Jó reggelt kismamik!
Szofi, jó, hogy megjöttél!:)
Tinu, örülök, hogy sikerült elhelyezkedni a férjednek! Ez a lényeg pillanatnyilag, ez lebegjen a szemed előtt! Olyan ízesen tudsz fogalmazni... szimpatikus....
Mozza, ne aggódj, pihenj te is amennyit megengedhetsz magadnak! Te aztán tényleg ne aggódj, ha ennyit ficánkolva a méhszáj zárt, akkor tényleg semmi ok az aggodalomra! És különben is a te babád már ki is bújhatna, ilyen méretekkel, és ilyen terjhességi korral! Én a 32. hétre gyúrok, aztán a 36-ra.... aztán a 40-re.
Krém, írj, ha van hír a piciről! Nagyon drukkolok neki!!!! Hol született a baba? Milyen súllyal, milyen osztályzatot kapott a 10-ből? Kiderült, hogy mi volt az oka a koraszülésnek?
Böni, nem is tudtam, hogy már 2kilósan haza mehetnek a picik a kórházból! akkor ,eddig vannak inkubátroban? Ő meddig volt? És anyatejet tudott enni?
Magnézium: Lányok, nekem több doki is mondta, hogy nem lehet túladagolni a magnéziumot. Az egyik szerint vehet be 3000mg-ot, azaz 3grammot is naponta! A másik adagot nem mondott, de Esztó, te írtad, hogy neked 4x2-t mondott a doki, ami 4000mg naponta. (Persze azt nem tudjuk, hogy mennyi szívódik fel belőle, mert az is sarkalatos kérdés.
Ugyanakkor a másik orvosom azt mondta, hogy szedhetek többet, de nem ettől fogok, vagy nem fogok keményedni. Na, köszi....
Az tuti, hogy ha front van, hiába szedtem be relatíve sokat, és vigyáztam hogy előtte utána ne szedjek be vagy egyek olyat, ami gátolná a felszívódást, lsd calcium, vas, tejtermék, teljes kiörlésű dolgok előtte, utána 1-2 órával. Mégsem keményedett kevésbé a pocim. Tegnap nekem is nagyon szar volt este, szinte folyamatosan keméyn volt, sőt, beállt, mint a beton, még fájt is....
Kicsit nevetségesnek tartom, hogy a kórházban kaptam infúzióba 2- vagy 4 grammot egy nap, és vizitkor azt mondták, hogy otthon szedjem a magne B6-ot, 3x2, ami 300miligramm, azaz a nyolcada a kórházinak.
Ok, görcsöléskor nem csak magnéziumot adnak kórházban, hanem Brikanilt, amit Petrus is... de azt csak akkor, ha ne, csak keményedik, hanem fájdalmasan görcsöl a poci.
És hogy halálos lehet 4gramm? Szerintem ez extrém eset. Akkor nem adnának ennyit a kórházban, elvégre nem eutanáziára megyünk oda:)
Kutyafüle, minden rendben lesz! És szuper, hogy nem fertőz ez a vírus! és látod, így kaphatta meg az esélyt a picurod, hogy megmaradhasson! Ennél pedig nincs nagyobb ajándék szerintem...