Sziasztok!
Kicsit döcögős időket élek meg az elmúlt napokban, ezért nem jöttem. Bár úgy látom, azért senki nem unatkozott addig se....
Borgmama! Még egyszer szeretettel gratulálok neked kicsi Lénádhoz, és nagyon örülök, hogy könnyedén vetted a kapott forgatókönyvet, őszintén nekem is nagy kő esett le a szívmeről! Az a 22 óra az nagyon sok, hősiesen tűrted - nem mintha tehettél volna mást, szegénykém!
Kata! Én örültem annak, amiket leírtál, fontos, hogy ezeket a szempontokat kiemelted, a Legfelsőbb leginkább az őszinte törekvésünket nézi, én úgy tudom, gondolom, érzem, látom, sokkal megértőbb, mint azt gondolnánk. Nagyon örülök, hogy egy ilyen ember van a társaságunkban és ilyen témákra is kitérünk.
Őszintén szeretnélek élőben is megismerni, remélem lesz rá alkalom egyszer, és sajnálom, hogy a rádióműsorról lemaradtam.
Mó! Egyszer már akartam írni, de akkor meggondoltam magam, mert nem akartalak megbántani, de most leírom: Biztos, hogy jó helyen jársz?
Mármint szívesen látunk, ha valóban úgy gondolod, de csöppet kategórikusnak tűnsz. Egyrészt császár után egyáltalán nem kockázatos egy spontán szülés lehetősége, ha a feltételek megvannak hozzá, erről kérrdezz meg orvosokat is, másrészt kicsit durvának tartom az egyház csak pénzről szól beszólásodat. Van olyan is, meg másmilyen is, nyilván a férjed tapasztalata is egy tapasztalat, nagyon sajnálom, hogy ez jött le belőle. Én is tudok hasonló eseteket, pénz, hatalom, főleg akik legfelül vannak, eshetnek soskzor kísértésbe. Azért én sok jó dologgal találkozom a saját egyházamon belül. A közösség segítség lehet, de nem azon keresztül üdvözülünk, egy bizonyos pont után magunknak kell továbbmennünk az úton, másrészt Kata - akit szerintem eléggé megbántottál, pedig ő itt feltárja nekünk a lelkét is - finoman és jól elmondta a amit kellett, nem részletezem tovább.
Eveta, Boszi! Nyugi!
Bíztatásul: nekem volt ismerősöm, akinek a szülőágyon fordult be a baba!!! Igaz, a dokija is azt mondta, életében ez a második ilyen, amit látott.
Amúgy én is totál zárt voltam szülés előtt 2 nappal még, aztán hipp-hopp mégiscsak meglett Kolos 4 óra alatt, és 2 db 5 perces, 2 db 3 perces fájás után csak 2 perceseim voltak és nyíltam könnyen, gyorsan, holott az elsővel még a kifejtett 2 ujjnyiig se sikerült eljutnom. Mire a második babával beértünk, ezen már bőven túljutottam. Sose felejtsétek, hogy általánosságban gyorsabb azért egy második szülés.
Igaz, Borgmama....vannak kivételek...
Szóval kinek így-kinek úgy de a lényeg az a lényeg, egészségben, épségben, szeretetben megkapni azt a második gyermeket végre valahára. Amúgy a héten megszületett egy ismerősöm második babája, spontán, az első neki is csaszi volt. Az arányok általában 50-50% nem, lányok? És ez azért mésigcsak jóval jobb arány, mint amire évtizedekkel ezelőtt lehetett számítani. Egyébként úgy látom, általában ott sikrül másodjára is spontán módon szülni, ahol magától beindul a vajúdás gyors ütemű, vagy legalább jól előrehaladó tágulással egyetemben.
Evicuska! Engem a szülés utáni betapintásra elaltattak, de pár perc volt az egész, addig amúgy se tudtam volna a babával lenni, mert akkor volt a kötelező orvosi vizsgálat. Azt a pár öltést is megúsztam így, nekem szimpatikus volt ez az eljárás, mert nem egy mély altatás volt, de engem speckó nem kérdeztek, hogyan szeretném.
Szép vasárnapot mindenkinek!