Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt,
Dani az oviban, hasam megtömve, úgyhogy végre irkálhatok!

Anikó,
természetesen nekem is hiányoztál, csak arra gondoltam, van más dolgod is, és nem volt időd benézni. A héten kicsit talán én is kevesebbet voltam itt.
Egyébként annyira jó, hogy amikor rátok gondolok, olvaslak benneteket, akkor rögtön beugrik az arcotok, a mosolyotok - milyen jó, hogy találkoztunk!
A lábad a terhességek miatt lett visszeres? Milyen kezelési módokat alkalmazol rá? És ez fájdalmas is, vagy csak az esztétika...?
A csúszdát mi nem mertük megvenni az ágyhoz, saját magunk és a szomszédok kímélete érdekében...
A csúszdáról jut eszembe, hogy pénteken (olyankor mindig elhozom Manót az ovibó délben) elmentünk Óbudára a máltaiak játszóterére, a Lajos utcai-ra - annyira tetszett Daninak, akkorát játszott! Rengeteg kis gyerkőc volt, szerencsére a nagy, vad korosztály nem volt jelen.

Orsi,
én is szeretném megnézni az építkezést! És majd a belsőről is a fotókat, egy-két hónap múlva. Szívesebben nézegetek ilyet, mint a Lakáskultúrát!

Zsuzsa,
akár hiszed, akár nem, Dani pontosan ugyanolyannak képzeli el a rendrakást, mint én, és meg is csinálja! Szóval ezzel nincs gond, csak nem elég egyszer elmondani, hogy itt az ideje a pakolásnak.
A 10 kilót ma teljesen "betöltöttem", 66,5-öt mutatott a mérleg, hát ez van. (tegnap voltunk a Daubner cukiban...És láttam a Kertész Gézát!Nekem élőben is tetszik.)

Lino,
annyira sajnálom a rókaetetést!!! De ez már így marad szülésig, igaz? A rossz hangulatodat is sajnálom, és csodállak, hogy ennek ellenére van kedved a házban és körülötte dolgozni - én olyankor azzal is megkínlódom. Mostanában nekem is vannak nagyon rossz hangulataim, sajnos vannak gondok a tágabb családban, amiktől nem tudom magamat függetleníteni, pedig gyorsan meg kell találnom azt a kapcsolót, amit meg kell nyomnom magamban.
Vigyázz magadra - talán most, hogy hazatért az itáliai vándor, jobb lesz.

Mindenkinek kellemes hetet, Mucska, továbbra is szorítok az áradás miatt, az idő sajna elég rossznak mutatkozik a hétre, de talán...

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Jó éjszakám ugyan nem volt Kép, de a mérleg sem keserített el ma reggel!Kép

Orsi: láttam a képeket! Akkor nektek könnyű szerkezetes házikótok lesz? Ha jól látom, akkor ez egy szintes, ugye? Mekkora az alapterülete? Még télikert is lesz? Hú, az nagyon jól hangzik! Amúgy az ablakok is nagyon mutatósak, és az egész nagyon "pofásan" néz ki!

Lino: de ugye nem dolgozol túl sokat?
UH azóta nem volt?
Anyukád végig veletek volt?
A hányás meg úgy néz ki, téged a babáig elkísér... Megkönnyebbülés lesz minden szempontból, ha majd megszületik!
Én is bízom benne, hogy a manók hamar egy szobában alszanak majd!
ÉS ami a szülést illeti, én is attól tartok, lesznek majd ilyen gondolataim, de remélem, nálam is hamar elszállnak. Én nem reménykedem ennyire gyors szülésben, de csak jobb lesz, mint az előző!

Szöszi: te miért vágysz könnyű alanyokra? Akkor nincs is a tippelésben semmi rizikó. Majd lehet, hogy én is tippelek, de csak később! Majd 5-6 hét múlva! És ki gyűjti majd a tippeket? Te? Kép
Ha már most babaruhákat mosol, azt lehet, hogy még egyszer ki kell majd mosnod, nem?

Egcsi: mikor érkezik az urad?

Mucska: várjuk a fotókat!
A kilókkal nagyon ügyi vagy! Még a végén 10-en belül maradsz! Kép

Amúgy én is azt vettem észre magamon, hogy többet eszem, de a mérleg nálunk is inkább lefele megy manapság, mint felfele (ma reggel 1 kg-mal mutatott kevesebbet, mint a tali utáni nap!)
És azt is megfigyeltem, hogy most már olyan dolgokat is megkívánok, amit a terhességem ideje alatt eddig nem! Érdekes, mi???
Amúgy most már a babáink is besegítenek az égetésbe!
Meg a lányaim is, aki éjjelente nem hagynak aludni! A picúr pl. most hajnalban csuklott! Eddig ez volt a 3. alkalom!

Na, lelövöm magamat! Szép napot mindenkinek!

Eltűntek, merre vagytok?
(Nanda, Timi, Egcsi, Süncsi, Kinga, Panó, Kakukk, Nixi, és a többiek! )

Zsuzsa

UI: és mellékelek egy szombati Zsófit a férjemtől Kép

Kép
zerko

Üdv Mindenkinek!

Megint zajlik az élet a munkahelyemen, így most csak röviden tudok írni.
Viszont van néhány kérdésem hozzátok.Lehet, hogy butaság a kérdés, de ez az első terhességem, és hajlandó vagyok én is pánikolni időnként.

Valaki írt a haskeményedésekről, és nekem is időnként puhább a hasam, időnként meg teljesen kemény, de én meg voltam győződve róla, hogy ez teljesen normális, csak a gyerek ül ki a hasam elejére. Lehet, hogy ez mégis baj, és kellene szednem valamit?

A másik kérdésem: piros pöttyök jelentek meg a hasamon és a védőnőm Rutascorbint javasolt. Van valami tapasztalatotok, hogy szabad-e szedni terhesség alatt? A papíron azt írják, hogy terhesen orvosi javaslatra alkalmazható. Pénteken megyek a dokihoz, akkor majd megkérdezem, de érdekelne a ti véleményetek is.

Köszönöm, és később még jövök

Jerry
jerry

Anita-Bori: én még csak pakolok a Zsófi után. Egész nap! Kép
Én is úgy vagyok vele, hogy a tali óta nagyon jó, hogy nevek mögött arcok vannak! Még ha nem is beszélgettem velük túl sokat!
És mit ettél a Daubnerben? Ha már a játszóra mentek, nem nagy kitérő az sem Kép

Anikó: Te is ilyen ügyi szülő vagy? Akkor csak én vagyok ilyen lusta! Kép Így tényleg lehet, hogy gyors indulásra lesz szükség! Mondjuk nekem a szüleim 20 percen belül itt lehetnek, az meg nem hiszem, hogy kevés lesz! Kép

Na, ennyi voltam!

Zsuzsa
zerko

Jerry:
szerintem ez nem keményedés, csak a baba helyezkedik. A keményedésnél az egész hasad kőkemény, és kicsit görcsölhet is a méhed! Érdemes a dokival konzultálni (myílhat tőle a méhszáj), és magnéziumot szedni!

Mekkorákezek a pöttyök? Gonbostűfejnyiek nekem is vannak (pár), de én nem csinálok vele semmit! Várd meg a dokid véleményét! Amúgy majd elmúlik a szülés után!

Zsuzsa
zerko

Jerry,
én nagyon haskeményedős vagyok, Daninál is az voltam. Az egyetlen, amit adnak rá, az a MagneB6, 3x1, 3x2 tabletta. (Ha nagy a baj, biztosan van "igazi" gyógyszer, erről nincs infóm.) A haskeményedés valóban természetes dolog, a szülésre készít fel, a méhszájat azonban megnyithatja (ez is, de más is), arra kell az orvosnak figyelnie. De ezek nem egyik percről a másikra történnek, úgy tudom! Nekem egy mm nyitódás sincs, pedig egyfolytában keményedik a hasam, és teljesen nyugalmi állapotban is, semmi mozgás, megerőltetés nélkül. A dokim azt mondja, ha túlaggódom az ügyet, az sokkal rosszabbat tehet...Tegnap is vidáman fociztam a fiammal, szombaton is nagy meccs volt, és semmi baj nincs tőle.
De ez egyénje válogatja, legközelebb kérd meg a dokit, hogy nézze meg a méhszájadat, ha az megnyugtat.
(A Rutascorbinról nem tudok semmit sem.)

Zsuzsa,
pénteken kihagytuk a Daubnert, csak tegnap ugrottunk be, a Hajógyári szigatre mentünkben. Ettem brazil dióst (valaki ajánlotta, nem volt különösebben ász), és egy rizses-málnás szeletet. Meg Dancsi maradék francia krémesét...Karcsi nem hagyott az övéiből!!!
A fotó szuper, édes a lány. (miért kellett sapi a hétvégén, annyira szép idő volt! legalábbis felettünk mindig az volt...)

Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Zsuzsa! Megnyugodtam, akkor ez biztos nem keményedés. Magne B6-ot elkezdtem szedni egyébként,mert idönként van reggel egy enyhe lábikra görcsöm, de csak kettőt szedek naponta. Majd ezt is mondom azért az orvosnak.
A piros pöttyeim szintén gombostűfejnyiek, és egy pár darab volt régebbről is, viszont nekem úgy tűnik, hogy ezek nem múlnak el.
Köszönöm a gyors választ

Jerry
jerry

Azóta megláttam Bori levelét is, Zsuzsa levele alapján még mindig úgy gondolom, hogy akkor ez még nem igazi haskeményedés, de azért biztos, hogy a Magne B6 ártani nem fog.

És ha már úgyis ittragadtam, csak egy rövid hozzászólás a cukrászda vonalhoz: nekem mostanában a kedvencem a szentendrei Szamos cukrászda. Van jó néhány olyan tortájuk, amit csak ott csinálnak, és ha megengedtek magatoknak kalóriaügyileg egy kis bűnözést, és arrafelé jártok nem szabad kihagyni. Szerencsére tőlünk elég messze van, így nics alkalmam túl gyakran elcsábulni. Régebben a Ráday utcai Nándori (anno Varga) cukrászda volt a kedvenc, mostanában viszont túl édesek szerintem a sütikék. De ez még most is túl közel van hozzánk, így időnként letesztelem, hátha nem lesz olyan édes...

Zsuzsa! Zsófi nagyon aranyos, így a fényképek alapján látszólag rád hasonlít! (Persze a papáról nem láttam képet)

Jerry
jerry

Sziasztok!

Haskeményedés: pont múlt héten kérdeztem a dokimtól és azt mondta, hogy akár napi 10-15 is lehet és ez normális. Akkor van gond ha óránként több is van és erős görcsök kísérik. Kép

Zsuzsa, a lányod nagyon édes. Kép

Lino, sajnálom, hogy még mindig ennyire rosszul vagy. Kép

Mucska, várjuk a sztárfotót! Kép

Tapasztalt Anyukák! Milyen mosóporral szabad mosni a baba cuccait vagy nincs kikötés? És öblítőt lehet használni?

Kinga, megvolt a cukros vérvétel? Eredmény?

Többieknek is pusza és kellemes napot!

Chello
chello

Anita-Bori: akkor most is pótoltál kalóriát a Daubnerben. Én ennyit meg sem tudnék most enni lelkiismeret furdalás nélkül Kép
Amit jó tudni a Zsófiról, hogy ő fázós fajta. És a játszóterünk árnyékos. Így kapott sapit! De tegnap már nem Kép

Jerry: annyi magnézium tuti csak segíteni fog! De beszélj a dokiddal.
Én avval a pár pöttyel nem foglalkoznék! A szülés után majd elmúlik!
Zsófi inkább az én vonalam, de a szeme nem! Az egy csoda! Íme a papa:
Kép

chello:
Én a Zsófinál folyékony Persilt használtam és senzitív öblítőt (de jó ha nem használsz az is), és külön mostam hónapokig a babára. Amíg pici volt vasaltam is rá mindent (plüssöket nem). Amúgy ha a baba érzékenynek bizonyul, akkor váltani kell mosószert, illetve elhagyni az öblítőt!

Nos, most már nem tudom, keményedek-e. Ha hajlongok, akkor tény, nem vagyok valami happy. Én napi 1-2 Magnerotot szedek még. De jó tudni, hogy a 36. hét után nem biztos, hogy jó, ha szedünk magnéziumot! Akkor jön majd a Málnalevél korszak!
Amúgy egyet értek Borival abban, hogy ha a méhszáj zárt, akkor nem kell túllihegni a dolgot. A méhünk készül a nagy napra. Edz! Kép
(mint írtam, a doki szerint az enyém egyenlőre bombabiztos)

Zsuzsa
zerko

Sziasztok Csaszik!

En is beköszönök gyorsan, a hétvége huss elment. Pénteken és tegnap sokat haladtam a pakolassal és takaritassal, de pihennem is kellett am sokat, mert mostansag a bal bokam bedagad estére. Szombaton meg kirandulni voltunk, muzeumot lattogattunk. Szekrénykét sajna még nem talaltunk Dömpinek. A sötétitö-függönyre még 3 hetet kell varni, addig nem teszek fel képet, még nagyon atmeneti a helyzet a babaszobaban.

Chello!
A ti babaszobatok nagyon szép lett, jok a szinek!
Jo, hogy megkérdezted ezt a mosas dolgot, én is gondolkodtam mar rajta!

Bori!
Tényleg milyen nagy rend van Dani szobajaban! Es nagyon kedves, baratsagos a hangulat. Ez a függö halos jatéktarto nekem is nagyon tetszett az IKEA-ban, csak amig nincsenek meg az alapdolgok, nem akartam megvenni.

Zsuzsa,
nagyon jok a képek, apurol és Zsofirol is. Tényleg, kire hasonlit a szeme? Gyanus vagyKép
(jol esett, hogy hianyoltal!)
Nekem ma reggel volt az eszemben, hogy mar több, mint egy hete volt tali és olyan honvagyam lettKép
De nem panaszkodom, pénteken jönnek a szüleim, maradnak kb 6 napot!

Szöszi,
gratulalok a Te kisfiadnak is szép mar a sulya!

Aniko,
itt a visszerekre nagyon ajanljak a "védöharisnyat" (nem tudom, magyarul mi a pontos neve, olyan gumiharisnya-féle). Mar több lanyon is lattam a kismamatornan. Allitolag megelözésre is jo, engem nyaggat a férjem, hogy miért nem csinaltatok mar egyet, legközelebb vszinü fogok feliratni. A doki irja fel és személyre szabjak.

Jerry,
a védönö a tanfolyamon a keményedés a labikragörcs ellen természetes modszerként a hamozott mandulat, aszalt sargabarackot és a banant ajanlotta (Bori, gondoltam Rad is!Kép)

Lino,
én is sajnalom ezt a hanyas dolgot, és panaszkodj am nyugodtan!

Kicsitcirmos BellanaKép,
jo, hogy itthon maradt Apa!Kép Zsakban futas és lovaglasKép

Orsi,
engem is érdekelnek a fényképek a hazrol!
Jo munkalkodast és kitartast!

Mucska,
este varom a beszamolot és a képeket.
Kivancsi vagyok, mekkora a babad.

En bevallom, hogy mostanban attol félek, hogy tul nagy lesz a babam és nehéz lesz megszülnöm. A Praxisban azt mondogatta a doki, hogy milyen szép nagy baba, bar mar arra is gondoltam, hogy biztosan a csontjai alapjan becsülik a sulyat és lehet, hogy hosszulabu lesz, de mégsem sulyos, mégiscsak majdnem 2m-es az apukaja.
Szerdan megyek a dokimhoz, majd kikérdezem ezügyben.

Egyelöre elbucsuzom,
szép napot Nektek!

Sok puszi
Süncsi
süncsi

Itthon vagyok...alapjaban veve ez lehetne jo hir is.
DE!
Azert vagyok itthon,mert szerelik a legkondit.Alapjaban veve ez is lehetne jo hir. DE!
A legkondi szereleshez falat kell torni, ki kell tenni a kulteri egyseget. A faltores nagy-nagy szemettel jar,valamint azzal,hogy a felszereleshez furt lyuk miatt leesett 2db csempe a furdoszobaban. Valamint a cso a furdoszoban kell keresztulmenjen a kulteri egyseghez. Sajnos maskepp nem lehet megoldani,nem lesz szep latvany.

Aztan meg itt van az az aprocska gond,hogy az ingyenes beszereles eddig 10e ft-ba kerul.Hogy miert?

Mert a beszereles ingyenes, de a felfogo szerkezet amit a gephez adnak, az nem megfelelo.
Allitolag.
Persze EN kerhetem,hogy azzal szereljek fel, de akkor ha a kulteri egyseg leesik,oda a garancia.
Allitolag.
Persze EN valaszthatok, megveszem a masik keszletet vagy a harmadikrol legkondival goralok. Aztan itt van meg a szep fekete cso. Ami atmegy a furdoszoban. Megjegyzem feher csempenk van. A cso ingyenes.De a feher sin,amibe beleteszik,hogy "csak" csunya legyen es nem ocsmany,szoval a feher sin az mar nincs az arban.
Allitolag.
Persze EN kerhetem,hogy ne tegyek feher sinbe,akkor igy marad.

Eddig ennyi, es az ,hogy a szomszedok verik a futotest csovet.Merthogy zaj is van.
Nekem meg elegem.Mindenbol.

Ugy kell neked,hulye igenyes kismama,volt penzed legkondira, hat most megkaptad...

szoszi
szoszi

Süncsi: a 7vége nálunk is elszaladt! Kép A köv. már Húsvét, az legalább 3 nap lesz! Kép
A szeme passz! Anyósomnak van elég nagy, de közel sem ekkora! Így talány! De irigylem a fruskát! Kép
6 napot? az nem hangzik rosszul! Kép
Hosszú vékony babát szülni nem olyan nehéz! Dagi ne legyen nagyon Kép És ha nagy lesz? Na bumm! Kép

Zsuzsa
zerko

szöszi:
türelem, vége lesz!
Ma végeznek? A szomszédok meg tehetnek egy szívességet! Nincs éjszaka, nemdebár? Jön majd még itt gyereksírás is, meg szaladgálás, akkor is verik majd?
Hát, ami ingyenes, az már csak így van! És van pótcsempe? Most ugyan nem szép az a cső, és drága a nem ocsmánnyá tétele, de nyáron jó lesz az meglátod! Majd ott hűsölsz a lakásban Kép Mi meg megfőlünk!

Zsuzsa
zerko

Szia lányok!

Szöszi: kitartás! Gondolj arra, milyen jó lesz majd nyáron a hűs szobában!
Errefele a beszerelés annyi mint maga a gép!!
Hol szerelik be ingyen? Amúgy mennyiért vettétek?
Na, fel a fejjel!!! Csak abbahagyják egyszer!

Zsuzsa: a kép a lánykádról természetesen csodaszép! A férjedé is jól sikerült. Kép

Jerry: az igazi haskeményedést nem kevernéd össze semmivel.

Süncsi: te kis szorgos! Kép tetszik az eposzi jelző amivel illettél. KépKép még mindig nincs, apa nem szerelte meg a gépet. Kép

Lino: ez valami rémes lehet, hogy még mindig rosszul vagy! Jobbulást!

Mucska: én is nagyon várom a kukkolás eredményét és a képeket!!!

Anitabori: sok puszi!

Chello: ez a mosás dolog érdekes kérdés. Az a lényeg, hogy ne allergizáljon. Van valami kifejezetten babáknak készült szer, de nem tudom a nevét. Kép

Cukrászda téma: nekem mindegy melyik. Kép Csak sok finomság legyen ott. Kép

Puszi mindenkinek:

Kicsitcirmos Bellana Linda
bellana

ValiKép

Van egy bútorbolt aki gyárt olyan pelenkázót amiből utána komód lesz, biztosan Pesten is akadnak ilyen helyek. Most azon dilemmázok, hogy vegyek kombi kiságyat, ami pelenkázóval egybe van építve és utána ifjusági ággyá,stb. lehet alakítani vagy vegyek külön-külön. Az a bajom, hogy a kombi változat kiságya csak 60X120-as. Nem kicsi az? A 70X140-es jobb lenne nem?Kép
Megerősítetted az elhatározásomat a Bergonnal kapcsolatban, én májusban szándékozom lerohanni őket.Kép

BellanaKép
A mail címem működik, de nem tudok azonnal válaszolni, mert otthon nincs net, könyvtárba járok. Remélem már nem zajonganak a parkolóban!Kép
A GYNEVAC tényleg jó és terhesség alatt is lehet.Kép

SzösziKép
Gratula a legényhez, szép méretek és nem is szégyenlős!Kép

ChelloKép
Jó lesz a szobácska!Kép Kiságy még nincs vagy csak nincs összeszerelve?Kép

AnitaBoriKép
A babának külön szobája lesz? Dani szobája nagyon is rendes! Vagy a kép kedvéért volt rendrakás?Kép

LinoKép
Gyors szüléseid voltak, ez talán még gyorsabb lesz!Kép Sajnálom, hogy még mindig hánysz, kezdek nagyon hálás lenni, hogy nekem csak 6 hét volt vacak.

Megasztár: Örülök, hogy Vera nyert. Reggel voltak a Lazacban Ibolyával, szerintem tök normális csaj. Angliában egy hasonló alkatú lány nyert, akár testvérek is lehetnének. Ibolyán látszott, hogy totál fáradt. Szerintem jó ötlet, hogy folytatják ősszel a műsort, remélem lesz olyan jó, mint ez volt.Kép
Szombaton megtudtam milyen a haskeményedés!Kép Megbosszulta magát a múltheti rengeteg séta+szombati takarítás. Egész délután feküdtem mint egy darab fa, mert minden mozdulatra fájt a pocakom. Hála Istennek vasárnapra minden rendeződött.
Többen kerestétek Timit, otthon nincs net, de ha szerdáig nem jelentkezik, majd kismamatornán kifaggatom mi van velük.Kép

Egcsi
23+2

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Zsuzsa, köszi a választ a mosóporral kapcsolatban. Kép

Szöszi, türelem, kitartás, hamar megcsinálják. És milyen jó lesz Nektek a nagy melegben. Kép

Süncsi, köszi! Kép

Chello
chello

Bellana, megpróbálom kideríteni a nevét!

Egcsi, a szoba egyelőre teljesen üres. Még csak most raktuk le a szegélylécet és addig nem akartuk bebútorozni. Hétvégén szereljük össze a pelenkázót és Húsvét után a kiságyat csak azt még el kell hozni a barátnőmtől. Csak matacot kell vennünk bele.Kép

Chello
chello

Többedik babás anyukák!Kép
Kiságy ügyben tanácsot kérek! Elég nagy a 60X120-as vagy kell a 70X140-es?
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi: a Gynevacot majd a legközelebbi kontrollon megkérdem. Mármint a dokit, nem a vakcinát. Kép
Ejnye, nem szabad megeröltetni magad!
A kiságyban nem tudok tanácsot adni, én annak idején szerettem volna átalakíthatósat, de mégsem az lett. Szerintem azért azt jó sokáig ki lehet használni.Igaz, hogy most jól jött, hogy nem átalakítható, mert akkor vehettünk volna még egy ágyat a kicsinek. Kép
Szerintem is jó, hogy a Vera nyert. Kicsit féltem, hogy esetleg pont az alakja miatt nem fog nyerni, de szerencsére az emberek a hangját szeretik. KépIbolya nem tudom amúgy milyen lehet, biztos nagyon csalódott most. Kicsit sajnáltam is, hogy mindenki a Verát ölelgette, Ő meg csak téblábolt a háttérben.

Puszi:
Bellana
bellana

Sziasztok!

Zsuzsa!
Nem tűntem el, csak pénteken kaptunk valami vírust és a férjem vírust írtott egész hétvégén.

Szöszi!
Gondolom akkor pénteken se kaptad meg a mail-t, akkor több ötletem nincs hogy tudnám elküldeni. Hozzánk is jöhetnél babaruhát mosni, vasalni, mert nekem semmi kedvem hozzá!
Sajnálom, hogy így felbosszantottak a klíma szereléssel, de biztos megéri majd nyáron, mikor 40 fok lesz!

Chello!
Jók a képek Noémi szobájáról, tetszik!
Én nem mostam soha külön a gyerekekre, azzal mostam, amivel magunknak is (Persil gél, Silán).

Bori!
Dani szobája is nagyon jól néz ki, Petinek is pont ilyen ágya van és ilyen IKEÁ-s hálós játéktartónk is van. Csak nálunk nincs ilyen rend, sajnos Petinek kicsit más elképzelése van a rendről, mint nekem. Rita sokkal rendesebb.

Orsi!
Én is szeretnék képeket nézegetni a házatokról!

Kicsitcirmos Bellana Linda!
Kertes ház ügyben csak azt tudom tanácsolni, hogy vegyél egy lottót, hátha egyszer bejön! Amúgy nem tudhatod, hogy mit hoz az élet, lehet, hogy te is írsz egy Harry Potter féle könyvet és pár év múlva milliárdos leszel!Kép

Mucska!
Én is várom az UH beszámolót, meg a vízállás jelentést is! Meg egy menüajánlat is jöhetne!

Süncsi!
Engem is riogattak, hogy Peti nagy baba lesz, aztán 3100g lett. Amúgy szülés szempontjából igazából csak a fejátmérő számít!

Egcsi!
Nekünk is olyan kombi kiságyunk van, ami ifjúsággi ággyá alakítható, de még soha nem alakítottuk ifjúságivá, mert mindig újabb baba jön bele. A kedvedért lemértem, a mienk 70x120-as, ez szertintem teljesen jó méret, Rita még mindig ebben alszik, csak a rácsot szedtük le róla.

Szülés téma:
Peti első fájás után 4-5 órával született, Rita meg 2-3 órával. Kicsit aggódom is, hogy most mi lesz, mert ráadásul még az is lehet, hogy az orvosom nyaralni fog a Balatonnál. Bár azt ígérte, hogy onnan is bejön, csak nem tudom odaér-e időben.

Majd még jövök egy táblázattal valamikor!

Panó
panó

chello: Bellana a Lovella nevű mosószerre gondolhatott!

Egcsi: akkor vigyázz magadra, mert ez nem tréfa! Ha fáradsz, dőlj le 10-20 percre!
És üdv Timinek!
Megasztár: látod, jól szurkoltunk! Kép
Elég nagy a 120*60 is 2 éves korig!
Mikor jön a férjed?

Bellana: téblábolt? Így is lehet fogalmazni...

Zsuzsa
zerko

Kép
panó

Anita-Bori: így, hogy helyre raktak, van rendszer a táblázatban Kép
zerko

Zsuzsa!
És a táblázat vége felé mi a rendszer?

Panó
panó

Borikám!

Gyorsan előre törtél Kép De nekem így jobban tetszik a táblázat!

Vízállás: nekünk jó és valószínűleg nem úszunk most már, hanem megússzuk.

Süncsi!

Csontok alapján számolják szerinte, azért is vannak eltérések. Nekem is mondta a doki a múltkor, hogy akit császározott azt mondták, hogy nincs 3 kg, aztán több lett, mint 4 kg. Én pl. nehéz csontozatú vagyok, így Anna lehet, hogy megviccel.

Este jövök az adatokkal és képekkel. Remélem jó dolgozik a "kedvenc" doktornénim!

Mindenkinek pusza MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Panó: passz! A tiéd a rendszer szerint lehet lány is, és fiú is! Kép

Mucska: már kedvenc? Azt hittem, hogy a "drága" doktornéni! Kép

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa! Papa nagyon jóképű, de Zsófi továbbra is Rád hasonlít jobban.
Süncsi: Köszi a tippeket, a mandulát és a aszalt sárgabarackot én szeretem nagyon, a banánt meg a kis lakóm (én sosem szerettem, csak amióta terhes vagyok), tehát ha csak kiegészítő kezelésként is de alkalmazni fogom!

Szöszi: A szomszédnevelés egyik kitűnő eszköze a házimozi rendszer. Javasolt a Gladiátor és a Star Wars filmek. Utána megtanulnak örülni a csöndnek! (csak nektek is el kell vonulni valahová)

Elnézegettem itt a táblázatot, az egyik névtippünk nekünk is a Bence..

Jerry
jerry

Csajok, a nagy babát is meglehet szülni. Dani is 4400g volt. De Zsuzsa tudna mondani nagyobb babát is aki nem császárral született. Talán még a térarány a fontos, hogy a medenceméret ne legyen túl kicsi.

Zsuzsa, azt hiszem az a mosópor neve, köszi!
És mi a baj a téblábolt kifejezéssel? Te, hogy mondanád?

Panó: jó ötelet!! Majd megírom Dani kalandjait. Kép

Bellana
bellana

Sziasztok!

Most járok itt először, átfutottam a topicot. Jó hosszú!
Kiságy témában megosztanám a véleményemet:
szerintem bőven elég a 60X120-as. Aki csak egy gyerekben gondolkodik, szerintem annak jó a heverővé alakitható, mert akkor 5-7 évre megoldotta a gyerekágy témát. Aki 2-3 éven belül szeretne mégy gyerkőcöt, annak úgyis a kicsi örökli a rácsos ágyat, és akkor kell beruházni gyerekheverőre a nagynak (ha két egyforma gyerekheverő a terved hosszú távon, akkor lehet, hogy egyszerre a kettőt kell megvenni). Na és máris látszik, hogy a rácsos ágy nem lesz heverővé alakitva. Hacsak nem jön a harmadik...
a pelenkázóból a komóddá alakítható nagyon hasznosnak hangzik (nekem is iylen volt), DE egyvalamire gondolni kell!!! A későbbi gyerekszoba bútor garnitúra első eleme!!! Lehet-e hozzá később elemeket venni, tényleg milyen szobabútort gondolsz majd 2-3 év múlva. Szóval egy egyszerű pelenkázó, ami komód egyben, megfontolt döntést igényel. Ebből a szempontból egyszerű az egybe épített kiságy (ha elfér a szobában)
Remélem segítettem valakinek.
kustyi

Halihó,

Egcsi,
nekünk 60x120-as ágyunk volt majdnem 3 éves korig, Dani kifejezetten magas fiúnak számít, és teljesen elvolt benne.

A mosópor-témában (kivételesen) Zsuzsa véleményét osztom, teljesen jó volt a foly. Persil-Ariel, csak az öblítőből vettem érzékeny bőrre valót, soha nem volt gond. És első három hónapban mostam csak külön a cuccait, és persze mindent vasaltam is - vagyis anyu vasalta...
Viszont SOHA nem használtam a divatos bébikozmetikumokat, fürdetőket, babasamponokat, stb, mert én csak negatív tapasztalatokat hallottam róluk.

Panó,
köszönöm, hogy belejavítottál a táblázatba. Egész jól néz ki...

Szia Süncsi kedves,
halad a munka ezek szerint, csak óvatosan csináld! Milyen időd küldtél ránk erre a hétre? Az előrejelzés szerint nem valami fényeset.
Az aggódásod teljesen természetes, és ez vaszeg csak "rosszabb" lesz, ahogy közelg az Idő...Én is be vagyok tojva, elég rendesen.

Kicsitcirmos,
szerintem ne Ádira várj, hogy szétkapja a gépet, Atomanti tutti hamarabb végezne vele!!!

Szöszi,
nem megnyugtatásul mondom, nekünk az előző lakásba (két éve) 92.000.-Ft volt a beszerelés anyaggal együtt, mert 9 m csövezést kellett szépen eltakarva megoldani...Ugyanezt a géptípust tavaly az új lakásba valami 20e körül csinálták, mert alig van egy-két méter a kül- és beltéri egység között. De nyáron majd tényleg nem fogod bánni a sok bosszankodást, mert isteni. Csak azt ne csináljátok, amit az apukám szokott lakásban-autóban, hogy beállítja 20-22 fok körülre, amikor kint 35 felett van...

Jerry,
nekem azt mondta a dokim, hogy a lábikra-görcsökre szerinte semmit nem használ a magnézium, mert az a visszerek miatt alakul ki, és erre nekem felírt valami biztonságos bogyót, amit lehet, hogy hamarosan tényleg elkezdek szedni, mert az eddigi elviselhető kategóriából a minap átléptem az iszonyat-kategóriába...

Most elmegyek a sarjért az oviba. Szét fogunk ázni, pedig bringázni akartunk.

Puszi mindenkinek,
kedves eltűntek (én fel nem sorolom név szerint, vannak néhányan!), gyertek közibénk.

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Jerry: akkor megszületett a döntés, ki kire hasonlít! Kép

Bellana: én talán azt mondanám, hogy ugyan nem hangosan mondta, de az látszott az arcán: "na de nem erről volt szó! Mindenki azt mondta, én nyerem meg!". ÉS az értetlenség, segítség, vajon mi történhetett kifejezést láttam!
Amúgy az teljesen jogos, hogy a győztest ünnepelik!

Bori: csak kivételesen??? Most duzzogok! Kép
Én is Senzitiv öblítőt mondtam amúgy!
Én sem használtam a babának semmi illatosítottat, csak a gyógyszertárit!

Zsuzsa
zerko

Bori! Remélem használni fog a bogyó neked, valamint azt is remélem, hogy nekem nem lesz ilyen szörnyű.

Jerry
jerry

Bár remélem senkit sem érint az előre KÉRT hálapénz fogalma, de íme egy cikk okulásként! Akit érdekel <a href="http://www.origo.hu/itthon/20040130vesztegetes.html" target=_top> nézze meg</a>. Talál alul még egy párat!

Zsuzsa
zerko

Lányok, mindenkinek köszönöm, hogy segített mosószer témában. Kép Kép Kép

Bori, Zsuzsa, azért ne vesszetek össze ezen. Kép

Mucska, már biztosan láttátok Annát! Mi is szeretnénk. Kép

Chello
chello

Pano!Kép
A keddi mail megjott,bocs, teljesen elfelejtettem szolni.

En a kisruhakat sima Persil-el mostam es sima oblitovel oblitettem, mostmar mindegy, csak felno a gyerek igy is.Kép Majd megmondjuk,hogy o hatranyos helyzetu...Kép

A klimat beszereltek,koszi MINDENKINEK a biztatast, eddig nem volt nagyon meleg nalunk,de nem is voltunk napkozben itthon,gondoltuk hatha a deli alvasnal jobb lesz babanak is nekunk is ha hutunk egy par fokot.

szoszi
szoszi

Sziasztok lányok!

Zsuzsa : értem már mire gondoltál Ibolyával kapcsolatban!

Bori: tudsz tanácsot adni milyen légkondit, hol, mennyiért érdemes venni? Csak, hogy képben legyek.
Kencék: mivel Daninak száraz a bőre, mi a gyógyszertári fürdetőt, testáplót favorizáljuk. És persze az ára is jóval barátibb. Kép
Remélem nem ázatok agyon?

Kiságy: nekünk is 60x120-as a rácsoságy, amit a tesó most ugye megörököl. Dani prímán elvolt benne és persze még el is lett volna ha nem telepítjük át a kiságyba. Kép

Kustyi: üdv közöttünk!

Szöszikém: nem akarod nekem leírni az infókat amiket kértem a légkondiról? Az is jó ha mailben elküldöd.
Köszi. Kép

Én ma délután voltam a házidokinál EKG-n és hát nem lett a legjobb. Azt nem tudom mi a baj vele, de még a héten vissza kell mennem azzal az EKG-val, amit még akkor csináltak amikor Danit vártam, mert össze akarja hasonlítani. Remélem semmi komoly, mert ha így megijesztenek akkor majd lesz. Kép

Cirmoska
bellana

Na sziasztok!

Voltam uh-n és kb. annyi értelem volt, hogy megtudtam, hogy egészséges. 1300 gr. 2 nappal szülnék később, mint eredetileg volt. Az biztos, hogy nagyon mozgékony, a doki ki volt akadva, mert nem tudott képet csinálni rendeset róla.
Ez az egyetlen kép használható igazából. Szívből örülök, hogy voltunk a 20 héten, mert ssokkal többet kaptunk érte, mint most.Kép
Pusza Mindenkinek: MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Mucska: szép egészséges babuci, az a lényeg. Kép
Puszi: Bellana
bellana

Mucska: a lényeg a baba egészsége! És lesz még UH, nem?
A mérete meg teljesen jó! Nem viselte meg a diéta Kép
Mekkorák a MM-ek? Mailben is jó lesz, ha megkapom!

Cirmoska: sokaknak van baj az EKG-val. Ne ggódj, nem ér annyit!

Szép etét mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa!

Hát igazából azonkívül, hogy a BPD 8,08 cm értékelhetőt nem tudtunk meg. Csak annyit, hogy az értékek korának megfelelőek. Most pl. nagyon nem tetszett, amit csináltak. Így járt egy másik 30 hétben lévő kismama is. A 20 hetinek viszont örülök, mert az normális legalább. Örülök, hogy akkor elmentünk! A képek sokkal rosszabbak, mit a múltkor. Doki szerint nagyon nehéz volt, mert iszonyatosan mozgékony a kiscsaj. És természetesen farfekvésű.
Pusz: Andi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok lányok!

Csak röviden...
Nem volt gépem,tatarozás alatt állt,de még mindig sz@rKép
Voltam dokinál a Mayával,és mindenféle vizsgálat után kiderült,hogy semmi szervi baja nincs,tehát nem ezért nem alszik éjjel szegény.Valószínüleg lelki problémák állnak a háttérben,és kiderült az is ,hogy ehhez az anyós (tov.:Véna),nagyban hozzájárult!
A múlt héten voltam cukorterhelésen,és minden ok:A vérképem rossz,sajnos nagyon vashiányos vagyok!Tudtok valami jó bogyót erre?Maltoferr kizárvaKép
A részletekről később,most megyek lazulni,mert húzós napunk volt.
Puszi mindenkinek,jó pihit
Nanda
nanda

Sziasztok!

Valami baj van???Kép
Sehol senki!!! Meg is ijedtem egy kicsit, amikor láttam, hogy tegnap este óta senki nem járt itt! Ilyet még nem is láttam!!! Ugye mindenki jól van, csak elfoglaltak vagytok?! Vagy a gépem krepált be és írtatok, csak én nem látom?

Na, mindegy. Ma ismét mentünk, mint a mérgezett egér, úgyhogy most este nem bírtím ellenállni és rendeltünk egy pizzát, de ketten ettük meg, úgyhogy nem volt olyan vészesKép És fincsi volt, de azért nem volt olyan finom, mint amit a talin ettünk!

Most megyek, remélem holnap írtok valamit!

Puszika mindenkinek!

Orsi
21+3

avocado

Mucska: hát, nem irigyellek az UH miatt, de a lényeg az egészség! És győzködd Annát, hogy most már jobb lenne neki fejjel lefele! Elég volt a csücsülésből!

nanda: akkor kellene nektek egy gyerekpszichológus! És Véna ritkábban!
Én anno a Tardifer Fol-t szedtem Zsófival, de azt fel kell iratni. Konzultálj dokival, belgyógyásszal! Rendbe kellene tenni a szülésig!

Orsi: azért van hozzászólás szép számmal! A gép a ludas! Vagy frissíteni kellett volna sz oldalt! Kép
Pizza? Nosztalgiázol?

Én is búcsúzom mára! Pusz nektek!

Zsuzsa
zerko

Na, ismét itt vagyok, persze a gépem szórakozott velemKép Vagy én saját magammal? Mindenesetre mikor el akartam küldeni az előző üzenetemet, akkor derült ki, hogy hiába vagyok az internetben, mégis offline van az oldalKép
Na mindegy, most szépen visszaolvastam és elküldtem az emileket, azoknak akik kértékKép

Zsuzsa
Köszi szépen a dícséreteket, örülök hogy tetszik a házunkKép Igen, könnyűszerkezetes, földszintes, 125nm+18nm garázs. Amúgy szerintem is nagyon pofás, hát még ha kész lesz!Különben én is kíváncsi vagyok, még most is nehéz elképzelni, milyen lesz teljesen kész állapotában! De szerencsére már nem sok van hátra!Kép

Bellana
Sajnálom, hogy nem reménykedsz kertesházban, de hidd el, gyorsan megváltozhatnak a dolgok, hátha úgy hozza az élet! Mi sem gondoltuk, hogy kijutunk külföldre, aztán abból sikerül majd egy saját ház! Ha ez nem lett volna, mi is ide várnánk a babát a 8.kerület kutyasz...os játszótereireKép, másfél szobába. Puszika nektek külön isKép

Na, mégegyszer megyekKép

SziasztokKép

Orsi

avocado

Sziasztok lanyok
Gyorsan bekukkantok, nehogy Pano kivegyen a tablazatbol mint eltunt szemelytKép.
Probaltam kicsit visszaolvasni, de bevallom nem igazan sikerult.
A kepek mindenkie es mindenrol nagyon jok!

Nalunk valtozatlanul megy a felujitas, folyamatos lotas-futasban vagyok. Tegnap kifestettuk Agi szobajat es kicsereltuk a szekrenysort, ve eloszor ki utana bepakoltunk. Mar nagyon kivagyok, es utalom, hogy a kutya sem segitKép.
Raadasul csutortokon jonnek vissza a melosok is es itt toltik a husvetot a Vesa gyerekeivel egyutt. Gondoltam, ha mar 8 szemelyre fozok akkor nyithatnek egy uzemikonyhat isKép.

Jo panaszkodos kedvemben vagyok, utalom is magam erte, bocsika.

Bori
Holnap vigasz keppen fozok is magamnak egy kis mexikoi levest.

Zsuzsa
probaltam nezni a kepeket, de annyira lassu, hogy nem gyozom kivarni, ugyhogy csak egy tejszines csoki micsodat lattam, de nagyon jol nezett ki.

Suncsi
Milyen arra az ido, itt meg mindig ho van a kertben, de az utakat mar letakaritottak es ma napon 13 fok, amit persze ossze sem lehet hasonlitani a Soraya pecsi 22 fokos nyaraval.

Szoszi
Nagyon megertelek, minden fujjjjjjj ami furäs, faragas, zajos stb... de tudod a vegeredmeny a fontos, ez most tanultamKép. Mindenki aki idaig megnezte amit csinaltunk ezt mondta.

Mucska
Kar, hogy nem vagy elegedett, biztos bosszanto lehetett, de a lenyeg kiderult, es Anna egeszsegenel nincs is fontosabb.

Most elmegyek alukalni, mert holnap a valtozatossag kedveert rengeteg dolgom van.

Nanda
Nagyon jo, hogy Mayanak semmi szervi baja, azert, ha tanacsolhatom ezt a lelkidolgod tobb oldalrol kozelitsd meg. Egyel sok spenototKép.

Bellana
Nekem van egy jo otletem legkondi ugyben.... koltozz ide Helsinkibe es mar meg is szabadulhatsz a problematol hi-hi.

Mindenkit nagyon-nagyon puszikalok, vigyazzatok magatokra, es konyorgom ne kezdjetek felujitasbaaaaaaaa.
Csok
Ildiko
salla

Sziasztok!

Szoszi!
Elarulod, mennyibe kerult maga a klima? Mi is tervezunk a galeriara, mert mar az ejszaka kozepen elfogy a levego es mindig par percre be kell nyomni a ventillatort. Nalatok egy helyen van? Mar biztos ismered jol a fajtakat. Melyiket erdemes venni, es hol? Nekunk csak egy helyre kell.
koszi

Nanda!
Van egy jo oldal, a nandu.hu, ezt mindenkinek ajanlom, mindenfele jo tanacs van rajta szulessel, varandosaggal kapcsolatban. Pl gatmasszazsolaj, tagulast segito homeopatias szerek, stb, stb.
Innen masoltam ki a vashiany fejezetet, hatha segit vmit:

"VÉRKÉPZO SZEREK, VASHIÁNY MEGELOZÉSE ÉS KEZELÉSE
A vashiány, illetve a vérszegénység nagyon gyakori jelenség a nok körében, különösen a várandósság és a szoptatás idoszakában. A vérszegénység a szülésnél problémákat okozhat, ezért mindenképpen ajánlatos még a szülés elott megfeleloen kezelni. A szintetikus vastabletták hátránya (szintetikus voltuk mellett), hogy gyakran okoznak emésztési zavarokat, különösen székrekedést, puffadást. Ez elkerülheto az alábbi természetes szerek szedésével:

KLOROFILL - folyékony vagy kapszula
Ez az általam ismert legjobb vérképzo, vashiányt megelozo szer. Vasban gazdag növényekbol (lucerna, csalán) vonják ki.
Beszerezheto külföldön (pl. Németország) gyógyszertárakban, online (www.naturesway.com), illetve önköltséges áron nálam. Ajánlott adagja napi 3x20 csepp, kevés vízzel.
"KRÄUTERBLUT" (Floradix) szirup vashiány megelozésére
Számos gyógynövénybol készített, B vitaminokat és folsavat is tartalmazó készítmény. Hatásos.
Magyarországon is kapható a legtöbb gyógyszertárban.
GYÓGYNÖVÉNYEK
A legismertebb vérképzo gyógynövények a lucerna és a csalán. Ezekbol készült teát vagy kapszulát bármikor fogyaszthatunk vashiány megelozésére.
HOMEOPÁTIÁS SZER
Egyes, nem-klasszikus homeopátiát gyakorló orvosok szerint a Ferrum Metallicum szedése megelozheti a vashiányt, illetve segíthet rajta. Hatásosságáról megoszlanak a vélemények, én még nem próbáltam. "

Voltam ma UH-n es KISFIU!! KépKépKép
Mondtam a nocinek, hogy jo lenne latni a nemet, mert papa azt mondta, hogy addig maradok, amig ki nem derul. Kép Erre kinyomtatott gyorsan neki ket futyis kepet.
Van vkinek Uh-s adata a 24. hetrol? Ha igen irjatok le legyszi, kivancsi vagyok!
Tehat:
BPD: 62 mm
OFD: 75 mm
TAD : 59 mm
APD : 57 mm
AC : 195 mm
FL : 41 mm
Ebbol mi a TAD es az APD?
Udv
Kakukk
kakukkfu

Ja meg azt talaltam:
Buzafu kapszula:

Magas klorofill-tartalma segít a vérszegénységen, javítja a vérkeringést, a sejtek és szövetek oxigénellátását.
(Egyebkent ezen kivul meg sok indenre jo, az "Anyasagrol" ban van rola egy topic.

Kakukk
kakukkfu

Sziasztok!

Szöszi: azért ha lehet, ne túlhordást jósolj Kép Jó babaruha mosást! Légkondi Kép Te melyik kórházban fogsz szülni?

Mucska: az a lényeg, hogy egészséges Anna! Kár hogy csütörtöktől csak ritkán tudsz jelentkezni! Érezzétek jól magatokat!

Anikó: már a Marcelloban kijött a kaja amit megettem ott Kép Én inkább attól félek, hogy nappal szülök, akkor sokkal több idő, amíg apa hazaér, gyerekekért is jön anyu, mint éjjel.

Bori: a takarítás valahogy legalább sikerélmény volt, hogy legalább azt meg tudtam csinálni. Hányás meg gondolom marad végig most már. A 10 kiló meg nem is látszik rajtad szerintem! Nekünk is van ilyen IKEÁs függős játéktartónk!

Zsuzsa: Uh nem volt azóta, majd 21-én megyek dokihoz és akkor lesz. Anyu itt volt 2 egész napot, utána már csak éjjelre jött. Zsófiról nagyon jó a kép!!!

Chello: mosópor: ariel vagy persil, öblítő: lenor sensitive. Lilinél egy kis ideig mostam külön, Nóránál már csak a magunkéval együtt.

Süncsi: akkor jó hétvégét a szülőkkel együtt! Azért az UH sokat csalhat is! Nóra 3 héttel a szülés előtt UH szerint 2200 gramm volt, és aztán 4300 lett. Nem hiszem, hogy ezt a 2 kilót 3 hét alatt hízta volna.

Egcsi: nekünk 60x120-as kiságyunk volt, Lili 3 évesen is elfért benne (az első rácsot persze levettük). Én is bízom benne, hogy nem most harmadszorra fog 24 órát tartani a szülés!

Bellana: EKG-hoz drukk!

Orsi: elvileg mikorra lesz kész a ház?

Ildikó: azért ne hajtsd túl magadat!

Nanda: jó hogy Mayának nincs semmi baja!

Kakukkfű: grat a kisfiúhoz!

Szilvi
lino

Lanyok!Kép

Egyszerre ramzudult itt annyi kerdes,hogy nem birom mar kikerulni a dolgot, szint vallokKép:
a nagyvaradi korhazban fogok szulni,mert itt lakunk. A klimat azert nem ecseteltem,mert nem valoszinu,hogy at fogtok ugrani a hataron miatta, de elmondom,hogy egy Hyundai-t vettunk, 9000 BTU-s(a legkisebb), 2 ev garanciaval a helyi Metroban, kb 63.500ft-ert + majd'10.000 ft beszereles.Amugy ez ingyen lett volna, de ategnap ecsetelt okok miatt megis penzbe kerult.
Nalunk egy helyen van a laksban, ami nem is gond,mert volt olyan hely,ahonnan mindenhova erzodni fog a hatasa,viszont nem fujja direktben a baba szobajaba. Egy kicsit nagyobb jo lett volna, de elfogyott mire kimentunk az akciosbol a 12.000 BTU-s.A szerelok azt mondtak,hogy ez is eleg lesz,hat majd meglatjuk.
Ja! ami Metros ujsagban van ugyanennyiert 12.000-es Vortexben.Ez mindig igy van,ezert nem mondjak meg elore az akciokat.
Egyeb kerdes???

Tegnap este lementunk apaval es vettunk Silan Sensitive oblitoszert.Kép O csak ugy hivta "a Babanet aldasos hatasai"Kép

Puszi:
szoszi
szoszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?