Új privát üzeneted érkezett!

Eclipse,
drukk a dokihoz!
Várunk az eredménnyel!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Monyo! Odaért piri? Mikor maradtam le? :shock:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

Most egy kicsit elbúcsúzom, összeszedem magamat, és talizok a barátnőmml, megyünk sétálni!
3napja jött meg Franciaországból, jönnek az élménybeszámolók! :P

Jó beszélgetést nektek délutánra!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

ÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHH!!!!!!

Megjöttem a Mensmentisből.
Hát kész is lettem mint a mateklecke :( :( :( :( :( :( :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Inzulinrezisztencia!!!!!!!!!!

Vércukor: 4,14, 120p: 3,42 mmol/l
Szérum inzulin: 4,27mU/l, 120p: 23,36mU/l

"Enyhe fokú hyperinsulinaemia, inzulinrezisztencia igazolható."

160g CH-diéta 5x étkezés (7:00 30g, 10:00 20g, 13:00 50g, 16:00 20 g, 19:00 406)

MEFORAL 3 X 500 G 3 hét alatt felépítve.

22 ÉVES VOK, SPORTOS, EGÉSZSÉGES.
JEL. PILL KEDVEM VAN FELMENNI A PILISBE ÉS OTT AZ EGYIK SZIMPATIKUS HÁRSFÁRA FELAKASZTANI MAGAM.
APA NEM TUD VELEM MIT KEZDENI........

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

:cry:
[/b]
eclipse
Budapest

eclipse nem ertem most miert vagy kiakadva?

azert mentel hogy kapjal metet nem?Baris ezt irtad az elozo oldalon.

kaptal metet,az inzulinerteked nem is anyira rossz,csak a terheleses emelkedett picit.
szeded a metet helyrejossz es lesz baba.

Kép
monyo83

Igen, metet a petefészkemre, meg h helyretegye a ciklusomat, de ezt az egész cukor/inzulin próbát én csak rutinnak gondoltam, és eszem ágában nem volt, h rossz lehet az eredmény, és mélységesen megdöbbentett, és nem értem, miért. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Most akkor "be vagyok fizetve előre" 2es típusú diabéteszre 40 éves koromig, meg esetlegesen terhességi cukorbetegségre is....... ?????? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
eclipse
Budapest

Eclipse,
nyugi, nyugi, nyugi. Igaza van Monyonak. Ez az eredmény nem vészes. Emelkedett a 120 perces inzulinod, de nem olyan nagy mértékben. Ezt a met biztos hamar rendbe testi.

Kép

Kép
ranita1979

Eclipse!
Gondolom, bár sejtetted, hogy nincs minden rendben, de most mégis nehéz feldolgozni, hogy tényleg gond van. :? De jól mondja Monyo, hogy egyszerre meg is van rá a gyógyszered, és ez nagyon jó :!: :!: :!: Itt sokan hosszadalmas utánajárások, orvosváltások során tudtuk csak megszerezni a metet, nagy lépés, hogy máris a kezdben van! :lol:
Tényleg nem olyan rossz az az inzulin, reméljük a met gyorsan rendbetesz.
Hormonprofil is volt? Vagy az már régebben?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Köszi Lucuzs,
Nem, nem volt, mert csak tegnap jött meg.
Majd a 3 hónapos kontroll előtt lesz.
eclipse
Budapest

Sziasztok!

Eclipse,
igaza van a lányoknak! Ne légy elkenődve, volt itt olyan akinek 100 akármennyi volt az inzuja és babázik, vagy nemsokára szül.

Anita,
megint nem tudom, h megvolt e már 3 napja szúrkál a balom.Én arra gondolok, h azért nem érzem mostanába úgy mert mielőtt kaptam a metet leszívásom volt és nem volt ideje újra betokosodni.

Monyo,
végre!Új hónap új remények!

Meli,
kezdesz tüzesedni!

Lucuzs,
voltál kertészkedni?Mert én igen.

Nocciola,
próbálj az érzékeidre hallgatni.Csak szeressétek egymást úgy spontán.
Vendég

ja eclipse igy mar vilagos a kiborulasod,en nem tudtam hogy te nem gondoltal a roszz inzulinertekre.

nem tudom aterezni mit erezhetsz mert en ugy mentem terhelesre hogy tudtam hogy baj van igy engem egyaltalan nem ert sokkkent az eredmeny.Sot maga a pcos sem hisz a forumoknak koszonhetoen magamnak mar diagnosztizaltam hogy valszeg ez van.szinte minden tunetem megvolt hozza.

A kesobbi cikorbetegseg dolog...hat igen ezt nehez kerdes.nekem a nagyszuleim cukorbetegek es mar kamaszkorom ota ugy eltem hogy cukorbeteg leszek,hisz a kockazatom nagyon nagy.
regen sokat bantot de mostmar megbaratkoztam ezzel a dologgal,van egy betegsegem amirol hala az egnek idoben ertesultem es tudok segiteni magamnak azzal hogy betartom a dolgokat.
probald meg te is valahogy elfogadni igy magad es ne emeszt magad hogy miert pont te,tudom nem konnyu,nekem sem volt az.
nekunk ez jutott,ezzel kell megkuzdenunk de hidd el a pcos nok mind nagyon erosek es kitartoak.

Kép
monyo83

Eclipse,
sajnálom, h. így megviselt a hír, de inkább fogd fel úgy, h. idejekorán megtudtad, h. van egy ilyen betegséged, gyógyszert és életmód tanácsokat is kaptál mellé, így ha ezt betartod jó esélyed van, h. elkerüld a terhességi és "időskori" cukorbetegséget. Ez csak hajlam, tudatos étkezéssel, kezeléssel nem törvényszerű, h. komolyabb betegség alakuljon belőle.
Egyszer olvastam egy kissé ironikus régi mondást, vhogy így szólt :
"A hosszú élet titka, h. találj egy élethosszig tartó betegséget és kezeld magad. "
Mivel sportos lány vagy, neked a kívánatos életmód követése se lesz nehéz. Ja és a leleteid egyáltalán nem aggasztóak. :D

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Eclipse,
szerintem egyáltalán nem biztos a későbbi cukorbetegség és a terhességi diabétesz sem. Max. terhesség alatt is kell szedni a metet vagy diétázni. De ahhoz hozzá lehet szerintem szokni.

Tényleg lányok, hogy van ez??? Akinek van IR-je az feltétlen cukorbeteg is lesz? Én úgy gondoltam/gondolom, hogy nem.

Kép

Kép
ranita1979

Loviné,
sajnos nekem ez a "csak spontán" "éles" hónapokban egyre kevésbé megy. :( Tudom, h. ez nem jó, próbálom leküzdeni, de nem könnyű.

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Loviné! Voltunk kint, de hogy jártunk! :evil: Bogival mint a villám mindent megcsináltnuk főztünk is, aztán gyorsan öltöztünk, indultunk sétálni. Hát nemhogy a játszótérre nem értünk ki, de már az utca végén csöpögni kezdett. :evil: Alig értünk el a kis barátnőjéhez az eső előtt. Olyan vihar támadt, még hó is esett :!: :shock:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Eclipse!
Dehogy vagy befizetve semmire!!!
Ezek az értékek nem is rosszak!!!Picit az inzulin, de a cukor szerintem nem.
Én 2 ágon örököltem, 113-as volt a terheléses inzulinom, mire eljutottam normális orvoshoz, én azt hiszem befizethetek, de te nem!!!Nekem már most szar az inzulin-eloszlása a szervezetemben, ez onnan látszik, hogy szinte mindig magasabb a kétórás cukorértékem, mint az egyórás. :(
Fel a fejjel!!!Kell a met és minden oké lesz! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Eclipse,
elhiszem, hogy nem esett jól, hogy IR-ed van, de hidd el, sokkal jobb, hogy tudod!
És az, hogy kaptál rá metet, az meg tényleg nagyon szuper!
Így már egyenes út vezet a babáig!
És nem feltétlenül lesz 2.tipusú diabetesed! "Csak" nagyobb rá a lehetőség. De az embernek sajnos annyi már rizikó tényezője is van, amit nem tud kezelni, erre legalább van gyógymód! :wink:
Fel a fejjel!
Lassan megemészted!
Ezen mindannyiunk átesett egykor! Az ember feláll utána, és továbblép! Pár hét múlva már nem is fog annyira bántani ez a dolog!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Lucuzs: értem,mi a probléma. :( Nekem tudod mit mondtak,amikor dokit váltottam? Hogy nem szabad elfelejteni,a doki van értünk,és nem mi értük! Ha nem a megfelelő bármilyen okból, meg kell próbálni mást,hátha jobb lesz.

Eclipse: Elsőre ijesztő, de ne aggódj. rendbe fogsz jönni,nem olyan vészes ez az eltérés! Én igazából a diétát sem ilyen kő keményen tartom be. 5x eszek,kevesebbet,az igaz, barna kenyeret eszek,kevesebbet,mint eddig, több zöldséget,főzeléket és figyelek az édességekre,hogy lehetőleg kihagyjam. És a mozgás is fontos. Heti 2x-3x.
Szerintem az,hogy kiderült,hogy hajlanunk van a cukorbetegségre,jó dolog,mert igaz,hogy gyógyszert kell szedni,de legalább oda tudunk az egészségünkre figyelni és lehet,nem is romlik tovább az állapotunk, és talán öregségünkre is elég lesz csak a met. De mi van akkor,ha nem derül ki, ott lappang és egyszercsak azt mondják,hogy mostantól szigorú diéta meg szurkálások,mert egész életünkben a tudtunk nélkül ártottunk magunknak???? Akkor már nem lehet mit tenni. :(

Monyo: lehet a tegnapi negatívságod már a mensi előjele vol! :)

Csajok,ti mértek hőt mensi alatt is? Nekem azt mondták,hogy akkor sokkal magasabb és megtévesztő. Én nem szoktam mérni. Nocciola, nem ez zavart most be neked is? Mennyi szokott lenni a középhőd általában?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára napvirág 2009.03.12 16:28-kor.

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág

Meli! Már meg is jöttél a sétából? Gyors voltál! :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Napvirág! Igazából dokiváltáson még nem gondolkodtam komolyabban, bár az sem lenne egyszerű helyzet, mert a mostani orvosom is ott van a kórházban, úgy mint mindegyik, ezért azonnal kiderülne, ha már máshoz járok. De ha váltanék, azt biztos megmondanám a jelenlegi orvosomnak, mert nem akarok kavarást.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Lucuzs: Szerintem egy magándokinak azért nem kell "megsértődnie", ha az apróbb vizsgálatokra, mint pl.az uh nem hozzá mész. Végülis az a lényeg,hogy a komolyabbakat ő csinálja! :) Meg mindenképp az a legtisztább,ha megmondod,mert ha kéri a papírokat,úgyis látja. Mindenesetre kíváncsi leszek,mit fog hozzá szólni. Szerintem más is csinálja így,mert magándokit anyagilag csak úgy lehet bírni,ha nincs semmi probléma, ha elsőre sikerül babásodni. Én többek között azért is váltottam dokit. Na meg azért,mert felírta a metet és a következő mensitől mondta a clostyt
Persze,nekünk itt Pesten könnyebb dolgunk van,mert több kórház és több doki van. :!: Szóval nem volt igazán toppon a PCO-val kapcsolatban... :?

KépKép

Kép
napvirág

Napvirág! Hogy érzed magad a tegnapi után?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Köszi Lányok,
imádlak titeket mind, így látatlanban is!

Túlvagyok az első hiszti hullámon! :)

Most voltunk nagybevásárláson a következő 9 napos pilisi tartózkodásra - vettem a túlélésemhez szükséges diabetikus lekvárt, mogyorókrémet, meg bakonyi barna kenyereket, stb, meg édesítőszert a reggeli Nescaféba. Továbbá 9 db cukormentes RedBullt, minden napra 1et, ami az extrém barlangtúrák meg stb. miatt kell.

Holnap megyünk! Már nagyon várom!!! :lol: :lol:
És Apa is meg a kutya is!
eclipse
Budapest

Eclipse!

Örülök, hogy jobban vagy! Mi azért vagyunk, hogy kirángassuk egymást a kétségbeesésből, hitehagyottságból, reménytelenség érzéséből... :lol: :lol: :lol: Én úgy érzem erre csak olyan ember képes, aki ugyanazt éli át, mit én, ugyanazokkal az akadályokkal kell megkűzdenie.
Szóval ha írnál, mi mindig itt vagyunk és meghallgatunk. :D

Fel a fejjel csajszi!!!

Jó túrát! Akkor most 9 napig nem leszel? Vagy netet is visztek? :wink:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Lucuzs,
köszi. Jó ez a fórum nagyon! Valóban nem leszek holnaptól 22-e vasárnapig. Nem viszünk netet :) sokat kell majd visszaolvasnom! :)
eclipse
Budapest

Sziasztok!

Jó sokat írtatok ma is. Csak felületesen futottam át, nem nagyon bírok a gép előtt ülni. Éppen főzök, lebbencs leves lesz és káposztás kocka, nem épp diétás koszt, de 1x lehet.

Kép
timcsi82

Itt vagyok újra!

Eclipse, jó túrázást!
A másik, nem fel adni a baba témát!!! Mindenkinek sikerül egyszer. Jó úton jársz, csak így tovább!

Monyo, grat pirihez! Hajrá új ciklus.

Napvirág én mérek mensi alatt is hőt! Hozzám nőtt már a hőmérő egy év alatt. :lol: :lol: :lol: :lol: Nekem nem kever be.

Valamit még akartam...
mókica

eclipse: Jó túrázást! És kapcsolj ki, hagyd a problémákat a hegyekben! :) Szép időt nektek! :)

Lucuzs:jól vagyok, köszi. Néha érzek egy kis feszülést,de nem vészes. Az is csak akkor,ha sokat ülök,vagy pisilésnél.

Mókica: hozzám is hozzám nőtt, de azt a pár napot élvezem,amikor nem zörög az óra 5:20-kor hétvégén! :D Bár,már simán vissza tudok aludni utánna! :D

timcsi: én nem tartom be a kő kemény diétát. Csak odafigyelek,hogy kevés cukor legyen,és azért legyen sok egészséges kaja is és sok zöld teát iszom.;)

26-ra kaptam időpontot a nődokinál. De az nem lesz túl jó,mert ha jól számoltam valahogy úgy lesz meg. Szóval jövő hét kedden megyek időpont nélkül és kiülöm a sorom. :S Jó lenne elmenni egy vérvételre is már megnézni hogy alakult az inzulinom.

KépKép

Kép
napvirág

Lányok! Majdnem seggre ültem mikor ma apa hazaállított munka után, vett nekem folsavat, mert elfogyott. 1.000 Ft egy doboz (50 szemes) :shock: . Pedig múltkor 500 körül volt, állítólag az olcsóbb fajta hánycikk. Őrület, tényleg felkopik az állunk! :evil:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Lucuzs, én eddig mindig ilyen körül vettem a folsavat. 1000Ft körül. Most legutóbb kaptam olyan 700 ft ért. De ez másfajta...de 50 szemes mindegyik. 20Ft/nap körül van, ha elosztod. szerintem nem vészes...
mókica

Móki! Tudom nem vészes, de nekem már minden sok, amúgy ha már 6 féle tablettát szedek egy nap, akkor nem mindegy, sajnos. :oops: És ebből 3-at muszály, a másik 3 meg a babásodásra jó.
Na nem akarok károgni. :roll:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Én se kaptam folsavat,csak nagy utánajárás után.
Kérdeztem a gyógyszerészt miért hiánycikk, de nem tudta megmondani. :roll: :shock:
Ti tudtok valami közelebbit ez ügyben?
Vendég

Loviné! Semmi közelebbit, csak hogy nincs, így is alig találtak egy dobozzal. :?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Lucuzs,

én teljesen ki voltam akadva ezen, mert ugye magzatvédő vitamin is.
:roll:
Vendég

Loviné! Szerintem is nagyon gáz! Nekem meg az epilepszia gyógyszer miatt még többet kell szednem, hogy minél kisebb legyen a fejlődési rendellenesség esélye. Sajnos a gyógyszerem pont a folsavat vonja el a szervezetemtől. :?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Hozzáteszem a met is azt vonja el.
Vendég

Na ne má!!!!!!! Ezt eddig nem tudtam!!!! :shock: :? :evil:
És mennyit kell szedni pótlásnak?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Én úgy tudom 2 szemet.
Vendég

Én 1-et szedek jelenleg. Már felmerült bennem, hogy csináltatok egy vv-t és megnézetem. Decemberben 2-őt szedtem+1 Elevitet és akkor a normál érték felett volt a folsavam. Most csak 1-et szedek és az Elevittel is leálltam.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

A dm-ben lehet kapni 60 szem 990 ft, ha jól tévedek!

Kép
timcsi82

Az a helyzet, h én másfajta komplexet is szedek ezért hiányom biztos nincs.

Hahó többiek merre vagytok?
Vendég

Timcsi,

hány mg-os?
Vendég

Sziasztok!

Sajnos időm nincs visszaolvasni, csak láttam Lucuzs amit írt a folsavról :(

Ne aggódj, ha eszel elég zöldséget, néhányt zöldségben is van sok fini folsavacska.

Brokkoli, spenót, narancs, borsó, karfiol ennyi csak kezdésnek. Van egy csomó amiben van.

Üdv.
Aisha
aisha

Szia Aisha! Köszi, ezeket úgyis gyakran eszem! :lol:

De mi van veled? :wink:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Sajna a dobozát kidobtam, de a levélen 600 van, gondolom akkor ennyi b6 és b12 vitaminnal.

Kép
timcsi82

Kép
timcsi82

Timcsi,

holnap megyek a városba, és megnézem.

Aisha,

hogy érzed magad?

Lucuzs,

na látod nekem ez eszembe se jutott így hirtelen.Zöldségre fel.
Vendég

Timcsi,

akkor DM termék.A páromnak komplex vitamint vettem most ilyet.
Így már tudom, köszke. :lol:
Vendég

Aisha én ezekből csak a spenótot tudtam hogy sok folsavat tartalmaz. Azt meg nem szeretem, de a sóska az jöhet.
mókica

Ebből a Dm-ből elég egy mert akkor az 6 mg.A gyógyszertáriba van 3 mg és abból kell kettő+ zöldség.
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?