Apple!
NAGYON NAGY GRATULA!
Pont akkora lett a fiad, mint a fiam volt annakidején.
Bettica!
Bele ne nyomorgasd a gyerek lábát a cipőbe csak azért, h. cipő legyen rajta!
A talp szempontjából az a jó, ha boltozatos marad, sőt a gerinc szempontjából is, hiszen a talpboltozat lengéscsillapító szerepe védi a gerincet a járás során.
Minél többet legyen "mezítláb" változatos talajokon.
Ha a csúszkálás a gond, akkor lehet kapni olyan teljesen gumitalpú vastagzoknit, amit otthon v. játszóházban nyugodtan ráadhatsz, nem fázik fel benne.
Nekünk Gergőnél nagyon bevált, mert a csak csúszásgátló tappancsokkal v. egyéb rajzolatokkal ellátott csúszásgátlós zoknik nem sokáig voltak csúszásgátlók, pár mosás után a gumibigyók kikeményedtek, onnantól akár korcsolyát is adhattam volna a gyerekre a kövön.
Ha kiscipőt akarsz, akkor a múltkor a Deichmannban láttam kis bőrtalpú totyogócipőt kb. 3-4000-ért a pénztár melletti gondolában.
Amikor majd már komolyabban jár, akkor érdemes olyan kiscipőt venni, ami hátul rendesen fogja a bokáját.
De ha magas a rüsztje, akkor a Siesta pl. egyből kilőve, mert azt laposrüsztű gyerekekre fejleszthették ki, az én fiam lábára még sosem sikerült ráfeszíteni egyet sem.
Meg a Siesta érdekessége az is, h. vmi miatt a tervezőmérnökeik abból az amúgy kevéssé reális feltételezésből indulnak ki, h. egy kisgyerek bokája kb. 2,5 cm átmérőjű. Lásd a mellékelt ábrát:
A tépőzár ugyanis csak ilyen boka átmérő mellett fedné az alsó tépőzárrészt, normál gyereklábon az amúgy csinos levélformájú felső tépőzárrész alól 2-3 centi vastagon virít az alsó tépőzárrész.
(Nem Ezo cipőjéről beszélek, hanem a már nagyobbaknak való cipőkről)
A másik amire figyelni kell, az az, h. a lábujjainak legyen hely elől, tehát inkább egy kicsit bumfordi legyen az orr eleje, mint a bohóccipőknél, mint lapos, különben úgy jársz, mint mi, h. nem értettük, hogy lehet a gyerek nagylábujján bőrkeményedés.....
Esetleg itt nézelődj:
http://www.vatera.hu/divat_ruha_babaruh ... c5412.html
Monee!
Nem az a baj, h. az Ergót úgy akarod hordani, mint a mei tai-t és a kendőt, és nem tolod le a csípőd legszélesebb kerületére az övpántját, hanem fönn dekkol a derekadon, és emiatt húzza a hátad?
Mert különben a hátadon szinte nem is kellene érezned a gyerek súlyát...
Mielőtt végleg feladnád, gyere be vele jövő héten hozzánk, lemeózom, h. jól hordod-e, mert még sehol nem olvastam, h. vkinek fájt volna tőle a háta....(meg legalább dumálunk egy jót!
)