Új privát üzeneted érkezett!

Meli, jól gyógyítottad magad! Valószínű kevés volt a ch.

Ranita, elhiszem hogy az ilyen szövegtől falra másztál. Jó hogy jó dokit találtál végre!! :D

Valamit nekem is vacsizni kéne....
mókica

Mókica,
laptetű! :wink: :D
Bizti kevés volt a ch, mert most már teljesen jól vagyok! :P

Ranita,
javítom majd a táblit! :wink:
Hajrá closty!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Ranita,
köszi a privit, remélem holnap lesz időm telefonálni!

Na, én búcsúzom, alszok, holnap meg megyek nappalra, úgyhogy nem tudok jönni! :?

Nocciola,
drukk a teszthez!++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lucuzs,
drukk a dokihoz!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ha valakit nem neveztem meg, bocsi, de attól még drukkolok ezerrel! :wink:
Holnap énis megyek dokihoz, remélem megnyugtat egy kicsit a mensimmel kapcsolatban! :o

Jóéjszakát! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Jó reggelt!

Melcsi: köszönöm a táblázatra való bejutást. Nagyon szupi! :wink:
Látom, hogy ismét sokan vagyunk, akiknek harcolniuk kell a PCO-val. Hajrá mindenkinek! :) Próbálok szép lassan bekapcsolódni. :oops:

Velem csak annyi történt, hogy a lombikot lezártam hivatalosan is tegnap és utána bejelentkeztem Tűű dokihoz konzultációra. Április elejére kaptam időpontot. Kíváncsi vagyok, hogy mennyit változhatott az IR és a többi hormonszintem?

KépKép
charlott

Sziasztok!

Én már készülődök, hogy indulhassunk Szombathelyre az endodokihoz.
Annyi van, hogy a hőm reggel 36.3 volt megint, úgyhogy nem volt még pé. De nem kesergek, lesz nemsokára érzem! :lol:
Izgulok, mit tudok meg ma a dokitól.

Meli, Mara! Drukk a dokihoz! :D

Még benézek indulás előtt, hátha Nocciola jelentkezik! Drikk megy ezerrel! :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

bekukk....

csajok, drukk a dokihoz!

Nocciola: ?

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág

Sziasztok lányok!

Ma már egy kicsit jobban vagyok, de tegnap azt hittem kiszakad a hasam.
Jelentem reggel megjött.
Megvallom már ennek is örülök, mert ami másnak 28-30 naponta adatik meg nekünk csak néha.Így most már müködni látszom.31 nap.
Régen 30 napos ciklusaim voltak.

Nocciola,
merre vagy várjuk a híreket!

Drukkolok azoknak akik ma dokihoz mennek++++++++++++++++++

Anita,
örülök,hogy megnyugtatott a doki.

Meli,
javítsd már légyszi a gyógyszerem 3*850-re és utsó menst febr.24-re.Köszke
Vendég

Sziasztok. szép napot mindenkinek :D :!:

Nocciola :?: :?: :?:

Loviné,
de jó, hogy jötél, azt hittem már nagy baj van :D

A véleményeteket kérdezném.
Most elmentem ehhez a dokihoz tegnap, ő itt rendel nálunk sztk-ban, de a keszthelyi kórházban is van, ügyel, szüléseket vezet le, de nem operál.
Az én dokim, akihez eddig jártam ő a kórházban van, főorvos, műt......
A tegnapi doki is tök normális volt, akihez eddig jártam az is, csak most a hozzáállása nem tetszett. ..A tegnapi dokit tudjátok.
Szóval azt bunkóság megcsinálni, hogy ide járok most és esetleg a segítségével terhes leszek, utána meg szépen visszamegyek a saját dokimhoz. Ha esetleg terhes lennék, akkor táppénzre is neki kell venni.
De mi van, ha esetleg baj lesz??? Akkor kihez tudok fordulni a kórházban???Akkor meg visszamegyek hozzá??? Lehet, ha kórházba kellene mennem, mondjuk szülni, akkor tök bunkó lenne. Fáj a szívem a magán dokim után is, meg az is mit fog szólni, ha egyszer aztán mégis a kórházban kötök ki???
Olyan sz***** vagyok, mert legszívesebben mindkettőhöz járnék, de azt nem tehetem.

Most hangosan gondolkodtam :D .
Csak nehéz, mert ez egy kis hely és pillanatok alatt kiderül minden, mindenki ismer mindenkit és szarul érezném magam.

Kép

Kép
ranita1979

sziasztok.

lovine sajnalom a menzit :cry: de jo hogy kezd beallni a ciklusod.

ranita hat ez eleg nehez dontes. :roll:

nocciola teszt?

Kép
monyo83

Sziasztok!
Még nem olvastam vissza!!!

Velem annyi,hogy voltam tegnap este a dokinál.Jobb oldalon van 2 kissebb tüsző ,bal oldalon van egy 16 mm-s meg meg több kissebb.Az endometriumra 1,4cm-t írt!Az akkor jó vastag .ugye??? Shocked Kértem tüszőrepit,hogy írjon fel,de nem írt! Sad
Kaptam 2 havi closti receptet 2x1 szem dózisban kellesz szednem jöv.hónaptól.
Mikor mondtam neki,hogy szedem a metet meglepődött és mondta ,hogy az nagyon jó!!!És akkor nem is kell nekem closti anélkül is lesz pé-m.Na,de én azért mondtam,hogy írja fel...
Azt mondta,hogy,ha ezalatt a 3 hónap alatt nem jön össze a baba,akkor elküld meddőségibe és inszemet javasol!
Meg mondta ,hogy használjak Lh tesztet is.
Ja,és még azt,hogy mostantól mindennap 1x legyünk együtt!

Megyek visszaolvasok.......

Kép

Kép
syl100

syl szep nagy tuszod van,ugyhogy hajra megtermekenyiteni..
a nyalkahartyad bazi vastag :shock: nekem a legtobb edig 13,5mm volt tuszorepinel.
azert ugye closty szedes kozben visszahiv UH ellenorzesre?

Kép
monyo83

Syl,
és akkor az endoval most mi van :?:

Kép

Kép
ranita1979

Loviné: én is így vagyok. Annyira jó dolog,hogy van ciklusom,hogy én is örülni szoktam annak is,amikor megjön. :) 31 nap meg nagyon jóóóó! Viszont sajnálom,hogy így fáj,amikor megjön. :(

Ranita: az sztk-s dokinak nincs magánrendelése? Én is ilyen dilemmában voltam tavaly. A nődokim nagyon jó fej, alapos, emlékszik rám, nagyon jó orvos, már szintén főorvos de(!) a PCO-ról a tapasztalata semmi. :( Igaz,amikor kértem a terhelésest elküldött rá, meg a metet is felírta,mert kértem. És ennyi. Volt nála egy clostys hónapom, hát az anyagilag igen megterhelő volt, minden uh 5000 pénz....Szóval kerestem sztk-s,akinek van magánrendelője is, ez a mostani dokim. Viszont! Ne azt vedd figyelembe,hogy a doki mit szól hozzá,hanem NEKED mi a jobb. Szerintem beszélj a nődokival,hogy ezt te így anyagilag nem bírnád, ezért mész most egyenlőre sztk-shoz. Max.nem fog neki tetszeni,de ezt szerintem mindenki megérti a mai világban. :(

Syl: ezek nagyon jó hírek! :) Viszont lehet,hogy én még hagynám a clostyt meg a tüszőrepit is. Szerintem a met meg fogja tenni a hatását! És ahogy látom,pont pé előtt állsz! ;)

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág

Ranita:Az endoval?Azt kivették laparnál,remélem nem jön vissza!
Ezért is sürgetné a doki,hogy hónap után jöjjön az inszem,mert az endo pár hónap múlva megint előjöhet.

Jó lenne,ha megint segítene rajtunk a closti!

Monyo:Na,ez az!Nem mondta,hogy követne uh-val közben.
Igaz nem is bírnám anyagilag hónapban 2-3x kiadni 10.000-t! :?
De, átfogok menni ide Tokajba sztk-s rendelésre középidőben,hogy ott nézzék meg mizus!
De ez a tüszőrepesztő idegesít,hogy miért nem írta vajon fel???
Meg ilyen vastag a méhnyálkahártyám a tüszőm is ekkora ,a hőm még mindig lent van az Lh-m nega....

Kép

Kép
syl100

syl mondjuk en sem ertem miert nem kaptal tuszorepit.az igaz hogy ilyenkor meg nem szoktak beadni de meg lehet saccolni hogy kb mikor kellene.
Azert csak kellen majd a clostys Uh kovetes,ha kell sztk-san,neked is vannak cisztaid nem hianyzik hogy a tuszo becisztasodjon es ott maradjon.
Ped szerintem meg 2-3nap mulva lesz.egy tuszo egy nap 1,5-2mm ert no.

Kép
monyo83

Sziasztok lányok,

köszönöm a drukkokat, nagyon aranyosak vagytok! :D
Hát az van, h. a hőm mára még szebb lett, de a teszt az: NEGATÍV. Csatolom, szerintetek ez most akkor mit jelent?:
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/5 ... 33600_.png

Én arra gondoltam, h. ha a héten nem jön meg, akkor hétfőre kérek időpontot UH-ra, mert akkor már túl vagyok a 40.cnapon, azon túl amúgy sem jó túl sokáig nyújtani, egy bekukk és kiderül, h. mi a helyzet (volt-e ovu, méhnyh.vastagsága...). Aztán legrosszabb esetben Norcolut, bár remélem addig megjön magától.

Syl,
14 mm méhny.szép vastag, az jó alap a teherbeesésre, asszem kb.min.8mm-t szoktak mondani, h. annyi kell. Ha 16 mm a tüsző, akkor 2-3 napon belül elvileg ki kéne szabadulnia, tehát akkor hajrá!

Ranita,
nehéz helyzet. Ha több bizalmad van a tegnapi dokiban, akkor sztem.próbálj meg vele végigmenni az úton, és nem kell, h. lelkiismeret furdalásod legyen emiatt. Persze járd körbe a témát, h. úgy érezd, h.a választott doki mindig biztonságot tudjon nyújtani az elérhetőségével, hátterével...

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Loviné,

akkor ez így kerek, gyönyörű szabályos ciklus! Ebből hidd el rövidesen baba is lesz!

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

aki kapott tuszorepit annak hany milisen repesztetek?

en eldontottem hogy most nem akkor fogom beadni a tuszorepit amikor a doki mondja.a dokim 20-22mm nel repesztet de en most kiprobalom hogy 18mm nel mar beadom a tuszorepit,hatha ez valik be.

Kép
monyo83

És szerintetek ,ha lenne tüszőrepi injekcióm, akkor melyik nap lenne érdemes beadni ,hogy pont jókor kapjuk el?Már ma ,ugye?
Nem nagyon értek hozzá!
:?
Mert van az egyik ismimnek megmaradva felesleges és akkor azt beadatnám.Vagy inkább így ne csináljam...?Nem tudom na... :roll:
Félek baromira,hogy nem repedek,aztán ott marad mint a múltkor is! :!:

Kép

Kép
syl100

nocciola :shock: most meg mi lehet?
lehet hogy 19nap volt pe?

Kép
monyo83

syl en a te helyedben holnap adatnam be.
mivel en altalaban a magam utjan megyek en tuti beadnam,de varjuk meg mit mondanak a tobbiek.

Kép
monyo83

noccolia:Én is ezt néztem a görbéden,hogy állítólag az utolsó tojcsis napon van a pé!Lh teszted mikor lett negatív?
Milyen érzékenységű teszttel teszteltél?
A hőd pedig nagyon bíztató! :wink:

Kép

Kép
syl100

Amúgy a tüszőrepinek van valami mellékhatása?

Kép

Kép
syl100

ezt hogy erted?
ilyen hanyingerre meg ilyenekre gondolsz?

Kép
monyo83

Nem is tudom.A ciklusra van-e hatása?Mert ez hormon,nem??

Kép

Kép
syl100

syl igen,terheshormon vagyis HCG,ezert nem szabad a beadas utan csak 10-11nappal tesztelni mert akkora urul ki.
Naszoval a lenyeg hogy semmilyen hatassal nincs a ciklusodra.Van egy szep nagy tuszo amit a tuszorepi megrepeszt,ha sikerult akkor nem jon meg,ha nem akkor 14nap mulva jelentkezik a verzes.

Kép
monyo83

Értem, köszi Monyo!Remélem tudok még szerezni injekciót!!!

Kép

Kép
syl100

Felhívtam az ismimet és Choragon van neki megmaradva,de azt mondja,hogy délután menjek át és megnézzük,mert már lehet lejárt
! :? Ha valamennyi ideje lejárt akkor már egyáltalán nem használható??? :(
Ezt a fajtát hasba vagy izomba kell beadni?

Kép

Kép
syl100

Syl, Monyo,

engem 2x tüszőrepiztek, mindkétszer akkor kaptam a szurit, amikor bizonyítottan v. az előző UH-kból kalkulálva 20-24 mm volt a tüsző. A szuri beadásától 36-48 órán belül reped meg, nekem pár nap után volt enyhe mellfeszülésem a benne lévő hcg-től, de ez lehetett a kezdődő terhességtől is (ebből az egyik bizonyított biokémiai volt, a másik csak gyanú), más kellemetlen tünetem nem volt tőle, asszem 12 nap után nézték először a bHcg-t és progit, pont azért, h. kiürüljön. Ja, és 2 adag Choragon-t adtak be mindkétszer.

Ciklusomról: hát ha 19.napon is volt a pé, akkor is ma már mutatnia kellett volna a tesztnek, főleg, h. 10-es érzékenységű. Vagy rossz a teszt :D :D :D .

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Syl,

lejártat semmiképpen ne adj/adass be magadnak!
Choragon-t nekem farizomba adták be, és minkét alkalommal 2-2 ampullát.

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Nocciola, sztem későbbi péd volt most nem tudom melyik nap, de akkor amikor lement a hőd vagy 4-5 napja.

Tüszőrepi:azért én csak így mindenféle uhu meg nézelődés orvosi kontroll nélkül nem adnám be magamnak.
a lombiknál is megvan kinek pontosan mikor és hogyan...

Charlott, puszillak.
Vendég

nocciola elnezetem bocsi.30napos pe re gondoltam :oops: szoval nem lehet hogy akkor volt?

Kép
monyo83

syl,lejartat ne adass be magadnak.
azert a tuszorepinel ez nagyon szamit szerintem,mert ugye az is fontos hogy hutobe kell tarolni gondolom akkor a szavi is igen fontos.

en pregnylt kaptam mindig azt hasba kellet szurni.
farizomba nem is tudtam volna maganak beadni.

Kép
monyo83

Sziasztok!

Végeztem az endokrinológusnál. A merkforminomat lecserélte meforálra, hátha attól nem lesz hasmenésem. Ha lesz, akkor azért, mert a hatóanyagra vagyok allergiás, és az nagyon gáz. :( Azt is mondta, hogy most valószínűleg azért nem lett rövid ciklusom, mert a hasmenés miatt nem szívódott fel a met. El kell kezdeni a stimura való felkészülést a prolaktinellenes bogyóval. Kért hormonpanelt is. Azt holnap reggel megcsináltatom. Délután megyek a nőgyógyászhoz...
Most futok, mert déltől órám van.

Pá!

hofeherke

Syl,
ha le van lejárva ne adasd be, de én semmiképpen nem tenném :roll: . Csakis orvosi felügyelettel.
Inkább bízz most benne, hogy meg fog repedni :!:

Nocciola,
lehet, hogy tényleg csak a 30. napon lehetett pé :roll: Sőt, jpbban megnézve biztos. Abból is gondolom, hogy általában a pé utáni 2. napon visszaesik picit a hő. Hogy miért, azt ne kérdezd, de nálam is ez szokott lenni.

Kép

Kép
ranita1979

Sziasztok!

Tüszőrepi: én is csak azt tudom mondani, mint az előttem szólók. Lejártat semmiképp nem adatnék be, és csak orvosi felügyelettel!!

Nocciola, lehet, hogy a 30. nap volt péd! Nekem pé után 37 körüli a hőm, mint most neked! A ciklus.hu mostanában nem megbízható ebből a szempontból :wink:

Loviné, azért ez így szép ciklus lett. Hasfájást sajnálom.. :cry:

Velem semmi különös. szúrkál, fájdogál a bal odalam... 36,5 a hőm...
mókica

Lehet tényleg nem kéne beadatnom. :roll:
De jövőhónapban,ha clostizni fogok,akkor elmegyek középidőben az sztk-s dokihoz és megnézetem magam uh-al és kérek tőle akkor tüszőrepesztőt!Főleg,ha az sem akar majd adni!!!! :evil:
Most meg megpróbálok sokat mozogni,tornázni,hátha az is besegít a tüszőnek,hogy repedni tudjon!Szerintetek lehet rá egy pici hatással???
Már tiszta hülye vagyok... :? lőjetek le!

Kép

Kép
syl100

Noccolia:Igen az a 30.nap elég valószínűnek látszik!

Hogy lehet az,hogy bal oldalon vannak a tüszőim meg már lassan pé-m lesz,aztán mégsem érzek szurkát se meg semmit??? :roll:

Én ma Sajtos-tejfölös durum tésztát csináltam!

Kép

Kép
syl100

Huhhh, akkor ebből nem lesz baba, mert a 27-33. cn körül néha feszülgetett meg fájdogált a hasam, és emiatt szándékosan szüneteltettük a hásaséletet. (Uis. múltkor, amikor beágyazódás körül, ill. után voltak ilyen tüneteim (+akkor pecsételés is, ami most nem), akkor a doki javasolta a házasélet szüneteltetését.)

Na mindegy majd kiderül, de biztos, h. jövő héten elmegyek dokihoz, ha addig semmi. Mindenesetre furcsa, mert az egyéb ovus tüneteket (szurkálás, tojcsi) előbb éreztem, a 16-19.cn környékén.

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Syl,
én azt olvastam vhol., hogy egy orgazmus is megrepesztheti a megérett tüszőt, úh. sztem. most legyen ez a terápia :D :D :D
Aztán startolj rá egy tüszőrepire legközelebbi ciklusban, de én doki nélkül nem mernék szurizni.

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Mókica,

nekem furi, mert a bifázisosság általában látszik a ciklusaimon, de h. milyen magasan van a görbe az ciklusonként változó. Volt, amikor ciklus elején 36 körül volt, pé. után feljebb ment, de soha nem 36.7-36.8 fölé, aztán volt, h. ciklus elején 36.4 körül volt, pé. után felment 37 fölé is. :shock:

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

hat ugy latszik en vagyok csak ilyen aki doki utasitasa nelkul beadnam magamnak.
hozzateszem ezt is csak azert mert volt par stimus ciklusom es magamnak tudom mar mikor kell beadni,persze Uh kovetes mellet.
viszont soha nem szednem a clostyt Uh kovetes nelkul.

Kép
monyo83

Monyóka, azért az más, hogy te tudod mikor hova merre meddig, azért is írtam, hogy a stimusoknál is úgy van, percre pontosan ekkor kell beadni ezt a típust és ide.
De aki nem tudja, hova, mit és leginkább mikor az orvosi felügyelet mellett ne tegye.
pl én érzem mikor van pé, tudom mit kell beadni és hova, én megtenném, de csak mert lehet most lesz pé de nem is biztos csak 1-2 nap múlva azért az nem frankó.
Vendég

Monyo,
nekem ott kezdődik, h. be se bírnám adni magamnak :oops:
Úgy értem, nem tudnám magam megbökni, de persze ha arról lenne szó, biztos rá tudnám venni magam, csak nehezen.

Mondjuk könnyen beszélek, a doki akihez járok, annak egyértelmű volt, h. ír, és az is, h. mikor adják be a Choragont.

Mindjárt vége a 28 naposodnak. :D Valami jel, h. mi van készülőben nálad???

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

hunci igazad van az en helyzetem mas,de nem is azt mondtam hogy adassa be csak annyit irtam hogyha en lennek a helyeben akkor beadatnam.
na mindegy lehet felreertheto voltam.

Kép
monyo83

nociola nekem a magamnak valo beadassal nincs gondom,abban nottem fel hogy lattam a nagyimat magat szurni es valahogy ez nekem is termeszetes :shock: ez nagyon gaz,de tenyleg ezt erzem.
viszont a verveteltol nagyon felek,jobban mint barmitol a vilagon,most legutobb ossze is estem,eleg ciki :oops:

szerintem nem jott ossze ez a honap,ma teszteltem negat.valoszinu pem sem volt de volt egy belso megerzesem hogy terhes vagyok,hat csalnak a megerzeseim.

Kép
monyo83

Syl,
a Hanna előtt én sem éreztem meg soha a pé, akkor sem mikor ő sikerült :roll: .

Valaki kérdezte, van ennek a dokinak is magánrendelése. De úgy döntöttem egyenlőre nem oda megyek. Elegem van már abból, hogy havonta több ezer forintot hagyjak ott a dokiknál. Mennyit ott hagytam a másiknál mégis csak annyit tudott mondani, hogy legközelebb csak a pozitív teszttemmel menjek :? . Ja, mert az nálam csak úgy van :evil: .

Múltkor beszéltétek a túrkálót :? . Anyósom tegnap momdja, menjünk már be az egyikbe, nézzünk körbe. Hát lányok, én annyit turiztam a Hannának. Olyan aranyos kis nyári rucikat, aztán 7db-ért fizettem 1400 ft-ot, annyira örültem neki :wink: . Azt hiszem ezentúl én is sűrűbb vendég leszek.

Kép

Kép
ranita1979

Én sem bírnám magam megszúrni, egyébként a tűt bírom :? .

Monyo,
és ha neked nem volt pé, attól még pontosan mensizel mindig???

Valamit még akartam, de hogy mit :roll: ???

Kép

Kép
ranita1979

Ja, eszembe jutott :D .

Tegnap ott az sztk rendelésen voltunk kb 10-en, ennek a fele kisebbség volt , ebből 3 terhes is persze :evil: .
Mondja az egyik a másiknak, "én már kilenc éve, mióta a fiam megszületett nem voltam nőgyógyásznál". Erre a másik "én már 10 éve nem voltam". És ezen tök jól elviháncoltak :evil: . Kinyílott a bicska a zsebembe. Gondoltam nektek aztán semmi bajotok akkor se, más meg 2-3 évig nem megy el egy rákszűrésre, aztán belehal.
Annyira irritáltak komolyan mondom, a terhesek is ott tömték a fejüket, ne tudjátok meg hogyan, na meg ahogy kinéztek... :evil: Ezt én egyszerűen nem engedném meg. Az egyik kiscsaj volt vagy 17-18 éves :evil: .

Kép

Kép
ranita1979

ranita attol hogy nincs pem elobb utobb magatol megjon.
mult honapban pe nelkul 28napra megjott.

kisebbsegi story(bar ez fura kifejezes hisz itt ahol en lakok en is kisebb egi vagyok,csak feherben)

anyosom egyutt szult egy roma novel.Anyosomnak fekete haju sotet szemu gyereke szuletett a roma nonek pedig szoke feher boru.
Erre a hulye azzal nyagatta anyosomat hogy csereljenek gyereket mert ot megoli a ferje ha hazaviszi a szoke babat.anyosom termeszetesen nemet mondott mire az asszony felhaborodva kozolte hogy ugyis hazaviszi a feketet.
Anyosek szoltak a novereknek hogy figyeljenek oda mert ez a no hibbant.egyik reggelre eltunt a no,anyosom fraszban kerdi a noverkeket hogy megvan e a fia.kozoltek vele hogy megvan plusz a szoke kisfiu is bennmaradt a korhazban,otthagyta az anyja :cry:

Kép
monyo83

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?