Új privát üzeneted érkezett!

SZIASZTOK!
KÉPZELJÉTEK VOLTUNK A 9-HÓS MÉRÉSEN 9650GR.MONDJUK MOST CSAK 30 HÍZOTT 1 HÓNAP ALATT.HÁT NEM ESZIK,DE A DOKINÉNI AZT MONDTA NEM FOGLALKOZUNK VELE!!MONDOM ALIG ISZIK...ERRE Ő:AZZAL SEM FOGLALKOZUNK!!

MOZGÁS:KAPOTT BEUTALÓT NEUROLÓGIÁRA,KÉRTÜNK IDŐPONTOT DE CSAK 3 HÓNAP MÚLVA TUDNÁK FOGADNI.KÖSZI EGY ÉVES LESZ ADDIG!!ÚGYHOGY VÉDŐNŐ KERES MÁS HELYET VALAMI MASZEK FIZETŐSET!
ÉS TEGNAP MIKOR MEGKAPTUK A BEUTALÓT,HAZAHOZTAM ÉS NÉGYKÉZLÁBRA ÁLLT :lol:
ÚGY MEGMUTATNÁM DE AZ A NYOMORULT GÉP NEM ENGED FÖLTÖLTENI.

JA AMÚGY MEG ELKAPOTT VALAMI KÓRSÁG.REMÉLEM NEM FERTŐZÖM MEG DÁVIDOT...VAGY A TÖBBIEKET :?
barika2008

Sziasztok!

Tündi, ez a veteméynes nagyon jó lehet, irigyellek, hogy belevágtál. Kényszerűség ide vagy oda.
Sziszinek jobbulást!
Bari, tűz a fejlesztőbe! De szerintem még 1 évesen sem késő.

Martin iskolaérettségi vizsgálatán kiderült, hogy beszédészlelési zavara van. A korának megfelelő átlag 18-20 szótag hibátlan elismétlése, neki 13-14 van meg. A rajzkéssége még belefér, de tény, hogy fejleszteni kelene még ebben a fél évben.

A szóbeli utasításokat nem teljesen érti, ha van valami eszköz, azzal hibátlanul dolgozik pl pálcikákkal számolással nincs gond, de letapsolni 3-4-5-öt 100%-os hibával sikerült. Egyenes vonalon egyensúlyozás nem megy. Ezért nem mond verset és nem énekel. Én azt hittem csak zárkózott, de képtelen hallás után pontosan megtanulni. Pedig erről szól az első osztály, ráadásul 50%-ban németül.
Pénteken megyek vissza, megpróbálom Sanyit is elrángatni, de azért félek, hogy összeveszik a pedagógussal... szerinte minden rendben.

Szóval kérdés, hogy fejlesztéssel elmehet-e suliba ősszel - szerintem igen, mert átlag felettinek mondták a tudásszintjét, csak nyüglődne még egy évig az oviban, de Sanyi hallani sem akar fejlesztésről, mert ugye fizetős....

Teljesen össze vagyok zavarodva. Jobb lenne ezek ismeretében egy sima átlag iskola, de gőzöm sincs mi a választék.

Betegség. Már nem is tudom mit írtam utóljára. Norbi bárányhimlős, a fülük lassan rendeződik. Én még mindig KO vagyok, fáj az egész arcom a takonytól, talán ma már tisztul.
Elég nehéz bárhová is mennem, mert apám nem volt bárányhimlős, és csak anyám jöhet el vigyázni a gyerekekre, de állandóan csak sóhajtozik, ha megkérem, de nincs más választásom, mekkora nyűg vigyázni az unokáira, mi? Holnap de. Uh, pénteken nev tanácsadó, ha nem segít be, nem tud Sanyi velem jönni, pedig szeretném, ha ő is hallaná mit mondanak és kérdezhetne. Ráadásul még a 16 hetes laborparírjaimért is el kell majd mennem, de azt már elő sem hozom.

Uh idejére is anyám szerint vegyen ki szabadságot Sanyi, mert lehet, hogy megint több órát ott töltök. Nem mintha más dolga lenne. De Sanyi egyrészt nem erre akaja elfecsérelni a szabiját, ráadásul erre a hónapra 1 napot sem írt ki előre.
Egyre puskaporosabb a hangulat, nem tudom miért kell elllenségeskedni ennyire.

Tényleg a szüleimmel már csak akkor találkozom, ha nagyon muszály, de már kezd ez az undor anyám részéről idegesítő lenni.
Mintha akkora szívesség lenne a saját gyerekének segíteni néha... és nem arra kérem, hogy pucolja ki a wc-t, hanem, hogy vigyázzon a gyerekekre. Már nagyon gondolkozom egy külső gyerekvigyázón. És akkor ő dumál milyen jó egy lány gyerek, hát veszem észre micsoda mély, bensőséges kapcsolatot sikerült kialakítanunk.
Más szülő jön vasal, főz, ha beteg a lánya és be kell segíteni. Nekem 1-szer küldött kaját most, hogy betegek voltunk/vagyunk, akkor is azért, mert a tesómék is náluk kajáltak nőnap ürügyén. Pedig már 1 hete masszívan odavagyok, terhesen itthon 2 gyerekkel, ráadásul Norbival sehová sem lehet most menni, még kaját venni sem.
Igaz dolgozik, de otthon, és most egyáltalán nem szakad meg. Jó ha heti 4-5 óra dolga van.

Bocs a kirohanásért, de kinek panaszkodjak? Sanyival már így is utálják egymást.

Éva

KépKépKép
agmano

Szia Éva!

Nagyon ismerős, amit leírsz! A szüleim ugyan 200 km-re laknak, így évente kb. 3-szor látják az első és idáig egyetlen unokájukat, nagyjából húsvétkor, karácsonykor 1-2 órát, aztán nyáron meg pár napig náluk vagyunk. Állandóan azt hallgatom, hogy mennyire szenved tőle, hogy nem tud segíteni, na, majd ha nyugdíjba megy. Az 3 hónap múlva lesz, de előre tudom, hogy utána sem fog feljönni. Kifogás mindig van. Amikor nyáron ott voltunk, fél órát foglalkozott az unokájával, aztán ment főzni vagy mást, ill. kérte, hogy váltsuk le, mert elfáradt. A házban kosz, cigifüst, amikor kértük, hogy takarjuk le a nagy asztalt az ebédlőben egy pokróccal, hülyének nézett, de aztán rá pár perccel látta is, miért kértük, Bori majdnem nekiment, még jó, hogy apja rutinszerűen a sarkon tartotta a kezét, úgy támaszkodott. Az asztal akkor pont szemmagasságban volt Borkának.
A külső gyerekvigyázó jó ötlet, nekem az Önkormányzatnál vetették fel az ötletet, hogy keresni kell pótnagyikat. Az egyedül maradt néniknek felüdülés, ha gyerekekkel lehetnek, persze ehhez jó karban lévő pótnagyit kell keresni. Lehet, hogy van is ilyen az ismeretségedben, s elképzelhető, hogy szívesen vállalná kevés pénzért vagy akár pénz nélkül is. Vagy az is jó, ha van olyan kismamatárs, akivel összebeszélhetsz, hogy felváltva vigyáztok egymás gyerekeire, így mindkettőtöknek lesz olyan ideje, amikor ügyet intézhet, orvoshoz mehet, netalán fodrászhoz szaladhat.

Régebbi kérdéseidre válaszolva: Az ovi óta már elég kevés helyre visszük, azelőtt állandóan mentünk. Most az oviban van heti 1-1 gyógylovaglás, kutyásterápia, Ulwila (a külön órákra nem fogunk tudni menni, mert Bori nem bírja alvás nélkül), van heti 2-2 logopédiája (beszédindítás) és egyéni fejlesztése. Itthon hamarosan újra elkezdjük a TSMT-t (torna), és ha elkészül az uszoda a kerületben, szombat délelőttönként megyünk, s HRG-zünk (ez a TSMT vízi változata). Úgy néz ki, végre bevezetik nála az alternatív, képcserés kommunikációt, én ezért küzdök már szeptember óta. Ezt utána itthon is csinálni kell, akárcsak a napirendi táblát, képeket, amiket már ősz óta használunk itthon is. Egyébként ez a napirendes pl. kimondottan érdekes és hasznos lehet egészséges gyermekeknek is. És nagyon szeretik a gyerekek ezeket a laminált képeket.
"Ha szülsz lesz segítséged?" A fentebb részletezettből kiderült, hogy nem, csak magunkra számíthatunk majd. De ehhez már hozzá vagyunk szokva, valahogy csak lesz. Borira néha vigyáz 1-2 órácskára a volt szomszéd néni, de ő most kórházi kivizsgáláson van, mert állandóan elájult, így mostanában már nem vállalta be Borit. Egy másik hölgy pedig szívesen jön, de jó előre le kell vele beszélni, mert különben csinál magának programot.
"És Bori nem lesz féltékeny, kíváncsi vagyok hogy fogja lereagálni." Erre én is kíváncsi leszek. Most már a kisebb gyerekek is érdeklik, amikor gyanús lett az autizmusa, akkor pont az egyik gyanújel volt, hogy csak a nála nagyobbakkal (kamaszokkal) ismerkedett, kortársairól, nála kisebbekről tudomást sem vett. És persze inkább a fiúkkal haverkodott, elvégre lány! :lol: Most meg már mutogatja az újságokban a babákat, amikor babanézőben voltunk, simogatta a baba pocakját, nagyokat kacagott neki. Szóval érdekes lesz, nem tudni, ő mit fog felfogni belőle.

Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem, az még eszembe jutott, hogy Martinnak vizsgálták már a hallását? A halláscsökkenés okozhat beszédészlelési zavart. Az egyik ismerős kislánynál kiderült, hogy valóban van halláscsökkenése, ki kellett venni az orrmanduláját, az volt nagy, túl nagy volt. Ő is 5 éves múlt, szeptembertől megy iskolába. Ott is idejében léptek.

Most eldugulok. Ti jöttök.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2009.12.02 23:38-kor.
ktc

Barika, ti hol is laktok? Őt nem tudjátok elérni? Nagyon profi! Hozzánk is ő jár ki. http://www.mimnet.hu/0100_hun/0100_info ... sp?id=1262

A cikkel kitaláltam valamit, felteszem a blogomra, ott el tudod olvasni.

Jó lesz így?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2009.12.02 23:39-kor.
ktc

Katica, nem mondod, hogy a Te férjed is Sanyi?! Akkor közénk való vagy, itt majdnem mindenki Sanyival él.

Martin fülével 2 éves korában kezdődtek a gondok, de igazából 2 éve - miótta ovis- folyamatosan küzdünk, természesen ez az oka a beszéd észlelési problémának, de eddig ez nem derült ki, csak most világosodtam meg, hogy pl. miért nem tudta/tudja visszamondani a hét napjait sem, mikor Norbi már hetek óta kántálja. És semmi vers, amit az oviban tanulnak, mindig hiányos, de ha én nem ismerem nem tudok neki segíteni. Önbizalma ezáltal gondolom a béka alatt.

Na megyek elhozzuk Sanyit a mh-ről, mert ő is eléggé odavan.
Még annyit, hogy anyámék 10 percre laknak kocsival. Anyósék 1 órára, ő szívesen elvinné a gyerekeket, de anyós már nem tud velük bánni 73 éves, alig bír menni és volt 10 éve egy csúnya depressziója egy sikertelen kísérlettel, ami miatt én már nem bíznám rá a fiúkat. Pedig el akarja vinni nyáron Martint, amég én kórházban vagyok. Remélem Sanyi mellém áll és nem engedi. Belebetegedne a gyerek.

Éva

KépKépKép
agmano

SZIASZTOK

én örülök személy szerint,hogy ennyit írtatok :) -persze ha nem jó dolgok történnek az nem jó :(

Katica.azért nektek olyan szempontból jó,hogy vannak lehetőségeitek fejlesztésre.persze lehet kisebb utazásokkal.nekem barátnőmék (neki Down-os a lánya) sajnos kénytelenes voltak Szolnokról Veszprémbe költözni épp ezen okok miatt.itt nálunk ilyen szempontból semmi nincs.még magánalapon is nehéz jó szakembert találni :(
Neked is Sanyi a férjed??? :lol: :lol: CSak mert itt jó sok Sanyi-feleség van (enyém féjem is az) :) :)

Bari.aztaaa. de jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ilyen szupi hírekkel gyere mindíg :) :)
Hát a súlya nem semmi.enyémek 1évesen voltak ennyit..vagyis Zsolti,mert Sziszi épp 9volt.szerintem a későbbiekben sem lesz gond a hízással,mert már akkor most 1évesen is látszódna,hogy nem megfelelő a gyarapodás.
Szóval már a 4kézlábas produkció is megy...amire eljuttok neurológushoz,addig már egyedül megy be...szerintem mosolyogni fognak rajta,hogy milyen ügyi :)

Tündi.Kory.Gyöngyi hogy vagytok? Mi Sziszivel ma voltunk fülcsi-kontrollon...rendben van aránylag...még a héten itthon,gyógyi nem kell.

Évi.először is ha akarjátok,hogy menjen suliba,akkor igenis kell a fejlesztés.De verd bele férjecskédbe,hogy ez nem szégyen + ilyesmi...mert ilyen erővel különórákra se járassuk a gyereket :)
És...nálunk is ilyen van Zsoltival.de én már beletörődtem,hogy ő lassabban érik.saját számításaim szerint olyan 1/2 évvel van egy-két dologból hátrább.és én ezt annak a róvására írom,hogy ő 4évesen kezdte az ovit...és igenis neki kellett volna a 4 év óvoda...de késő bánat.számolás-matak tökéletes nála,logika szuper,szókincse jó,szépen beszél..igaz kicsit vontatottan...már az R-t is majdnem jól mondja (kezd peregni).DE...és itt van a De..
az akusztikus észlelése neki sem jó...sőt szerintem rossz (pedig a hallása nálunk bizti jó) de a figyelme könnyen terelhető
Szóval pl. most azt gyakoroljuk,hogy gólya....hallod-e benne az Ó betűt...és hol...szó-elején-közepén-végén...de ne tudd meg az istennek nem akarja megérteni.persze ha leírom a szót (vizuális észlelés)az már hibátlan.Úgyhogy most ezt gyakoroljuk itthon...mert persze neki is ilyen téren kéne a fejlesztés,és gyakorolják is a logopédus-nénivel...de az kevés.
Én abban bízok,hogy szeptemberig még van 6hó--addig csak alakulunk.

Sajnálom,hogy a segítséggel,szülőkkel így álltak...de ez is hasonló nálunk is-azzal a különbséggel,hogy mi a dédivel lakunk és azért ő csak ő+2szem.ha betegek vagy valami persze nem lehet rá hagyni sokáig őket,mert ugye már a dédivel is történhet akármi...de még így is jobban számíthatok rá,mint a szüleimre.Anyósomék messze laknak..úgyhogy kilőve.Apu még hagyján ő segítene..de ő meg azt csinálja amit Anyu akar...ő meg aztán nem vállalja a felelősséget.2percre laknak gyalog az ovitől -másik utca(mi kocsival 10percre)-de még a 3év alatt tán 3* hozták el őket--akkor is mert muszály volt.ha betegek meg még hozzánk se akarnak jönni,mert sajnálják őket...na köszi nagy segítség.szóval ez van.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!!!

Jaj, tényleg mennyit írtatok!! :lol: :lol:
Kicsit eltüntem, de ennek semmi különösebb oka nincs, csak valahogy el vagyok havazva :P :P
Továbbképződöm, munka, háztartás, vedégség és egy kis hányós virus :lol: :lol: De szerencsére a betegség nem vészes: Marietta kezdte, ma a Sára hányt. Apa itthon 3 hete, mert egy kis focival tönkretette az amúgy sem tökéletes térdét :roll: Olyan fájdalma volt, hogy a doki már a műtét időpontját fontolgatta, de az ultrahang szerint "csak" megnyúlt a térdszalag, nem szakadt, nincs mit műteni. Így maradt a mindennapos fizikoterápia és a gyógytorna. Még sántikál, de már ülve nem fáj a térde :? :?

Évi!!

Sokáig néztem Martin születési idejét és nagyon számoltam :oops: Felmerült bennem a kérdés: miért is muszáj iskolába mennie? Nem lenne jó maradni még egy évet, megoldani a problémákat és úgy iskolába menni, hogy sikeres lesz? Fél évvel idősebb, mint a Marietta, és mi nem megyünk, ez tuti!! Fél év sok idő, és mégse!
Ha meg mégis viszitek iskolába, akkor tényleg kell a fejlesztés. Szerintem a képességei mit sem érnek egy gyereknek, ha nem tudja kamatoztatni, ha utálja az iskolát és ezért nem teljesít.
Sajnálom, hogy ennyire magadra vagy utalva!! Nálunk mostanság anyósék "nagyon sokat" segítenek: mindig vigyáznak a lányokra, ha kérjük :lol:
jobbulást Neked is!!!

Katica!!!

Én is Sanyi hozzátartozó vagyok! :lol: :lol: :lol: Jó helyre jöttél!!! :lol: Egyébként mi is így oldjuk meg a gyerekfelügyeletet: egymás gyerekeire vigyázunk! A helyi topik ezért jó (legalábbis nálunk), mert ennyi emberből mindig kialakulnak olyan párok, triok, akik kölcsönösen segítenek egymásnak.

Vigyázzatok magatokra és gyógyulgassatok!! megyek mert leragad a szemem :x

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

CSAJOK NEM KÖLTÖZTETJÜK ÁT MAGUNKAT MINDENESTÜL MINDANNYIAN TÜNDIVEL ,KTC ,KORI,ÉVI STB STB ZÁRT FÓRUMRA!!!
ÉS AKKOR TÖK JÓ LENNE A JUNIUSIAKKAL BEJÖTT NAGYON!!
AKKOR NEM KÉNE OLYAN EMAIL CÍM,LEÍRHATNÁNK MINDENT F FÓRUMON!!
barika2008

AMÚGY NEM AZÉRT NEM ÍROK MERT ÁTKÖLTÖZTÜNK HANEM AZÉRT MERT NAGYON SZAR LETT A BABANETEM...VISSZAOLVASNI IS UTÁLOK MERT MINDEN IRÁNYBAN KILÓG A SZÖVEG A KÉPERNYŐBŐL...NEM ÉRTEM MI LETT VELE
barika2008

Sziasztok!

Hát csajok,itt az iskola előtti dolgokhoz nem nagyon tudok hozzászólni.
Magam idejéből tudok kiindulni,akkor nem tesztelgettek szerintem minket,ilyen akusztikus észlelés stb.szempontjából.
Most mindent kiszűrnek,mindent fejlesztenek,most szerintem kicsit ennek a világát éljük.
Mégis az én általános ikolás éveimben mindenki tudott megfelelő időben olvasni,most meg vannak olyan 3.osztályosok akik csak makognak.Köszönhetően a gyors tempónak,meg a még magasabb követelménynek!

Andi!

Sziszivel is csinálsz ilyen fejlesztéseket?
Ha igen miket csináltok?

Mondjuk itt a városunkban is van fejlesztő bölcsöde,ahová pár hós kortól lehet menni,idegen nyelv oktatástól kezdve minden van.

Bari!

Szerintem ez a topic nem egy nagy forgalmú topic,nem is pörög nagyon.Néha alig lehet kivárni,h.oldalt váltsunk,és szerintem a témáink se szuper titkosak!

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Igen! :lol:

Barika, feltettem a cikkeket a blogra, sőt, a legfrissebb megjelenésünket is, igaz, itt csak "képanyag" Bori, de az ő óvodai csoportjukban készültek a fényképek. A cikk a kutyás terápiáról szól, s képzeljétek, én először az alsó kicsi képen láttam meg Borit, azt mutogattam a barátnőmnek, aki aztán vigyorogva mutatott a jobb felső sarokba, hogy és ott ki van...?! :oops: 8) :lol:

Szép napot nektek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2009.12.02 23:40-kor.
ktc

Sziasztok!

Megjöttem genetikai UH-ról és tanácsadásról, ahol már meg sem vártam a dokit. ebből már ki is derült, hogy nincs baj a picurkánál, csak most éppen 10 nap a lemaradás. 2 hete 5 volt.
Nem érdekel, mert máshogy feküdt, abból is eredhet. Majd 2 hét múlva megyek a dokihoz és ha akar megnéz majd Uh-on, hogy tovább maradozunk-e.
Ma már kijelenthetem, hogy gyógyulok én is, végre.

Szerintem is maradhatunk itt, semmi titkosat nem írunk csak a napi gondokat, és így bárki becsatlakozhat a hasonló nyűgjeivel.

Mindenképpen fejleszteni szeretnénk Martint, holnap du megyünk kifaggatni a pedagógust. Sanyi is eljön, mert anyukám vigyáz a fiúkra. Egész normálisan állt hozzá. Aztán megyünk a fülészetre és de valszeg elviszem Norbit a gyerekorvoshoz, mert nincsenek új hólyagok csak hegek. Bazi gyorsan leszáradt az a 8-10 hólyag -jó felét elkaparta, és rózsaszín pötty kb. 20 db nem indult be, inkább eltűnőben van. Lehet ez az antibiotikumtól? Egyáltalán ez bárányhimlő volt? Mondják, ha nem eléggé kapja el ,akkor elkaphatja még egyszer. Remélem ez elég volt. Így is lesz 4-5 heg, amit elkapart.

Azért vinném Martint suliba, mert nagyon várja és a többi dologgal jól állunk -rajzolást kivéve, de az sem nagyon gáz. 1 évet elfecsérelnénk az oviban, csak visszabutulna. Ő nagyon figyelmes, (ha nem játszik mellette valaki) van feladattudata, ő szeret elücsörögni és szereti, ha tanítják. Nálunk az nem megy, hogy mondjon szavakat azonos kezdőbetűvel.
Mariettával és Zsoltival más a helyzet, ők alapból évvesztesek és 7 évesen mennek suliba. Martin az egyik legfiatalabb lesz. A tanítónő és az óvónők is bíztatnak, hogy érett, menjen. Én azért küldeném, mert jövőre is csak le kell ülni vele minden du és semmivel nem lesz jobb a helyzet. Agyilag pedig, mint a szivacs szívja az információt. Ez egy kicsit ellentmondás nekem, hogy a feladatot nem érti, az információt pedig kiszűri. Állítólag az érzékelés fizikai, az értés pedig logikai dolog.
Azt írtam, hogy kieset az első foga? Vacsinál szedte kis a kaja közül. Ez az, ha neki egyszer azt mondom, hogy ne piszkáld, akkor ő 3 hétig nem piszkálja amíg magától ki nem esik. De nem fájt és nagggggyon büszke most magára.

Na megyek. Fotó nincs elfelejtve, de türelmet kérek még azért elég beteg vagyok.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

[quote="ktc"] írta:ktcfeltettem a cikkeket a blogra, sőt, a legfrissebb megjelenésünket is, igaz, itt csak "képanyag" Bori

Na most ezt meg én nem találom.....

Ma megmondták az iskolaérettségi vizsg eredményét. Nem javasolják. Egy világ dőlt bennem össze és mondtam, hogy sebaj, mi keresünk fejlesztőt-ha szükséges, és elkezdjük. Martin már teljesen be van indulva a sulira. Esze ágában sincs még óvodásnak maradni.
Én nem látom már olyan vészesnek a problémát, elvégre még a füle sem volt 100%-os a vizsgálatkor és még 2 tesztet megcsinálnak neki, egy vizuális érzékelést és egy nagymozgást. Akkor kapunk egy teljes "kórképet".

Én is aztán jó vagyok magam kérem a vizsgálatot az óvónők véleménye ellenére, kapok egy javaslatot, amit nem fogadok el.
Szerintem ezt nagyon túllihegték. Eddig 1 ismerős gyerekre sem mondták, hogy mehet - köztük az egyik óvónő lányára sem, hát ő is teljesen meg volt zavarodva ettől. A gyereknek el sem merte mondani.

Jó hétvégét!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!!

Jaj, Évi!! Akkor ez nem sokat segített a döntésben!??
De akkor csak én parázok ennyire a sulitól??? Én semmiképp nem akarom vinni, pedig nekünk az iskolaérettségi viszgálat azt javasolta!
Szerintem olyan nagy a követelmény - az elsősök már rendesen olvasnak és írnak! :shock: :shock: Bari!! Nektek ez nem volt nehéz???? Bár ahogy írtad Szilvi okosabb, mint az átlag :lol:
Én azt hiszem nekem egy tök átlagos képességű lányom van, de tele gátlásokkal - hogy fog így teljesíteni??? :cry: :cry: Én annyira féltem :oops: :oops: Örülök, hogy van még egy évünk!
Ja, és Martin fogkihullásához gartulálok!!! :lol: :lol: :lol:
Lemaradtam :oops: miért kapott antibiotikumot?? Mivel kenegetted a pöttyeit?? Mi még csak "várjuk" a bárányhimlót :lol:
Ultrahangos hír jó!!! :lol: :lol: Gyógyulj meg teljesen!! Jön már a tavasz, talán kevesebb lesz a baci is!! :roll:

ágyöngyi

Sziasztok!

Évi, tanítóként nézve a problémátokat teljesen megértelek. Nagyon nehéz döntés ez. Pláne, hogy Martin is nagyon várja az iskolát. Tényleg nagy a követelmény az iskola első osztályában, ezért ha viszed suliba, olyan helyet válassz, ahol családiasabb, engedőbb a légkör, ne "zseniképzőbe" vidd. Az iskola légköre, az elvárások azonban mit sem ér, ha a tanítót nem szereti a fiad. Tehát a legfontosabb: tanítót választani! Egy szerethető tanító néniért, akivel jól együtt tud dolgozni, nagyon sok mindenre képesek ám a gyerekek! Ha a tanító személyisége megfelelő a fiadnak, szárnyakat fog kapni, ha állandó pozitív visszajelzéseket kap (még a mosoly is az! Nem csak szóbeli dicséret létezik!), képes lesz áthidalni a nehézségeket, behozni a lemaradásokat. Az iskolákban most már mindenhol van fejlesztő pedagógus, aki a felzárkózásban tud segíteni, ha szükséges. Iskola- és tanítónéző tippjeim is vannak, ha kéred, szívesen leírom!

Szép hétvégét kívánok nektek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2009.12.02 23:43-kor.
ktc

Sziasztok!

Gyöngyi, üdv, rég voltál - igaz én is. Szóval volt kis gennyes fülgyulladásunk Martinnak 2, Norbinak 1 fülére. Ezért is még nem 100%-os a hallása, savós nekik, de már nem gyulladt.
Jártunk előkészítőbe és jól kijön a tanárnénivel, aki a németes lesz. A magyaros párja állítólag egy angyal. Reméljük hozzájuk kerülünk. Hétfő-kedden megyek beiratni, akkor lehet, hogy már meg is tudom.
Majd még jövök......

KépKépKép
agmano

Na jöttem.

Megnéztem Bori képét, hát az enyémeket nem lehetne erre rávenni.

Gyöngyi gyógyulást az uradnak!

Na megint megyek: anya kell.

Éva

KépKépKép
agmano

Helló!

Iskolához nem tudok még mit szólni :)

Gratula a foghulláshoz.:)

Nálunk is kijött már kettő,meg egy tető teljesen kint az újakból,a másiknak meg a sarka kukucskál.És ahogy nézem eléggé kajla lesz az egyik :? Apára ütött. :)

Örülök,hogy minden rendben van a babónál.. :) No meg veletek is. :)

Nálunk most nekem fáj a torkom hétfő óta,és már tök elegem van belőle :x nektek meddig volt fájós Éva? Most nyomom a bioparoxot is meg sós gargalizálás stb. Alig alszom valamit. Tegnap is meg ma is sokat voltunk kint nagyon jó idő volt. Domi annyira elfáradt délben,hogy majdnem beájult a kajánál,de kibírta evett egy nagyon és aludt majd 4 órát :shock: :lol:

Na megyek fürdés van.. :)
varga tünde

Sziasztok!

Tündi, bíztatásul én már több, mint 1,5 hete köhögök, végre nem fáj a torkom. Jobbulást!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Ma beirattam Martint a suliba. 1/a-s lesz :lol: 26 fős a létszám -egyelőre. Ahhoz a tanárnénihez fog járni, akihez előkészítőre is jár/t, holnap lesz utoljára.

A suliban van fejlesztőpedagógus, úgyhogy szeptemberben felméri őket és azután foglalkozik a problémásokkal. Ez megnyugtató. Mi elkezdjük a fejlesztést itthon és szakembernél heti 1-szer, ha belelférünk a csapatba, és ősszel meglátjuk mit mondanak a suliban.

Remélem azért menni fog, de Katica, ez egyfajta zseniképző, ugyanis 2 tanynelvű. Az órák 50%-a németül zajlik és felsőben a történelem is. Ha addig bírja, de nem túl jól megy neki, akkor átmegyünk egy normál 8 osztályos gimibe és kész. De jó alapokat kap itt, az biztos. Ha nyüglődik az elsővel is, akkor pedig spec iskola kell és kezdjük előlről.

Magas a színvonal, de állítólag a gyerekekhez igazodva tavaszi szünetre végeznek az abc-vel, és a német abc-t csak ezután kezdik inkábbb 2-ban. Addig csak szóban tanulnak. Hát meglátjuk.

Képzeljétek ma kipróbáltunk egy autót. Egy 10 hónapos tesztautó, egyelőre kicsit keveset adnának a miénkért, és kicsit fapados is a járgány, semmi extra nincs benne a mostanihoz képest, de legalább 6-8 évig nem kellene újabb autóra gyűjteni. Persze kölcsön is kellene kérni anyóséktól valamennyit, de felajánlották. Mégsem egy túlfutott 3 éves, hanem 5000 km van csak benne.

Majd írok, ha valami már konkrét lesz.
Ma úszás, holnap torna, kezdődik a futkosás.

Éva

KépKépKép
agmano

sziasztok!
nekem továbbra is szarakszik a babanet.utálom visszaolvasni mert ahol csak lehet kilóg a képerbnyőből!!

szóval tényleg a 4kézláb hintázásnál tartun(kutyázás) és örülök,hogy így örültök neki...de ez több mint 9 hónaposan nem nagy szá sajnos!!

ktc dunakeszin lakunk!!!

amúgy ma kaptam egy budai tel számot és ápr 9-re kaptunk időpontot neurológiára.ami mai viszonyok között jónak számít!!
egyébként tök fura dávid mert ha fölállítom,hosszasan álldogál és játszik nem kapaszkodik semmibe.sőt toporzékolni is tu,és megtesz 1-2 lépést.akkor magától miért nem??
halotatok már ilyet???
barika2008

húú egy jópár betű lemaradt!!
barika2008

Sebaj, érthető voltál.
A lényeg, hogy ha most ki is marad valami, azt azért nem árt bepótolni....
Martinhoz képest csúcs sebességgel haladtok és nekünk senki nem mondta, hogy kóros lenne.

Tündi, hogy vagy?

Autó vétel lefújva, nem akarunk visszalépni, ez egy tök jó kocsi, inkább nem adjuk el, hanem egy darabig nem utazunk egyszerre biztonságosan 5-en. Vagy ha még valamire ráakadunk, akkor hitel....

Éva

KépKépKép
agmano

Helló!

Köszi Éva! Megvagyok-megvagyunk. Már a gyerekek orra is folyik ezerrel .. Megint. :( :( Mikor lesz ennek az időnek már vége. :(
varga tünde

Most jön a hó!
Jobbulást!
Mi 2 hét után ovizunk, de nagyon nehezen veszi Norbi az akadályokat. Jó volt itthon.

Éva

KépKépKép
agmano

Sándoroknak nagyon sok boldog névnapot kívánok :) :)

KépKép
KépKép
cleo27

Szintén...

Az enyém reggel megkapta a meglepit. Egy teás porcelán bögre szűrővel és fedővel. Nagggyon örült neki, mert nem szereti a filteres teát.
Andi, mi újság? Semmi?

Éva

KépKépKép
agmano

Sanyijainknak boldog névnapot kívánok!

Jó lenne, ha már jönne a tavasz! Ma is bolond idő volt, sütött a nap, közben meg viharosan fel-fellebbent a szél, s esett egy kis hó is. Brrrr!!!

Amíg a tavaszra várunk, addig is ajánlom figyelmetekbe legújabb blogom legújabb irományát (nem engem dicsér)!

Elérhetősége még egyszer: www.kisgyerekesanya.blogspot.com

Jó éjt nektek!
ktc

Hali.

Évi.köszi kérdésed :) Szerencsére most a házunkkal vagyunk elfoglalva...csinálják hétvéget óta az attika falat +a régi házról tetőbontás volt.3 napig takarítottunk annyit...áááá...dehát ezzel jár az építkezés.Persze voltak megszakítások:apósom leesett a létráról-sarokcsonttörés.én vasárnap ráejtettem egy súlyt a kezemre: eltört az ujjam-szerencsére nincs sínben+gipszelve,mert a felső ujjpercből vált le egy csontdarab.Úgyhogy elvagyunk.
Gyerekek oviban-remélem bírják egy darabig-igaz délben megint hazahordom őket-mert du. más óvónővel vannak csopiösszevonással-(óvónénijüknek bokaficama van)

Katica.én is nekifogtam olvasni a blogodat :) :) nagyon jó!

Most megyek készülődés van :)

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Jújjjjj, Andi! Óvatosan! Jobbulást! Sogornőd hogy van? Méhlepénye odébbment?

Tündi, torkod?

Katica, aranyos a cikk, néhány részével csak elméletben értek egyet a gyakorlati megvalósítás nem megy. Pl. ha beülök egy kád forró vízbe, hogy most kikapcsolok és áztatom magam, akkor tuti, 15 perc múlva sírás vagy visítás van -Norbi.
A legnagyobb baj az ovis napirenddel, hogy du. tök jól kipihenik magukat és este tovább bírják, mint én. Én du. nem tudok akkorát pihenni, mint ők, ha mégis elalszom, akkor utána olyan vagyok, mint akit agyonvertek. Martinnál már lezárul ez az időszak, de még továbi 7 évem van az este 1/2 10-es fekvéseket végigcsinálni. Jó, most terhesen fáradékonyabb is vagyok.

Ti hogy bírjátok?

7 után fürdés, most már felváltva, így nem kell minden este kiabálnom, felmosnom és hajat szárítanom. Kakaó, fogmosás és 1/2 9 mire eljutunk a meséig. 9-ig min. eltart, de van, hogy kiharcolnak Sanyitól még egyet, az 1/2 10. Akkor puszi takarás és Norbi részéről még a kívánságok sora.

Reggel 7-ig szundi, de Norbi megint elkezdett átjönni hajnalban. Attól kezdve csak bóbiskolok. Azért félek, hogy véletlenül megrúg, ma majdnem kinyomta a csukott szememet....
Nem így terveztem a terhességet és félek, hogy utána is kifacsart citom leszek. Az ember hogy elfelejti ezeket a dolgokat. Pedig szeptembertől igencsak nehéz időszak kezdődik, segíteni kell, hogy Martin felvegye a tempót arról nem is beszélve, hogy kocsival kell hozni-vinni (3/4 8-ra).

Pusszancs!

Éva

KépKépKép
agmano

Helló!

Utólag is Boldog Névnapot a Sándoroknak.. :)

Bocsi,hogy nem voltam. Lefoglaltak a gyerkőcök + ez+az. Torkom már nem fáj,de az orrom folyik ezerrel+ tegnap reggel olyan cucc távozott tőlem orrügyileg :shock: ilyent még nem láttam.Be is ijedtem.Ma reggel meg a másikból szó szerint ugyan olyan színű de csak jött mintha öntenék szabályosan megállás nélkül pár zsepit elhasználtam míg megállt.Így ma elugrottam a fül-orr gégészetre.Hála nincs nagy baj,tisztul az orrom,meg kaptam orrkenőcsöt,mert a nyálkahártya kicsit oda van.Szóval ennyit erről. :)

Éva elhiszem,hogy kivagy facsarva.Sok-sok erőt kívánok nektek. :)

Most ennyi megyek gyorsan összedobok valami kaját.. :)
varga tünde

Sziasztok!

Tündi, örülök, hogy jobban vagy! Nekünk ebben a taknyos időszakba, nem hazudok, de napi 100-150 db zsepi elfogyott. Ilyen még nem volt. A kuka tele volt zsepivel.

Rájöttem végre mitől rókázok. Az Elevitem elfogyott és vettem Gravidát, abban jód is van. Amilyen strapás ez a tavasz gondoltom szedem tovább a vitamint. Már de. 10-kor veszem be, de még így is kipakoltam utána. Így egyértelműen a Gravida a vétkes. Félreteszem szopis időszakra.

Jó hétvégét!

Éva

KépKépKép
agmano

Hali.

Tündi.örülök,hogy javulgatsz :) Majd kitisztul a sok cucc.
Nálunk Sanyi titta nátha megint :(...múltkor is tőle kaptam el.
Beninek jön a fogacskája?

Évi.vigyázok én magamra :lol: :lol: :lol: -ahogy a mellékelt ábra mutatja :oops:
Köszi kérdésed,sógornőm most 30hetes...még mindíg feküdnie kell-persze most már a nyitott méhszáj miatt.a méhlepény szerencsére már odébbment.

Nálunk 8-kor van kb fürcsi..8:30-9 mire ágyba kerülnek.VAgy együtt fürcsiznek kádban,vagy egyesével megzuhanyoztatom őket.Zsolti fekvés után hamar elalszik..és Sziszi is akkor feltéve,ha nem aludt délután,mert ha aludt,akkor képes 23-ig is ébren lenni--persze mint nálatok...szomjas,éhes,fáj a hasa,pisilni kell,másik mesére vedd,kijövök hozzád anya...váltakozva :) :)
Éjszakai vándorlás nálunk is szokott néha lenni.de én már úgy oldom meg,hogy gyere visszamegyünk az ágyadba és ottmaradok...és amint leteszi a fejét már alszik is tovább..én meg megyek a helyemre :) Persze ért már olyan meglepi,hogy reggel egy gyerek a lábunknál...egy rajtunk..és észre sem vettük :lol: :lol:

ja.tegnap voltam iskolai szülői értekezleten.elvileg ápr 22-ig dől el,hogy kit vesznek fel-és melyik tanítónénihez kerül.Elmondták a tanítás módszertanát,képeket mutattak,könyveket amiből tanulnak bemutatják...szóval nagyon részletes volt...és tetszett amiket hallottam :)

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Bóta Lara története
http://www.youtube.com/watch?v=Ob0yN2gBA4I
Vendég

Tűzmanó azon kívül hogy a gyomrom diónyivá szűkült,a könnyeim,potyognak,SAJNOS fogalmam sincs mit segíthetnén!!
bár lenne valami elképzelésem...mert így csak a szívem szakadt meg!!
barika2008

Sziasztok!

Jézusom, mit lehet írni Lara története után?? Én támogatom a donációt, de remélem soha nem kell ilyen döntést hoznom a saját gyerekeim esetében! Kívánom hogy Larán segítsen valami csoda!!!

Kicsit betegeskedtünk mi is, volt fosás-hasmenés. Most a SÁra van itthon tüszös mandulagyulladással. Volt 40,5 fokos láza - na ettől kivert a víz :roll:

Jobbulást nektek is!!
Évi, sejtem mit érezhetsz a fáradtság miatt :? :? Még emlékszem, és nem írigyellek. Olyan jó, hogy már lehet aludni :) Tegnap is a mamáéknál aludtak a csajok, mert mi bálban voltunk. Furcsa volt hazajönni: 6 éve nem voltunk kettesben éjjel :lol: :lol:

Sanyiknak utólag is boldog névnapot - bár nem érdemelnek dicséretet, nem hoztak meleget! :lol: :lol:

ágyöngyi

Sziasztok!

Jelen pillanatban a legtöbb amit tehetünk, hogy Lara történetét minél több emberrel megismertetjük. Sajnos a donációs kultúra ma Magyarországon még igen fejletlen. A ma esti naplóban is szerepelt Lara.

LAra esélyeit hatalmas mértékban növelné ha a Eurotransplant várólistájára feljutna. Addig is aki csak teheti, és mivel nagyon szorít az idő, segítsetek Larát ismertté tenni.

Mindenkinek köszönjük.
Vendég

Ne haragudjatok, de nem bírtam végignézni Lara történetét.... most itt bőgök....

Lehet, hogy én is azért izgulom véig a terheségemet, mert van netünk és mindenféle tragédiát olvas az ember. Így nem lehet pozitívan gondolkozni! Mi van, ha nálunk is ezért volt magas az AFP? Állandóan ennek az okát keresem, mikor végre megnyugszom, akkor bejön egy ilyen sztori és kezdem az agyalást előlről.

Ráadásul a rohadt táppénzemet sem adta le jól a könyvelő és én futkoshatok utána. Megint egyszerűbb lett volna nekem elintézni, akkor nem veszett volna el 3 hét. Mindenki sz@rik bele más dolgába, illetve a sajátjába.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Én sem bírtam végig nézni. :cry:

Egyet értek veled Éva,így tényleg elég nehéz pozitívan gondolkodni.

Mi elvagyunk. Tegnap voltunk tanácsadáson,nem kaptuk meg az oltást. 37,1 volt a hője meg ugye folyik az orrunk még,és állítólag még picit piros a torka. Sose lesz már vége? De biztatom magam,hogy most már lassan,de biztosan túl leszünk ezen a rossz időn jön a jó idő és mi is meggyógyulunk. Kapott a lábán levő pötyökre fenistil cseppeket,lehet ide nem írtam,de egy hónapja jött elő akkor mutattam is a dokinak,de nem foglalkozott vele.Most már több van rajta,de csak a lábán,így adott cseppeket,de nem tudja mi hozta elő. Remélem most eltűnik és nem jön többet elő. Én még mindig fújom az orrom,olyan mintha stagnálnák,vagy csak tényleg nagyon lassan javulok. De mi is napi szinten fejenként anyuval 100 zsepit fogyasztottunk.

Ki hogy van?
varga tünde

Én is el voltam veszve!
Egy hirtelen ötlettől(ötletemtől)vezérelve apával kifestettük
az egész tetőteret! :lol:
Caribic és aranyvessző színek lettek.
Nagyon tetszik.Volt takarítani valóm rendesen.
Kinga most itthon van hurutos köhögéssel,2nap alig alszunk,mert
szinte hányásig köhögi a nyákot+a fél éjjelt az ölünkben függőlegesen tölti,hogy valamit aludjunk is.
Mucoprontot adok neki,tiszta rekedt ahogy beszél is.
Mit lehetne még neki adni?

Pusz

Kép

Kép
kory

Kory!

Azta majd rakj fel képet,ha tudsz,más nem privátban a gmailre. :)

Én calciumszirupot is adnák,ezt kapott Beni is a jó múltkor.Doki szerint jót tesz,így amikor előjön valami automatikusan adom már.Igaz egy felbontott üveg elég nagy 1420ft és nem szokott elfogyni,viszont felbontás után 4hétig lehet csak felhasználni :? .
Te szivatod az orrát? Vagy onnan nem jön semmi? Ja meg kentem luftal a kis mellét és hátát is mindegyiknek.. :) Így nincs köhögés már,egyenlőre.
varga tünde

sziasztok!
akkor most jövök én!!!!
szóval dávid 1,5 hete taknyos,köhécsel!!
nem eszik sokszor kijön az is amit megevett vagy épp el sem kezd enni hanem kiöklendezi az előző maradványt!!
tegnap voltunk dokinéninél,meg is mérték...pont ugyan annyi mint 3 hete volt!!
ja és mind két szemén kötőhártya gyulladása van!!!
kori most én érzem úgy mint multkor te...hogy mintha hasonlítana ez a történet valakire!!!
ugyen nem hasonlít???????????
barika2008

Bari!

Leírod azt a ˝ történetet˝ priviben ? Sok-sok cebion. Ja igen múltkor is szerettem volna megkérdezni,hogy melyik az a vitamin,amit nem ajánlott 1 éves kor előtt a dokinénitek? Jobbulást nektek is.. :)
varga tünde

Sziasztok! Jobbulást!

Kory, nekünk az antibiotikum segített Martin ugyanígy volt, mint Kinga.
Nálunk is ez a bazi erős vírus volt, 2 hét alatt több féle betegség. Köhögés-takony mindenkinek, kötőhártya - nekem, bárányhimlő Norbinak, a fülgyulladásukra az antibiotikumtól fosi, és a végén most Martinnak valami pirosodás az arcán 4 napig, melegkiütés Norbi kezén, ez állítólag végigment az ovin, de senki sem maradt otthon vele + akit orvoshoz vittek, az is tanácstalan volt.
Ez a hosszú tél átka!!!!! Vitaminkészletek kiapadóban, anyós friss üvegházi salátáját úgy faltam, mint a nyuszik.
Barti, Dávid súlya most kicsit megállt, de beteg! Majd összeszedi magát.
Gyógyuljatok 1000-rel!!!! Mi már kinntvagyunk -egyelőre.
Martin ma már visszük fejlesztő tornára, a tegnapi nagymozgást felmérő pedagógushoz. Szerinte néhány apró hiányosság van, de be kell indítani a finommotorikáját. Ő fél évet javasolt heti 2x2 órában elvállalta 4 fős csoportban, szeptemberig visszük, amíg eljutunk, aztán itthon folytatjuk, ha szükséges, de szerintem utána már fejlődik az iskolában.

Nőgyogyihoz is megyek ma. Éjjelente úgy fáj a hasam, mint mikor menstruáltam. Nem begörcsöl, csak egy picit fáj lent. Bari, Dáviddal Te is ilyentájt nyíltál ki, ha jól emlékszem. Norbival kb. 26-27 hetesen, de akkor volt már rendes jóslóm.

Éva

KépKépKép
agmano

évi én 23 hetesen nyiltam ki ceruzányira de zárójelben megjegyzem ilyen ceruzányi nyilással rajtam kívül senki nem feküdt,hanem természetesnek vették harmadik gyereknél főleg!!!
szóval mint tudjuk én kicsit túlparáztam a dolgot!!!!
barika2008

Sziasztok!

Zárt a méhszáj, de elkezdem a magnéziumot, mert sokat keményedek.
3 kilót sikerült eddig felszednem, 3 hét múlva terheléses vércukor, erre is időpontot adtak :shock:
Méregetem a pocim körméretét, mert UH csak 32 hetesen lesz legközelebb. 28 hetes körülre igyekszem bejelentkezni 4D-re, legalább előtte legyen valami és amúgy is akkor a legszebb - igaz, mivel a mi babánk, mindig szép :lol: :lol: :lol: .

Szóval gyógyuljatok taknyosok és köhögősök, vasárnapra 20 fokot mondanak :P Most már meg kell jönni a tavasznak!

Tegnap vittem fejlesztő tornán Martint, közben pedig Norbit vittem a szokásos tornára, majd nőgyógyászhoz elvitt Sanyi Norbival, így ment vissza Martinért, utána meg értem.
Jól megszerveztem! De Martinnak nagyon tetszett nem is akar már a szokásos tornára járni (ott sokat futkosnak), de az már be van fizetve, úgyhogy legalább szerdánként el fog menni. Örülök, hogy Sanyi is belátta, hogy ez a torna -persze ha van eredménye- akkor megéri. Ezt csak úgy tudjuk meg, ha kipróbáljuk. Augusztusig nem halunk bele, de elég drága 900 Ft/óra. 4-en vannak a csoportban 2 iskolás és 2 ovis, természetesen csak fiúk. És elmesélte, hogy most más feladatok voltak, mint a felmérésen, és volt, ami nem ment neki jól, de összességében sikerélménye van. Kiváncsi vagyok tényleg beindul-e ettől a finommotorika és ügyesedik-e a keze.
Katica, Gyöngyi, Ti ezt jobban tudjátok.
Remélem ez nem csak egy új szülő fejő módszer, hanem tényleg szükséges és hasznos.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!!

Elöször:

Andi! Boldog születésnapot kívánunk!!

Kép

ágyöngyi

Andi!

Boldog Születésnapot!!!!!!
varga tünde

ANDI BOLDOG SZÜLINAPOT

évi remélem nem olyan lesz a 4d-d mint nekem volt :lol: :lol:
barika2008

Helló!!

Évi!!

Sajna a fejlesztéshez (sem :oops: ) értek túl sokat. KAtica tuti képzettebb ezen a téren, mint én! De az tuti, hogy a beszédfejlődés alapja a mozgás és hogy finommotorikát nem lehet fejleszteni a nagymozgások nélkül, mert az az alap. Szerintem jó helyen vagytok és az is jó, hogy Martinnak tetszik!! :lol:
3 kg!!! :shock: :shock: Szuper vagy! Bár asszem az alkatod ezt előre megjósolta :lol: Szuper mázlista, csini nőszemély vagy!! :lol: :lol:
vigyázz magadra (írnám, hogy pihenj, de kiröhögnél, tudom :lol: ), szedd a magnéziumot és adj magatoknak napi 15 percet, hogy "megbeszéljétek" egymással a dolgokat és akkor csak rá figyelj :lol: :lol:

Bari!!

Megint többet gondolsz a dolgokba, mint ami benne van!! CSAK MEGFÁZOTT DÁVID!!!! Persze, hogy szar az étvágya, persze, hogy könnyen kijön, ha a sok hurut piszkálja a pocakját. Persze, hogy egyből a kajálással jelez - nálatok ez a központ! És a kötöhárlya is indokolt egy taknyos babánál! Ne kombinálj kérlek, csak gyógyítsd meg a legényt! :lol:

Kory!!

Húú, mennyi energiád van!!! :lol: Festeni? :shock: :shock:
Jobbulást nektek is!! Nálunk köhögésre a bazsalikom olaj jött be régebben. Legutoljára a sóbarlang és a sóoldat otthoni párologtatása.
Most a MArietta lázas és köhög - elkapta a Sárától, neki is nagyon piros a torka, kapja az antibiotikumot.
Tegnap kaptam Dr. Nona termékeiből egy krémet, azzal kentem be a hátát köhödés ellen és tök jól aludt!! Ezzel a krémmel vittem le a lázát is. 38.6 volt, bekentem a talpát és 10 perc múlva láztalan lett :lol: :lol: :lol:

már mi is nagyon várjuk a jóidőt!!!!

Puszi mindenkinek és jobbulást a betegeknek!!

ágyöngyi

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?