leállította őket! Szerintem nincsen Lindával semmi baj, teljesen normálisan, a korának megfelelően reagált a dolgokra. Neked (ha magamból indulok ki) most amúgy is sokkal nehezebb minden olyan döntés, ami a nagyobbat rosszul érinti.
Hogy mikor lesz jobb? Amikor már te sem érzed úgy, hogy rossz a nagyobbnak az új helyzet, a szereteted kiegyensúlyozódik és elhiszed, hogy így szép az élet és menni fog a két gyerkőc ellátása! Persze nem lesz könnyű, de szebb az élet két gyerekkel, mint eggyel volt! :lol: :roll: (Nálam így volt!)
Éjszakai együttalvás: csak az számít most, hogy neked hogy a legkényelmesebb és a legjobb, hogy minél többet tudjál pihenni!
Mikor emelheted fel a nagyobbat? Hat hétig ne emeld (remélem van segítséged)! Én 4 hétig csak az ölembe vettem, ha néha megpróbáltam felemelni éreztem, hogy nem jó! Aztán még két hétig csak akkor vettem fel, ha muszáj volt. 6 hét után meg emelgetem rendszeresen! :lol: Én már nem is érzem, hogy műtöttek!
Léna gyönyörűséges! Annyira édes! Majd mennek a fiaim udvarolni! :lol:

Rita! Próbálj adni almakompótot, barackbefőttet tízóraira, az segít a szoruláson!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Megymag! Remélem nem bántódtál meg! Nem az volt a cél! :oops:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő!
Köszi a tippet!

Megymag! Semmi baj! Legalább hosszú idő után Zslkán kívül más így vagy úgy más is reagált a hsz-omra, már kezdtem rosszul érezni magam, h csak írok, de semmi reakció :oops: Ha egy filmel keltem fel a figyelmet, hát C'est la vie:)
A film előtt közvetlen Benjamin Button különös életét láttuk, ahhez viszonyítva nagyon jó volt a Gettómilliomos, és a film üzenete is kicsit elgondolkodtató: miért pont ez a film kapta az Oscart. Nem mintha valaha érdekelt volna ez a díj, de mostanában sokat agyalunk itthon-barátokkal azon, hova tart ez a világ. Nekem ez a film is ennek a folyamatnak a része: talán végre valami megmozdul abba az irányba, hogy nem a pénz lesz az isten...na de nem akarok itt ezen filózni, csak ha már szóba hoztam, Megymag reagáltál rá, gondoltam kicsit kifejtem, miért is fogott meg. Sokszor van, h a könyv jobb, mint a film, ez amúgy a műfaji sajátosságból is adódik, egy könyvben mindig jobban ki lehet fejteni a finomabb részleteket.

Rita

Kép,
Kép
ritmit

Ja, azért számomra is az átlag amcsi filmeken messze felette teljesített.

Enikőőőőőő! Dehogy sértődtem meg! Ugyan máááááá, nem olyan vagyok én. Meg egyébként is, nem mondtál semmi olyat hogy kéne.. csak elgondolkoztunk itten ketten :lol:
megymag

Rita!

Akkor én is reagálok, nagy köszönettel tartozom Neked!
Annak idején, -már nem is tudom mikor- a te leírt tapasztalataid alapján váltottam kórházat, amit nem bántam meg!!!!!
Szóval még egyszer hálás köszönet érte!!!

Borgmama!

Gyönyörű Léna baba!
Én is úgy megmutatnám Ármin babát, csak nem tudom lekicsinyíteni a képet!

Zsolka!

Küldöm az adatokat!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde

Jaj, Tünde,igazán aranyos vagy, de nem kell ám olyan komolyan venni az én csípkelődő stílusomat:) Csak gondoltam kiírom magamból, ami a szívemet nyomja :) Egyébként örülök, h segítettem anno Neked, úgy veszem észre, h azóta is aki abban a kórházban szült, nem csalódott, úgyhogy továbbra is csak dicsérni tudom:)

Rita

Kép,
Kép
ritmit

Rita!
Nem vettem magamra, csak nem emlékeztem hogy megköszöntem volna!
Ilyen KÁOSZ-ban, ami sokszor nálunk uralkodik, nem csoda!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde

b.tünde! Priviben küldök egy emailcímet. Ha gondolod küldd át a képet, én lekicsinyítem és vagy visszaküldöm, vagy felteszem, ahogy te akarod!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Helló mindenkinek!

iszonyatos fáradt vagyok de juszt se leszek rövid! :)
Borgmama, nagyon helyes ez a kiscsaj!!!!! Megérte, mit gondolsz? :wink:
Anyósékra egy jó tanács: füldugó. És úgy mellékesen: hogy mondhat valaki olyat, hogy tönkreteszed a gyereked életét?!? Minden család más, de egy dologban egészen biztos vagyok: a szülő neveli a gyereket. Egyet lehet vele érteni, lehet rosszalni is a nevelési módszereket, ha kérdezi a szülő véleményt is lehet mondani, de tiszteletben kell őket tartani. Nem sok olyan szülővel találkoztam, aki a ténylegesen súlyos problémát ne ismerte volna be magának. Kisebbek meg mindenhol vannak. Füldugóóóóóóóó! Vagy egy jó kis beszélgetés, de azt hiszem, erre nem most van itt a legmegfelelőbb alkalom. Talán férjurad besegíthet...

Csajok, ez a kajaügy örök dilemma és rejtély...Sovány vigasz, hogy ez is elmúlik, mire a slusszkulcsra hajtanak :wink:

Eveta! Szerintem is az óvodás korosztály a leghelyesebb! Minden napra ki tudnak találni valamit amivel elkápráztatnak! Nagyon örülök, hogy nő a babicsek, nem lesz ott semmi gond!

Rita basszus! lehet, hogy nem reagáltam a bátoratásodra, de akkor most megteszem: Köszi! A hétvégi kirándulás nekem is annyira jól esett! Bár mi csak szerény hajlékunk betondzsungelén belül lófráltunk wc közelben :) A Normafa nálunk is bejön bár ott rengetegen vannak, ahogy kisüt egy kicsit is a nap. Pilisi hegyek? Oda kevesebben járnak és vadregényesebb! Próbáljátok meg! Néhány hét múlva már biztos mi is megyünk.

És hírek: már nem parázok. Egy icipici nyugtalanság maradt még bennem, de kezdem magam én is szabadnak érzeni, mint egy madárka :D Ez a doki pedig egy főnyeremény. nem paráztat feleslegesen, de odafigyel. És már nem is néz mindig olyan nagyon hülyének, de az tuti hogy nem tud néha hová tenni. De ezt már megszoktam 8) :lol:
Ja:uh: a bébi méretei alapján márc 23-ra lenne várható, most pont 39 hetesnek felel meg. no de most jön a poén: a gép mégis 4 kilósra saccolja. no most kérem a véleményeket! Hát hogy lehet ez???????????? A doki meglátta, azt mondta jaj, akkor ne várjunk tovább. Aztán elkezdtem kérdezgetni: hogy hogyan lehet az hogy két és fél hete még 2,5 kg-ra saccolták. És hogy méretei alapján 39 hetes. (Itt megjegyezném, hogy a szonográusnő ahogy lemérte a pocakot, akkor mondta, hogy hú, ettől nagy súlyt fog kidobni a gép. Hát nnnnna!) És mégis 4 kiló? És miért ne várhatnánk, ha a méhlepény gyönyörű, az áramlás csodás, víz nem kevesebb mint kéne, és a ctg is tutkó? Nagyon agyalt a doktorbácsi, de végülis abban állapodtunk meg, hogy csütörtök a végső időpont. Ha addig nem jön a csajos, akkor kikapják, mindegy hogy áll a frizuja és a sminkje :) Ezzel így meg is vagyok békélve.

no, kérem ezek vannak. A stílusért elnézést, azért van mert nagyon áradt vagyok.

És elnézést a sok kimaradt f betűért de kicsi fiam kikapta ezt a gombot a klaviatúrából és nagyon nehéz kicsikarni anélkül az f-et. Most meg túl fáradt vagyok ahhoz hogy mindenhová betegyem ahol esetleg hiányzik.

Köszi továbbra is a drukkokat!

Mindenkinek jó éjszakát!

Kép
Kép
háziboszi

Borgmama: CUKOR!!!! A nózija a legédibb, innen nézve legalábbis. Isten éltesse sokáig kicsi Lénát!
Anyósékkal kapcsolatban totál egyetértek az előttem szólókkal. Fülbecsuk, férjelőretol, mosolyog, úrinő marad. Aztán később le lehet meccselni. De épp elég egy férjjel vitatkozni olykor, mindenki másnak eszébe kell vésni, hogy Ti vállaljátok a felelősséget, ne tessék belekotyogni, mert kibicnek semmi nem drága. A hiperaktivitás meg olyan mumus, amit minden gyerekre rá lehet ragasztani, akivel az adott nevelőnek pillanatnyilag nehéz. És akkor máris másé a felelősség. Régen erre más mondtak: pl. azt, hogy "szemtelen" meg "felesel" :wink: Egy izgatott, zaklatott, aktuálisan épp anyahiányos gyerek egy friss tesóval vagy "depressziós", vagy "hiperaktív". Mármint nagymamai szóhasználati szinten. Lehet választani.

Háziboszi, jó lesz ez a stílus, csak így tovább, remek még olvasni is. A doki is jó lesz. Az meg, hogy - jelen klaviatúrád szerint - "nagyon áradt vagy", egyszerűen gyönyörű! Vissza se rakd a f-betűt, sehová.
Mi egyébként múlt héten voltunk a Pilisben kirándulni, de féltávon megfutamodtunk, mert olyan hideg volt, hogy majd befagyott a s...günk. Pedig állati szép lett volna amúgy - most hétvégén újabb próbát teszünk, talán nem pont ugyanott.

Ritmit és Megymag: pont ezt a filmet néztük ki magunknak! Nemsokára megnézzük, ha minden jól megy, és akkor beszállok a sértődősdibe egyik vagy másik oldalon :lol: (nem lesz könnyű választás :wink: ).

Enikő: milyen pontosan megfogalmaztad! Igen, pont így van, egyszerűen állati nehéz minden olyan döntés, ami a nagyobbnak rosszul esik. És ez lassan múlik. Én még mindig érzem, bár már nem olyan kínzó távolról sem, mint az elején, kialakult a lánykám felé is már az "együttérzésem" jó ideje, de ez nehéz falat, nem könnyű lenyelni.

Eveta, ne viccelj! 3000 g??? Hát az hol nem elég?? Mikor túl kicsi? Nem is értem... Ügyes vagy, hogy jól kitartasz az "önrendelkezésed" mellett, tiszta dili, mibe bele nem vinnék az ember lányát, ha nincs észnél. Még hogy befeküdni... komolyan, néha azt hiszem, nem is tudják már máshonnan nézni a kérdéseket, mint kórházi oldalról! Bele sem gondolnak, hogy léteznek egyéb szempontok, más fontos dolgok, érvek, vágyak, érzések is. És ezek békeidőben akár felül is írhatják az ilyen-olyan egészségügyi görbéket. (Az akut helyzet persze más, de ezt itt mondanom sem kell.) Én azon is ki voltam akadva, hogy ezek az egészségügyisek mintha tényleg bele sem tudnának már gondolni - érzésekről nem is beszélek már -, hogy a nőknek, akiket ellátnak, lehet szégyen- vagy szeméremérzete. Mintha az valami nevetséges, gyerekes hiszti lenne csak. És még számos ilyen dolog van, az otthon hagyott másik gyerek, család ugyanilyen téma.

Na, én nem tudom, melyik betűm hiányzik, de valamelyik biztos, legalább fejben, úgyhogy lassan megyek aludni.
Lécci aki nem szülte még meg a privijét a táblázathoz, az tegye, holnap elküldöm mindenkinek magánban, aki beszolgáltatta a statisztikáit 8)

Kép

Kép
zsolka

Sziasztok!
Csak röviden:
Boszi!
Sokaktól hallottam már, h az uh-os súlybecslés nem helytálló. Mikinél bejött a becslés, Á-nál nem (36. héten 2770-nek saccolták, de 2310-el született a 38. héten), de ő valszeg az uh után fogyott le.
Akkor csütörtök. Természetesen továbbra is nagyon szurkolok, h beinduljon a szülés addig!!!!

Ritmit!
Asszem kiderült, h nem az a baja Mikinek, vagy legalábbis nem az a fő baja. Jön két felső őrlő foga, meg egy alsó szemfoga, úgyhogy most inkább arra fogom, h rosszabbak az éjszakák.

Enikő írt arról Borgnak, h mikor lesz jobb. (Amikor már nem érezzük úgy hogy a nagyobbnak rossz az új helyzet). Ezt nagyon jól megfogalmaztad, Enikő! Sokáig én is úgy éreztem, h Á. vmi hátrányt szenved. Később viszont már úgy gondoltam, h természetes folyamat ez, nyilván könnyítünk rajta, ahogy tudunk, de nem baj, h átesik ezen. Ma meg holnap nincs itthon Á., és Mikin annyira látszik, h kiélvezi az egyedüllét minden percét! Sokkal többet bohóckodik, láthatóan jól érzi magát. Most vele kapcsolatban vannak "aggodalmaim", ő soha nem volt olyan kiváltságos helyzetben, mint Á., akinek egy darabig nem kellett rajtunk osztoznia senkivel. Mikinek egész életében kell. Persze ezek a dolgok természetesek, nem lehet rajtuk változtatni, és azt gondolom, h nem is lenne jó, ha változtatnánk rajtuk.

Na, jó, h rövid voltam, mi? :oops: :wink:

Vendég

Jó szinkronban vagyunk, Viki!!! :D :D Minden tekintetben!

Kép

Kép
zsolka

Zsolka-Bolka nincs itt semmi sértődősdi, csak eszmecseréltünk a filmről. Én mindenképp ajánlom, érdekes.

Boszi! Igazad van, a Pilis teljesen már, mint a Normafa:) Férjem szokott is durcázni, amikor "csak" oda megyünk, sok-sok ember, verdával felmennek, rétesesnél megállnak, aztán irány haza. Most szombaton azért volt mégis nagyon jó, mert sokáig betegek voltak a gyerekek - még kicsit most is azok -, és a Normafa tűnt a legközelebbi, de mégis zöld helynek:) Amúgy én ott nőttem fel, a Svábhegy tetejln, oviba közvetlen a Normafa mellé jártam, úgyhogy nekem emiatt kedves ez a hely, mégha kicsit zsúfolt is:) Már várom, hogy menjünk nagyot is kirándulni, pl. a Pilisbe:)

Lányok! Bocs az offért: nem érdekel valakit egy piros Sherpa kabát? Karácsonyra kaptam, de sajnos nagy. M-es méretű, nincs hozzá polár, nagyon erős, jó anyagból van. A bolti ár (ami majdnem 30 ezer froncsi) harmadáért adnám el, mert a férjem is outletben vette. Szívesen küldök róla képet priviben.

Jó éjt!

Rita

Kép,
Kép
ritmit

Enikő!
Ment a privi!

Boszi!
Ne aggódj, össze-vissza mérnek az Uh-on! Nekünk egyfolytában kicsi fejet mértek Árminnál, 4 héttel volt folyamatosan lemaradva a végtagjaitól. Még toxoplazmozisra is gyanakodtak. 36. héten max.3, 2kilót mértek, ehhez képest több mint egy kilót hízott egy hónap alatt?!
Nagyon drukkolok Neked, meg Evetának is!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde

Sziasztok!

b.tünde képeit hoztam nektek:

Kép

Kép

Kép

B.tünde! Nagyon édesek a gyerkőceid! :D
Nézd meg a programjaid között (Start-ban) találsz-e olyan programot, hogy "Paint". Ha van olyanod, leírom, hogy tudsz vele kicsinyíteni!

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Alexom ,ez régebbi kép. Kép

mó73

Sziasztok!

Írtam arról, hogy H. már jobban van és úgy örültem. De sajnos most mintha visszaesett volna. Megint folyik az orra és ismét köhög, de most jobban. Anyu főnöke (aki háziorvos) megvizsgálta múltkor, de tiszta volt a tüdeje. Valszeg megint elviszem, hogy nézze meg, a biztonság kedvéért. A sinecod az nem használt, a köptető valamelyest de tegnap adtam neki nurofent, és már sokkal jobban aludt.

Megymag!
Köszi az „örvendezős-bátorítós” soraidat! Tetszett, ahogy Legfelsőbbnek nevezed! És az is, hogy megértőnek gondolod. Én is sokszor gondolok erre, mert az ember annyit de anynit hibázik, és mégis. Ha bűnbűnat, akkor van megbocsátás is. Ez megnyugtató tényleg!

Az éjszakai szopizással kapcsolatban egy cipőben járunk! Azzal a különbséggel, hogy nekem H. nem 1-2x, hanem minimum 4-5x vagy többször kel…és igen, kipróbáltam rétes, hogy kicsit hagyom, és nem ugrom elsőre, de akkor már nem nyöszörgés lett belőle, hanem eszeveszett ordítás….igaz, nem hagytam sokáig…most kicsit jegelem a témát, mert nincsen igazán szegénykém jól.
Csak az a gond, hogy tegnap beszéltem a párommal ( aki szerintem már teljesen kivan attól, hogy 1 hete nyaralunk a szüleimnél) a leszoktatásról és hát nem repes érte, hogy ő keljen fel H-hoz. Hát nem tudom mi lesz…
A hétvégén taliztam egy régi ismerőssel, neki van két kislánya. Egy 7éves és egy 4 éves. Ő határozottan állította, hogy az elejétől külön szobába tette őket, mármint újszülöttkoruktól és az ő módszerük a sírni hagyás volt. Na én ezt nem tudom megtenni! Sajnos majomanya vagyok, majomszülő…A férjem is érvelt, hogy nem azért sír, mert valami baja van, hanem hogy megszokta…

Ritmit!
Jól emlékszel, volt régebben próbálkozásom H. éjjeli no szopi programra, de sajnos akkor is kudarcba fulladt. Hát mit csináljak? Nem bírom hallgatni, ha sír, tudom, ez hosszú távon nem helyes.
A kabát érdekelne, de pont van nekem egy piros, igaz nem sherpa, de sportos…

Boszi!
Örülök, hogy így alakulsz! Nemsokára baba lesz! Szorítok, hogy úgy legyen, ahogy szeretnéd!

Borgmama!
Nagyon édes a kicsi lányod! Köszi a képet! Isten éltesse Lindát!
Az anyós-dologhoz én is csak annyit: egyik füleden be, a másikon ki. Zsolka nagyon jól leírta: előretolni a férjet…ez tetszik!

Film-téma: nekünk sajna nincsen időnk moziba menni, már ezer éve nem voltunk. Dvd-zés is nehézkes, a párom állandóan a féltő szívvel gyűjtögetett régi magyar ifjúsági filmjeit meg magyar filmjeit nézi…újabb filmekhez sajna nem jutok hozzá.

Tesó-kérdés: nagyon jókat írtok! Meg is mondom a barátnőmnek, aki pont ezeken a dolgokon aggódik! Ja el is felejtettem, hogy megszült feb. végén és nagyon gyors szülése volt. Őt említettem régen, hogy 1 év különbség van a gyerkőcei között…

Zsolka!
Tetszenek az ütögetős-témához leírt ötleteid! Főleg az oroszlános!

Rétes!
Örülök, hogy kiderült, mi a baja Mikinek! Így tudod orvosolni a bajt!

Enikő!
Tök jó szerintem is az a gondolatod, amit a nagyobb gyerkőccel kapcsolatban írtál! Nekem is sokszor eszembe jut mostanában, amikor a tesó-kérdésre gondolok, hogy milyen lesz a kisebbnek és hogy hat majd a nagyra…

Milyen jó, lányok, hogy ennyit kirándultok! Nekünk is be kellene vetnünk magunkat! Többször kellene magamat nekem is aktivizálni…

Tünde!
Szépek a gyerekek!
Megkaptad a privimet? Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Szép napot Mindenkinek!
borakata
Vendég

Eveta!

Jó, hogy nem kell befeküdnöd! Minden egyes vizsgálat utáni beszámolódból megállapítom, hogy nagyon jó lehet az orvosod!
Nekem az uh-n szinte totál pontosan megsaccolta a dokim Huncutot. 3 kg-ot mondott, és 2980 grammal született. Az utolsó 2 hétben nem nőtt egy dekát sem.

Megyek, mert jön a párom, főzünk, készülődünk anyuval. Holnap már otthon leszünk! Jó volt a nyaralás, kicsit szomorú is vagyok, hogy véget ért. Teljesen felszabadult mindig a kicsi fiam, ha a szüleimnél vagyunk. És rengeteget fejlődik minden téren. Na meg persze nekem is nagyon jó a pihizés-gondoskodás.

NA mindenkinek minden szépet és jót!
borakata
Vendég

Borakata szia,én is szenvedtem a fiammal ,ezen a télen sokat köhögött,általában úgy nézett ki,hogy a spiropent használ neki,de folyton ez a hörgés megmaradt nála,bevittem a Bókay-ba 2hete és csináltak nála bőrpróbát és kiderült,hogy allergiás .kapott olyan gyógyszereket,hogy már teljesen jól van.meg a sóbarlangba is elszoktam vinni,az is jót tesz.

mó73

A tesókérdésről csak annyit akartam hozzá szólni,hogy szerintem az a legjobb,ha már oviba elkezd járni a nagyobb és akkor jön a következő baba.habár nálunk a 2.az első után nem egészen 11 hónapra rá jött.de a 3. már csak akkor ,amikor a 2 ovis lett. aztán az ikreim is elég gyorsan,21hónap múlva,és végül a 6.bébim akkor,amikor már mind sulis volt,de ez is nagyon jó,hogy újra babázhatok ennyi idő után.jaj,de hosszan írok,most már rohannom kell,sziasztok.

mó73

Na az én irományom is elszállt!

Enikő!
Köszönöm, szépen! Meg van a program!

Borakata!
Ment az e-mail!

Zsolka!
Neked meg a privi!

Mindenkinek szép napot kívánok, a finiselőknek meg mielőbbi gyors szülést!!!!!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde

Borakata! Éjszakai szopival kapcsolatban:
Ti egy szobában vagytok Hunival? Mi Levente 10 hós korában költöztünk ki a szobájából, azután tényleg lényegesen lecsökkent az éjszakai ébredés.
Ami szerintem nagyon fontos, ha le akarod szoktatni az éjszakai cicizésről, az a te akaratod, kitartásod. Ha egy picit is érzi rajtad a gyerek, hogy kétségeid vannak ezzel kapcsolatban, akkor ezt kihasználja és ő győz. Nagyon jó antennáik vannak ám! :D
A sírni hagyást én sem tartottam soha jó dolognak, én úgy oldottam meg, hogy amikor éjjel felsírt bemnetem hozzá, melléfeküdtem,simiztem, vizet adtam ha kért. A szopik számának csökkentésével szerintem nem működik a dolog, vagy teljesen le kell állni, vagy akkor marad minden a régiben. Nálunk a "cici is aludt" :lol: , hogy reggelre több tejecske legyen. Nagyon értelmese ezek a kis prüntyők, Levente megértette ezt és elfogadta, nem mondom, hogy nem volt egy kis hiszti, de mivel látta, hogy tényleg zárva van a "cicibazár", hamar abbahagyta. Kb. 3-4 nap és már nem is kérte.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?