Sziasztok, mivel új vagyok mind a BabaNeten, mind a fórumos világban, igy lehet, hogy butának tűnhet a kérdésem, azonban mivel nem tudok sehonnan segitséget kérni, igy arra gondoltam, hogy hátha ti tudtok segiteni.
Mit is csinál pontosan a szuri? Mennyi hatóanyag kell? Mikor is indokolt? Mi a módja? Ti melyiket ajánljátok?
29 éves vagyok. 26 napos ciklussal 4-5 napos menszesszel. Néha -1/-2 napon minimális , enyhe pecsételő barnás vérzésem van, attól függően, hogy mennyire stresszes volt az adott hónapom. ( ahogy megfigyeltem)
Mi 6 hónapja komolyabban elkezdtünk babát tervezni, igy először a vizsgálatokkal kezdtük:
- Én kiműttettem a két alsó, az inyemben békésen szunnyadó, de ferdén fekvő bölcsességfogam, jó adag csontállomány eltávolitással, mert úgy informáltak, hogy baba szempontjából okozhat komoly bajt is kásőbb ;
- illetve voltam egyszerű általános laboron (vér/viz), ami terjesen normális értékeket mutatott.
- Voltam nőgyógyászati szűrővizsgálatokon (cytológián - P2, hasi és hüvelyi ultrahangon - ahol megállapitották 2015. december 15-én, (pont a ciklusom 15. napján) hogy nem lesz ebben a hónapban peteérésem. Ez nagyon elszomoritott, de megynyugtatott a Dokinő, hogy mind két petefészkem szép és lát sok kis tüszőt, de most ez a peteérés kimarad, ami normális és ne is aggódjak, mert nem mindenkinek van minden hónapban peteérése. De ettől én még nyilván aggódom.
- A férjem is elment egy spermiogrammra, aminek normozó eredménye lett, tehát mennyiségre és minőségre is jó a babaprojektre.
Most már "csak" a peteérést kell elcsipni. Nah és itt a gond. Vettem PG53-as mikroszkópot is és LH teszteket is. Az LH tesztem eddig a 3 hónap alatt egyszer nem volt meggyőzően pozitiv ( tehát sokkal sötétebb, mint a kontroll csik) pedig a dogmas ovulációs időszakokban teszteltünk 3-5 napig. Sikertelenül, tehát vagy nagyon halványakat, vagy kicsit halványabbat mint a kontroll csik.
Az PG/53-as mikroszkóp, elvileg mőködik, mert látom a páfrányos napokat, de olyankor az LH teszt nagyon negativ... amit nem értek.
Szóval kemény dió ezt elcsipni, ha van egyáltalán peteérésem. Ezt hogy lehet hitelesen megvizsgálni? Erről tudtok valamit esetleg?A gyakorlatban:December 28- án volt a ciklusom első napja és most kivételesen 3 napig tartott a mensi, a 4. dik nap mintha elzárták volna. Viszont csak megérzésből teszteltem egyet este a mikroszkóppal és páfrányos eredméynt kaptam, tehát elvileg pozitiv eredményt a peteérésre, igy együtt is voltunk 30.-án és 31-én is, de nem lett belőle babóca.Január 9-én lett volna az official középidő, mi másnap (10-én) voltunk együtt. 11-e este (tegnap) hirtelen felindulásból LH teszteltem egyet ( csatoltam ), de a teszt eredménye elvileg NEGATIV volt tehát nem volt ugyan olyan, pláne nem erőssebb a teszt csik, mint a kontrol csik, de szép erős határozott csikom volt, csak valószinűleg nem érte el a 25 mIU szintet, aminel elvileg a tüsző megreped. De annyira nem szomorkodtam, mert az előző hónapi "nem lesz peteérése"diagnőzishoz képest ez elég jó jelnek tünt. Azonban ma reggel is teszteltem egy LH- és ez más sokkal halványabb lett, mint a kontroll csik, tehát sajnos valószinű, hogy leszálló ágban van a luteinizáló hormon a szervezetemben, ami nem túl jó.
Azzal nyugtatnak a barátaim, hogy egyenlőre én annyit tehetek, hogy rendesem táplálkozom, iszom folyadékot és figyelem a ciklusomat, peteérésemet és próbálkozunk. Mivel lényegében nagy humbuknak tartom a középidős dogmát, igy méginkább úgy érzem, hogy magamra avgyok utalva, hogy jobban megfigyeljem a szervezetem reakcióit, de érzem, hogy ez igy kevés lesz.
Azonban ti sokkal tapasztaltabban vagytok, igy tanácstalan vagyok, hogy mit tehetek még az ügy érdekében (hormon teszt, barátcserje, vagy van esetleg komolyabb gyógyir), illetve mikor indokolt a szurit kérni, vagy más boost-olos gyogyit, hogy összejöjjön a baba?
Esetemben mit tanácsoltok?
Szerintetek nálam/nálunk mi lehet a baj?
Ha van időtök kérlek irjatok!
Köszönöm szépen előre is a kedves válaszokat, tanácsokat.
LFr