Ezo, én táppénzen vagyok, februárban lejárt a gyedem, azóta, májustól tgyáson. vagy amitől már nem ír ki a doki. azt hiszem utsó hónapra nem nagyon írnak ki.
apa gyesen, ez így jó. a régi rendszer szerint jó lesz a gyedem is, most hogy aztán mi lesz a fene se tudja. a 2 gyerek között nem lesz meg a 2 évem, de ez asszem csak jövő májustól van, meg senki se tudja pontosan hogy is van ez.
ja! tipp?
a gyedet még nem szüntették meg, csak jövő május 10-től él az új szabály, de érhető úgyis, hogy összesen 2 év munkaviszony kell.
na meg nem is beszélve arról, hogy lehet, hogy addigra megváltozik itt sokminden, és új szelek fújnak majd a családtámogatásokban is. de akkor biztos nem a gyeden fogják kezdeni a spórolást. ha meg nem lesznek új szelek, akkor is jobb minél előbb szülni, mert most még adnak valamit, aztán 3 év múlva már ezt sem.
sztem egyébként a második gyerek nem kerül sokba. hordhatja az első ruháit, iskoláskorig tuti, megvan már a babakocsi, kiságy, kismotor, sok játék, szóval igazából csak a pelenkaköltség meg a kaja az eleje. azt meg ki tudja, mi lesz még 5 -6 év múlva, annyira úgysem lehet előre tervezni, főleg nem az anyagiakat.
+1 érv: szerintem ha simán összejön, a gyereknek nem rossz, ha a tesó egyben játszótárs, és barát is. ebben pedig a 2-3 év korkülönbség szerintem nagyobb segítség, mint a nagy. ezzel most nem akarok megsérteni senkit, mindegyiknek megvan a maga előnye, meg aztán pcossel sose lehet tudni, hogyan is jönnek össze a dolgok, de nekem nagyon hiányzott egy kb kortárs tesó.
apropos, tudja valaki, hogy az adókedvezmények mikortól szűnnek meg?
érdemes még fizetni az egészségpénztárat, mondjuk akár júniusig. mert ugye nem akarom a 100E-t bukni, de azt se, hogy belőlem gazdagodjon a pénztár, én meg ne lássak semmit.