Fú, most látom, hogy milyen régen írtam már valami érdemlegeset. Hát, igen. Nem sok időm van két gyerek mellett. Na, nem panaszkodásképp mondom.
Szilvi
Remélem, jobb a helyzet már az alvással. Nálunk most meg pont az a gond, hogy Rékát már nem lehet az ágyunkból kirobbantani. Pedig már klassz, éjjel világító csillagok meg hold is van az ágya felett, meg varrtam neki falvédőt is. Mégsem. Asszem ezzel majd akkor fogok komolyabban foglalkozni, ha végre Bp-en leszünk. Nellinek biztos igaza van. Minél később kezdjük az ágyukba szoktatni őket, annál nehezebb lesz később.
Mondjuk Rékánál is volt egy időszak, amikor ott aludt, de elaludni sosem aludt el benne magától. Asszem Dórinál másképp lesz. Most már nem lágyulok el olyan hamar, ha sírdogál. Éjjel én is fülelek először, nem pattanok fel és rohanok hozzá, mert van, hogy visszaalszik magától.
Britta
Zymafluort Réka is kapott, mikor elkezdtek nőni a fogai. Akkor és addig kell kapnia, míg nem jut annyi fluorhoz, amennyi a fognak kell. Pl. ha csapvizet kap és abban van elég, akkor nem kell adni. Nem tudom, mitől függ, hogy van ahol adják, van ahol nem.
Mona
Én is pont azon filóztam, hogy Rékának veszünk egy új ágyat, hátha megjön a kedve. Bár kétlem. De örülök, hogy nálatok bevált. Hú, 14 kg.
Réka még mindig csak 11,3. Nem egy szuper evő. Dóri bezzeg! Még csak szopizik, de már elérte Réka 1 éves súlyát.
Amica
Na, Réka is pont ezt csinálta, ha az ágyába átraktuk, mikor elaludt. Ha éjjel felébredt, jött mellénk.
Mihamarabbi gyógyulást Nektek! Mi szerencsére nem voltunk igazán betegek. Rékának folyt kb. 3 napig az orra, majd Dórinak, de ennyi. Se láz, se semmi más. Mindekttőnek szépen szívtuk, meg calcimuscot adtam nekik, és hamar rendbejöttek. Hú, a hányás nem egy jó dolog. Főleg takarítani. Réka még alig hányt, meg ha hányt is, nem sok mennyiséget, de én még attól is majdnem kidobtam a taccsot.
Rakhatnál képet az új lakásról, annyira kiváncsi vagyok. Jöhet priviben is! Jelmezes fotókat várom! Főleg, hogy tuti Te varrtad a jelmezeket.
Nelli
Apa nálunk is külön szobában alszik. Szegény kiszorult az ágyból. Réka bitorolja a helyét. Mondjuk Apát nem zavarná, hogy ott alszik mellettünk. Ő képes élére állítva aludni az ágy szélén, csak én nem férek el. Főleg, hogy ha elaludt Réka, tuti keresztbe fordul az ágyon. Már bánom, hogy hagytam odaszokni. Dórival azért megpróbálok kicsit határozottabb lenni.
Sleepin
Hú, nálunk is volt egy időszak, hogy amikor főztem, Réka ott ordított a lábamnál. Aztán lassan megszokta. Utána a szekrényből kezdte pakolgatni az edényeket, de az legalább lekötötte, hagytam neki.
GYED-GYES kérdés. Szerintem, ha GYED alatt leszel terhes, menj el táppénzre vagy szabira, és ha az elfogy, táppénzre. Nekem mondjuk ez kb. 1 hónap volt, mert aug. 25-én járt le a GYED-em, Dóri meg csak szept. 30-án született, Addig szabin voltam. De asszem anyagilag jobban jársz, ha minél hamarabb táppénzre mész. Nekem nem volt kedvem a táppénz miatt hazajárogatni. Hogy melyiket mi után számolják, az már magas nekem, de most elég jó TGYÁS-t kapok. A GYED kevesebb lesz, asszem ugyanannyi, mint Rékával volt.
Gratula az elinduláshoz! Jana palack nálunk is megy.
Haga
Na, az adójóváírással én is úgy jártam 2007. évre, hogy szartak szólni, hogy nyilatkoznom kellene, így nekem kellett az éves bevalláskor visszaigényelnem. Tavaly már szemfülesebb voltam, meg idén is. Felhívtam a melóhelyet, és rákérdeztem.
Az meg mi, hogy nem vették figyelembe?? Mondjuk, ha írásban nem nyilatkozol, akkor gondolom, nem foglalkoznak vele. De akkor is, év végén vissza kell kapnod az összeget, mert megjár. Szerintem jobban megéri, ha saját magad készíted az adóbevallást, mintha rájuk vársz.
Hú, ez a láz nagyon durván hangzik. Remélem, már sokkal jobban vagytok. Hát igen, a kórházi helyzet sajnos nem a legjobb kis országunkban. Én örülök, hogy anno Rékát csak papíron fektették be születése után a sárgaság miatt. Ja, és tényleg 38 alatt még nem kell láznak venni a hőt. Utána meg először hűtőfürdő, ha így sem megy le, akkor lázcsillapító. Na, nem mintha én betartanám.
Nagyon édi Albert, ahogy a széket tologatja.
Én is azt hittem, vki lerajzolta Albertet. Tök jó!!! Nekem is megadnád priviben a webcímet??
Én Rékának Cebion multit és Cebiont C vitamint is adok. C vitaminból 5 cseppet, de mikor beteg volt, 10et kapott. A Cebion multit meg mindig adom, mert elég rosszul eszik, ráadásul nem sokfélét, ezért nem akarom, hogy vitaminhiánya legyen.
Bogáncs
Egyre közeledik már a költözés időpontja.
Sajna, a meló még mindig kétséges, úgyhogy lehet, hogy nyáron költözünk vissza, ha nem lesz semmi belőle.
Na, de én optimista vagyok. Apa ma veszi át a kulcsot, holnap költözteti a cuccokat Debiből. Aztán még a konyhát kell berendeznünk és utána tkp. már költözhetünk is.
Ti már berendezkedtetek?
Én jártam úgy egyszer a játszón, hogy az egyik kisfiú, akire nem figyelt eléggé az anyja, asszem megdobta Rékát. Na, akkor előbújt belőlem az anyatigris, és jól leszidtam. Nehogymár az én kis mancimat bántsa! Aztán persze az anyja is rászólt. Szerintem, finoman meg lehet fogni a másik gyerek kezét, és rászólni, hogy ezt nem szabad. Én mondjuk nem voltam finom.
Manda
Már nagyon izgulok Értetek!! Annyira, de annyira szorítok, hogy csak na!! Most már sikerülnie kell!! Puszi
Emma
Szép pocak! Hogy bírod?? Zalán felfogja már, hogy valaki lakik odabent? Névre én is kiváncsi vagyok.
Mi akkor szereltük le a rácsot Réka ágyáról, amikor egyszer láttam, hogy majdnem kimászott rajta. Viszont heverőként nincs semmi támla oldalt, de ezt is megoldottuk. Vettünk egy széles fenyőlécet és odacsavaroztuk, ahol a magasabb állásban a matractartó ágyrács volt csavarozva. Na, ez jó értelmes lett.
Így most nem tudna legurulni róla, ha benne aludna.
Én már nem is emlékszem, mikor tért át Réka a napközbeni egy alvásra. De még most is van, hogy 3 órát is alszik délután. Este 8kor kezdünk fürdeni, ami azt jelenti, hogy elsőnek én, majd Dóri, végül Réka. Így eltart a dolog 9ig is. Utána diafilmezés – most ez a nagy favorit -, ami eltart sokszor 10ig is, és még mesét is kell olvasnom. Úgyhogy 10-fél 11 előtt nincs lámpaoltás. Kivéve, ha bünti van. Mert akkor nincs se dia, se mese.
Tizával nemrég beszéltem. Jól vannak, de a két gyerek mellett nincs semmi ideje. Babcsiról már én is rég hallottam.
De vannak még hiányzóink. Pl. eddig én is.
Rólunk:
Dóri 4,5 hósan 8090 gramm és 64 cm volt a tanácsadáson. Azóta elérte már Réka 1 éves kori súlyát is. Szerencsére azért most már lassabban hízik. De így is elég nehéz cipelni a sejhaját. Már próbál forgolódni is. Esti utolsó kajcsi után van, hogy 6-8 órát is kibír, amúgy meg 4 óránként eszik. Általában. Persze van, mikor sűrűbben.
Réka dumál, be nem áll a szája. Néha csak lesünk, miket mond. Már régóta mondatokban beszél. A diafilmeket, amiket szoktunk nézni, már szinte kivülről tudja. Meg a dobozukról is felismrei, melyikben melyik van. Ő szokta odakészíteni este, hogy melyikeket nézzük meg. Dórira minimálisan féltékeny. inkább arra kell vigyázni, hogy ne túl durván szeretgesse meg. Ha egyedül játszik, akkor folyton dumál közben. Imádja a könyveket, a gyurmát, már építőkockát, autókat, állatokat... Mindent.
Csak enni nem szeret.
Hú, más nem jut hirtelen eszembe. De asszem, ezt is elég elolvasni.