Új privát üzeneted érkezett!

Puszedli, nagyon drukkolok!

babaimádó
Kép
babaimado

Lona :lol: :lol: :lol:
Szívből gratulálok!!!!!!! :D :D :D Boldog, egészséges pocakosodást kívánok!!! :D

Raniko,
hatalmas ölelés Neked!!!! :cry: :cry: :cry:
Pihenj egy nagyot, aztán újra előre!!!!!!!!

Puszikám,
ojjéééé, már itt tartasz!!!! :D Hajrá repesztés!!!++++++++++++++

Nani,
Neked +1 nap tüszőérlelő drukk!!!++++++++++++++++++++++++

Harcika,
szívből gratulálunk!!! :D :D :D

Kalkata,
aranyos vagy :P Kicsit behavazódtam :?
Nálam amúgy most várakozás van, ápr 2-kombinált teszt. (Ez a "vízválasztó", ha minden rendben, publikussá tesszük :P )
Te hogy vagy?

Baba,
puszillak! :P

tillidian

Lona, drága, szívből gratulálok Nektek!!!!!!!!!!!!!!

Tali: ha esetleg több babás lesz, akkor talán mi is, ha nem gond....
Vendég

Hunci: jajj de jóóóó! :D

Március 22. Vasárnap, Tranzit Café

Loislane
Puszedli
Allegro
Till
Viktu
Nani72 (?)
Kalkata (?)
Babaimádó
Harcika
Angel
Hanna és Olivér
Hunci és Hunor

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Hahó Hétalvók!!! :D

Tali: lehet, nekem is vinnem kell Manót... :roll: -így megtudhatná mindenki az eredeti nevét, ami elég kuriózum, azért nem írom ide (de még meglátjuk :P ) Legalább elbabázna :lol: (imádja a piciket)

Puszikám,
pihengess ma!!! :P ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nani,
mindjárt repesztesz!!! :P ++++++++++++++++++++++++++++

tillidian

Jó reggelt, Szép Napot Mindenkinek!!!

Szép napsütéses reggelre ébredtünk (végre), ezen a napon minden sikerülni fog!!!

Puszedli + Nani, hajrá!!! Rajtatok a világ szeme :wink: :wink: :wink:

Rani, hogy vagy???

Till, ápr. 2. "a nagy vízválasztó", gondolom nem lehet könnyű magatokban tartani (lehet tévedek), és nem kürtölni világgá a csodát ami megtörtént veletek!!! Viszont rohan az idő, MINDEN RENDBEN LESZ!!!!

Húú, a TRANSIT TALI létszám egyre csak bővül..... hurrááááááá

"BÍZOM TISZTA GONDOLATAIM TEREMTŐ EREJÉBEN ÉS BÍZOM A VÁLTOZÁSBAN! "
kalkata

Sziasztok!

Tegnap voltam IRkontrollon.Most először néztük a gyógyszer szedése óta. Aug óta szedem a Meforált. Most először nézettem pajzsmirigyet is.Nekem azt soha sehol nem nézték.

Beírom a régi adatokat is összehasonlításnak:

2008.03.28.: 2008.08.25.: MOST:

Gl.0 perc:4,36 - 3,8 - 3,87
Gl.120 p:5,77 - 4,79 - 4,85
Inz.0 p:14,84 - 12,18 - 4,89
Inz.120 p:66,68 - 116,2 - 60,27
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára babaimado 2009.03.10 08:41-kor.

babaimádó
Kép
babaimado

A babanet kissé összetolja a sorokat.

TSH: 3,7
FT4:15,26
FT3:4,19

Szakértők?

babaimádó
Kép
babaimado

Baba, jó hogy jelentkeztél
Véleményem:
TSH nagyon magas (nekem is így kezdődött), 0,... értékűnek kell lennie.
Ilyenkor nem árt (tudom nem így utólag kellene) Anti-TPO-t is nézetni, nekem ez is nagyon magas volt. Ilyenkor pm ultrahang kell, hogy milyen a kinézete, szerkezete.
Cukrod mindkét értéke normális, viszont a terheléses insulin még mindig magas! Lehet gyógyszer emelés vagy csere lesz javasolt.
Kihez mész az eredményekkel????
(Szakértők, remélem nem írtam összevisszaságokat....)

Énis ezekkel a problémákkal küzdök még mindig....... :( :( :(
(pm-t már beállítottuk napi 1 L-Thyroxin-nal)

kalkata

Sziasztok,
gyorsan benéztem, mielőtt útra kelek.

Baba, egyetértek Katával, a TSH-d sok, babásodáshoz 2 alatti kell, 0,x az ideális elvileg. perzse ez nem szentírás, láttunk már babásodást nem tankönyvi TSH-val is. Viszont azt nem értem, hogy ennyi TSH-val nem kellett volna olyan drasztikusan fogynod, mert a normál működésben ez jó értéknek számít, azt hiszem.

Az inzulinod magas még, de ha a Meforaltól fogytál, akkor lehet, gyógyszert cseréltek.

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro

Baba,
egyetértek Kalkatával és Alléval!

(nekem előző évi lombiknál 4 felett volt a TSHm...augusztusban már 5 felett járt, Farkasok tanácsára mentem el nézetni, azóta kezelik, mostanra 0,9...meg is van az eredmény!!!! :P
Nálad most lombik előtt nem nézték??? Na, nem a Kaáliban, ott ezzel sajna nem foglalkoznak...Csak mert Mens-beli dokim szerint 2,5 felett nem is tapad meg a baba...szóval kezd Nálad is körvonalazódni a lehetséges megoldás, ennek örülni kell! :P )

tillidian

én csak annyit tennék hozzá a TSH témához, hogy erről az én endokrinológus dokimnak teljesen más véleménye van. Direkt a ti kedvetekért arra is rákérdeztem, hogy a megtapadás és érték közt mi az összefüggés. /én magam is kíváncsi voltam/
Eddig sem írtam, most sem fogom, hogy mi, de nem ez...és magyarázata is van....
20 éve pajzsmiriggyel foglalkozik, számos tanulmányt ír, olvas, követ.
csak röviden: ha már normál az érték, az elég , és akkor sem a megtapadásnál van hatása, hanem "csak" vetélést okoz.

soha semmilyen bizonyított tanulmány nem támasztotta alá a MM által mondottakat, ezt viszont, amit ő mond igen. Hogy miért mondják ott mégis azt- ennek is van oka.
Na, ez az , amit ide nem írok le........ :?

nekem ezt mondta a doki,mást én sem tudok.
harcimokus

Babaimádó!
A 0 perces inzulinod nagyon szépen lement! Gratulálok!
A 120 perces még magas, de lesz ez jobb. A vc. szintek is lejebb mentek.
A többihez nem értek.
lona1

Khmmm... közben elkezdtem telefonálni, most látom, hogy már sokan segítettek :lol:
lona1

Én már nem értem ezt a TSH-témát...
Till, sosem nézték nekem.

Harcika! Ha azt nézzük, nekem többször is megtapadtak a babók (mind inszemmel, mind lombikkal, ha nem is minden alkalommal, de volt olyan), akkor a vetélés mögött lehetett a TSH???

babaimádó
Kép
babaimado

Lányok, a TSH-nál Harcika által elmondottakat vegyétek figyelembe.
Magas TSH-val is teherbe lehet esni, de vetélést okoz(hat). Az endokrin dokim szerint 3 felett már kezelni kell a TSH-t, ha valaki babát szeretne !

Illetve IR-es lányok ! PCOS/IR-nél sajnos megfigyelték, hogy a TSH el tud szállni, ezért jó, ha min. félévente kontrollálják.
Nekem 1,2-ről 2,7-re ment fel 4 év alatt, most 2,3 körül van, szerdán lesz újabb kontroll.

Kérdésem is lenne...
Long protocollnál volt már, hogy kapott valaki clostit azért, hogy biztosan legyen pé-je. abban a hónapban, amikor a Supret kell kezdeni ?
A Suprefactot pé után hány nappal indítják ?

Köszönöm
Niki
mniki

Babaimádó, nem engem kérdeztél... de a válasz igen, sajnos lehet ez az oka a vetélésnek.

Nálam immunológiai oka van a vetéléseknek, anno, amikor jártam a kivizsgálásra első körben a pajzsmirigyet is meg kellett nézetni, pont emiatt.
Erre a TSH-ra kell majd gyógyszert szedjél, de a jó hír az, hogy hamar be fog állni normál tartományban !!!
mniki

Baba!
nem tudom most fejből, hogy neked mennyi /volt/ a TSH, de az én dokim szerint csak vetélést okoz/hat!/ a magas tsh. Ha gyógyszerrel 4,5 alá megy onnantól kezdve már nem számít még vetélés szempontjából sem.
Ezek a tények, ahol mást mondanak annak is van oka, de nem orvosi...... :? :? :(

mégegyszer mondom: nem kaális szakvélemény, az endokrin-pajzsmirigyes doktorom beszélt nekem erről kb. 20 percet! És keményen alátámasztotta indokokkal és magyarázatokkal is !!!!!
harcimokus

Sziasztok!

Harci: privi ment, köszi.

Nani: ma repesztess!!!!! Jeeeeeeeeee!!!!!!!

Baba: a csajok már mindent leírtak!

Rani: itt is pusszantalak!

Kép

Kép

*puszedli*

sziasztok!

Puszi,
naaagy drukkok holnapra! :)

Nani,
neked holnaputánra! :)

Harcika,
gratulálok lányodnak és a büszke anyukának! :)

Rani,
:( :(

Baba drága,
nem nagyon tudok hozzászólni az értékeidhez, de szerencsére a többiek igen! örülök, ha javulsz, puszi! :)

TSH:
konkrétan egy mért értekemet tudom, ez még első lombik előtti: 2,6 - ezt a doki rendben lévőnek mondta. A legutolsó lombik előttit nem tudom. Kb 8hetesen nézték, az 1,9 volt.
olvasok ilyeneket, hogy terhességhez 1 körül kell lennie v. 1 alatt, de nem is nagyon értettem soha...
angel37

Lona,
bocs, hogy az előbb kimaradtál, a másikban terveztem gratulálni és köszönteni :wink: , de ott úgy látom még nem vagy...
szóval gratulálok! :)
angel37

Sziasztok!

Köszi lányok jobban vagyok!

Én is szeretnék elvégezni ilyen olyan vizsgálatokat amíg bele nem vágun kegy ujabb lombikba.
Ki mit tanácsol?

Lennem még egy kérdésem és vele egy történetem.

Arra gondoltam, hogy talán valami genetikai gond lehet nálunk.
A férjem előző felesége több mint 3-om évig nem esett teherbe, aztán mikor terhes lett sajnos egy beteg kislány volt így el kellet vetetni.Utánna született meg a fia.
A családba nincsenek lányok csak fiuk a férjemnek is két fiu testvére van.
Sajnos az ő feleségük is elvetélt és az egyiknél szintén kiderült hogy kislány volt a baba.
Utána ott is fiuk születtek.
A testvéreinek is csak fiaik vannak az még unokahugának is.
Nekünk ugye elöször volt egy terhesség hosszú idő után ami nem volt életképes. :(
Ott se tudtak fegyasztani sajnos és most a sokból szintén egyet se.
Létezik hogy hiába van jó számú katona valahogy a megtermékenyülés után valamikor valami "hiba" történik?

Remélem mindenki értette amit ide leírtam. :roll:
tanácsokat szeretnék ki hova fordulna.
Harcika neked mi a véleményed? :roll:

Kép

Kép
raniko

Tsh: nekem 2.7 volt és erre nem ugrott az MM-es dokim sem. Mert, ha jól tudom lényeges mellette az fT3 és az fT4 érték is. Barátnôm hasonló TSH értékre kapott gyogyit ugyanattól a dokitól. Ebbôl én azt szûrtem le, hogy nem egy érték alapján döntenek, hanem sok-sok tényezô alapján.

Mniki! :D
Kezdés, hajrá!!
Nem kaptam a clostit abban a ciklusban amikor a Supre indult. A ciklus 21. napjától szúrtam a Suprefactot.

Puszedli!
Drukk!

Nani, tüszônövesztôk +++++++++

Rani!
Értem a dilemmádat. Jó lenne utána nézni. Sajna ötletem sincs, hogy hova kellene fordulni... talán Ceizel?

Angel, köszi! Nemsokára átnézek, csak a férjem itthon dolgozik és folyton bitorolja a gépet :lol:
lona1

Baba, ir ahogy a többeik írták.

Tsh:ahogy Mniki írta, és nekem az MM-ben azt mondták, hogy a vetélés miatt kell azt rendbe rakni, nem a megtapadás miatt.És fontos az ft3 és ft4 értéke is egy-egy döntésnél.De sztem itt nem a szavakon kell lovagolni hanem azon, hogy ha a pm eltérést mutat, rendbe kell tenni, hogy mi miatt, már másodlagos, mert azt a + tesztet mint eredményt akarjuk elérni.
És az ir-eseknek több a bajuk a pm-mel, nekem most 3 :? holott 0.8 volt fél, 3/4 éve.
Vendég

Sziasztok,
a pajzsmirigyes dolgot nekem nem az MM-ben mondták, endokrinológus, a Szt.Imre Kh ambulanciáját vezette évekig. A 0,41-es TSH.mra mondta, hogy ideális a babához.
(lehet, ez is olyan, amiben a szakmán belül sincs egyetértés, ugyanúgy, mint az IR kérdésben...sokak szerint IR nincs is :oops: )

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro

Hát igen, hall az ember minden félét....
Nekem is mondtak ezt is - azt is!

Szfváron (amikor csináltattam az IR kontrollt), úgy néztek rám (még az orvos is) mint a piros hóra! Én voltam ez első abban a megyében akinek ezt a vizsgálatot csinálni kellett (de úgy, hogy még programot is írni kellett hozzá, mert még beutalót sem tudtak kiadni hozzá..... szfvári nőgyogyi ambulancia) :shock: :shock: :shock:

Továbbá (Alle) nekem is a Szt. Imrébe mondták, hogy a pm beállítás nélkül esélytelen bármibe is belekezdeni.

kalkata

Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat.
Csütörtök este megyek kontrollra Tűű dr.hoz.Mostmár nagyon kíváncsi vagyok, mit fog mondani.

babaimádó
Kép
babaimado

Tenyleg sok mindent lehet hallani az IR-rol es a TSH-rol.

Az endokrinologusom (szegedi) is mondta, hogy a teherbeesest nem befolyasolja a TSH, viszont vetelest okozhat, es a legujabb kutatasok azt allitjak, hogy az a jo, ha 2 alatt van.
Az IR-re mondta, nem elsosorban a kivant terhesseg miatt kell rendbehozni, hanem a sajat erdekunkben. Es, hogy ez csak egy a soksok dolog kozott, ami befolyasolhatja a megtapadast.Tehat valahol osszecsengenek a dolgok...

Ja es itt Szegeden egyszeruen keptelen voltam en is IR vizsgalatra menni, maganlaborokbol is elkuldtek :) :) :) hogy en mit osszenemszerencsetlenkedtem :)

Lilypie First Birthday tickers
amina09

Puszi drága holnapra mennek a megadrukkok!!!!!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :wink:

Én meg úgy döntöttem holnap elmegyek a terheléses cukor vizsgálatra.
:roll:
Remélem emlékszik rám az aszisztensnő ő mondta ha nem jön össze a baba mennyek csak vissza és akkor soron kívül megcsinálja. :roll: :oops:

Kép

Kép
raniko

Merre jártok???

Én kivasaltam, megfőztem, rendet raktam,... felkészültem rá, hogy pár napig lehet nem fogok semmit csinálni! Mondjuk múltkor semmi bajom nem volt punkció után, de jobb megelőzni,.... Meg így nyugodtabb is vagyok!

Kép

Kép

*puszedli*

Holnapra gigamegadrukk Puszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Lilypie First Birthday tickers
amina09

sziasztok Csajok!

Raniko, ahogy írta lona (szerintem jó ötlet), keressétek fel Czeizelt...hátha tud okosat mondani!

Puszedli,nagyon drukkolok a holnaphoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Baba, tsh-hoz azt hiszem mindent leírtak előttem a lányok, az biztos, hogy a gyógyszer hamar rendbe fog tenni!
És Harcika pajzsmirigye is hamar rendbejön!!

mniki, én a 22. nap kezdtem a suprét, nem clostit kaptam mellé, hanem gonal-t. (plusz 1 merionalt)

Till,a pocaklakónak is kuriózum neve lesz? :D

puszi mindenkinek!!!!

(este repesztek :wink: )
nani72

Sziasztok! :P

Baba,
jól kiokosítottunk :lol: Vagy így, vagy úgy, de ha rendben leszel, egyértelmű, hogy jobbak az esélyek!!! Nagyon drukkolok!!!!!!!!!

Nani,
igen, ősmagyar nevekben utazunk :lol:
Neked tüszőrepesztéshez drukk, és pihenj holnap!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Puszedli,
már csak egyet kell aludni! :wink: Holnap ilyenkor már babáitok lesznek!!!!!!!! :D ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
(de ügyes vagy!!! Bezzeg nálam nagy a kupi :oops: :lol: )

tillidian

Till, egírod priviben a manó nevét?kiv vagyok, mi is ősmagyar név fanok vagyunk :lol: már előre minden gyereknek megvan a neve, ha lány ha fiú :lol:

Nani , Puszi+++
Vendég

Puszi, drukk holnapra!!+++++++++++++++

Nani, jó repesztést :D
lona1

Szép Jó Reggelt Lányok!

Puszi, nagyon drukkolunk (ügyes voltál tegnap, legalább addig sem töpprengtél nagyon :wink: ), már úton lehet, várunk a hírekkel hihetetlenül nagyon-nagyon..........

Nani, kövesd a fenti példát, :) :) :) , megadrukk neked is ezekre a szép napokra++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Baba, remélem segítettek a jótanácsok, kíváncsian várjuk a Tűű dr által mondottakat. Puszka

kalkata

Hunci,
privi ment! :P (Nekünk még nincs lány név ötletünk :roll: )

Puszika,
igen-igen, nagyon várunk!!! :P

Nani,
jó pihenést mára, már csak 1et kell aludni :wink: ++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mindenkinek ölelés!!!

tillidian

Puszikám, nagyon várlak!!!+++++++++++++++++++++++++++

skrisz72

Puszi, drukk+++++++++++++++++++++++++++
lona1

Puszedli sms:

"5 petesejtem lett. Jól vok, de vérzek, ezért feküdnöm kell."

Szuper, gratulaaaa!!!! :D Pihizgess csak, mi meg nyomjuk a drukkokat!!! Minden rendben lesz!!! :D ++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

tillidian

Sziasztok!

Puszi ez szupi gratulálok!!! :wink:
Pihizz és küldöm a hatalmas drukkokat!!!!! :wink:

Én ma elmentem vérvételre a Sz.Imrébe.
Dr.Tűű László asszisztenséhez mentem akinél annó voltam.
Nagyon kedves volt pedig hatalmas volt a felfordulás millióan voltak. :roll:
Levette a vért aztán megittam az a szörnyűséget (hát mindenki elött le a kalappal aki azt megitta).
Vártam 2 órát megint vért vett és most értem be.
Április 8-án megyek vissza Dr. Tűű Lászlóhoz van időpontom. :wink:

Most még lövök egy jó genetikust! :D

Kép

Kép
raniko

Puszi,
igen pihengess csak, mi majd drukkolunk és rendben lesz minden+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Rani, a nehezén túl vagy (az biztos hogy semmihez sem hasonlíthatóan ...ar az íze)!!!
És megkapod az elkészült eredményt a héten (hamarabb okosabb légy)??

Nani, Mizujs, hogy vagy???

kalkata

Rani,
elfelejtettem az előbb :oops:, cukrot és inzulint is nézettél???
(nehogy úgy járj mint én múltkor)

kalkata

Kalkata bevallom nem tudom miket jelölgetett be az asszisztens.
Mondtam neki a TSH-t is és , hogy mindent szeretnék tudni így remélem azt is megnézik.
Elég sok mindent bejelölt a gépen és ha jól emlékszem a cukor is rajta volt meg a progeszterin is.
Mondtan neki hogy a progeszteronom tuti magas lesz mert ugye kaptam a pótást hát igen mondta, hogy job lett volna ha várok vele egy hónapot.
:roll:

Mondtam tudom de a doktorúrhoz nehéz bejutni és ezt megértette szóval nem lesz itt gond.
Csodák csodájára kb 3 hét és mehetek a dokihoz.
Az eredményeket nem kapom meg sajna elöbb kérdeztem
:(

Kép

Kép
raniko

Puszikám, jó randizást, és jobbulást neked!!!

skrisz72

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat, nyomjátok még kérlek egy jó ideig! Köszi. :oops: :wink:
Vérzés mulandóban, hál'Istennek! :D

Harci: küldök privit.

Kép

Kép

*puszedli*

Drága Rani,
a kedves asszisztens, úgye múltkor megígérte, hogy gyorsan kapsz majd időpontot, hát ápr. 8. :? (tudom sokat kell dr. Tűű-re várni)
Bízom benne (gondolom te mégjobban), hogy mindent megnéznek amit kell, néha olyan kelekótyák....
(bocsi nem akartalak paráztatni....)

Puszi, randihoz és neked is drukk ezerrel folytonosan+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

kalkata

Nani, minden ok??

Baba, viszont te már holnap mész is dr. Tűű-höz, nagyon várunk a hírekkel

kalkata

Kalkata igen tudom sajnos én is tapasztaltam már néha az egészségügy hátrányait! :roll:
Most bízom abba, hogy minden ok lesz.

Puszi nagyon drukkolok!!!!
Érzem a mai nap tökéletes a randikhoz!!! :wink:

Kép

Kép
raniko

Kalkata!Már alig várom, mit fog mondani.

Puszedli:drukk ezerrel!

Harcika,írok e-mailt!

babaimádó
Kép
babaimado

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?