Timcsi, Meli, és aki túró rudi rajongó, íme a recept (Stahl -gyors házias ételekben találtam rá), nagyon egyszerű:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütő: 4), kivajazunk, lisztezünk egy kb.24 cm kapcsos tortaformát, sütőpapírt bele.
Piskótához összekeverjük:
6 dkg finomliszt (én csináltam már tk-ból is v. keverve)
1/2 kk sütőport, hozzászitáljuk a
1 dkg cukrozatlan kakaópor.
2 tojás felhabosítunk
6 dkg cukorral (helyette 1/3-1/2 mennyiség fruktózt szoktam), majd fakanállal beleforgatjuk a lisztes mixet. (Én szoktam 1-2 ek. vizet hozzá, mert így túl sűrű, főleg ha tk. a liszt).
A tortaformába kanalazzuk, elterítjük az alján, 12 perc alatt megsütjük, ha kihűlt kivesszük a formából.
Krémhez:
1 ek csapott ek.zselatint
1 dl vízzel összevegyítünk, mérsékelt lángon kevergetve feloldjuk, majd kihűtjük.
25 dkg porcukrot (helyette 1/3-1/2 fruktóz) simára keverünk 2-3 ek forró vízzel, hozzáadjuk az
50 dkg túrót (szárazabb fajta jobb), a
1 vaníliarúd kikapart belsejét,
1 citrom reszelt héját,
1 ek.citromlevet,
1 dl tejfölt, és a
kihűlt zselatinos vizet.
Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, majd
2 1/2 dl hideg tejszínből kemény habot verünk, majd hozzáforgatjuk a túrós keverékhez.
A kihűlt piskótát visszatesszük a közben elmosott tformába, meglocsoljuk
kb 1 dl.cukorsziruppal (fruktózos vízzel
),
ráöntjük a túrókrémet, tetejét megszórjuk
3 ek. cukrozatlan kakaóporral.
1 napra hűtőbe rakjuk, ez alatt szépen megdermed, puhább tortaként vágható lesz.