Új privát üzeneted érkezett!

Barika! Pedig 27-én 14.20-kor elküldtem! :evil: Azóta sem érkezett meg?

Éva! Amint be tudok lépni az iwiw-re (már megint nem enged, azt hiszem, túlterhelt a hálózat), visszajelöllek, lenézem a mailcímed és már megy is.

Jó hír: úgy néz ki, hétfőn végre mehet Bori oviba! Már épp ránkfér, utoljára február 3-án volt óvodában.

Kory! A mostani Kismamában nagy, két oldalas cikk van a gyerekek vékonyságáról, még a gasztrós Veres doki is leírja a tudnivalókat. Szerintem érdemes elolvasnod a saját megnyugtatásodra! Minimanók klubja a cikk címe, megnéztem, de sajnos a neten nem olvasható.

Nagyon jók a képek, most már nálam is aktuális lesz egy blogfeltöltés...

ktc
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2009.12.02 23:32-kor.
ktc

Jó reggelt!

Huu de szépek a lányok.. :)

Oli is már jó nagy fiú. :)

KTC!

Neked akartam írni,hogy nálunk naponta fertőtlenítik ebben az időben a játékokat.(Remélem nem csak mondták)Épp erről beszéltek a múltkor a szülőin.Ha előjön a hasmars is az oviban,vagy itthon a gyereken szóljunk be,mert akkor napjában többször fogják törölgetni-mosni a cuccokat nem egyszer.A mellékhelységről nem is beszélve.Sz.tem is most fontos igazán a tisztítgatás,fertőtlenítés.
varga tünde

Cleo: nekünk is hasonló kalóz kalapunk van itthon,igaz mi fa lábat nem gyártottunk hozzá.. :D Ügyik vagytok.. :)
varga tünde

kori nagyon szépek...a pici is!!!!
bár én az ercfestést utálom

gyöngyi te meg igazán írhatnál gyakrabban,meg hozhatnál képet.olyan ritkán raksz,hogy alig ismerem meg a csajokat akkorát nőttek,hogy nem igaz :shock: :shock:

ktc:még nem jött meg azóta sem :roll:

képzeljétek dávid megint olyan szinten nem eszik,hogy tegnap már örjöngő és düh rohamot és idegösszeroppanást,mindent kaptam!!
szoritja össze a száját a tápszertől,és rángatja el a fejét max80-akat sikerül letömni neki de már esküszöm retteg az evéstől.és ez nem is érdekelne, de a NAPI max30gr teánál nem tudunk túljutni !!!úgyhogy megint szárazak a pelusai,és ez nem túl jó
barika2008

Sziasztok!

Bari!

Nagyon ötletes a jelmez,nekem is a faláb,meg a papagáj a vállán
tetszik a legjobban.
Reméljük Dávis tiltakozása csak átmeneti.
Oli se eszik normál kaját szinte semmit.

Ktc!

Jár az újság,csak a régieket nem szoktam megőrizni.
Már el is olvastam,bár ez nagy általánosítás szerintem amit írnak.
Tudod mi is az ételallergiával kapcsolatban Veres Dr.-nál voltunk!

Gyöngyi!

Helyesek a csajok!
Most ilyen beöltözős korszakuk van?

Cleo!

Hogy érzed,h.sikerültek a vizsgák?

Kép

Kép
kory

Huuuu bakker összekevertem BOCSI,hogy néztem el?azt hittem Cleo képei és most jöttem rá,hogy nem ahogy Koryt olvastam. :oops: :oops: Bocsi-Bocsi :oops: :oops:

Amúgy nem tudom mi lehet itt a levegőben,mert Beninek ugye folyik az orra még mindig,durva cucc jön ki.Most meg Domi kezdte el tegnap,és hozzá még hőemelkedése is volt.Ma is hőmcis remélem nem lesz lázas :( Nem evett semmit,csak kakaót kért,ennyi a mai felhozatalunk. Holnapra remélem jobban lesz..

Szegény Bari te is kiakadhatsz néha :shock: Ez a nem evés :?
varga tünde

Szia Barika!

Most megpróbáltam újra küldeni. Remélem, ez már átmegy! :roll:

ktc
ktc

Sziasztok!

Elszarakodam az időt az új vonalzóimmal... Fiúk itthon, köhögnek, Norbi tegnap még lázas volt, de már majdnem egyedül kétkerekűzik :lol:
Andi, 1. foga mozog Martinnak, de montam, hogy ne piszkálja, ezért még akár hetekig eltarthat, mire kipottyan. Ő tényleg nem piszkálja :P .
Még jövök és reagálok.

Éva

KépKépKép
agmano

Hali.

Kory.GYöngyi.nagyon jók a képek :)

Kory.háát úgy érzem jól sikerültek a vízsgák,de nem akarom elkiabálni 8)

Tündi.Évi.jobbulást a fiúknak.én is titta nátha vagyok.ááá utálom.

CSütörtökön megyünk sulilátogatásra ZSoltival-nyílt nap lesz,aztán meg 19-én szülői a suliban.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!!!

Andi!!

Jobbulást!!! És gartulálok a viszgákhoz - biztos jól érzed!! :lol: :lol:
Suli látogatás - izgi lesz :roll: :lol: óratartást is meg tudtok nézni??

Évi!!

Hát..........a régi vonalzótok jobb volt :oops: :oops: :oops: ott látszottak a fiúk :lol:
És Norbi már kétkerekűzik :shock: :shock: Marietta még nem tud :oops: :oops:

Kory!!

Beöltözős korszakuk van-volt-lesz :lol: :lol: :lol: De ez valóban a balettos ruhájuk :lol: :lol: Ebben járnak balettre - igazából zenés torna, amit egy balettművész tart, de ők kikérik maguknak, hogy balett :lol: :lol:

Bari!!

Tényleg nagyot nőttek a lányok, de főleg Marietta. Most mérték őket az oviban 123 cm. Csak egy fiú magasabb nála, aki egy évvel idősebb és 12 kilóval nehezebb. És van még 3 gyerek akikkel egy magas, mindhárman mennek suliba, tehát 1 évvel idősebbek :roll: :lol: :lol:
Dávid nem evését meg sz....d le nagyívben. Vannak ilyen periódusai, majd elmúlik.
Ha körbenézek az ismerősök körében, akkor kezdem elhinni, hogy akkor van baj egy gyerek evésével, ha az anya-gyerek kapcsolatban van valami konfliktus. Illetve, ha a gyerek ezzel sakkban tudja tartani a szülőt. Ezt érzelmi zsarolásnak nevezik, ebben profik a gyerekek. Ne hagyd magad!! Van két példa előtted. A nagyok is megnőttek, okosak, értelmesek. Dáviddal is ez lesz. Nem fog éhen halni. Inkább csak itasd, evés helyett is.
Tudod azért sajnálak, tényleg kiborító lehet :( :(

Tündi!!

Nektek is jobbulást!! Jöhetne már a tavasz és a napsütés.............vagy inkább a nyár!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

sziasztok!
gyöngyi napi 30gr teánál nem tudunk túl jutni.és amit a nagyok soha nem csináltak...van,hogy kihány mindent.mint például ma is!
4kor kihányta a kaját,azóta nem ivott semmit és este nagy kínzás árán 80gr tápszert ivott.és tudom,hogy már gyűlöl érte amikor tömöm bele azt a rohadék tápszert.érzem,hogy elkezdődött a 22-es csapdája.már fél az evéstől!!én meg a kiszáradástól félek.meg attól,hogy nem lesz meg az a gyarapodás amit a doki elvár.havi 30-40 deka!
tényleg ezt meddig várják el??????1éves korig??
és miért van azt,hogy mindhárom gyerekemmel az evéssel szenvedek??nem is egy apától vannak!!!
és miért nem iszik???
mindenki gyereke szeret inni!!korié is!!az enyém miért nem??
a legroszabbul evő gyerekek is isznak!!én ezt nem birom már idegileg.kértem a férjemet ha itthon van etesse ő.de ő meg tőlem fél.hogy majd jön ki a szobából,én meglátom a cumisüveget,hogy majdnem tele van.és vele fogok veszekedni.és igaza van mert tényleg így lenne!de az se megoldás,hogy erőszakolom a gyerekbe a kaját.és a teát is.egész nap próbálom itatni,mert mindenki csak azt szajkózza mint gyöngyi is(bocsi gyöngyi de kész vagyok idegileg),de ha nem akar inni akkor mit csináljak?tölcsérrel?vagy költözzek be egy kib....ott kórházba és köttessek be infúlziót neki??
lécci válaszoljatok!de ne úgy hogy nyugi majd elmúlik...hanem valaki mondja meg mit csináljak.és mit rontottam el?mert ok,hogy nem eszik de miért nem iszik?korié miért iszik??ő is fél az evéstől?benne is van feszültség amit e gyerekei megérezhetnek!és mégis isznak.
csajok bocsi a kiborulásért de már a bedilizés határán vagyok!
barika2008

Bari!

annyira nem tudom, de gondolkodom és érdeklődöm.
Na, azt tényleg szard le, hogy mennyi súlygyarapodást várnak el, az enyémek soha, de soha nem híztak ennyit.
De az ivás tényleg fontos. Most csak azt kérdezem, ami hirtelen eszembe jut: szívószálas üdítő?? csörös pohár ott felejtve a játékok közt, sport kupakos üveg? , szívószállal bugyborékolva üvegpohárban ami vicces, narancs szopogatás, szívacsból vízkinyomás :oops:
Mennyire vesz dolgokat a szájába?? Mert ebben a korban alapvetően mindent a szájukba vesznek, Dávid nem?
Körbekérdezek szakembereket, meg sokgyerekes tapasztalt anyukákat

ágyöngyi

most csak röviden mert suliba rohanunk!!
gyöngyi de mindent a szájába vesz még a teás üveget is,de nem iszik belőle csak rágcsálja a fogantyúját,meg az üveget.próbáltam pohárból,csőröspohárból,üvegből,de mindent csak a szájába vesz.ha jön is belőle valami akkor azonnal abbahagya,és köhög meg fulldoklik meg félrenyel.
amúgy ma reggel 6-kor megint ivott 70 tápszert ami anyám és a férjem szerint tökéletesen elég és nem értik miért sírok,és engem küldenek,hogy kezeltessem magam mert elmebeteg vagyok mert 70 gr igenis bőven elég.meg a gyerek érzi mennyi kell neki meg balablabla.na ilyen emberek melett jussál egyről kettőre.
és honnan fogom látni ha esetleg kiszárad???
mert este óta még nem pisilt de az család szerint ennek örülni kell mert hamar lesz szobatiszta...na akkor mit csináljak.senki nem foglalkozik a témával én meg kiidegelem magam
barika2008

Bari!

Én nem azt írtam,h.Olivér sokat inna.
Kinga sokkal teásabb volt.
Oli is ilyen idősen,mint Dávid ő sem nagyon ivott.
Reggel megcsináltam a teát és este szinte ugyanannyit kiöntöttem.
Már nem is csinálok.
Amikor iszik Kinga akkor odahívjuk,és Kingával egyszerre isznak a pohárból(rostos üditőt
:oops: vagy vizet(ritkán)és ennyi.
Mikor beteg volt,én is sírva vártam haza a férjem,mert szó szerint nem bírtam semmivel itatni ez mellett,volt 39 fokos láza,+hányt+ment a hasa.
És tényleg nem pisilt és iszonyú szarul nézett ki.
Üvegből,se csőrösből abszurd nem iszik,így még álmában sem fogadta el,elutasította.
Így maradt az.h.fürdőszobába tükör előtt először én ittam,majd ő egy kortyot,10perc múlva ugyanez az apjával,majd Kingával.
Dr.nő szerint ilyen betegségbe ami magas láz+hasmenés legalább 1litert igyon meg és a tápszer nincs benne.
Mérjem ki stb...
Na,ebből jó ha teljesítettünk max 2,5 dl,+még tápszert ivott álmába,mert azt elfogadta,mert egyébként is azon alszik el.
Röviden ennyi.

Amúgy ő is agyrém,ő sem eszik,rángatja el a fejét,el sem kezdi,addig eszik még zenél a telefonom,meg ilyenek..
1éves korától fél kg-ot hízott,gondolom így elhiszed,h.nem csak mondom.

Mozgás ,h.halad,próbálgatja a felállást vagy a négykézlábolást?

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Jók a képek! Marietta rávert Martin 117 cm-re is jócskán! Norbi és a biciklizés: ő fiúból van, ne felejtsd el. Kezdek "aggódni", ez a baba sokkat többet van ébren, mint Norbi volt, túltesz még rajta is :shock: Mi lesz velünk!?!?!?! Eddig nem mozgolódott, de most már beindult....hála Istennek.

Szóval Bari: nálunk kicsit később kezdődtek az asztalra hányós bulik, de inkább ne erőltess semmit. Csak magadat húzod fel vele. Ha füstölt kolbászt enne, akkor adjál neki azt.

Martinnál csak akkor lehetett az evésére hatni, mikor már nagyobbacska lett. Ivás, tudom, hogy nem jó, de a cupákos édes italoknak nem mindenki tud ellenállni, ne csak teát adjál neki. Próbáld meg a nagyok segítségét kérni és az ő poharukból, őket utánozva talán rákap. Ahogy Gyöngyi is írta szívószál, vitatigris vagy valami vicces gyerekmintás pohár....

Szerintem 1 nap alatt nem lehet kiszáradni, mikor hánynak-tapasztalat, aztán úgyis elkezdenek kortyolgatni.

Katica, Bori ment oviba?

Nálunk egész hétre lemondtam. Este mindkettő belázasodott, de végre Martin köhögése kezd felszakadni. Ma szobafogság....
Holnapután iskolaérettségi vizsgálat. Norbit megpróbálom lepasszolni, mert biztos eltart 1 órát.

Andi, sulis nyílt nap nálunk úgy tűnik nem lesz, mert ezen a héten várom már a telefont a felvételről. Elvileg tuti befutók vagyunk a saját intézményi oviból. A szülői nyílt nap nagyon jó volt, volt tanóra is -ez volt a jó az egészben. 16-án már beiratkozás. Azért ilyen korán, mert ez nem önkormányzati suli és ha nem jut be vlaki, még ne csússzon le a többi helyről. Ez így volt már az oviban is. Végül is Martin ősz óta jár előkészítőre, ez 1 fél órás tanóra, ugyanolyan, mint egy németóra lesz majd. Nagyon tetszik neki, jól kijön a tanárnénivel.
Jó lenne, ha 3 osztály indulna, mert a németes tanárnéni jelöltünk magyaros párja együtt szuper csapatot alkot már 4 éve. Ha csak 2 osztály lesz, akkor nem túl megnyerő a magyaros.

Éva
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára agmano 2009.03.03 15:28-kor.

KépKépKép
agmano

sziasztok!
köszi,hogy ilyen kimerítő választ adtatok.meg így azért könnyebben lenyugszik háborgó lelkem.bár nagyon nehezen mert egyszerűen nem értem mi van.a barátnőm gyereke 6 hónapos és 280gr-okat eszik és ha kifogy a cumisüveg akkor üvölt.
ehez képest a dávid 80gr-jai mik?
és azt is látni kéne ahogy issza.fekszik a kiságyban hanyatt ...közben ide oda rángatja a fejét,én megyek a kezemmel és az üveggel utána.közben játékokat mutogatok neki,hogy eltereljem a figyelmét!!
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
komolyan azon drukkolok,hogy senki ne jöjjön hozzánk vendég mert ilyen evési rituálét normális ember még nem látott!!
éppen ma hívott egy réges régi gimis barátnőm,hogy eljönnének(4éve nem találkoztunk).én egyből azon kezdtem agyalni,hogy akkor,hogy fogom megetetni dávidot!!
barika2008

kori:mozgásban ott tartunk,hogy már forogni sem akar.fekszik a járóka alján és könyörög,hogy vegyük ki!!
de miért is csinálna bármit??
az olyan normális és átlagos lenne.
miért is lehetne nálunk minden renben????
majd sorra viszem mindenhova.gasztróra,neurológushoz,és ki tudja még hova
barika2008

Bari!

Nekem ismerős az ilyen etetési forma,sőt cifrább is.
Nekünk külön kis kosárba volt olyan játék(zenélős)amit csak
evések alkalmával látott,h.meg ne unja.
Volt úgy itattam a tápszerrel,h.mamám közben oltogatta a lámpát,le-fel mi meg álltunk alatta.
Így visszagondolva nevetséges meg beteges,de akkor már mindent bevetettünk.Sőt volt közbe babakocsiba tologattam,én meg oldalt nem voltam látható,mert anyám szerint ha csak meglát engem evés közben,akkor átragad rá az ideg :lol:
Hát utólag nevetség,de akkor igen depis voltam szó szerint.
Amúgy Kinga mai napig itthon eszik a legnormálisabban,ha nyaralunk csak fogy,mert magától csak a diszítést eszi.

Kép

Kép
kory

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT BARINAK!

Kép

Kép
kory

[quote="kory"] írta:koryanyám szerint ha csak meglát engem evés közben,akkor átragad rá az ideg
ha nyaralunk csak fogy,mert magától csak a diszítést eszi.

Anyám sem szívesen látott minket Martin evése közben, nyaraláskor csak kenyér és mekis sültkrumpli volt, de már javulunk.

Bari, boldog névnapot!

Éva

KépKépKép
agmano

KÖSZÖNÖM KÖSZÖNTÉSTEKET

kori esküszöm ideültettem anyámat és hangosan olvastam föl neki az etetési technikáidat.olyan jót nevettem!!mert mi is így szenvedünk....kínomban nevetek nem azért mert ez vicces
nekünk is van evős játékunk.de evéshez megkaphatja a távirányítót is.vagy fölé hajolok és belógatom a hajamat neki!!
utánna meg alig birok kiegyenesedni mert begörcsöl a derekam.
de evéshez néha be szokott jönni a csomag popsitölő vagy fültisztító pálca a kezébe.ha szerencsém van nézegeti és amíg nézegeti addig szívja az üveget!!
szindivel és szilveszterrel is így csináltam,szindível mindíg szilveszterrel csak néha mert ő jobb volt egy fokkal!!
de nem akarom,hogy így legyen dáviddal is.én úgy akarok etetni mint más anyuka aki az auchan közepén előveszi a tápszeres üveget és megeteti a gyereket!!
nekik miért megy olyan simán???
nekem miért nem??
mondja meg valaki
barika2008

és szeretném tudni,hogy hányan etetnek még ilyen abnormálisan csecsemőt!!
csak kori és én?az egész országban?
barika2008

Én mindig az ölembe vettem etetéskor, aztán 6 hósan már etetőszékből küzdöttünk tovább. Norbit állva etettem az etetőszékben, na ettől is rosszul volt anyám. A háttámla felé fordulva állt és úgy evett. Volt mikor próbált fellépni a tálcára is, na azt nem engedtem.

Gyöngyi, azért nincs kép a vonalzókon, mert csak 1-re tehettem volna, a méret miatt többet nem enged. Majd csinálok egy közös képet, és azt rakom előre. Lehet hogy már hárman lesznek rajt, ahogy magamat ismerem. Az Obelix fotó is már kész, csak nincs a gépen.

Éva

KépKépKép
agmano

Akkor azt már le sem írom,h.Oli mostanában az apró pénzt
pakolgatja a pénztárcámból.
Csak ő már van olyan nagy f..z,h.úgy is tudja csinálni,h.rángatja el a fejét,meg összeszorítja a száját.
Olyankor mondom neki:Hogy szólsz apának?
És puff be.
Hát én se örömömbe csinálom,meg megfogadtam,h.a 2.gyereknél semmi tortúrát nem csinálok,mert ebbe bele lehet őrülni.
Aki meg simán eteti a gyerekét azé meg gurul.
Én gyerekeim meg ,ha megfeszülök is gizdák :lol:
Meg nem jó ez se gyereknek se anyának.
De valahogy nekem mindkét gyereknél ez jutott,és a kényszer visz rá erre.
Hát én is mindig írigykedve figyeltem amikor a strandon a mellettünk lévő anyuka felbontotta a bébiételt a gyerek meg,mint a vércse egymás után kapkodta be a kanalat.
Nem játszottak,nem kellett szórakoztatni,örült a gyerek,h.ehetett.
Én jó esetben is futkároztam utánna,vagy hintáztattam,vagy a medence széléről etettem,ha egyáltalán evés időbe ki merészkedtünk a strandra

Kép

Kép
kory

óóó kori :szilveszterrel mi is pénzt pakoltunk pénztárcába is,és volt gyűjtött aprópénz zacsiban...azt is elővettem.
de egy időben bejött a mosogatónál széken állva pancsolós evés.és az eggyik pohárból másikba víz öntögetős is.
tuti,hogy dáviddal is így lesz.de ezekhez még kicsi.egyenlőre marad a játékkalbabrálódás!!
asszem már minden fortélyon túl vagyok.lassan kiürül az ötlettáram is...

igen én is mindíg ezt láttam a strandon...anyuka kinyitja a konzervet a gyerek meg ezerrel nyitja a száját és két falat között sírvafakad,mert nem kapja elég gyorsan!!!!
képzeld a babaörzén olyat láttam,hogy a 6 hónapos gyerek feküdt a babakocsiban és magának fogta a cumisüveget,benne tele tápszer.mire mentem egy kőrt,üres volt a cumisüveg.és az anyuka ott beszélgetett,a gyerek meg megetette magát!!
hát nem is tudom elmondani ilyenkor mit érzek...szemétség ha utálatot érzek??? :oops:
barika2008

sziasztok

GYöngyi.nem tudom milyen program lesz a suliban,de óralátogatás nem az tuti...mert 16:30-ra kell menni.inkább valami foglalkozás lesz a gyerekeknek +játék a tanítónénikkel...de pénteken majd élménybeszámolok :)
Nem semmi ....azta 123cm.Zsolti szerintem nincs ennyi...de azért is lemérem mindjárt..meg is volnánk: 120 cm és kb 24kg.nálunk 1kislány van aki 120 cm felett van-és Marietta korú-de neki az apukája bizti van 195cm.

Évi.várjuk a fotót :)
Bizti sikerül a suli felvételi is :) legalább ti hamar tudtok meg valamit.amúgy én úgy tudom...hogy az önk-is suliknál meg áprilisban szokott lenni-szerintem mi is akkor íratkozunk be.

Kory.Ari lehet Oli ahogy rendezgeti a pénzt :)
Kinga jár oviba?

Bari.

először is :

NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT

Szerintem nincs olyan anyuka aki hosszabb-rövidebb távon ne küzdött volna a gyerekével,hogy egyen.Amiket leírtatok én is végigjátszottam-főleg Zsoltival-játék,sírás,tömés,figyelem-elterelés.és mint Kory is írta...megfogadtam,hogy annyit eszik amennyit akar...nem fogom tömni és nem fogok rajta idegeskedni.és Sziszinél ez bejött.ő a mai napig pár falatot eszik egyszerre-de sokszor eszik.Zsolti is szeret enni.
Ivás: gyereke válogatja...Sziszi rengeteget iszik babakora óta.Zsolti ha rajta múlna 1pohár szörppel ellenne egész nap...és 6,5éves.Kicsinek sem szeretett inni.és szinte soha nem is kérte,hogy adjunk inni.
Bari nem tudom írták-e már a többiek,hogy üljetek le együtt pl vasárnapi ebédnél...mellétek Dávid..de neki ne adj semmit...játékot se.meg se kínáld semmivel-csak figyeld,hogy érdekli-e és nézi-e hogy ti mit esztek,majd kínáld meg a tiétekből (egy kis husileves+benne zöldségek).nálunk ez bevált Zsoltinál..és egy nemevési fázison átlendítette.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

köszönöm a köszöntéseket!!!!

ok nem panaszkodok tovább :oops:
szilvi osztálytársának a kisöccse pont ott volt ma a suliban.egy idős dáviddal.tud mászni állni kapaszkodva menni,van 7 foga,megeszi a pufit a kiflit,és napi 1liter teát iszik.hát ennyi...
barika2008

Bari! Boldog névnapot kívánok!!

Kép

Szörnyűű tényleg. És szerintem nem gonoszság, ha utálatot érzel Bari. Én az alvással voltam így. Mindenki gyereke aludt csak az enyém nem. MÉg 1 évesen is 8X kelt éjjel.
Na, az evős macerát nem ismerem. De ezt én annak tudom be, hogy mi szopiztunk: így ha nem evett, akkor cicizett mindkettő. De mivel nem mértem, nem kellett a mennyiségeken parázni :lol:

Hogy áll Dávid a többi kajcsival? Mit csinál, ha kifli, alma, répa, keksz (kolbász)kerül a kezébe?
Andi ötlete nagyon jó!!! Leültök enni és Dávidnak direkt nem adni semmit!!

Ügye milyen durva a Marietta magassága?? :? :? Tuti a fejemre nő :lol: :lol: :lol: de az apjának is, aki szerintem egy normál méretű férfi ember :lol:

Évi! Várom a képet! Szeretem látni a fiaidat, ők is olyan szépek :lol: :lol:

ágyöngyi

gyöngyi köszönöm szépen!!!!!!!és mindenkinek!!!!!!!!

én még darabos felnőttes kaját nem adtam dávidnak de a doktornéni is ezt mondta mint ti!hogy csirkecombot adjak a kezébe!
majd erőt veszek magamon és adok neki!!nem fullad meg??
viszont cumikupakból tud inni.tegnap úgy itattam...megy neki
barika2008

Sziasztok!

Boldog Névnapot Bari!

Mi elvagyunk.Ma vittem oviba Benit.Jobb is,mert nagyon szarul vagyok.Tegnap este vissza tettem a wcbe a kaját.Nagyon szar a gyomrom.

Bari tanácstalan vagyok evés - ivásról. Most a nátha miatt Domi is alig evett-ivott napokig,most már talán kezd javulni.

Most :arrow:
varga tünde

Tündi, jobbulást!

Sajnos mi is elég cudarul vagyunk. Este már Sanyi is belázasodott, így minden rám maradt. Éjjel Martin elkezdett -tovább- köhögni, 4 órát ébren töltöttünk ekkor már váltásban, végül elővettem a gyógyszeres dobozt, hátha találok valamit benne és Bioparoxot nyomtam az orrába. Ez segített, 2,5 órát aludt. Aztán újra sírás, köhögés, láz nélkül szerencsére. Most még mindig alszik, lehet, hogy arcüreg gyulladása van? Egyszerűen péntek óta köhög és csak tegnap kezdett felszakadozni neki, de még nem teljesen. Norbinak is még volt tegnap láza, ő jó taknyos és köhögi fel. Szigorú diétán van, talán már nem fosizik - kapott egy pudingot hétfőn és újrakezdte.
Ez most az influenza? A patikában mondták, hogy ezen a héten beindult náluk a "szezon".
Én még bírom, de meddig?

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Éva, köszönöm kérdésed, Bori már 3 napja újra jár oviba, viszont nagyon elfárad, így holnap még nem viszem Ulwillára az ovi után, mert az azzal jár, hogy nem alszik napközben. A fáradtságtól viszont kezelhetetlenné válik, amikor jövünk haza. Itthon kicsit jobb, ebédel aztán alszik. Mostanában esténként is ki szoktunk menni a játszótérre, mi vagyunk az egyetlen elvetemültek a lakótelepen 8) , és Bori nagyon megéhezik vacsorára. Kory, nektek is csak ajánlani tudom a friss levegőt evés előtt! Bori nagyon élvezi a csúszdát, órákig képes elrohangászni, s mindent lecsúsztat maga előtt, ami a keze ügyébe kerül (Noddy baba, levelek, kavicsok, homok stb.). Én persze ott kell álljak mellette, s beszéljek hozzá, különben reklamál. :?

Névnap: Bari, utólag is boldog névnapot kívánunk neked!

Evés dolgok: nem csak ti vagytok így, Kory és Bari! Csatlakozunk hozzátok, és egy másik babás fórumon még vagy 15 anyuka is. Ott a fő gond a darabos étel nem evése, s bizony, jó néhány extrém megoldást olvastam már, s alkalmaztunk mi is. Lelkiismeret-furdalásotok ne legyen! Rá kellett jönnöm, hogy olyan család nincs, ahol minden "normálisan" működik, max. mi nem tudunk róla, mert nem mesélik el.

Ma kaptam egy videót, amit muszáj veletek is megosztanom. Elkeserítő, de Lenkei Cenzúrázott egészség című könyve után már nem fogadom kétkedve, ami itt hallható. S most derült ki, hogy ez nem is új keletű, már jó néhány cég (multi) ellen voltak vizsgálatok, időszakos termékbetiltások, de eddig még meg lehetett akadályozni a totális katasztrófát. Nem véletlenül az a címe a lapnak, hogy "El a kezekkel a vitaminjaimtól!" http://www.vitaminszabadsag.com/
ktc

ktc köszönöm szépen!

elárulnád melyik az a fórum??
azt már mondani sem merem,hogy a cikket még mindíg nem láttam
barika2008

Sziasztok!

Katica, hát igen a nagy dúskálásban gyakorlatilag éhezik a szervezetünk.... Mi is az az Ulwilla?
Én fordítva vagyok, ha elhozom őket az oviból, akkor nem biztos, hogy alszanak.

Ma lett volna iskola érettségi vizsgálat. Így köhögve nem akartam Martint elvinni, így lemondtam, de új időpontot nem tudtak adni, mert még nem ért be a vizsgáló kolléganő (előbb 8-kor, majd 9 előtt 5 percel - 9 -re gyerek ment hozzá!).

Aztán beszéltem az ovival, hogy nem mennek a fiúk egész jövő héten, ugyanis tegnap a fülészeten jártunk és mindkettőnek fülgyulladása van, Martinnak kétoldalt - neki elkezdett folyni tegnap a tubusos füle-, Norbinak csak az egyik, de nagyon.
Nagydózisú antibiotikumot kaptak, aminek köszönhetően már éjjel jobb volt a helyzet. ( 4 üveg majdnem 5000 ft volt- akkor a vitaminok drágák?)

Aztán felhívott az egyik óvónő, akinek a nagylányával tegnap lett volna iskolaér. vizsg, de nem kapott róla értesítést, úgyhogy átvenné az időpontunkat, mert 3 hét múlva kapna új időpontot.

2 hét múlva iskolai beiratás, tegnap szóltak, hogy Martint felvették. Akkor én újból felhívtam őket, hogy köhög a gyerek, azért vigyem-e, mert már késő lesz, de a kolléganő 3 hétig beteg volt eddig, úgyhogy várjunk, majd hétfőn összeülnek és kiatalálnak valamit. Mondtam, hogy bármikor szólhatnak, ha valaki lemondja, 1 órán belül ott tudunk lenni, hát abban biztos vagyok, hogy nem fognak szólni.

Ilyen sokan, meg olyan sokan várnak, de el tud menni 3 hétre táppénzre a kolléganő? És 9-kor még nincs bent? Ez sem rossz munkahely. 9 után hívtam, akkor már nem lehet vele beszélni, mert vannak nála.

Sanyi lázasan is nyomja....
Na engem is utólért a dögvész, kis torokfájás és takony, hozzá kis kötőhártya gyulladás.

Na sírás van.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Remélem a betegecskék már gyógyulófélben. Mi is kicsivel jobban vagyunk már (nem merem elkiabálni).

Ktc!

Hát ez nem semmi. :(

Éva!

Remélem jól vagytok már!Te nem kaptad el ugye? Csak nem influenza....
varga tünde

Most olvasom Éva! Ilyenkor terhesség alatt homeos cuccot lehet szedni?Nem emlékszem már,de a torokfájásra van homogen9 asszem (mindig keverem a homovaxal) az jó.Szopogatós tabletta.
Hu fiúkat sajnálom. :( Fájt a fülük? Nem semmi ára van a gyógyszernek :evil:

Nálam sem akar aludni Beni itthon,de mivel most én is szarul voltam lefeküdt velem,jót aludtunk. Együtt akartunk, Domi kiságyban Beni meg én Beni ágyban,de a kis franc dobált minket minden félével amit az ágyában talált,kiskutya,párna,ha meg elfogyott berregett stb. :lol: így átvonultunk a mi francia ágyunkba.Mindenki aludt.Olyan jó volt a csend a lakásban :roll:
varga tünde

Sziasztok!

Fel akartam töltenia fényképet magamról, erre lemerült az elem a gépben :twisted: sajnos még várni kell a pociképre.
Most írta egy barátunk, hogy kislányának tegnap fülbevaló került a fülébe. Én meg elsírtam magam. Azt hittem már beletörődtem, hogy fiú, de úgy látszik ez nem fog menni. Én Martin után úgy gondoltam, hogy majd a kórházban tetetek fülbevalót a leendő kislányom fülébe, de Norbinak sem kellett és most sem lesz rá szükség.
Igen Tündi szopogatom a Homeogene9-et már előzőleg is szopogattam 2 hónapja, szerintem nem árt.
Nálunk most legelább jól alszanak az antibiotikumtól -én is kidőlök délutánonként, de közben már rendetlenkednek, gyógyulnak. Mi lesz itt még 1,5 hétig?

Na megyek, mert mindig valami érdekesebb játékot kell elővennem, most sártat álítottam előtte autópálya és parkolóház volt vagy éppen a lego vonat volt összeállítva. Az a szerencse, hogy kicsik a szobák, így mindig csak 1 féle van elől.

Ja és most elkezdtek nem kajálni. TTermészetesen az ab-tól Norbi újra fosizik.

Éva

KépKépKép
agmano

Andi, milyen volt a suli?
agmano

ÉVi.Szegénykéim.jobbulást nektek.de jön már a jóidő és elfújja a bacikat,viriket.
Tündi.Ti javulgattok?

Megvolt a suliban a nyíltnap.végülis játszóház volt a gyerekeknek.16:30-kor kezdőtött...és kb 2órás volt.Képzeljétek Zsolti megijedt mikor menni kellett...azt mondta fél a nagyoktól (szerintem azt hitte,hogy itt is "vegyescsopi" van ugye mint az oviban és megint ő lesz a kicsi.De szerencsére nagyon jól érezte magát.Volt ilyen érintőképernyős játék...számítógéppel volt összekötve...az nagyon tetszett neki-matek+memóriafeladatok voltak.és vagy 4teremben különböző kézműves foglalkozások :csináltunk is jó sok mindent (pedig hozzáteszem Zsolti nem rajong ezekért a dolgokért).Bemutatták a tanítónéniket..elmondták mikor lesz a szülői értekezlet,mikor lesz a beíratkozás-szóval végülis a gyerekeké volt a mai nap.A termek szépek,tanítónénik így elsőre szimpatikusak.

Menek altatni mostmár

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Mi megvagyunk,de nem merem leírni,hogy .......... már... :)

Ma voltunk gyerekdokinál,utána visszarohantunk szép ruciért,mert oviban fotózásvolt.Csináltunk tesó képet.. :) Majd felrakom,ha kész lesznek. Aztán haza anyut vittem kontrollra,most ott van a nővéremmel,másképpen nem tudtam megoldani,mert órák hossza eltart.Gyerkőcökre meg vigyázni kell.Oda meg már csak nem viszem be őket örülök,hogy jobban vannak,nem kell más vírus.

Várom,hogy szóljanak menjek értük,meg megyek Beniért is előtte. Remélem most Domi csicsizik egyett.. :)

Most megyek.. :)
varga tünde

Hát nem unatkoztok!

Éva

KépKépKép
agmano

Barika! Küldöm a topic elérhetőségét! http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=212640

Nem tudom, miért nem megy át a cikk, nálam nem jelez vissza, hogy gond lenne, de azt sem, hogy elolvastad. Éva! Átküldenéd te Barikának, ha még megvan? Hátha tőled megkapja!

Ulwila: zenei foglalkozás, a sérült gyerekeket is megtanítják hangszeren játszani. Jobb leírás itt olvasható: http://www.parafonia.hu/index.php?optio ... &Itemid=36

Most megyek főzni, még jövök este!
ktc

Sziasztok!

Teljes kihalás, de azért ma már aludtunk kicsit. Engem is utólért a köhögés és a nátha. Még lábadozom. Küldöm Barinak a cikkeket.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Barinak pár napja már én is átküldtem a cikket.

Tegnap Pesten voltunk az állatkertben.
Nagyon tetszett a gyerkőcöknek!
Így h.az állatok a téli helyükön vannak még jobban testközelben voltak.Kézből tudtunk etetni zsiráfot ,vizilovat.
Nagyon jót mulattak a gorillákon,majmokon.
Mellesleg mi sem fáztunk :lol:

Kingáéknak pénteken volt ovis fényképezés.
Hát,ha tényleg úgy mosolygott,ahogy itthon elmesélte,meg megmutatta,akkor nem egy sztár fotó lesz :lol: :wink:

Betegeknek jobbulást!

Kép

Kép
kory

De, jó, Kory, mi is Pest közeli tavaszolást tervezünk. Az állatkert is most már bele kell, hogy férjen.

Norbin megjelent az első hólyagocska. Sanyi szerint körülötte nem piros, úgyhogy ez nem bárányhimlő, de fürdés előtt még piros volt és ok nélkül nem szoktak hólyagok megjelenni.
Holnap kiderül. Persze Martinon semmi, pedig ő volt a fő célpont...

Katica, ennyi helyre viszitek Borit!? Ha szülsz lesz segítséged? És Borbi nem lesz féltékeny, kíváncsi vagyok hogy fogja lereagálni.
Persze az enyémekre is kivi vagyok, mert múltkor a térképet nézegettük és Norbi kérdezte mikor megyünk Szegedre a strandra. Mondtam, hogy ha a kisbaba már 1 éves lesz, erre benyögte, hogy neeeee, inkább hagyjuk itthon.

Még döglődöm.

Éva

KépKépKép
agmano

SZIASZTOK!
CSAJOK MOSTMNÁR KOMOLYAN KEZDEM MAGAM SZÉGYELNI DE HOVA KÜLDITEK????NEKEM SEHOVA SEMMI NEM,JÖN!!

KORY AKKOR KÖZEL VOLTÁL HOZZÁNK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A JUNIUSIAKKAL ZÁRT TOPIKBA KÖLTÖZTÜNK,INNEN A VONALZÓMAT LESZEDTEM,DE SEMMI MÁS VÁLTOZÁS NINCS!!
MARADOK!!!

BETEGEKNEK JOBBULÁSt
barika2008

Helló!

Jaj de jó Kory! Én is ezen agyaltam,hogy el kéne mennünk az állatkertbe. Megkérdezhetem,hogy a beugró mennyi? Csak,hogy mennyit kalkuláljak,no meg apát is rá kell még vennem. :)

Mi is elvagyunk.Olyan fáradt vagyok :? semmihez sincs kedvem,csak aludnék,persze ezt nem lehet.Domi már két éjjel felébredt csak mellettem volt hajlandó aludni,ezek az éjjeli kelése,elszoktam tőle. :oops: Meg sz.tem fogyott is a combikáján látni,hát igen ezek a betegségek semmi étvágya nincs az embernek,saját börömönt tapasztalom :( Ma reggelre iszonyatosan elkezdet fájni a torkom,éppen hogy rendbe szedtem magam,gyomor ügyileg most tessék megint alig tudok enni. :(

Na nem panaszkodom.

Tegnap kiment a család 3 férfi tagja fát metszeni.Megbeszéltük,hogy úgy terveztük tavaly nem lesz idén a kertben semmi,befüvesítjük az egészet,de mivel ilyen sz@r helyzetben vagyunk,kéyntelen leszek vetni sárgarépát-zöldséget-parit meg paprikát,úgyhogy a héten felásák a kertet és állhatok neki,már előre félek,hogy fogom bírni,de ez van :) Na szóval azt akartam ebből kihozni,hogy Beni annyit dolgozott,és megköszönte este,hogy annyit kint segíthetett,és beígérte,hogy sokat segít a kertbe,de hogy milyen munkát találok ki neki még nem tudom :roll: de olyant kell amit csak ő végez,mert eléggé kikéri magának,ha besegítünk neki vagyis bele nyúlunk a munkájába :)

Remélem Éva már ti is jobban vagytok :)

Arra én is kíváncsi vagyok,hogy a fiúk és Bori majd mit szólnak a jövevényekhez. :)

Jaj a fejem lapos most megyek is...

Én megkaptam a cikket.. :)
varga tünde

Sziasztok!

Tündi!

Elég drága,2 év felett kell belépőt fizetni.
Így hármunknak majdnem 5eft volt.
De mi is több éve voltunk,és tényleg nagy élmény.
Kinga azt élvezi,h.tesközelben vannak,etetni,simogatni.

Kép

Kép
kory

Bari!

Még így futtában akartam kérdezni,h.
mi újság a mászás ,felállás és az evés terén?
Visszetért Dávid étvágya?

Kép

Kép
kory

Hali

Kory.de jó lehetett nektek :) -én is nagyon szeretem a Fővárosi Állatkertet+ Vidámparkot és persze a gyerekek is...de apa úgy ahogy van utája Pestet :( ...de remélem azért majd mi is feljutunk az idén :)
Képek készültek?

Tündi.de ari Beni,hogy így segít.megnyugtatásképp a mi kertünk meg ugye építési terület...mindenhol anyag,szerszám...vagy valami.én már egy kis füves területnek is örülnék...de az még odébb lesz.Na ilyen,hogy virágok,zöldségek meg álmodni sem lehet.A teraszra azért muskátlikat mindíg ültetek :D

Többiek,mi újság?

Nálunk Sziszi 6nap ovizás után újra itthon...fáj a füle.ez van.. Holnap megyünk kontrollra,de szerintem nem lesz még rendben.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?