Új privát üzeneted érkezett!

Walkiria, Afonya,

Köszi a tippeket. Kedden szülök, (jujj), de aztán ha összeszedtem magam, mindeképpen én is kipróbálom a sütést :-)

Éva
 
 


 
 


Éva!

Sok sikert és örömöt nektek! Irigyellek, nekem még hátravan több mint a fele. Kisfiu kislány lett?

Walkiria
 

 
 

Lányok!

Csak egy ötlet:
Már akinek van ilyenje. Mi lenne, ha a grillcsirke forgatóra aplikálnátok rá a kürtöskalácsot? Akkkor megoldodna a forgatás gondja.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


bigacsiga!

Ugyanerre gondoltam, ha lenne, rá kéne valahogy szerkeszteni a kürtöstésztát és nem kéne vele szenvedni. Akkor amikor forgattam jött nekem az ötlet, de nekem sajnos nincs. Pedig mennyivel egyszerübb lett volna!!! Kép

Walkiria
 


sziasztok,

szeretnék vmi különleges kaját csinálni a családnak, lehetőleg olcsón.
vkinek van vmi ötlete?
 


Szia! Én úgy vagyok vele, hogy csak azt egyszerű elkészíteni amihez van megadott alap amit boltban lehet venni! Én nagyon szeretem az almás burgonyasültet, és ez nagyon különleges is! :)
 


alap? és azokkal is lesz olyan finom, mintha te csináltad volna az egészet?
 


Hát persze, hogy lesz olyan finom, mintha én csináltam volna az egészet! Sőt szerintem így sokkal finomabb lesz, mert ha én csinálnám az egészet akkor abból nem biztos, hogy más is enne :D de ezeket a poros dolgokat nem nagyon lehet elrontani, legalábbis nekem még soha nem sikerült! :) Én úgy kezdtem, hogy először csak tasakos leveseket főztem amiket még feltúrbóztam egy kis zöldséggel meg husikával, aztán kipróbáltam a tészták és főételek elkészítését is az alapok felhasználásával és azóta is így főzök! :)
 


hm.. na ez jól hangzik. sajnos nekem is van egy olyan nem túl áldásos tulajdonságom, h amit lehet, én elrontok. remélem ezeket nem fogom..

és milyen alapok vannak konkrétan? én csak a mézes mustárosról hallottam eddig, de arról ki nem..:)
 


sziasztok, pont ma terveztem, hogy csinálok mézes mustáros csirkét.. :lol: még sosem próbáltam mondjuk, és én sem vagyok egy konyhatündér.. de valahol el kell kezdeni..
az almás burgonyasült is jól hangzik..
 


Rengeteg féle alap van amit nem csak egy fajta étel elkészítéséhez használhatsz, mert egy alaphoz több recept is tartozik! Ilyen alapok vannak: Tejszínes-hagymás csirke alap , Tepsis húsos burgonya alap ,Tejszínes sült halfilé alap , Bolognai rakott tészta alap , Bolognai spagetti alap, Milánói makaróni alap! És ez csak néhány példa ezen kívűl még nagyon sok van! de itt utána is tudsz nézni [/url]http://okoskonyha.hu[url]remélem jól illesztettem be a linket! :)[/url]
 


sejtettem :) nem jó a link! megpróbálom még egyszer http://okoskonyha.hu
 


a tejszínes hagymás csirke alap is nagyon nagyon jól hangzik. sztem ki is próbálom.
mennyi idő alatt van kész amúgy egy ilyen? és hány főnek elég egy? mert azért az nem mindegy..:)
 


hát attól függ, hogy mennyi husit meg tésztát készítesz hozzá szerintem.. persze biztosan van egy javasolt mennyiség, de az azért nem szentírás talán.. meg általában ami tepsiben sül, az sok, és sok embernek elég..:)
 


hát igen, nem szentírás, de aki még nem csinált soha, nyilván azt fogja követni és majd talán 2. vagy 3. alkalommal kezd bele a kísérletezésbe.

és az elkészítési idő? mennyi amíg a sütőben van és én mennyi idő alatt tudom összerakni?
 


általában olyan 45 perc - 1 óra alatt megvan az egész! De ez attól is függ, hogy az alaphoz milyen receptet választasz, milyen gyorsan süt a sütős és te mennyire vagy rutinos a konyhában!
 


az nem is olyan sok, annyi azért simán belefér..
majd nézek recepteket, amikhez föl lehet használni az alapokat. bár ha tudtok ajánlani, azt is szívesen veszem.
 


én ha ilyen kaját csinálok, akkor először kiválasztom az alapot hozzá, azon mindig van recept, és megnézem, hogy tetszik-e.. :D 99%ban tetszik, és úgy csinálom, ahogy le van írva. esetleg teszek hozzá ezt-azt..
ugye pl. most hogy vettem a mézes-mustáros csirke alapot, ehhez is vannak receptek, hát én most kicsit összevariálom őket úgy döntöttem..:) kihagyom az uborkát, és vettem mellé egy kevés őszibarackot.. lehet, hogy túl merész vagyok, de nekem a méz meg a barack jobban illik, mint a méz és az uborka... :idea:
 


az http://okoskonyha.hu oldalon egy csomó tök klassz recept van, ami ilyen poros. rengeteg változat van...

na, főzni támadt kedvem..:)
 


zsuzska24 az nem baj ha az ember kísérletezget főzés közben, olyan ízeket lehet előállítani, hogy az csak na! de amúgy a mézes-mustáros mártásnál a mézet egyáltalán nem lehet érezni! inkább több benne a mustár mint a méz és ez teljesen elnyomja a méz ízét! szerintem illik hozzá az uborka!
 


hm, akkor jó, hogy szólsz, még nem álltam neki csinálni... pedig már eléggé rákészültem hogy édeskés húst fogok enni.. lehet teszek hozzá egy kis extra mézet is :D na mi lesz ebből a végén...
 


hát lányok, azt kell, hogy mondjam, hogy ez jó lett... kicsit kevesebb tejjel öntöttem fel a port, meg kihagytam az ubit, a csirkéket meg nem mustárba, hanem mézbe forgattam, és úgy sütöttem ki. fincsi édeskések lettek, ment rá a szósz (ami tényleg mustárosabb mint mézes :) ) csináltam egy kis rizst, és eszek majd mellé egy kis barackot. nagyon nagyon jó az íze!!! és tök könnyű volt..
 


oooh, miért kell szenvedtetni a másikat ilyen ínycsiklandozó falatok leírásával..:):)
hazamegyek, én is készítek vmi fincsit, ki is néztem, finom falatok tészta tejszínes csirke szósszal..:) ez lesz az én ebéd-vacsim..:)
 


A bolognai melegszenyát már próbáltátok?
A tejszínes csirkét én is ettem, nagyon jól sikerült.
 


Jaja már próbáltam, de azt nem nehéz elkészíteni. Mondjuk én a melegszenyakrémes változatot csináltam:D
Lehet másféleképpen is?
 


mi ez a bolognai melegszendvics? én nagyon szeretem az olasz konyhát, meg a melegszendvicset is, úgyhogy valakinek meg kell osztania velem ezt a receptet!! :)
 


A karikára vágott virslit pirítsuk meg kevés zsiradékon. A MAGGI Bolognai rakott tészta alapot keverjük össze tejjel és 2 dl vízzel, öntsük a húsra, tegyük bele a karikákra vágott olívabogyókat is, majd főzzük 10 percig. A kész masszát osszuk szét a kenyérszeleteken és szórjuk meg őket reszelt sajttal. Forró sütőben kb. 15 percig pirítsuk.

* · 1 tasak MAGGI Bolognai rakott tészta alap
* · 20 dkg virsli
* · 10 dkg reszelt sajt
* · 8 szelet kenyér (kb. fél kg)
* · 1 dl tej
* · ízlés szerint olívabogyó
 


Azért is szeretem, mert egyáltalán nem sok idő megcsinálni. Általában ilyen kajákat keresek, amiket csak úgy oda kell dobni és kész.
 


Amit én csináltam kicsit egyszerűbb volt, de ez is megér egy próbát.
 


Nagyon gusztának hangzik ez a melegszendvics. Mennyire bonyolult? Mert én enyhén szólva alapszinten vagyok főzésből...
 


váó. én magamtól tuti nem találnék ki ilyet, hogy a rakott tészta alapból melegszenyakrémet csináljak.. ki is fogom próbálni, fő a változatosság, a saját verzióm kezd már uncsi lenni.. :P
 


mondom, egyáltalán nem bonyolult. Próbáljátok ki.
 


valóban nem bonyolult! ;)
Én szoktam innovatív dolgokat művelni a konyhában de sose gondoltam volna egy tészta alapra úgy,mint szendvicskrém :)
Nem is kell mondanom,hogy finom volt!!
 


micsoda újítások, komolyan mondom, megemelem a kalapom!!!

tényleg jól hangzik és szerintem a gyerekek biztos oda meg vissza lennének érte..:)

úgy nézem, max egy fél óra alatt kész is van vele az ember.. vagy tévednék?
 


azért is jó ez a megoldás mert a legtöbb ember csak a konzerves melegszendvicskrémet ismeri.Ami nem rossz,nem rossz de van egy fura mellékíze...na ezt nem lehet erről mondani.
Bár lehet csak én éreztem úgy,hogy nincs semmi mellékíze.
 


hát, majd kipróbálom én is, ha tényleg olyan egyszerű... nem vagyok egy nagy szakács, ezért szeretem inkább az ilyen maggis porokat.. nekem ne mondja senki h a mézes mustáros csirke, amit maggi alappal csinálok nem finom!!
 


hát az nem is vitatott,hogy finom-e vagy sem.
De rég is ettem mustáros csirkét...azt hiszem itt az ideje :)
 


a mézes mustáros csirke tényleg finom, csak már kezdem unni egy kicsit. nem tudtok valami más csirkés receptet, ami ugyanilyen könnyen megvan?
ez a melegszendvics krém viszont jól hangzik. köszi a receptet


van a paprikás csirkesült fix azzal nagyon finom és egyszerű sültet tudsz csinálni!


szép jó reggelt!!
kipróbáltam azt a maggi bolognai rakott tészta alapos melegszendvicset, amit ajánlottatok, hááát, iszonyatosan finom lett!!!! máskor is fogok csinálni, az tuti.
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet: