Új privát üzeneted érkezett!

Meli,
nálam 3-4 napon belül kiderül, h. a hiszti oka a mensi v. a babó.
Most először rendeltem tesztcsíkokat innen, eddig csak módjával lövögettem a gyógyszertárit, nameg az nem is olyan érzékeny. Persze rendeltem LH-t is, arra az esetre, ha meg merészelne jönni.

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Lányok jó éjt, megyek, mert apa kidőlt! :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

Lucuzs,

jó éjt neked! :D

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Jó éjt lányok!
Én is megyek szunnyadni. 8)
Vendég

Timcsi,
hát hálló, mi vaaan veled? :) Hogy mondhatsz ilyet, h. egy rakás szerencsétlenség vagy? Lehet, h. nálunk nem működik minden flottul ezen a téren, de majd helyrerázzuk magunkat!

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Loviné,

jó éjszakát, és szép álmokat! :D

Én is búcsúzom mára, megnézek vmi filmet!

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Timcsi:Várjuk még ki ennek a végét.De tényleg ne keseredj el,nem szabad!Előbb-utóbb sikerülnie kell!!!! :wink:
Jársz még edzésekre?

Kép

Kép
syl100

Nálam eddig csak a várakozás meg a találgatás megy szeptember óta, most már valami kézzelfogható eredményt szeretnék, s erre még csak egy peteérést sem tudok produkálni.

Kép
timcsi82

A héten még nem voltam, mert a hó kicsit bekavart, meg eltörött az edző lába:(

Kép
timcsi82

Timcsi,
ne keseredj el!
Bocsi, ha felzaklattalak, csak azért nem tudom, hogy hogy állsz, mert nincs ovus vonalzód, amiről tudnék puskázni! :oops:

Lucuzs, Loviné, Nocciola,
jó éjszakát nektek! :wink:

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Babszika,
látom itt vagy!
Remélem hallunk felőled valamit!
Nagyon hiányzol nekünk!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Nincs, mert ciklusom sincs. Meg nekem ezt olyan furi kirakni.

Kép
timcsi82

Timcs,
ne kenődj el! Még nem szeded olyan rég óta a metet!Hagyj időt a szervezetednek átállni.Meg az is lehet, hogy nem elég neked a 3x500mg!
Diétát mennyire tudod tartani?
És hidd el, a legfontosabb a pozitív hozzáállás!Mindegyikünknek sikerülni fog! :wink:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Na, ha nincs senki, énis inkább bebújok apácska mellé az ágyba! :P

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Timcsi,
mióta szeded a met-et?
Nem mindenkinek elég néhány hónap....Valakinek kellett 1-1,5 év (met, sport, diéta), h. egyáltalán normális ciklusa legyen. Ne kenődj el, lesz neked is, csak menj végig az úton!

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Szia Nocciola!

Milyen korai vagy! :lol:
Hangod? Van már?
Hőjelentés?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

2008. okt óta szedek 2x500 mg-ot, január óta 3x500-at. Ezt még szerintetek mennyire emeljem meg?? Mert a dokink (Lovinéval közös) magától nem szokta emelni, ezt is én erősködtem ki.

Kép
timcsi82

Szia Lucuzs,
Még elég pocsékul vagyok, ezért inkább itthonról "dolgozom". Ezért is van, h. már reggel bejelentkezem, ahogy kikelünk az ágyból. :D
Hát úgy sejtem rövidesen piri lesz, mert lekunkorodott a hőm, 3x megmértem (egymásután) mindháromszor mást mértem, de mindenképpen alacsonyat. (Ami bekerült a táblába az az optimistább.) :(
Csatolom:
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/5 ... 15200_.png

Timcsi,
hát én igazából a dózisokban nem vagyok képben, sok mindentől függhet (cukor, inzulinértékek, diétát, sportot hogy tartod, túlsúly, stb.). Az én dokim bátrabb, ő 2x850 mg-al kezdte, majd 4 hónapra rá megemeltette 3x850 mg-re, de úgy h. nekem a fent felsorolt értékek, kritériumok jók v. majdnem jók voltak (cukor OK, inz.OK, de nagyobbat ugrik terhelésre, diétázom és sportolok, sovány vagyok). Már a 2x850-től rendeződött kissé a mensim 3-4 hónap után, de most 8 hónap met után is alakulgat, még nem tökéletes.

Szerintem adj időt ennek az adagnak, +tartsd a diétát, sportot, pár hónap után menj el kontrollra, és akkor döntsetek a dózis változtatásról.

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Jó reggelt mindenkinek :D !

Látom volt itt élet tegnap. Én kidőltem. Fél 10- kor már ágyban voltunk, ilyen is csak nagy ritkán van, de én olyan fáradt meg álmos voltam :shock: . Aztán meg csak forgolódtam, hülyeségeket álmodtam, 5- től meg nézegettem :evil: :evil: :evil:

Majd visszaolvasok aztán jövök :wink:

Kép

Kép
ranita1979

Nocciola! Azért nem olyan hatalmas esés! Neked mennyit szokott esni mensi előtt?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Én ebbe a várakozásba és nem történik semmibe őrülök bele!

Kép
timcsi82

Hát Lucuzs, akkor csak neked :D elárulom, h. 36.3-at is mértem ma.
Nekem általában nem hirtelen szokott esni a hőm, hanem 2-3 nap alatt süllyed fokozatosan összesen kb. 4 tized fokot, legtöbbször csak a vérzés elindulása után kezd lemenni a hőm, nem előtte, de volt már ilyen is.
Timcsi,
türelem babát terem (bagoly mondja verébnek...) :D :D :D

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Nocciola! Ha tényleg úgy van, ahogy gondolod, és ebből mensi lesz, akkor viszont nagyon szép ciklusod lett! Néztem a táblázatban 19-44 napos ciklusokat adtál meg. Pár nap és kiderül mi van! :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Lucuzs, igen, én is úgy érzem, h. végre ez egy szép (és spontán) ciklus lesz, és örülök, h. te is észrevetted. Főleg, ha hozzátesszük, h.a met előtt a "ciklusom" 55-60 nap, v. néha még hosszabb volt, már a jelenlegi 19-44 napot is haladásnak érzem. A 19 napos amúgy is egy kivétel volt, a vetélés utáni első ciklusom ilyen rövidre sikeredett, amúgy 30-44 naposak mostanság.

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Visszaolvastam, de hogy mit, azt nem tudom :oops: . Tiszta szita az agyam :cry: .

Hogy indult a napom??? Levertem a kontaklencse tartót :evil: . És naná, hogy nem volt rajt a teteje :evil:. 5 felé hullott a lencsém, fél óráig zseblámpáztam, mire összeszedtem :evil: .
Ez nem az én napom lesz :evil: . Semmihez nincs türelmem se :evil:

Nocciola,
akkor örülünk a szép ciklusnak is, ha esetleg megjön :? .

Timcsi,
ne add fel, lehet ott még tüsző :? .

Kép

Kép
ranita1979

Szép-jó reggelt!

Mai hő: 36,0
Én ezt nem értem, de szerintem még nem volt pé-m, azért ilyen! :( Na, de mindegy, nem parázok rajta. Mondjuk jó lenne, ha kezdene beállni a ciklusom, de mégcsak pár hónapja szedem a metet, úgyhogy nem aggódok!Lesz ez még jobb is! :P

Timcsi,
ha jól emlékszem, de most szuriztad magad, ugye?
Inszemre készültök?
Ha nem vagyok indiszkrét, azért mentek inszemre, mert van valami más gond is a pcon kívül?
Mert ha nincs, akkor szerintem nem érdemes mindenféle hormonokkal kezelned magadat, mert az még ronthat is a pcon. A 3-as kezelésnek esélyt kell adni!
És bízz, mert ez a legfontosabb. Volt itt olyan fórumozó, akinek több évi met szedés után, spontén lett babája.De a többségnek előbb.Viszont 3hónap még nem olyan nagy idő!
Adj időt magadnak!
Remélem nem bántottalak meg, nem állt szándékomban!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Nocciola,
gartula a szép ciklushoz!
Mégha most nincs is baba, majd a következő ciklusban! :D De a görbéd nagyon szép szabályos!
Énis ilyet akarok!
Neked met előtt mennyire volt spontán ciklusod?
Mennyi idő kellett a metnek, mire lett?
Én csak azt nem értem, hogy a múlt hónapba produkáltam egy 44napos ciklust, most meg itt vagyok a 46.napo, és sehol semmi.Mégcsak közelben sincs piri!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Meli,
tényleg úgy látszik, hogy itt nem volt pé, én a helyedben nem várnék tovább és meghozatnám a mensit. 40-50 napnál tovább nem szabad ezt húzni :!:, nem egészséges.

Kép

Kép
ranita1979

Sziasztok!

Hívtam a nőgyógyászomat (vagy mondjuk úgy, hogy az ex-nőgyógyászomat :? ) és pénteken mehetek a kórházba, és megírja a papírt a nőgyógyászati értékelésemet, hogy vihessem az endodokihoz. :lol: Megint egy lépés előre!!!! :lol: :lol: :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Meli! Ez tényleg gyanús, hogy még nem volt pé. Hányadik napja méred, hány napod ilyen alacsony?

Ranita! Én nem igazán tudom eldönteni, hogy melyik a rosszabb a szervezetnek, ha túllóg a ciklus az 50 napon, vagy ha meghozatom gyógyszerrel a mensit. Örlődök a kettő között.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Sziasztok!
Újra itt vagyok! Visszaolvastam a termést és látom, hogy páran el vagytok kenődve! Fel a fejjel, nem szabad elkeseredni! :) Én is mindig a pcos oldal igaz történeteiből merítek erőt!

Szerintetek az lehetséges, hogy 1 hét met szedésnek már érzem a hatását? Vagy csak bebeszélem magamnak??? Már alig érzek mellékhatást, viszont tegnap délután óta nagyon szurkál a bal petefészkem és még ma is néha-néha belenyilallgat és egyfolytában tojásfehérjés a nyákom. A hőmet is újra mérem és mióta szedem a gyógyszert, azóta nem cikkcakkos a görbém, hanem beállt az alaphőm 36.4-re.
Gyakorlott hőmérőzők! :) Miből lehet azt tudni, hogy megvolt-e az ovuláció? Mennyi idő után kell felmenni a hőnek?
Amúgy ma a 19. ciklusnapon vagyok, a legutóbbi 2 ciklusom alkalmával ilyenkor már javában barnáztam, 20. napon pedig megjött... Most ennek még semmi jele szerencsére...
Jó hosszú lett, bocsi...

Kacsi

Met kezdete: 2009
kacsi80

Köszi a gratulációkat lányok! :D

Meli,
nekem met előtt 55-60 naposak voltak (sose rövidebb), néha hosszabb is, pl.én voltam, aki tavaly tavasszal nyolcvan-x. napon esett teherbe!!!
Most 8 hónapja szedem a metet, az első 4 hónapban, szinte egyből a met elkezdése után 41-47 naposra rövidült a ciklusom, aztán felemeltük 3x850-re a napi dózist, ezalatt volt 2 clostis és 2 spontán ciklus mostanáig, ezek voltak 19-44 nap közöttiek, de a 44 napos az azért volt hosszabb, mert ott terhesség volt, csak elvetéltem, a 19 napos meg a vetélés utáni 1., pé nélküli. A hőgörbéből, egyéb jelekből mostanában kb.16-18. napi pé-kre lehet következtetni, ami kb.31 napos ciklusnak felel meg, ezzel nagyon ki tudnék békülni. :D

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Lucuzs! Gratula! Megint egy lépéssel előrébb vagy! Csak így tovább! :)

Kacsi

kacsi80

Ranita,
régebben meghozattam volna, de most a kivárós stádiumban vagyok!Én valószínű anyumtól örököltem a pco-t, neki a bátyám kb. a 60.cn környékén fogant!
Úgyhogy most még nem akarom meghozatni, mert az teljesen elvenné a kedvemet!
Az elmúlt évben összesen 3szor hozták meg a mensimet gyógyszerrel, ez volt az összes ciklusom! :?
Szerintem még egy kicsit méregetem, aztán majdcsak lesz valami!
Egyébként a túl hosszú ciklusnak milyen következményei lehetnek? :roll:

Lucuzs,
4.napja mérem, azóta mindig ilyen alacsonyat mérek!
És sajna én nem is értek hozzá igazán, úgyhogy nem tudom hova tenni a dolgot!

Kacsi,
lehet, hogy már dolgozik benned a met! :wink:
Hajrá!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Most azon gondolkodom, hogy lehet fel kellene emelnem az adagomat 3x850mg-ra!
Hátha az hiányzik!
Mit gondoltok?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Meli!
Szerintem is emelned kellene. A dokid mit gondol erről? Vagy még nem volt téma?

Kacsi

kacsi80

Lucuzs,

Ha nagyon túl megy a normál ciklus hosszán szerintem jobb meghozatni, a túl sok ösztrogén nem tesz jót. Amit kapsz olyankor az (majdnem) olyan, mint a természetes sárgatest hormon, aminek ilyenkor magától kéne termelődnie, csak pcos-ban gyakran nem elégséges. Ennek a gyógyszernek hatása egyszeri, hosszabb távon nem is rendezi a ciklusaidat, egyszeri vérzést generál a megvonása (sztem.ki is ürül egyhamar).

Kacsi,

Én is, amikor elkezdtem szedni a metet, egyből 10 nappal korábban jött meg, mint szokott, és volt is hőgörbém, de azt nem hiszem, h. ilyen direkt hatna a met, összetettebb rendszer ez annál. :roll:
Én úgy tudom, h. pont ovulációkor csípheted el a hőleesését (de ez rövid, ezért nehéz rajtakapni), és utána 1-2 nappal emelkedik meg az alaphő, aminek fent is kéne maradni a követk. menstruációig, v. a babásodásig (tehát kb. 14 napig). Ezért sokan azt mondják, h. utólag tudod csak meg a hőgörbéből, h. mikor ovuláltál.

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Nem voltam nála mostanában.Úgy gondoltam, hogy megvárok legalább 2spontán ciklust, és majd utána keresem föl!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Jajj Lányok,
most teljesen tanácstalan lettem, nem tudom mit csináljak! :cry:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Meli,
próbáld meg emelni :!:
Még régebben amikor írogattam ide akkor a régi motorosok szokták ezt mondani, de van benne valami. A dokim is kb a 40. napig szokott várni, aztán gyógyszer.
Persze egy 60-80 napos ciklusból is lehet baba, de azért az ritka. Most lehet, hogy csak húzod az időt, aztán nem lesz pé.
Szerintem jobb lenne új ciklust kezdeni:roll: i. De persze te tudod, én azt tenném :roll: .
Nocciola akkor le is írta mik a hátrányai a hosszú ciklusnak :roll: .

Kacsi,
elvileg pé utáni napon fel kell menni a hőnek és csak abból tudod, hogy volt pé.

Kép

Kép
ranita1979

Meli,
Én adnék még esélyt ennek a dózisnak, közben méricskéld a hődet, h. kapjál képet azokról a ciklusokról, amit nődoki UH-val nem monitoroz, és ne stresszeld magad. Lehet ez a ciklus még nem idális, de még csak 2,5 hónapja szedet a metet, kell még egy kis idő neki, h. beálljon. Így már értem miért nem akarod meghozatni gyógyszerrel, ha meg akarod nézni, h. mi lesz ebből a ciklusból, akkor ne üsd le megvonásos mensivel még. Igaz tény h. a hosszas ösztrogén túlsúly nem tesz jót, de mivel ez a szitu amúgy a nem menstruáló nőknél folyamatosan fennáll, ezen az 1 hónapon semmi nem múlik (értsd: konkrétan semmi bajod nem lesz tőle :D ).

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Nocciola! Köszi a választ! Megnéztem a leletemet, mert gyanús volt. És nekem az ösztraidol szintem a 3. cn-on 47 volt, és 46-607 között jó, ez elég alacsony, a doki is mondta. De nem foglalkozott vele többet. Jól sejtem, hogy az ösztraidol és az ösztrogén ugyanaz, vagy hasonló. Lehet nekem ezért sincs pé., mert kevés az ösztrogén? :?
Remélem az endodokit jobban fogom érdekelni!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Nocciola, ne írd még ezt a ciklust! 1 tized fok csökkenés semmi. :wink:

Meli, szerintem is adj még esélyt ennek a dózisnak. Én 60 napnál tovább nem várnék. Meghozattatnám.

Timcsi, idő kell a metnek is. Főleg ha előtte se volt ciklusod!!! Tudom mit érzel, én is sokszor padlót fogtam a sikertelenség miatt. És már 2,5 fél éve küzdünk a babáért. Ebből szinte 2 éve minden hónapban lát a doki.... :?
mókica

Olyan jó, hogy vagytok nekem! :P

Akkor még várok.Most vagyok a 46.cn-on, aminek nem örülök,de ez most a 2.spontán ciklusom lenne, eddig évek óta nem volt, kivéve a múlt hónapba. Valószínű, hogy idő kell még a metnek.Mondjuk van rajtam egy jó 10kg tulsúly is, lehet az is bekavar!Attól kellene minél előbb megszabadulnom, hátha az is javítana a dolgon!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Lányok! Szerintetek a met elkezdése után mennyi idővel érdemes nőgyógyászhoz menni UH-ra?

Kacsi

kacsi80

Meli,

biztos javít, én nem tudom nálam mi használt a met, diéta v. a rendszeresebbé tett sport, de leginkább együtt a 3.

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Lucuzs,

Bár nem igazán értek hozzá de szerintem azért lehet az alsó határon, mert még a ciklus elején voltál, ennek a hormonnak a termeléséért az LH és FSH felelős egészen az ovulációig nő(gondolom még dolgoztak a termelésén :D ), lásd itt:
http://szotejegyzet.atw.hu/jegyzet%20el ... oinemi.doc

De a doki majd sokkal okosabbakat fog mondani. :D

Kacsi,
ha úgy érzed, ált.van ovulációd és kb. tudod is mikorra várhatod, akkor most is érdemes, a követk. várt ovu. előtt 3-4 nappal megnézetni. Ha még kicsi, de látszik, h. van domináns t., akkor valószínűleg vissza kell menned, pár nap múlva újra megnézik, h. megnőtt-e a tüsző, meg elég vastag -e a méhnyh. Az ovu. utáni kb.1,5 héttel UH-n csak az ovuláció helyén az pf-ben maradt sárgatestet lehet látni, ami progit termel, ha nincs baba, akkor elhal és jön a piri.

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Na, eldöntöttem.
Pénteken megyek dolgozni, akkor felhívom a dokim aszisztensét, hogy mikor tudna fogadni!Remélem minél előbb.Aztán ha addig se jön meg, míg megyek a dokihoz, akkor meg biztos ad majd bogyót!
Most gondolkodtam el az előző ciklusomon, és én akkor kaptam clostyt is, plusz a 27.cn.körül egy kicsit barnáztam is!Lehet, hogy akkor a closty segített a metnek, hogy legyen pé? :shock:
Mondjuk az uhu-n nem látott a doki domináns tüszőt, de a 11., meg a 14.napon nézte.Lehet, hogy akkor még nem is volt! :roll:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Melinda, ha valami nem hat, akkor emelni kell, nekem szart sem ért a 3*500 így magam emeltem 3*850-re és az volt jó, most szülésután éreztem nem elég a 3*850 így emeltem 3*1000-re és most ez elég is sőt néha sok.persze utólag mindig mondtam a dokinak, de mire eljutok oda az hónapok kérdése, így megoldottam.
persze ezt én csináltam így, van aki nem "meri" doki nélkül, majd eldöntöd te mit szeretnél.
Vendég

Meli,
a closti simán beindíthatott pé-t és természetesen nem "kötelező" annak a 14 napon v. közvetlen környékén lenni, viszont biztos, h. köv.mensi -14 körül lehetett az ovu, így azt nyilván a 14. napon még nem láthattátok az UH-n.

Nocciola
nocciola
Budapest II. kerület

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?