Sziasztok!
De nagy a csend a topikban.
Én javulok, már egész jó az orrom, most apa robban éppen lefelé, és mint ilyenkor illik, szenved, mint a kutya, végrendelet, miegyéb. Érdekes módon, Bori viszont ahogy kinőtte az ovit, úgy kinőtte a betegeskedést is. Szinte semmit sem kap el. Őrület.
Különórák: Bori 3 éves kora óta táncol, most épp átmeneti szünet van szervezési okok miatt. Vannak időszakok, mikor utálja, nem akar menni, miegyéb, de magamból kiindulva nem szabad mindig engedni ilyenkor a gyereknek. Anno, én sok mindenbe belekaptam, ezt elhagytam, azt csináltam helyette, a végén sosem lett egyikből se semmi. Ma meg már bánom.
Én azt mondtam Borinak, hogy mivel már rengeteg energiát fektetett bele, őrült sok munkát, és most fog beérni a dolog, nem engedem, hogy abbahagyja. 12 éves koráig folytatja, akkor majd leülünk megbeszélni. Ahogy az ottani lányokat láttam, 12 évesen mind totális imádattal táncol már.
Hogy miért kötöm az ebet a karóhoz? Most olyan szinten áll, ami jóval magasabb a hasonló korú gyerekek tudásánál, ha abbahagyná, és később ismét folytatni szeretné, jelentős lemaradással küzdene. Mi több, bizonyos kapuk be is zárulnának előtte (tanárai szerint kifejezetten tehetséges, akár ezen a pályán is lenne jövője). Ezt pedig nem szeretném. Legyen meg az esélye, hogy választhassa ezt is, ha úgy akarja majd. Ha meg abbahagyja, akkor is olyan alapokat kapott bármilyen más mozgáshoz, amilyet senki más. És ha a sporttal sem akar majd semmit sem kezdeni, akkor is látszani fog az alakján, a mozgásán, nem utolsósorban tiniként a tánctudásán. És a testtudata sem lesz megvetendő. Szóval, jó ez, na.
Közben a suliban bele-belekap egy csomó mindenbe: kipróbálta a szertornát, a kosarat is, de egyik sem volt hosszú életű. Most jár kórusba, azt szereti. Egy időben odavolt a szinkronúszásért, de nem vállaltam, rettenet drága, és kurva sok idő. És nálunk nincs kocsi.
Szóval perpill semmit sem csinál, amúgy eddig heti 4*2 óra kortárs balett volt. És lesz is, ismét.
Ennyi meg szerintem bőven elég.
A suliban lévő dolgokat, mint már említettem, abszolút ő menedzseli, így tulképp nem is tudom pontosan, hogy a kóruson kívül bejár-e még valami foglalkozásra. Gondolom, olykor kipróbál egyet s mást.
Csöre: szerintem ne izgulj Mesi miatt. Nem lehet, hogy ez egy kicsit nálatok is amolyan játszma-dolog már?
Pusz mindenkinek:
Dia