Sziasztok!
Kalandos péntek után volt egy nyugis szombatunk a párommal, most már dolgozik, már hiányoztatok, hú, jó sokat termelt a csapat... szupi... én is fogok, a témákat ugorjátok át nyugodtan, ami nem érint, mert szómenésem van....
Szóval:
Eldobható bugyingó téma:
Nem vagyok képben.... lányok, mi az, hogy hálós? Vagy mindegy, hogy milyen, csak eldobható legyen? (Dokik szerint jobb az, ha jól tudom, mert kisebb a seb fertőződés veszélye. )Viszont akkor ez akkor nem kell, ha császárral szül az ember lánya, ugye? Na és a méret?
Zili, a bugyi méretektől rosszul tudok lenni.. a párom vett nekem tegnap L-e pamut bugyikat, és szorít a csípőmön.... lehetetlenség, hogy L-es nek megfelelő a mérete, amikor eddig 4 kiklót híztam, és 48 kiló voltam. Akkor milyen méretet ajánlotok az eldobhatóból? Ha XL-est veszek, a gyógyszertárban, az nem esik le ugye, max nem fogom érezni annyira a gumiját, nem igaz?
Babaméret:
Zili, és Esztó,akkor nagyon kíváncsi vagyok, a finishben milyen súllya és méretekkel bújnak kia babáink, úgy. hogy most majdnem egyformák a paramétereik...
Vas- hajhullás:
Tinu, én is fennakadtam a vashiány és hajhullás és fogak romlása összefüggésen... Be is paráztam, azóta minden nap szedem a vasat, mint a kisangyal. Képes vagyok hajnalban csak azért kimászni a konyhába vasért, és valami ennivalóért, hogy be tudjam venni a vasat, még mielőtt reggel a magnéziumot, amit ugye rá csak 3 órára "szabad", ha aszt akarom, hogy a legjobban szívódjon fel... és elég terhes a dolog... és ha nem eszem a vastabli bevételekor, akkor olyan yomorgörcsöm van,. hogy szinte kiabálni tudnék, így muszáj enni.. pedig a hátam, közepére nem kívánok 3-4kor enni. Lehet, nem kellene ennyire mindent készpénznek venni.. Csak én ilyen vagyok... hallom és már képzelem is, hogy hogy hullik a hajam a vashiány miatt...
Az orvosok paráztatásához azt hiszem űberelhetetlen sztorim van péntekről.... Majd a levél végén leírom, de nem kívánom senkinek azt, amin keresztül mentem...
Fekvés elfogadása:
Mozza, örülök, hogy jobban vagy...
hát, a fekvés az elején rossz volt, mostanság csak néha sokallok be, akkor kicsit pityergek, de ez csak egy két perces dolog úgy 1-2 hetente, aztán nyomom tovább az ágyat....eddig úgy tört el a mécses, amikor ment el a férjem... hát, vágyom ki, és vágyom a programokra... de az ösztön, hogy a
babám óvjam mindíg felülkerekedik hála az égnek::) Meg hát amúgy sem bírnám:) csak az elfogadás szempontjából értem, hogy az ösztön győzedelmeskedik:)
Kismama-Baba-mamatorna:
Én karácsonyra kaptam a páromtól az RR baba-mama tornát, azt fogom nyomni:) Olyan megható volt, amikor kibontottam... ez volt az első olyan megnyilvánulása, amiből az jött le, hogy várja a babát... persze lehet benne kis önzőség is, azt akarja, hogy feszes fenekű kismama legyek mikor kint van a baba... (Most egyébként azért lassan nekem is el kezdett terebéjesedni a popóm. combin kisebb csíkok is, nem sötétek, csak olyan fogyáscsík szerűek.. azt is kenem, most már a barna, küblis kakaóskulimásszal... Párom élvezi, szagolgatja a kezét, hogy milyen jó sütiillatú, még órákkal később is, kézmosás utéán is:) akkor én is sütiilatú vagyok?
kár, hogy nem tudom a combom megszagolni:)
Pocaknövekedés- kozmetika- szőrtelenítés: hát, nem tudom, ti hogy oldjátok meg, de én jól megszenvedtem a lábam epilálásával,... most már akkora a pocim nekem is, hogy esélytelen jobb kézzel a bal lábam külső részét darálni... így bal kézzel bénáztam, itt röhögtem magamon:) a másik a másik fertályon való akció volt érdekes, 2x belevágtam enyhén az ollóval a ... ba... nem vérzett, de az is vicces volt...
Védőnő paráztatása:
Anika, ennél nagyobb paráztatást nem hallottam, amit a védőnőd mondott.. tudod, én lehurrogtam volna... méghogy el fog törni a baba kulccsontja születéskor, mert nagy.... ez már tényleg túlzás.. és hogy lehet ilyen védőnő? Én elég sok baba születéséről hallottam, de ilyenről még nem igazán, akkor annyira nem lehet általános. Más, ha azt mondja, hogy ha egy influenzás magára köp köhögéskor, akkor valószínű elkapja, ha nincs beoltva, mivel új fajta vírus van a levegőben... ezen érdemes parázni, de az előbbin, komolyan, már röhögnöm kell....
Vasital- vagy tabetta:Hean, Annus, nekem az ivó vaskészítményből, azaz a krauterblud-tól puffadt a hasam, és nagyon drágálltam is... még nem terhesen kellett szednem még rég a legjobban felszívódót.... Nekem a Neoferrofolgamma jött be, és a Ferrograd-folic, csak az utóbbi nem gyomorsaválló, talán az nem szívódik fel olyan jól...
Anita, a párod tud sütni, ezt nevezem! Aranygaluska, ne is mondd,,, jaj de ennék belőle......
Kutyafüle, Magnezium Citriciit. lehet vény nélkül is kapni... dupla áron van, ami így sem megterhelő, 150ft helyett 300 ft, ellenben a Magne b6, ami megközelíti az ezer ft-ot...
Annus, traktor hangú varrógép:) Olyanokat tudok derülni egy-egy hsz-don....
Szofi, tudom milyen az, amikor érzed, hogy egy korszak lezárult gyerekkorunkban. vagy tesónk gyerekkorában... dehát valóban, ez az élet rendje.... é ezért szép, mindíg új dolgok jönnek, új kihívások, új élmények.... csak a búcsú bizonyos dolgoktól fáj... én egyébként utálom azt amiről tudom, hogy most utoljára... a búcsúzást is... brrrrrrrrr...
Altatás:
Talán azért, mert rengeteget voltam kisiskolásként egyedül otthon este... és nem volt elég bizalmam az anyukám felé sajnos.... Nem tudom hogy altatott kisbaba koromban, de az tuti, hogy a pszichológusok azt mondják, az első 1 évben alakul ki az ősbizalom, addig rendelkezésre kell állni az anyukának mindíg.... vajon ezt úgy is meg lehet oldani, hogy néha az nem az anyuka, hanem az apuka?
Megkülönböztető jel: Petrus, én is örülök a megkülönböztető jelnek:) Ezért is merészkedtem vissza hamar, meg nem személyeskedés, de az a lány eltűnt, aki a rossz híreket hozta, aztán azóta semmi hír.. de nekem nem is hiányzik-..
Párod gyakorló képe fenomenális:) És egyből 3 üveggel!
Nekem még fél literessel is nehezemre esett ilyen gyakrolat a terhesség elején kismamatorna közben:)
Magzatmozgás: nekem a védőnő azt mondta hogy számoljam hogy legyen 12 naponta... ha nincs, forduljak orvoshoz... szegény manókám ma fel is keltettem, mert még délutánig csak 3-4-szer éreztem... Aztán mondtam neki, hogy ne haragudjon, tuti az igazak álmát aludta... Most meg azóta dörömböl:) (Egyébként állítólag így a 30 héttől már a nap 95 % -át átalusszák, a hétről hétre szövegben volt azt hiszem az -e hetiben, a 30.-ban...
Vércukorszint: Petrus, nem mondod, hogy az sem jó, ha túl alacsony a cukor? Miért? Milyen tartományban kell, hogy legyen?
Kutyafüle, nagyon csecse a szoba, annyi szeretet van benne!
Már nagyon előre haladtatok! már a popsitörlő is a helyén várakozik:)
Annus, szép nagy a pocid Neked is! Már nem férnénk oda a csokizóban az asztalokhoz, ha most mennénk:)
Keményedés- bent kell -e maradni a kórházban:
Ancsi, az, hogy mennyire muszáj benn maradni a kórházban, ha keményedés miatt bemész- hát, mérlegelendő. Te döntöd el, hacsak nem indult be a szülés, ami ugye persze kizárja azt, hogy hazamenj.
Megnézik, hogy a méhszáj nem nyílt -e, nincs -e megrövidülve a méhnyak, és ha nincs, akkor is felajánlják, hogy bent maradhatsz, kapsz magnézium kúrát... de te elutasíthatod, csak alá kell írni egy papírt, hogy annak ellenére, hogy felajánlották, te elutasítottad. Én azt szoktam kérdezni a dokit, aki épp vizsgál, hogy a feleségét benn tartaná -e. (sajna többször jártunk már az ügyeleten) Ha azt mondja, a feleségét hazaküldené, akkor repülök haza.
De ha otthon pihenés mellett, (ez relatív ugye, de tuti, ha fekvés mellett sokszor keményedsz úgy kb2 hétig, akkor megpróbálnak rábeszélni, hogy mégis csak be kellene feküdni, mert van, akin segít a kúra, és utána elfelejti a keméynedéseket, lenyugtatja a méhet. Na, én ezért feküdtem be 22 hetesen, de nem segített sajna semmit, hiába infúzióba kaptam, 8-szor nagyobb Mg dózist, mint amit általában a kismamik szednek 3x2 magne B6.
A dokim kérdeztem, mik a kilátások, azt mondta, örüljek, hogy nem nyílt ki a méhszáj, más már a 2 heti keményedés után már 4-szer megszül, (legutóbb 2 hónappal a keményedések kezdete után már 12szer szült volna meg szerinte.
Az más dolog,ha nem tudod megoldani, hogy ellássanak, akkor jobb bent feküdni, ha nem nyílik az ember akkor is... Ha nyílt, akkor viszont általában bent kell maradni, de hallottam olyat is, hogy nyitott méhszájjal haza lehet menni. De pihi persze.
A lényeg a lényeg, a szervezet jelez, és ha csak keményedsz, de nem olyan rég, nézesd meg szerintem, hogy nyitja e a méhszájat, rövidíti -e a méhnyakat. Ha igen, akkor ágynyugalom a legbiztosabb, és lehet, kórház is... Ha nem, akkor örülj, és amenniyttudsz, pihenj, és 2 hetente majd úgyis hív a doki kontrollra. Gyakrabban nem nézik, legalábbis nálam így volt.
Jó hosszú lett, bocsi.
Azt hiszem a köv. hsz ban írom le, mi volt velem pénteken, külön, átugorható, a lényeg, hogy mentővel megjártam a kórházat, voltam szülőágyon is 6 órát, és most otthon vagyok, semmi változás... csak beparáztattak az SZTK.ban telefonon, és az lett a végkifejlett, még jó, hogy a stressztől nem szültem meg...