Linato!
Gratulálok!
Nagyon vigyázz magatokra!
Hányadik héten vagy? Nekem az első UH 8 hetesen készült, és akkor azt mondta a dokim, hogy a 13. hétig még nem biztos, hogy mindketten megmaradnak, addig ne éljem bele magam. Csak azért írom ezt le, mert nem mindenkinek mondják el, és szerintem jobb tisztában lenni a tényekkel.
A terhességem elején nagyon erős hányingerem volt, de hát ez a dupla adag hcg miatt volt. Ez elmúlt, amikor a dokim tanácsára elkezdtem Elevitet szedni. A következő gond a terhességi cukor volt, ami miatt a 28. héttől diétáznom kellett. Ezektől eltekintve jól telt a várandósság ideje. Nekem az első terhességem császárral végződött, ezért az ikreket is így vártuk. A 33. héten be is kellett feküdnöm a kórházba, mert az ikerterhesség alapból veszélyeztetett. Megbeszéltem a dokival, hogy ha lehet, a 38. hét betöltése után vegye ki a babákat. Így is lett: 2001. július 16-án reggel 9:33 és 9:36-kor születtek meg a fiúk a Kútvölgyi klinikán Mészáros doktornál. Az AFP erdménynek ikreknél nincs jelentősége, mert nem tudják, hogy mi a normális érték. Nekem havonta csinált nagyon alapos UH vizsgálatot, éppen akkor hozták a 4D UH-ot, de az nem sikerült. Viszont végig látszott, hogy egészségesek és fiúk. Az első UH-on azt mondta egy másik doki, hogy kétpetéjűek, később azt mondták, hogy egypetéjűek, de amikor megszülettek, a vérvizsgálat (én Rh- vagyok, emiatt kellett) egyértelműen megállapította, hogy kétpetéjűek (A+ és 0+). A profilomban találsz róluk képet, meg az albumomban is. Bármi egyéb kérdésed van, akkor szívesen válaszolok rá én is, vagy itt a babaneten az ikres topicon a többiek (Babanet Társalgó >> Gyermeknevelés >> Gyermeknevelés >> Ikrek).
Most szervezünk április 25-én délelőttre a Tímár utcai játszótérre egy találkozót, ha van kedved, ott személyesen is megkérdezhetsz mindenkitől mindent.
Mindenkit szeretettel várunk oda! Semmi különleges, csak összejövünk, és kibeszéljük magunkat, amíg a srácok játszanak.
Gabi