Enci
Én 5,5 hósan adtam először almát. Én a hippnek van a kisüvegse, 125g-os abból adtam eőször, mert nem tudtam olyat szerezni ami vegyszermentes. Almalevet kapott úgy 5 hósan először, utána öszibari levet, utána za almapép, utána őszibaripép. Azért mert az alma nagyon fog, legalábbis Zsankát nagyon fogta, így szerintem az elős tünetnél vegyél glicerines kúpot, mi egy párszor eljátszottuk a beszorult a kaki efektust, főleg mikor a répát kezdte kapni a csaj. Az őszibaripép után kapott először krumlit, és utána mindig az volta az alap ahhoz adtam mindent (nagy kedvence volt a pradicsomos krumpli csirkehússal) A husit meg úgy 6,5 hósan kapta először osztatlan sikert aratott
Csak arra figyelj, hogy először mikor adsz neki, csak pár kanálall, max 10. másnap már mehet több, hamradnap még több, és csak utána válts más kajcsira, mert így jön elő a leghamarabb ha valamit nem bír. (nem kell találgatni, hogy vajon ettől vagy attól lett valami baja) Mondjuk én úgy 7 hónapos koráig csináltam ezt, utána amit ehetett az életkorában azt kapta, nem vártam ki a 3 napot. Sőt tojásfehérjét 1 éves korukig nem kaphatnak, de kikunyizta és semmi baja nem lett tőle, mondjuk keveset kepott először, de utána már egy egész főtt tojás nyomott be. De mi nem vagyunk allergiásak. (anyósom már megkínálta tejjel is, de nem volt elég édes neki az anyatej után így kiköpte, bezzeg a kakaó az csúszna, de még nem kap
)
Ja a másik, írass fel a doktornővel MILDI tejpépet, vaniliásat, azt már adhatsz neki 5,5-6 hós kora körül. Ha nem írja ki a Nestlének a 6 hós tejpépjei (kapható a Corában, Tescoban, Dm Stb.) nagyon finomak és Zsani még mind a mai napig azt kap vacsira. Ha elsőre nem enné meg forralt vízzel, akkor meg kell próbálni gyümilével. Én Zsaninak úgy csinálom, hogy meglangyosítom a gyümilevet (most épp Sió vilmoskörtét, úgy 150g-ot) ebbe keverek tejpépport, hogy ne legyen se túlságosan folyós, se túl száraz, és ehhez adok 60g valamilyen gyümipépet (ez most a Hipp kajszibarackja volt, de imádja szilvásan is) Tehát ha valamit nem eszik meg nem kétségbe esni, próbálkozni. ami a lefurcsáabb volt az elején a számora legrosszabb ízű kejcsik ízlettek a legjobban Zsaninak (az elején minden íztelen BRRRRRRRRRR)
Mi így csináltuk, de 7 hónapos koráig minden étkezéskor a szopi volt a döntő. Tehát először megszoptattam utána jött a kajcsi. Ez a hozzátáplálás. Ha először van a kajcsi, utána a szopi az elválasztás (egyre kevesebbet szopik, mert egyre több szilárd kajcsit eszik meg az elválasztásnál, így elmarad a szopi, de hozzátáplálásnál ha kevés a tejcsi és még éhes fog enni a szilárd kajcsiból is, de a fő a tejcsi marad. Ez nálunk 7 hónapos koráig tartott, utána nem akart szopni tolt el magától, enni akart, és ezt tudtomra is adta
)
Krisz
Valószínű ez az eset áll fent nálunk is, így valószínű hogy rózsaszín lesz a barnából, mindegy csak sikerüljön az egyszínű és ne legyen tarka. Az a furcsa, hogy eddig nem volt gond az Ariellel, és ugyanazt a zacskót használom (15kg nagyberuházás)
Nadine