Új privát üzeneted érkezett!

Monyo,
az nekem tökéletesen megfelelne, de ha az 5. naptól kezdem el szedni, akkor a 24. napról annyira nem fogja előrehozni, na, de majd meglátjuk.

Én is kedvet kaptam egy görbéhez. Ez nekem a drilling utáni első hónapom, 15. napi :!: pé-el.
Csak azt nem tudom ma ciklus miért ilyen bénán teszi be a függ. vonalat. A wunsckinder sokkal jobb, csak azt meg soha nem tudtam ide betenni.
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/7 ... 06400_.png

Kép

Kép
ranita1979

Eclipse!
Én is rengeteg segítséget kaptam a lányoktól már az első pillanattól fogva. Úgy érzem most már én is tudok annyit, hogy segíthetek. :lol:
Amúgy rengeteg netről, innen-onnan összeszedett infóm van a babagyártással kapcsolatban. Az elmúlt két évben sok összegyűlt, és igyekeztem minden fontosat elmenteni, hogy később is meglegyen.
Ha bármi kérdésed van, ne szégyeld, írd meg, és ha tudunk, válaszolunk!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

Ranita! Nagyon szép! Igazi bifázisos görbe! Ilyet szeretnék én is! :lol: Remélem hamarosan lesz is! :wink:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Napvirág, 30 napos ciklus? Az tök jó! :D

Lucuzs, neked is lesz szép görbéd!

Monyo, nega teszteket sajnálom.... :(

Eclipse, fontos még, hogy ha tudsz mindig ugyan abban az idő mérj, és legalább 4-6 óra folyamatos alvás is szükséges. A többit leírták a csajok. :wink:
mókica

Mókica,
igyekszem majd úgy csinálni.
Még egy kérdés: vkinél olvastam, h PCOS de nem IR-rel.
Mi az IR?
Köszi!
eclipse
Budapest

Inzulin rezisztencia:
- 2-es típusú cukorbetegség, lényege, hogy a szervezet nem reagál az inzulinra (rezisztens), ezért magas a vércukor, öngerjesztő folyamat során az inzulin egyre több lesz, hogy elérje a hatását

rengeteg infó:
http://www.pco-szindroma.hu/index2.html

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Ranita:Nekem eddig mindig amikor szedtem a clostit a 3.naptól kellett 5 napig!Pedig nekem is hosszabb a ciklusom mint 28 nap!
Olyan sok variációt hallottam már,valakinek az 1cn-n kellett elkezdeni vagy a 2.cn-n...úgyhogy kitudja mitől függ ez? :roll: Lehet csak doki függő!Nem?

Lucuzs:Én is Meckformint szedek mint te.És és úgy kezdtem,hogy este evés közben 1 szemmel ,aztán semmi bajom nem volt tőle,ezért pár nap múlva emeltem 1 szemmel amit reggeli közben vettem be.
De attól nagyon szarul voltam(hasmenés 3 napig egyfolytában,gyomorfájás,szédülés,hányinger...),úgyhogy lecsökkentettem a reggelit fél szemre.Így szoktam,aztán lassan visszaemeltem megint napi 2 szemre.Most itt tartok.
Ma már beakarok venni ebédnél egy fél szemet!Remélem fogom bírni!

Napvirág:Ez a 30.napos ciklus nagyon szép! :wink: Van is minek örülnöd,igazán! :)

Noccolia:Nagyon kíváncsi vagyok a mai hődre!!

Monyo: :( a tesztet!De még bármi is lehet!Hátha! :wink:

Velem annyi,hogy még mindig nem volt pé-m a hőm még nem kezdett emelkedni!Már várom az estét,hogy tesztelhessek,kíváncsi vagyok,hogy pozi lesz-e?
A nyákomat sem tudom kiértékelni,mert együttvagyunk mindennap és így lehet más folyik!!! :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
syl100

Syl! Bocs, hogy mégegyszer rákérdezek, de muszály. :oops: Merckformin XR-t szedsz? XR?
Nekem csak napi 1-et rendelt az orvos, és ezért nem tudom, hogy építsem fel.

Hát a hődet nézve, akár már lehetett a pé, de persze akkor lesz biztos, ha még feljebb megy a hőd. Mostanában nem mész már orvoshoz uh-ra? Ott látszana, ha kiszabadult.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Lucuzs:Nem megyek már a hónapban uh-ra.Magánba most azért 10.000-t nem adok ki. :? Ahová meg mehetnék sztk dokihoz az meg nem rendel március -ig!
Nem baj legalább nem idegesítem azon is magamat!

Megnézem majd neked,hogy a metem milyen!OK?

Most mentem főzni mosogatni!

Kép

Kép
syl100

Na,megnéztem:Nekem az van ráírva csak,hogy Merckformin mg filmtabletta!
Neked akkor még az is ott van utána,hogy XR? :shock:
Mi lehet a külömbség a kettő között?

Kép

Kép
syl100

Syl! Nagyon köszi, hogy megnézted nekem!!! :)
Igen, nekem XR, ez egy úgynevezett retard tabletta, ami azt jelenti, hogy lassú felszívódású. Pár met készítmény leírását megnéztem, azok nem retardok.

10.000 Ft, igen az egyáltalán nem mindegy, kár, hogy a másik meg szabin van. Na mindegy, mert úgyis tudjuk, hogy kiszabadul/kiszabadult!!! :lol: :lol: :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Aisha! Uh megvolt már? Mi volt? Mesélj!!! :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Aisha, én is ezt kérdem. Mi volt uhán??? Már biztos nagyon boldog vagy mert hallottad dobogni a pici szivecskét!!! Gyere mesélj mi volt!!!! Izgulunk értetek! :D
mókica

Napvirág, ne aggódj az átjárhatósági miatt! Minden rendben lesz. Nekem is volt. Igaz nekem altatásban csinálták, mikor a laparom volt, így tényleg nem fájt. Akinek volt ők is mesélék kibírható. Betétet majd vigyél...Nyugi!! :)
mókica

Sétáltunk egyet, gyönyörű idő van, tiszta tavasz :D :D :D Biztos meglátta a vonimat :D

Voltam a házidokinál is, felírattam a metet. Az enyém XR. Megkérdeztem nem lehetne e egy ócsóbbat helyette, lehetni lehetne, de szerinte ez a legjobb. Mondta ám hogy miért, de szita az agyam :roll: .Úgyhogy maradtam ennél, most akkor pár 100 forinttal nem variálok.
retard :arrow: most lehet hülyeséget írok :roll: . De mintha a doki azt mondta volna, hogy ennek a hatása 24 órás, ha másikat írna fel, akkor abból többet kellene szedni. Mert nekem ugye a gépbe úgy van bennt, hogy este 1 szem.
Én mintha valahol azt olvastam volna, hogy ez az XR a legújabb és ennek van a legkevésbé mellékhatása.

Syl,
lehet megvolt már a pé :roll: .

Eclipse,
nekem van PCO-m és nincs IR-em.

Kép

Kép
ranita1979

Lucuzs,
köszi. Akkor gondolom a PCOS IR nélkül egy enyhébb változat.
Akkor vajon metformint sem kell szedni? Elég "csak" helyreállítani a ciklust és a cisztákat eltüntetni?
eclipse
Budapest

Eclipse,
én szedem. Azt mondják az akkor sem árt, sőőőőt. Csak nagyon nehéz kiharcolni :x .
Azok a ciszták nem tűnnek el ám úgy pikk-pakk :cry: .

Kép

Kép
ranita1979

kimentem,de gyorsan be is jottem.fuj a szel.

aisha?

en most konkretan siofort szedek,ez olcso es nalam jobban bevalt mint a meforal.

eclipse ha nincs IR akkor PCO rol beszelunk,ha van Ir akkor mar szindromarol es az PCOS.
ha nincs iR akkor elofordulhat hogy csak dietazni es mozogni kell.

Kép
monyo83

Sziasztok!
Nem tűntem el, csak éppen nem történik semmi, vagyis nem tudom eldönteni, hogy történik-e valami velem. :) Egyébként olvaslak titeket folyamatosan!:)
Már két hete szedem a metet, mérem a hőmet. Valami már beindult, mert napokig szurkált a petefészkem és folyamatosan tojásfehérjés nyálkám is volt, de valószínűleg nem repedt meg, mert nem akar felkúszni a hőm. :( Az előző ciklusaimhoz képest viszont haladás, hogy most nem jött meg 20 napra a mensim, már a 27. napnál tartok, viszont semmi előjelt nem tapasztalok, hogy meg akarna jönni. Egyedül a mellbimbóim fájnak.

Lucuzs! Sajnálom, hogy fájt a hasad a mettől! Nekem sem sikerült még teljesen megszokni sajna! Az elején tök hamar elértem a teljes adagot (3×1), eközben egyszer volt egy durva hasmenésem, viszont most pár napja a délit le kellett csökkentenem fél szemre, mert 2 napra totál bekeményedett a hasam, olyan volt mint a beton, nagyon rossz volt... Ma akarok visszatérni a déli egész szemre, remélem nem lesz baj!

Napvirág! Gratulálok én is a tökéletes ciklusodhoz!:)

Monyo! Szorítok, hogy a következő teszt már kétcsíkos legyen!

Syl! A te hőgörbéd is szépen alakul!

Meli! Jó pihenést, érezzétek jól magatokat!

Most megpróbálom feltenni a görbémet, bár nem túl biztató...

Kacsi

Met kezdete: 2009
kacsi80

Na itt a "csodaszép" görbém, de hogy mi alapján húzza be a pé idejét a program, arra nem bírtam rájönni...

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/7 ... 06400_.png

Kacsi

kacsi80

Eclipse!

A metformin a pco-ra való gyógyszer, ha van IR, ha nincs akkor is. Amúgy cukorbetegség gyógyszer eredetileg.
A met tudja rendbetenni a ciklust és a cisztákat, de ahogy Ranita írta az hosszú idő.
Az endokrinológusom kedden úgy magyarázta, hogy a sok pcós nő között kis résznek van csak IR-je is.

Ranita! Nekem is azért írta ezt az orvos, mert hogy elvileg ennek van a legkevesebb mellékhatása. A retard dolognak én néztem utána.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Kacsi,
hát ez nem túl jó :( . Szerintem nem volt pé tényleg,és nagyon cikk-cakkos :( .

Kép

Kép
ranita1979

Monyo! Hát én nem igazán értek egyet veled, bár mindenki mást mond. Az én dokim azt mondta a rotterdami kritériumok alapján van pcos-m, és az IR nem kritérim.

"A jelenleg érvényben levő, ún. 2003-as rotterdami kritériumok szerint a PCOS diagnózis kimondásához három kritériumból legalább kettő megléte szükséges:

* Peteérési vagy menstruációs zavar (rendszertelen a havivérzés vagy a ciklus során nem figyelhető meg peteérés)

* Férfihormon-túlsúly tünetei (aknés bőr, erőteljesebb szőrnövekedés, hajhullás, hasra történő hízás) vagy laboratóriumi jelei (pl.emelkedett tesztoszteron szint)

* Policisztás ováriumok észlelése ultrahanggal (mindkét petefészekben 8-10 mm-es kis ciszták találhatók, amelyek gyöngyfüzérszerűen helyezkednek el)"

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

lucuzs en mikor kiderult akkor kerdeztem itt ra es ezt a valaszt kaptam.
akkor a pco az mi?

Kép
monyo83

Én azt gondolom a polycisztás ovárium rövidítése, de ez akkor még csak egy kritérium. De úgy látom minden orvos mást mond, az ember meg csak kapkodja a fejét. Ki tudja mi a teljes igazság!!! :?
Szinte felháborodva mondta a doki, hogy mindenki ezzel az IR-rel jön, mikor az nem kritériuma a pcos-nak. De a gyógyszerünk mégis a metformin, ami meg 2-es cukorbetegség gyógyszere. Én nem értem, és nem is fogom soha megérteni! :lol:

Viszont a lényeg, hogy meglegyen a gyógyszer és hasson!!! :wink:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

lucuzs szerintem akinek a PCO az amikor cisztak vannak a petefeszekben de semmi mas nincs es azok egy ido utan felszivodnak.

A pcosnal tenyleg lehet igy van hogy tobb tunetegyuttes van es az egy hoszan tarto allapot.

Kép
monyo83

Monyo! Bocs, ha okoskodtam!!! :oops: Egyáltalán nem biztos, hogy jó amit írtam, csak bennem így állt össze a kép, és mivel amit az orvos mondott, összecsengett azzal amit olvastam.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Látom épp együtt írtunk! :lol:
Igen erre gondolok én is. :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Sziasztok Csajok!

ne hari, de csak most vegeztem, majdnem 1 orat vartam :(
na de a jo hir, lattam dobogni a pici szivecsket :) a doki szerint 7 hetes terhes vagyok, baboca 80 mm.
este teszek fel kepet innen a nyamvadt munkahelyrol nem lehet minden ezerszer biztositott.
azota meg olyan hulye vagyok csak bogicselek, buszke apanak is kuldtem mar kepet is :)

Üdv.
Aisha
aisha

akkor egyezunk ki ebben:)

most mar csak az nem vilagos ha valakinek semmilyen tunete nincs,(tulsuly,szorosodes,rendszertelen ciklus)de van cisztai es IR je akkor az micsoda?

ugylatszik ez nagyon nem egyszeru dolog.

Kép
monyo83

Sziasztok, itt vagyok én is! :D

Lányok, akik érdeklődtetek, íme a mai görbém:
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/5 ... 06400_.png

semmi változás tegnaphoz képest, piri sehol, most már kezdek módfelett ideges lenni. Holnap újra teszt, hétfőn szeretnék UH-t.

Kicsit havazok, de szépen, figyelmesen vissza fogok olvasni...

Ami szemet szúrt: Mókica gratula a pé-hez, ez nagyon szuper! :D

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

aishagratulamostmar megnyugodhatsz egy picit.

Kép
monyo83

Aisha,

de jó, gratulálok a babóhoz!

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

nocciola drukk a holnapi teszthez,de ne szomorodj el ha nega lesz mert ha a kesobbi pe igaz akkor meg holnap korai lesz.

Kép
monyo83

Aisha! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jajjj de jó!!!!!! Úgy örülök nektek!!!!
A képet izgatottan várom! :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Monyo,

köszi, de ha a múlt heti hőleesés volt a pé, akkor teljesen esélytelen a dolog, mert akkor a hasi feszülgetés miatt nem volt házasélet. :(
Ha csak nem szeplőtelen fogantatás. :D

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Nocciola! Most esik le, hogy még nem reagáltam! :oops: A holnapi teszthez ezerrel megy a drukk, ha nincs hőleesés meg piri sem, akkor ezek jó előjelek. :wink:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Monyo! Te vagy az a valaki, akinek vannak cisztái meg IR-je és más semmi? Remélem nem baj, hogy megkérdeztem. :oops:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Aisha,
úúúúgy örülök :D :D :D . Várjuk a képet :!:

Nocciola,
én most is azt mondom, hogy a 31. napon volt a pé.

Ha valakinek "csak " ciszták vannak, az a PCO szerintem. Az sem szívódik fel. Nekem "csak" a ciszták vannak. Nincs IR, nincs túlsúly, nincs patti, nincs szőr..... Mégis ott vannak a ciszták, az is van a papíromon, hogy polycisztás ovárium.

Kép

Kép
ranita1979

Kacsi! Jó, hogy jöttél! Bocs, de komolyan azt hittem már üdvözöltelek előbb. :oops:
Ma úgylátszik teljesen szét vagyok esve, elfelejtem leírni amit eltervezek. :oops:

Szuper, hogy nem jött meg 20 napra! Ez nagyon nagy változás, meg a tojásfehérjés is! :lol: A görbén tényleg nem nagyon látszik pé, de a met-nek idő kell! Ez így is hatalmas változás! :lol: :lol: :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Aisha, nagyon örülök neketek! Most már tessék megnyugodni, és nem bőgicsélni.
De 8 cm baba nem nagy egy kicsit a 7héthez?? :shock: Szerintem elírtad csak 8 mm és nem 80mm...Ugye jól gondolom, hogy így van? :lol: :lol:
Ölelek!!

Nocciola, lehet holnap is korán tesztelsz. Szerintem is később volt péd! Ne csüggedj, szép a görbéd!! :wink:
mókica

Köszi Lucuzs! Egyre inkább úgy érzem, hogy megtanulok türelmesnek lenni. :) Nagyon nehéz, de el kell fogadni. Ez a helyzet is sokkal jobb, mint ezelőtt és ezután még ennél is jobb lesz!:)

Kacsi

kacsi80

http://www.wunschkinder.net/forum/zanze ... 8/nummer=2

Csak kipróbálom, hogy a wunschkinderről be tudom e tenni a linket, mert régebben sose tudtam. De most lehet, hogy jó lesz. Ez megint egy régebbi görbém.

Kép

Kép
ranita1979

Most sikerült és milyen szép, nem???? Remélem most is ilyen lesz. Holnaptól mérem, de nem a cikluson vezetem, mert az szar és nem szeretném ha kimaradnátok a jóból. Az enyémet is meg kell majd szakérteni ám.

Kép

Kép
ranita1979

Ranita gyönyörű a görbéd! Én is ilyenről álmodom! :)

Kacsi

kacsi80

lucuzs sajnos nekem ez mind van :?
mondjuk meg -5kg am es a BMI-m normalis lesz,sulyvesztessel valszeg a tesztom is jobb lesz ami miatt valoszinuleg a szorom is kevesebb lesz,ciklusgondom nem nagyon van,altalaban 35-40nap kozott megjon mondjuk pe ritkan van.

Kép
monyo83

Princzike!

Próbáltam neked írni priviben, de nem küldte el, nincs a kimenők között :(

Szerettem volna megérdeklődni, ki az a nőgyógyászod, aki meddőségi szakértő is és a hormonsort csinálta neked! Kérlek írd meg priviben, köszi szépen előre is!
eclipse
Budapest

Rani: a wunson a görbe alatt van egy link, azt kell bemásolni az aláíráshoz,ha úgy akarod,hogy mindig ott legyen. Ha nem,akkor úgy,ahogy csináltad! :)

Lucuzs: Hogy te mennyi mindent tudsz! :shock: Nekem nincs rajta,hogy XR.

Aisha: Jaaaajjjjjj,de jóóóóó nektek!!!!! :) Úúúúúgy örülök! Tényleg!!!!!! :) :) :)

eclipse:Üdv! Neked már nem tudok írok semmit,mert mindent leírtak a csajok! :)

Syl: Akkor kaváncsian várjuk a holnap reggeli hődet, és kellemes estét nektek mára is! ;)

Kacsi: mióta szeded a metet? Szerintem még nem hatott. De idő kérdése,türelem,nemsoká látni fogod az eredményt! :)

Monyo: Inkább az eredménytől félek. :( Sajnos nagyon sokáig nem foglalkoztam magammal és elég sok mensim "kimaradt" ezért. Félek,hogy nem vagyok átjárható. :(

nocciola: én is múlt heti pé-re tippelek.

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág

Mókica
Szép hőleesés! Hajrá :)

Napvirág
Gratulálok a ciklusodhoz! :) Ez aztán a nagyon jó hír.
Gondolok majd rád az átjárhatósági naprján. Túléled, nem olyan vészes. Nekem is volt és ébren voltam. :)

Ranita
Sajna nem tudom, hogy mi alapján dönti el a doki, hogy kinek mikor kell kezdeni a Clostit. Nekem is a 3-ik naptól 5 napon keresztül kellett szednem.
Viszont szerintem nagyon szép a görbéd :)

Monyo
Hajrá teszt. Lehet, hogy lesz ebből még pozi eredmény... Hogy érzed?

Nocciola
Azért én reménykedek, hogy van ott vki :)

Syl
Szorítok, hogy emelkedjen a hőd! Fújom a görbédet :)

Aisha
Gratulálok! :lol: Várjuk a képeket!

Kacsi
(olyan hülye vagyok... majdnem Karcsit írtam :oops: )
Tök jó, hogy ennyi idő alatt már ilyen sokat segített.
A görbéd a vonalat tényleg érdekesen húzta be. Lehet, ha méred majd folyamatosan, akkor a köv. ciklust már az első naptól, jól fogja majd behúzni :)

Lucuzs
Akkor nekem totál bejön az első két pont. Nem volt jellemző nálam a PÉ és ráadásul jó csúnyácska is volt a bőröm :( De most már sokkal jobb :)
AZ XR ezek szrint tényleg jobb?
Lehet nekem is erre fog váltani a doki? Sajnos most már pár hete időnként elégg görcsöl a gyomrom a gyógyszertől (ezt a doki néni mondta) Mondjuk a tájékoztatótn is szerepel ilyen jellegű tünet a nagyon ritkák között feltüntetve :?
Viszont én is kérdeztem a dokit, erről a PCO és IR gondolatról, de ő sem tudott egyértelmű választ adni:
"ők sem tudják, hogy most a tyúk volt előbb vagy a tojás" - tehát minek a következtében alakul ki melyik. MOst az IR is PCOS-nek számít vagy sem vagy mi van... :roll:
Szóval érdekes...

Kép

Kép
princzike

Sziasztok!

Bocsi, de nem volt energiám végigolvasni titeket, épp csak átfutottam amit írtatok...

Luczus: Nem kezdem el csak hétvégén a gyógyszert, mert most felvételiztetünk, és nem rohangálhatok ki 5 percenként budira, ha mégis lenne valami baj a gyógyszerrel... (Technikai okok miatt az átállás szünetel :) )

Láttam, hogy az Ir mibenlétéről folyt a szó.

Nos A IR nem kettes típusú diabétesz. Ott ugyanis wikipédiából idézve a fő jellemző az inzulin hiánya. Ami vagy azért van mert a hasnyálmirigy kevés inzulint termel, vagy azért mert a sejtek inzulinérzékenysége rossz (Inzulinrezisztencia; IR) , így nem termel eleget. A "mi" esetünkben viszont az IR azt okozza, hogy a szervezet több inzulint termel mint amire szükség lenne (ezért magas a terheléses inzulin). A későbbiekben, ha nem kezelik ez azt eredményezi, hogy kimerül az inzulinkészlete a szervezetnek, és akkor már diabéteszről van szó. Ezen kívül tönkreteheti a magas inzulinszint a sejtszerkezeteket, a vérereket, így szív és érrendszeri panaszok is jelentkezhetnek más egyéb kellemetlen tüneteken kívül (pl. szőrösödés, hasi elhízás, cikluszavar....) Ha az IR PCO-val párosul, akkor PCOD szindróma áll fent, ezt jól írtátok :) De létezik PCO IR nélkül és IR PCO nélkül is, így a két betegség közötti összefüggést nehéz megtalálni, de mivel gyakran fordulnak elő együtt, így valamilyen szinten egymáshoz kötik őket.

Lehet, hogy tévedek az itt leírtakban, de nekem ezt sikerült leszűrnöm a sok olvasgatás eredményeként.

hofeherke

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?