Sziasztok!
Süt a nap!
Főztem magamnak egy depressziómentesítő gyerekteát és kikapcsoltam a tévét. Én is abban reménykedek, hogy csak jól beijesztenek aztán vmi enyhébb intézkedést hoznak és ezek után annak örülni fogunk. Csak azt nem értem, hogy ha tudják, hogy a lakáshitelesek is válságban vannak és sajnos nagyon sokan lakáshitel után tudnak/mernek gyereket vállalni, akkor miért csinálják ezt? Nem tűnik fel senkinek, hogy január óta hirtelen megnövekedett a bank és postarablások száma? Biztos nem azért, mert unják az emberek a világkörüli utazást. Na mindegy, a reményhal meg társai.
Boeszter: Orsi baba volt bölcsis? Mert én egész eddig nagyon gondolkoztam, hogy beírassam-e már idén, aztán arra jutottam, hogy a napi 4 óra neki sem lesz rossz és nekem sem, aztán aggódtam, hogy mi lesz, ha vissza mondom és jövőre fekete ponttal indulok és akkor azért nem veszik fel. Hát nem tudom. Igazat adok Zdori-nak, hogy 1. ne hasonlítsuk magunkat a gazdagabb országokhoz, ahol meg tudják fizetni a bébiszittert vagy apuka pénzéből meg tudnak élni, 2. mindig is irigyeltem azokat az osztálytársaimat, akik mikor hazamentek a nagymama várta otthon főtt étellel vagy anyuka, és együtt tanultak stb. A menza és a melegítsd meg magadnak az ételt, vagy az anyuka délutánra dolgozik és csak szombat-vasárnap látja a gyerek nem egy egészséges felállás, főleg kisgyerek és kamasz korban, az egész életét tönkre teheti, de a családi életet biztosan. Én kulcsos gyerek voltam. Nem egy követendő példának tartom, de akkor is az más világ volt és vidéken volt. Most ezért van ennyi fiatalkorú bűnelkövető. Meg ennyi alkoholista és drogos felnőtt, mert a szülőknek is szükségük lenne a családra. Dávid születése után nagyon sajnáltam a páromat, hogy 10 napig nem foghatta és nézhette a fiát. Most nagyon sajnálom, hogy hétvégén olyan dolgoknak örül meg, amit a gyerkőc már egy hete csinál (kúszik, mamamama-zik, stb) Szurkolok, hogy hétvégén álljon fel, de el sem bírom képzelni, hogy én se lássam az első lépéseit
Vagy amit hallottam, hogy anyuka a 2,5 éves fiát és az 1 éves kislányát egyszerre adta bölcsibe és a kisfiú rossz dolgokat mesél otthon, a kislány pedig csak tiltakozik a bölcsi ellen, de nem tudja elmondani ki és mivel bántotta.
Arról már nem is beszélve, hogy van munkahely? Még annak sincs, aki nem 35 feletti, nem pályakezdő, nem gyerekes! Van részmunkaidő? Nekem 1-1 órányi utazásra van az előző munkahelyem, persze többszöri bkv átszállással és nincsenek nagyszülők. Ja és nem örülök neki, ha a gyerek már 1 évesen influenzás lesz meg mindenféle göthöket elkap aztán a Heim Pálba már bérletünk lesz. Meg itthon el van a gyerek akármilyen ruhában, oda azért normálisan kell öltöztetni, úgy hallottam már szülinapot is tartanak, gondolom akkor farsang is lesz
Beiratkozáskor azt mondta a hölgy (aki nagyon kedves volt), hogy 6-ig tartanak nyitva, de legkésőbb 5-kor elviszik a gyerekeket úgy számoljak, nyáron 5 hét szünet van és igazából inkább csak 2 évesek vannak, kisebbek alig-alig. Egy ismerősöm mesélte, hogy a barátnője kisfia most februárban 1 éves, de még csak forog, se nem kúszik, se nem mászik, fel sem ül..... egyedül van ilyen korú a bölcsiben. Gondolom nem jut rá külön egy dadus, aki foglalkozzon vele. Nagyon örülök, hogy Dávid már most 7 hónaposan a mászással próbálkozik! Olyan ismerősöm is van, akinek a 4 éves fia nem beszél és az oviban nincs logopédus, magán úton hordja. Hát ezek miatt próbálom én is a 2 évet kihúzni. Aztán megyek tüntetni a parlament elé, esetleg ha a lakást is elveszítjük oda is sátorozok. Gyorsan megöregszek, mert még mindig a nyugdíjasok megélhetését látom a legbiztosabbnak. Sajnos. De miből lesz nyugdíj? Azzal senki nem foglalkozik.
Menjetek sétálni, szép az idő! Lassan levehetjük a lurkókról az overallt és indulhatunk nyári szerkó beszerző körútra
Üdv. J