Sziasztok!
Hú, bocs, hogy már ilyen régóta nem jöttem és elhanyagoltalak titeket, bár néha beleolvasgattam a topikba, de még mindig a saját bajaimmal vagyok elfoglalva
és reménykedek abban, hogy egyszer kigyógyulok az összes nyavajámból.
Gratulálok Curse-nak és Johinak!!!
Curse
Te szegény, hát nem lettem volna a helyedben és ++++++++++, hogy most már vége legyen és a család minden tagja egészséges legyen végre!!
Johi
Neked is sok sok boldogságot a kis bébicsekkel no és a nagyobbal!! Arik lehetnek nagyon együtt!!
Na és minden szüli és névnaposnak is nagy gratula!!!
VElem az van, hogy a decemberi mélypont után talán egyre jobban vagyok, most gyógyszereket is kapok a szédülésre, valami vizsgálat most kimutatta, hogy az egyensúlyszervemmel van valami gond, de állítólag bár nagyon lassan, de meg fogok gyógyulni!! Éljen! Remélem igaza lesz ez esetben az orvosnak!!
Vizsgaidőszakom k....szar volt, mivel fele időben nagyon szarul voltam, úgyhogy csak korlátozottan tudtam vizsgázni, remélem a következő már jobb lesz és ha végre felgyógyulok, akkor talán ősszel államvizsgázhatok is!
Közben azért dolgozom is, bár Bendikém folyton beteg szegény és hát ezek az ovis betegségek nagyon durvák, múltkor én is három hétig taknyos voltam és a végén homloküreg gyulladásra még antibigyót is szedtem és tutira tőle kaptam el...
Óvi téma, láttam ölre mentetek az ovi kapcsán...
De sztem nem kell ezen vitázni, mindenki írassa olyan oviba amibe neki jól esik, az enyém járt nagyon drága magánoviba (vagyis magánbölcsibe, inkább magánovi volt, csak volt 2 bölcsis csoport) és nagyon szerettem a helyet, de sajna hosszú távon nem telik rá, akkor tudtuk, hogy csak 3 hónap lesz, mert ősszel már az államiba is felvették. De ha nem lenne gond a pénz, én járatnám oda, mert mindennek megvannak az előnyei meg hátrányai, egy államiban főleg ha még olyan helyen is van, ott megtanulja az életet, nincs burok, annak is van előnye, ha meg elit helyre jár, annak is. Lehet, hogy az a legjobb átmenet, ha ide is járatjuk egy kicsit meg oda is és akkor mindent meg tud tapasztalni.
Mindenesetre a magánban nagyon aranyosak voltak, sosem panaszkodtak a Bendire, sőt mindig azt mondták, hogy mennyire szeretik és például az tetszett, hogy külföldi gyerekek is jártak, na mondom már most alakíthatja Bendi a nemzetközi kapcsolatokat.
Az államink meg, amúgy ez is egy elég elit állami óvoda, mert a XII. kerületben van, az elején eléggé lelomboztak, mert mindig panaszkodtak a Bendire és az én anyai érzéseimre ez mély nyomot hagyott, de most már nincs ilyen panaszkodás, de ezt leszámítva ez szerintem egy nagyon jó óvi, mindig kézműveskednek, hihetetlen cuccokat gyártanak, sütnek-főznek, zenélnek, kirándulnak stb. És az óvónénik is nagyon szimpik.
Egy másik szempont pedig, hogy magán és magán közt is nagy különbségek lehetnek, én jártam néhányban és nem mind tetszett, mert egyébként Neet elképzelései ellenére nincs kolbászból a kerítés, egy magán és nem magán közt csak az a különbség, hogy az államit az állam tartja fenn, a magánba meg a szülők fizetnek és abból tartják fenn. És sok esetben az állam egy főre többet fizet az állami ovinak, mint amennyit egy magánban a szülő fizet a magánovinak!!!
A másik, hogy sajnos állami és állami közt is nagyok a különbségek, de a lerosszabb akkor van, ha nincs is ovi. És nem köteles felvenni egyik ovi sem 5 éves korig senkit. 5 éves kortól köteles a körzeti felvenni. Mondjuk többen mondtátok, hogy az óvónőt kell kiválasztani nem az ovit, de manapság szerintem örül az ember ha valahol van hely, nem igazán tud válogatni, még a magánok is sokszor tele vannak és nincs már hely.
Puszilok mindenkit és nagyon tetszettek a fotók, amiket betettetek!
Jó volt azért, hogy amúlt héten esett a hó, egész télen nem is lehett szánkózni, de most végre egy picit volt lehetőség rá!
Ruz